Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2015, 23:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 3 razy u swojego gina (w 7,11,15 tc) i jedno genetyczne czyli też 4.

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 01:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dziewczyny a tak z ciekawości - ile razy w trakcie ciąży miałyście już robione USG?? Ja niby nie mam co wizyte, ale przez moje wizyty na IP i w szpitalu było ich całkiem sporo, i przez brzuch i sondą bo na IP zawsze sprawdzają szyjkę. I tak sie zastanawiam czy to nie ma jakiegoś wpływu na maluszka?
    Co wizytę + prenatalne i połówkowe dodatkowo, a potem jeszcze w III trym. (te trzy dodatkowe to u specjalisty, a tak to zawsze u gina). Dotąd miałam 6 razy.

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 05:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja USG miałam robione 5 razy!

• Dada Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja 4 na każdej wizycie.Mi lekarz dopiero na drugim dał posłuchać serca, na pierwszym tylko widziałam ,że bije - mówił,że to słuchanie jest zbyt głośne a on zbyt mały.

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja chyba pobije rekord, bo do tej pory miałam 7 razy (5tc, 7tc, 9tc, 12tc - prenatalne, 15tc, 16tc, 20tc - połówkowe), a jutro dojdzie jeszcze 8, bo mam wizytę :)

Joasia wszystkiego najlepszego :)

Joasia:), Nieukowa lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam o poranku :) jeszcze raz dziękuje za życzenia.

Ja miałam 7 razy ;)
    5 razy wizyty u mojego lekarza
    1 podczas badania- biopsji kosmówki
    1 USG prenatalne

28.01 kolejne połówkowe/ u specjalisty

• aghata Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine ja tez mialam sporo chyba tez z 7 albo 8 mój gin NFZ robi na kazdej wizycie raz prenatalne potem w szpitalu raz i się uzbierało.

Wlasnie czytałam kiedys ze to badanie jest bezpieczne.

My mamy w domu taki piecyk kominkowy z szybką z przodu palimy drewnem a czasami węglem. I wczoraj pojechaliśmy z M do znajomych, M podłożyl do pieca, zakrecil żeby się pomału paliło...wracamy za 3h a w domu siwo, czujnik CO wyje a najgorsze jest to ze wszystko teraz śmierdzi ogniskiem bede cały tydzień robiła prania wietrzyla i chyba jakis intensywny zapach do domu kupie.

preg.png[/url]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata współczuję zapachu.
    Ja miałam USG w 7,10, 13 (genetyczne), 17, 2x w 18 i 21 tygodniu (połówkowe), czyli w sumie wyszło 7, ale tylko dlatego, że leżałam w szpitalu. Z dwojga złego chyba lepiej zrobić usg niż martwić się, że z Dzieckiem jest coś nie tak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 09:47

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez mialam 8x. Nie uwazam ze ma to wplyw na dziecko. Mowi sie ze bardzo dlugie usg z dopplerem na poczatku ciazy moze rozgrzac komorki zarodka i wplywac negatywnie, ale zwykle usg nie ma opcji zeby zrobilo krzywde.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczyny, ja miałam USG dotychczas 3x i póki co nie mogę doczekać się połówkowego.
    Pogoda u nas do bani, ja nadal nurkuję w propozycjach imion dla dzidziusia, mimo że nadal nie znam płci :-)
    Miłego dnia wszystkim!

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja sie Was pytam a sama nie napisałam - też miałam 8 razy usg. Dziekuje za odpowiedzi, jestem teraz spokojna:) Fajnie mieć możliwość zapytać Was o takie rzeczy:)

Aghata to Wam sie narobilo, oby szybko dało sie wywietrzyć

Miłego dnia dziewczyny!

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam z 8 razy jak i nie więcej, chodzę do 2 ginów plus te plamienia jak były to ciągle usg robione, w samym szpitalu miałam z 5 razy, będe tu rekordzistką chyba.

Od 2 dni nie czułam dziecka nic a nic już człowiek troszkę się martwi ale dzis rano kopniak w tatusia rączkę i wiadomo że ok :-) teraz już widzę,że co dzień nie będę jej czuła.

pepitka lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja też miałam dość kilka razy ok 6,7 razy chyba .. ale wg mnie i czytałam i pytałam gina to nie szkodzi maluszkowi :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawde czujecie juz przez skore ze maluch kopie? To malo mozliwe... Jak dziecko o nozce wielkosci kilku cm moze zamachnac sie w plynie tak, zeby wywrzec nacisk na kilku cm miesni macicy, tkanki podskornej i skory? Na razie nie ma nawet jak sie zaprzec o scianke macicy, bo jest jeszcze tak malo napieta...
    Ja czuje malego codziennie i po wiele razy, ale jak klade reke to nie wyczuwam nic od drugiej strony. Czuje tylko wlasne tetno, moze to wam sie myli?

Nie mowie, ze nie wierze ze cos czujecie, ale z mojego punktu widzenia to raczej malo mozliwe. A mam lozysko na tyle wiec rzekomo czuje ruchy mocno i poczulam je bardzo wczesnie...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 10:10

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czuć pod ręką. I zdecydowanie nie tetno. Tetno czuje tez. Ale nie myle jednego z drugim. Kopniaki tez nie wszystkie bo wiadomo że dziecko jest jeszcze małe (ale tez bez przesady bo belly pokazuje że ma ok.17 cm od głowy do pupy. Czyli z nozkami nawet pewnie ponad 20 cm to już konkretny ludź ;) ). Ale nie każdy kop jest tak samo intensywny. Te mocniejsze czuć i mój mąż poczuł jak dotąd dwa razy. Ale ja jestem już trochę dalej niż większość bo ja z tych z terminem na początek czerwca ;) łożysko mam na tylnej ścianie i jestem szczupła bo przed ciążą miałam niedowagę.

Dziecko ma też różne aktywności są dni kiedy prawie wcale go nie czuje a głównie wieczorami a są dni kiedy bardziej. Wręcz zaczynam już się zastanawiać czy dana aktywność jest ok i w to się wsłuchiwać. Jako że dziecko ma tę pępowinę na szyi to boję się zbyt intensywnych nerwowych ruchów żeby się nie zakrecilo bardziej. A z drugiej strony tak jak Kasika jak się nie odzywa to zaraz myśli czy wszystko okej ;)

Poza tym zaczęliśmy się z niuniem bawić. Jak poczuje kopniaczka to mu odpukuje. Taka nasza pierwsza komunikacja ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 10:28

Nieukowa, kasika8303 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też czuć pod ręką, w zasadzie to nawet widać jak się na brzuchu wybrzuszenia robią i nie trzeba do tego jakiegoś super skupienia, nawet w pozycji siedzącej i stojącej :) wszystko zależy od ułożenia dziecka i wielkości macicy, nie każda macica też jest tak samo gruba :) na połówkowym lekarz mi mówił że moja już sięga trochę ponad pępek
    w 16 tygodniu mi lekarz pomierzył że z nóżkami to jakieś 16,5cm dziecko ma, a sama stópka miała ponad 1,5cm, więc teraz napewno spokojnie ponad 20cm, to już nie taki mały dzieć :)
    Jeśli chodzi o łożysko to jest w zasadzie w dnie macicy i trochę na tylniej ściance

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 11:08

Z. lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też zdecydowanie czuję pod ręką,mój mąż też już poczuł.Napewno nie mylę tego z tętnem bo to zupełnie coś innego,jelita to też nie są ;-) Każda z nas ma inną budowe,więc myśle że nie ma reguły kiedy poczuje się pierwsze ruchy.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Dada Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy czułyście pierwszy raz ? Ja jestem w 17 tygodniu i nic moze dlatego ,ze to pierwsza ciąża ?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie był to 17 tydzień i są regularne do teraz, dzisiaj i wczoraj tylko trochę słabiej kopała, ale pewnie wynika to z mojego osłabienia :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2015, 11:42

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada ja jakos od tygodnia czuje,ale nie codziennie (wczoraj np nic i dzis jeszcze tez nie) i sa to delikatne pukniecia w srodku, przez skore nic nie czuje oczywiscie..ale ten moj czlowiek to wiercipięta, na każdym usg skacze jak zajączek, lekarz mi powiedział, że powinnam szybko go poczuć i faktycznie;) ale to wcześnie i masz jeszcze czas:)

‹‹ 436 437 438 439 440 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników (PCOS) – dieta dla płodności

Zespół policystycznych jajników (PCOS, Policystyczne Jajniki) to jedno z najczęściej występujących zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Dotyczy 5-10% kobiet w wieku rozrodczym i jest najczęstszą przyczyną zaburzeń owulacji i problemów z zajściem w ciążę. Przeczytaj jakie są objawy PCOS, jak wpływa ono na starania o dziecko oraz w jaki sposób możesz pomóc sobie dietą.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ