Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mój dzieć dzisiaj w zasadzie non stop się wierci :P Aż w robocie przeszkadza :D

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co wy ostatnio takie mało aktywne jesteście? Wchodzę zerknąć co tam u was a tu pusto

preg.png[/url]
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey wszystkim a ja dzisiaj źle się czuje od samego przebudzenia głowa mnie boli, katar mnie od dwóch dni męczy na razie sienny ale boje się tak często kichać żeby małej nic nie było od tego mojego kichania, chyba przeziębienie mnie bierze nie mam siły i taka obojętna jestem:( Pogoda tez jest taka ponura jak dzisiaj ja..:(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana i życze miłego dnia, chciałabym juz isc na to połówkowe, poznać płeć i zakupić jakies ubranka :-) Byle do środy!!!

Sista, Nieukowa lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - poniedziałek dzisiaj. Więc albo jesteśmy w pracy, albo odsypiamy weekend :-)
    Nie mam dzisiaj weny do pracy, więc przeglądam Allegro, ale nic z zestawów unisex. Trzeba się zatem uzbroić w cierpliwość i poczekać do 27.01, kiedy to mamy wizytę. A, że będzie to już 19 tydzień, to mam nadzieję że Maleństwo pochwali się co ma miedzy nogami.
    Wyjeżdżamy z okazji ferii na kilka dni do Madrytu i mam nadzieję, pobuszować w swoich ulubionych sklepach. No i fajnie byłoby wiedzieć, czy mam kupować sowy czy samoloty ;)
    I zła jestem na odzież ciążową, bo w nic się nie mieszczę. Przymierzam 38 i M, za małe i za ciasne. Przymierzam 40 i L - zdecydowanie za duże i spadają mi dosłownie z tyłka. Zamówiłam nawet dżinsy z bluzką na C&A, po dobrej opinii tutaj na forum. Niestety, bluzka jakbym była w 8 miesiącu z bliźniakami. A spodnie spadają, w nogach mega obcisłe, ale już w biodrach i tyłku wiszą dosłownie, a elastyczny pas ciągnie je do dołu :/ Byłam wczoraj z M. na zakupach. No i postanowiłam kupić sobie coś na rosnący brzuch. Przymierzyłam długą bluzę, fajna do getrów i będę w niej chodzić do maja. A M tak patrzy i mów, "ale w tych to tylko po domu?"...Tak to jest jak człowiek codziennie rano do biura się ubiera i na spotkania z Klientami w eleganckie stroje :-)
    Dziewczyny, w jakich sklepach kupujecie ubrania ciążowe? H&M i C&A, niestety odpadają :/

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się melduję troszkę rzadziej, bo mam sporo pracy, ale dziewczyny chyba w miarę normalnie się udzielają :)
    Zobaczcie nasz prezent od babci,która chyba już zakochała się we wnuczku :D

8u0k1ox41kiq_t.jpg

Sista, lilirose, nenette, Muniek, Z., Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja w ogóle nie szukałam ciążowych na takich działach, bo ceny były kosmiczne. Mam niedaleko siebie kilka zwykłych sklepów z ubraniami (nie sieciówki) i tam kupiłam ostatnio dwie dłuższe tuniki, tylko getry z pasem kupowałam w ciążowym. A wcześniej dwie sukienki w F&F w tesco :) Nie chcę za dużo tego kupować, a te co mam są na tyle luźne że starczą mi jeszcze na trochę. Pracuję z domu, więc mam o tyle komfort że do biurka siadam w dresie :P

lilirose lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia, ja mieszkam w centrum miasta i wokół same galerie z sieciówkami. Wczoraj byłam w fajnym i tanim Waikiki. No i tą bluzę kupiłam za 55zł. Musze się tam wybrać na spokojnie sama, bo mają dział dla przyszłych mam i wyprzedaże. Ale z M nic nie potrafię kupić, muszę być sama :-)
    Mam kilka luźnych sukienek, ale jak rano wychodzę przed 8.00, to mnie podwiewa i boje się abym nie dostała zapalenia ;) No i nie widzę sensu kupować eleganckich ubrań ciążowych, szkoda pieniędzy. Planuje pracować max do końca lutego, to już dociągnę w tym co mam :)
    Pracy z domu na tym etapie zazdraszam. Choć gdybym została w domu pewnie byśmy sobie z M weszli na głowę, bo on pracuje w domu ;) Już mnie nawet pytał co będę robiła jak nie będę pracowała ;) A ja już marzę o wiośnie i spacerach...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 10:29

Rozalia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Ja mam kilka dluzszych bluzek, jeansy dostalam od siostry tak jak i getry. Po domu dresiek , jestem na L4 wiec mi duzo nie trzeba. Zamowilam ostatnio w C&A bluzke i spodnie i duze, bluzka to nie wiem na koncowke i to z blizniakami, nie wiedzialam ze to takie duze czytalam rozmiarowke i bylo ok, spodnie to w sumie ok tylko brzusio do nich maly... W sobote kupilam zwykla bluzke w sieciowce i jest najlepsza nie ciazowa i dobra.

Sista lubi tę wiadomość

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Sista ja w ogóle nie szukałam ciążowych na takich działach, bo ceny były kosmiczne. Mam niedaleko siebie kilka zwykłych sklepów z ubraniami (nie sieciówki) i tam kupiłam ostatnio dwie dłuższe tuniki, tylko getry z pasem kupowałam w ciążowym. A wcześniej dwie sukienki w F&F w tesco :) Nie chcę za dużo tego kupować, a te co mam są na tyle luźne że starczą mi jeszcze na trochę. Pracuję z domu, więc mam o tyle komfort że do biurka siadam w dresie :P
    Też nie mam problemu ciuchów :) Pracuję w domu i dres to mój codzienny outfit :D

Ja zaliczyłam już wizytę u lekarza, poszłam po skierowania. Teraz szykuję sobie drugie śniadanko (znowu odezwał się mały głód, chyba Szymuś intensywnie rośnie :)) i kawkę i siadam do pracy.

Miłego dnia dziewczynki :)

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Też nie mam problemu ciuchów :) Pracuję w domu i dres to mój codzienny outfit :D

Ja zaliczyłam już wizytę u lekarza, poszłam po skierowania. Teraz szykuję sobie drugie śniadanko (znowu odezwał się mały głód, chyba Szymuś intensywnie rośnie :)) i kawkę i siadam do pracy.

Miłego dnia dziewczynki :)

A ja głupia na pytanie lekarki w czwartek czy chcę L4 odpowiedziałam po wahaniu Nie...bo dużo spraw w pracy. A tak bym sobie teraz zdalnie w dresie z domku pracowała. Mi wyjechał w delegacje i wraca w czwartek późną nocą, chata wolna;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ostatnio kupiłam dwie bluzki na allegro od użytkownika modavie. Ubrania są tanie i te bluzki są naprawdę fajne. Strój kąpielowy kupiłam w decathlonie, czekam na dostawę bo chodzę na basen a mój strój jest juz powoli ciasny :-) w sieciowkach ciągle jest to samo i drogie. Letnich i wiosennych ubrań trochę mam luzniejszych więc dam radę :-)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia ja też ciążowy strój kąpielowy kupiłam w decathlonie. Co prawda czeka na pierwsze użycie, bo od lutego chcę zacząć chodzić na aerobik dla ciężarnych, ale jak przymierzyłam to jak na mnie szyty :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się w poniedzialkowe przedpołudnie :) ja w czwartek zakupilam od dziewczyny z ogłoszenia spodnie jeansy ciązowe z H&M,jak zobaczylam moj rozmiarto się od razu zdecydował am, bo rzadko kto sprzedaje ubrania ciązowe xs... A tu idealnie pasują, jeszcze sporo miejsca na brzuszek a tylko 45 zł i jeszcze wzielam bluzeczkę za 15 zł.
    A wczoraj odebralismy zestaw ubranek dla dzieciaczka, wylicytowalam na allegro 46 szt za cale 50 zł. W rzeczywistości duuuzo ładniejsze niż na zdjęciach :) jestem bardzo zadowolona z tego zakupu, polecam aukcje na allegro choć czasem ludzie przesadzają z cenami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:26

Sista, Rozalia lubią tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja pływam w moim wysłużonym już stroju kąpielowym i mam nadzieję, że jest na tyle elastyczny, ze jeszcze na długo wystarczy ;) Chodzę na basen w każda sobotę, więc ma okazje się rozciągać razem ze mną ;)
    A z innej beczki, to macie jakąś listę co trzeba mieć na przyjście Maluszka? Dla mnie to jakaś abstrakcja, łóżeczko, wanienka do kąpieli i mój własny cyc, tak to na ten moment widzę. Jestem zielona, a fajnie byłoby powolutku zbierać fanty aby pod koniec nie gonić za Chwilówką ;) Kocyki, śpiworki, tetry, butelki, przewijaki, kosmetyki, pościel, kojce, kołyski, maty, bujaki, ręczniki, butelki, laktatory, smoczki... Jest taka instytucja jak doradca przyszłej mamy (coś na kształt doradcy ślubnego)? ;), albo choć strona www, która doradzi co mam zrobić aby nie otoczyć się rzeczami, których nigdy nie użyjemy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:32

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos takiego kiedyś znalazłam , przynajmniej podają ilości poszczególnych, ale czu to wszystko jest ok to powinny zweryfikować mamy które juz przez to przeszły ;)

http://wyprawka.dlanoworodka.pl

Sista lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bardzo spodobał się ten artykuł. Jak dla zielonej mamy wytłumaczone :)
    Czyli coś dla mnie :)

http://www.mamazone.pl/artykuly/male-dziecko/noworodek/2014/wyprawka-dla-dziecka.aspx

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 stycznia 2015, 11:40

Marcia86, Sista lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista ja na youtube w wolnym czasie oglądałam porady położnych i mam,które prowadzą videoblogi.Mówią one wiele przydatnych rzeczy i m.in. wymieniają co trzeba, co warto, a z czego lepiej zrezygnować bo się nie sprawdza. Niestety nie mam linków, ale jak zaczniesz wpisywać hasła związane z ciążą, to na pewno na mnóstwo takich filmików trafisz :)

Dziewczyny ja mam pytanie odnośnie ważenia przez położną na wizycie. Rozumiem że jesteście ubrane jak wchodzicie na wagę, ale czy położna odlicza Wam mniej więcej wagę ubrań czy wpisuje to co widzi? Moja wpisuje to co jej się wyświetli, a ja ostatnio z ciekawości zważyłam ciuchy które miałam na sobie i było tego ponad 0,5kg. Nie to żebym chciała na siłę sobie odejmować kilogramów, ale to jednak sporo :)

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia położnej pewnie raczej chodzi o przyrost wagi. Zawsze Cię będzie ubraną ważyć. To przyrost wagi będzie miarodajny.
    Tak samo jakby zawsze Ci musiała odejmować np. 1,5 kg na ubrania.. To przyrost by wyszedł taki sam.
    Wiadomo, że ubranie też może ważyć jednego dnia więcej, drugiego mniej. Ale ten 1 kg w tą czy w tamtą to mało istotny.

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 19 stycznia 2015, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia - mnie ostatnio waga w ubraniu pokazała 76kg i tak mi wpisano w książeczkę. A jak rano ważyłam się w domu to było...76,2 kg bez ubrań, przed prysznicem ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 438 439 440 441 442 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ