X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pierwsze ciążowe gacie :D !!

Joasia:), zapah_ciszy, Sista, A1984, Ania1704, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życia gdzie kupiłaś bo też dziś od 5 szperałam w necie i oglądałam i czytałam czy to nizbędne?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w HM, http://www.hm.com/pl/product/58794?article=58794-A takie tylko ciemniejsze ;) super bo rzeczywiście są wygodne, a już mi zimno ciągle w kiecach i rajtuzach :P przymierzałam droższe takie bardziej dżinsowe, w sensie grubsze, ale były strasznie sztywne, a te są takie bardziej rozciągliwe ;) poza tym w HM nie robią problemu z reklamacją to jak wyrosnę oddam :P

Dada lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedzenie wielkiego hamburgera o 18 to nie był dobry pomysł ,zgaga mnie meczy :( a taki dobry był ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam przewijak i łóżeczko kupione :)

Joasia:), Katha81, zapah_ciszy, agawera, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    w HM, http://www.hm.com/pl/product/58794?article=58794-A takie tylko ciemniejsze ;) super bo rzeczywiście są wygodne, a już mi zimno ciągle w kiecach i rajtuzach :P przymierzałam droższe takie bardziej dżinsowe, w sensie grubsze, ale były strasznie sztywne, a te są takie bardziej rozciągliwe ;) poza tym w HM nie robią problemu z reklamacją to jak wyrosnę oddam :P

Zyrcia jak to się robi?:)
    Reklamujesz używane spodnie, że co się z nimi stało? I co zwracają Ci pieniądze?:)

Dziewczyny, ja co prawda doświadczenia nie mam, ale również sobie nie wyobrażam bez przewijaka.. w nocy szukać miejsca do przewijania itp :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie myślcie, że jestem jakaś nie teges :p ale w HM wystarczy mała dziurka na szwie czy coś i oni od razu spisują reklamację i oddają kasę na kartę podarunkową bez czekania 2 tyg na uwzględnienie jej :p więc teoretycznie można całą ciąże co miesiąc wymieniać spodnie na nowe :p a potem za tą kasę kupić coś dla bobasa :p Lubię HM, ale zazwyczaj i tak coś się dzieje z tymi ciuchami, albo się rozłażą albo prują więc szkoda nie korzystać jak tam nie robią problemu :p Tak jest w każdym HM w Łodzi, ale np. w Zakopcu jak chciałam oddać rzecz to kazali czekać więc może zależy od miasta ?

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no nie wiem, bo nigdy niczego nie zwracałam z ubrań :)
    Ale dobrze wiedzieć, że jakby się coś porwało to warto spróbować.. bo bez tej wiedzy zapewne nawet bym nie próbowała oddawać.

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w pierwszym dniu na L4. Przyznam się, ze wypoczelam. Odebrałam dwa telefony i przeczytałam maile z pracy po 15.00. Byłam tez na pierwszych zakupach dla Dziewczynki :) Jako, ze była grzeczna, dostała pierwsza sukienkę i tunikę. Załapałam się jeszcze na wyprzedaże w Smyku i Lindexie. Nasza szafa się powiększa, choć widzę, ze mamy sporo ciuszków na 68. Muszę dokupić kilka na 56 i 62. No i cała reszta, typu kocyki, przewijak, akcesoria pielęgnacyjne :) To nie wymaga rozmiaru :)
    Na połówkowe zapisana jestem na 17 lutego. Chyba zatem zamknę peleton połówkowych Czerwcówek. Mam bardzo późno, ale mój gin od prenatalnych w tygodniu 09-13.02 jedzie na ferie, a w przyszłym tygodniu to ja będę na feriach. Położna pytała lekarza czy tak późno można i się zgodził. Bo według USG Olga juz będzie miała 22w3d :)
    Gratuluje Dziewczyny wszystkich dzisiejszych udanych wizyt :) Witam nowe Dziewuszki - przewaga Chłopców maleje...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 22:33

nadine24, Joasia:), Viola, EP!C, Scintilla, nenette, Ania1704, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy remis jak widzie :) 15 Dziewczynek na 15 Chłopców :)

Viola, Katha81, zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pompolowkowych zmieni sie nasza lista plci.

Co do przewijaka ja na poczatku nie mialam i sie meczylam schylalam przewijasc ubirwac na naszym lozku potem sasiadka mi dala i o niebo lepiej dlugo ubieralam Zuzke w przewijaku bylo wygodnie na dobrej wysokosci na lozeczku obokmna komodzie kosmetyki takze tym razem tez bez przewijaka sie nie obejdzie

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam zle spac wkladam sobie poduszke miedzy nogi albo opieram o nia nogi ale w nocy bola mnie biodra nie moga sie jakos wygodnie ulozyc leze tylko na lewym i na prawym boku a boje sie spac na plecach i zawsze sie budze jak tylko we snie klade sje na plecy.

Wy tak wszystko kupujecie dla maluszka a ja chyba poczekam wozek kupie w maju kosmetyki tez na koniec ubrania mam butelke mam szklana canpola po Zuzi tylko smoczek wymienie a mam zamiar karmic piersia poprzednio obeszlo sie bez laktatora potem dopiero kupie np Lovi 250ml mialam ja i bylam zadowolona. Jak skonczy miesisc to kupie uzywany bujaczek i uzywana mate na podloge znzabawkami i juz ekonomiczne dziecko bedzie hehe

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    jak długo go używałaś?

Nie pamiętam dokładnie, ale służył mi bardzo długo. Miałam taki na łóżeczko.

Taką fotkę znalazłam:
    out.php?t=940812_dscf0109.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:40

• Sista Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    A ja zaczynam zle spac wkladam sobie poduszke miedzy nogi albo opieram o nia nogi ale w nocy bola mnie biodra nie moga sie jakos wygodnie ulozyc leze tylko na lewym i na prawym boku a boje sie spac na plecach i zawsze sie budze jak tylko we snie klade sje na plecy.

Wy tak wszystko kupujecie dla maluszka a ja chyba poczekam wozek kupie w maju kosmetyki tez na koniec ubrania mam butelke mam szklana canpola po Zuzi tylko smoczek wymienie a mam zamiar karmic piersia poprzednio obeszlo sie bez laktatora potem dopiero kupie np Lovi 250ml mialam ja i bylam zadowolona. Jak skonczy miesisc to kupie uzywany bujaczek i uzywana mate na podloge znzabawkami i juz ekonomiczne dziecko bedzie hehe
    Agata - ja kupuje, bo korzystam z ostatnich okazji wyprzedażowych :) Jak paczka pajaców czy body jest przeceniona z 60zł na 20zł, - to grzech nie wziąć ;) Teraz już poczekam na to co ewentualnie od koleżanek dostanę. No i w maju wybiorę się z babcią na zakupy uzupełniające to, co do tej pory uzbieram.
    Ja dzisiaj na wizytę u gin z NFZ (trzymajcie kciuki), a potem do pracy z moim L4 :)
    Miłego dnia !!!

agawera, zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już piszemy o takich sprzętach to do kąpieli polecam tzw. foczkę. Nie wiem może teraz są jakieś lepsze rzeczy. Ja używałam tego, mam w piwnicy więc pewnie tak zostanie.

out.php?t=940813_dscf0113.jpg

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak na pewno się przyda a też nie jest jakiś mocno drogi.
    U nas płeć się nie zmieni, bynajmniej nie w tej ciąży jak to ujął mój lekarz :-)
    Wczoraj miałam mega doła, martwiłam się wagą małej i lozyskiem. Popłakałam sobie bo dobijala mnie myśl że moje dziecko też może być smutne (niby maluch wyczywa emocje matki). położyłam rękę na brzuchu i jak mi kopniaka zasadzila to nie moglam przestać się uśmiechać :-) później zasunęła jeszcse kilka żeby tatuś też poczuł :-) mega uczucie :-)

Także milego dnia wszystkim bo ja ciągle w łóżku i wstaję tylko na posiłki :-)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak dostanę od bratowej, ale nawet gdybym go nie dostała to raczej i tak byśmy go kupili. A powiedzcie czym będziecie przykrywać noworodka w nocy biorąc pod uwagę, że to lato. Od razu kołderka czy może owijanie w rożek, otulacz, kocyk albo nie wiem co tam jeszcze istnieje? U nas w mieszkaniu jest raczej gorąco i nie mam pojęcia czym takiego maluszka okryć.
    Od jakiegoś tygodnia budzę się w nocy i nie mogę zasnąć. Dziś obudziłam się o 3 i zasnęłam dopiero o 6, a Zosieńka w brzuchu szalała;) Ciężko się nie uśmiechnąć jak tam sobie bryka;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala spiworek na noc chyba ze bedzie mega upal to wtedy tylko pieluszka.

nadine24, Inesicia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o kocyki lub becikiem

Inesicia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! My już po USG, Borys jest chyba sporawy bo wychodzą mu wymiary tak na 20+4 (a ja jestem 19+1? bo już nie wiem jak to się liczy...), waży 335 g. Wszystko ma w normie i prawidłowo, niedomykalność zastawki niestety nadal ale ani się tego nie leczy ani na nic nie wpływa więc taka jego uroda. Czeka nas jeszcze echo serca i tyle :-)

Tak mnie tylko zastanawia - czemu jak on taki duży i niby już 21 tyg a ja nadal ruchów nie czuje? Gin mi powiedział że lada dzień, no mam nadzieję :)

Zyrcia zmień proszę Borysowi datę porodu na 15 czerwca (a startowaliśmy z 25 czerwca, jejku).

Aka81, zyrcia, Alorrene13, Scintilla, Nieukowa, Joasia:), nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ