X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kupiłam pierwsze ciążowe gacie :D !!

Joasia:), zapah_ciszy, Sista, A1984, Ania1704, Scintilla, Nieukowa lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Życia gdzie kupiłaś bo też dziś od 5 szperałam w necie i oglądałam i czytałam czy to nizbędne?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w HM, http://www.hm.com/pl/product/58794?article=58794-A takie tylko ciemniejsze ;) super bo rzeczywiście są wygodne, a już mi zimno ciągle w kiecach i rajtuzach :P przymierzałam droższe takie bardziej dżinsowe, w sensie grubsze, ale były strasznie sztywne, a te są takie bardziej rozciągliwe ;) poza tym w HM nie robią problemu z reklamacją to jak wyrosnę oddam :P

Dada lubi tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjedzenie wielkiego hamburgera o 18 to nie był dobry pomysł ,zgaga mnie meczy :( a taki dobry był ...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja już mam przewijak i łóżeczko kupione :)

Joasia:), Katha81, zapah_ciszy, agawera, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    w HM, http://www.hm.com/pl/product/58794?article=58794-A takie tylko ciemniejsze ;) super bo rzeczywiście są wygodne, a już mi zimno ciągle w kiecach i rajtuzach :P przymierzałam droższe takie bardziej dżinsowe, w sensie grubsze, ale były strasznie sztywne, a te są takie bardziej rozciągliwe ;) poza tym w HM nie robią problemu z reklamacją to jak wyrosnę oddam :P

Zyrcia jak to się robi?:)
    Reklamujesz używane spodnie, że co się z nimi stało? I co zwracają Ci pieniądze?:)

Dziewczyny, ja co prawda doświadczenia nie mam, ale również sobie nie wyobrażam bez przewijaka.. w nocy szukać miejsca do przewijania itp :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie myślcie, że jestem jakaś nie teges :p ale w HM wystarczy mała dziurka na szwie czy coś i oni od razu spisują reklamację i oddają kasę na kartę podarunkową bez czekania 2 tyg na uwzględnienie jej :p więc teoretycznie można całą ciąże co miesiąc wymieniać spodnie na nowe :p a potem za tą kasę kupić coś dla bobasa :p Lubię HM, ale zazwyczaj i tak coś się dzieje z tymi ciuchami, albo się rozłażą albo prują więc szkoda nie korzystać jak tam nie robią problemu :p Tak jest w każdym HM w Łodzi, ale np. w Zakopcu jak chciałam oddać rzecz to kazali czekać więc może zależy od miasta ?

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A no nie wiem, bo nigdy niczego nie zwracałam z ubrań :)
    Ale dobrze wiedzieć, że jakby się coś porwało to warto spróbować.. bo bez tej wiedzy zapewne nawet bym nie próbowała oddawać.

relgh371nuuw2sg6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w pierwszym dniu na L4. Przyznam się, ze wypoczelam. Odebrałam dwa telefony i przeczytałam maile z pracy po 15.00. Byłam tez na pierwszych zakupach dla Dziewczynki :) Jako, ze była grzeczna, dostała pierwsza sukienkę i tunikę. Załapałam się jeszcze na wyprzedaże w Smyku i Lindexie. Nasza szafa się powiększa, choć widzę, ze mamy sporo ciuszków na 68. Muszę dokupić kilka na 56 i 62. No i cała reszta, typu kocyki, przewijak, akcesoria pielęgnacyjne :) To nie wymaga rozmiaru :)
    Na połówkowe zapisana jestem na 17 lutego. Chyba zatem zamknę peleton połówkowych Czerwcówek. Mam bardzo późno, ale mój gin od prenatalnych w tygodniu 09-13.02 jedzie na ferie, a w przyszłym tygodniu to ja będę na feriach. Położna pytała lekarza czy tak późno można i się zgodził. Bo według USG Olga juz będzie miała 22w3d :)
    Gratuluje Dziewczyny wszystkich dzisiejszych udanych wizyt :) Witam nowe Dziewuszki - przewaga Chłopców maleje...;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 22:33

nadine24, Joasia:), Viola, EP!C, Scintilla, nenette, Ania1704, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 stycznia 2015, 23:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamy remis jak widzie :) 15 Dziewczynek na 15 Chłopców :)

Viola, Katha81, zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pewnie pompolowkowych zmieni sie nasza lista plci.

Co do przewijaka ja na poczatku nie mialam i sie meczylam schylalam przewijasc ubirwac na naszym lozku potem sasiadka mi dala i o niebo lepiej dlugo ubieralam Zuzke w przewijaku bylo wygodnie na dobrej wysokosci na lozeczku obokmna komodzie kosmetyki takze tym razem tez bez przewijaka sie nie obejdzie

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zaczynam zle spac wkladam sobie poduszke miedzy nogi albo opieram o nia nogi ale w nocy bola mnie biodra nie moga sie jakos wygodnie ulozyc leze tylko na lewym i na prawym boku a boje sie spac na plecach i zawsze sie budze jak tylko we snie klade sje na plecy.

Wy tak wszystko kupujecie dla maluszka a ja chyba poczekam wozek kupie w maju kosmetyki tez na koniec ubrania mam butelke mam szklana canpola po Zuzi tylko smoczek wymienie a mam zamiar karmic piersia poprzednio obeszlo sie bez laktatora potem dopiero kupie np Lovi 250ml mialam ja i bylam zadowolona. Jak skonczy miesisc to kupie uzywany bujaczek i uzywana mate na podloge znzabawkami i juz ekonomiczne dziecko bedzie hehe

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    jak długo go używałaś?

Nie pamiętam dokładnie, ale służył mi bardzo długo. Miałam taki na łóżeczko.

Taką fotkę znalazłam:
    out.php?t=940812_dscf0109.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 09:40

• Sista Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    A ja zaczynam zle spac wkladam sobie poduszke miedzy nogi albo opieram o nia nogi ale w nocy bola mnie biodra nie moga sie jakos wygodnie ulozyc leze tylko na lewym i na prawym boku a boje sie spac na plecach i zawsze sie budze jak tylko we snie klade sje na plecy.

Wy tak wszystko kupujecie dla maluszka a ja chyba poczekam wozek kupie w maju kosmetyki tez na koniec ubrania mam butelke mam szklana canpola po Zuzi tylko smoczek wymienie a mam zamiar karmic piersia poprzednio obeszlo sie bez laktatora potem dopiero kupie np Lovi 250ml mialam ja i bylam zadowolona. Jak skonczy miesisc to kupie uzywany bujaczek i uzywana mate na podloge znzabawkami i juz ekonomiczne dziecko bedzie hehe
    Agata - ja kupuje, bo korzystam z ostatnich okazji wyprzedażowych :) Jak paczka pajaców czy body jest przeceniona z 60zł na 20zł, - to grzech nie wziąć ;) Teraz już poczekam na to co ewentualnie od koleżanek dostanę. No i w maju wybiorę się z babcią na zakupy uzupełniające to, co do tej pory uzbieram.
    Ja dzisiaj na wizytę u gin z NFZ (trzymajcie kciuki), a potem do pracy z moim L4 :)
    Miłego dnia !!!

agawera, zyrcia, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skoro już piszemy o takich sprzętach to do kąpieli polecam tzw. foczkę. Nie wiem może teraz są jakieś lepsze rzeczy. Ja używałam tego, mam w piwnicy więc pewnie tak zostanie.

out.php?t=940813_dscf0113.jpg

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przewijak na pewno się przyda a też nie jest jakiś mocno drogi.
    U nas płeć się nie zmieni, bynajmniej nie w tej ciąży jak to ujął mój lekarz :-)
    Wczoraj miałam mega doła, martwiłam się wagą małej i lozyskiem. Popłakałam sobie bo dobijala mnie myśl że moje dziecko też może być smutne (niby maluch wyczywa emocje matki). położyłam rękę na brzuchu i jak mi kopniaka zasadzila to nie moglam przestać się uśmiechać :-) później zasunęła jeszcse kilka żeby tatuś też poczuł :-) mega uczucie :-)

Także milego dnia wszystkim bo ja ciągle w łóżku i wstaję tylko na posiłki :-)

Sista lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja przewijak dostanę od bratowej, ale nawet gdybym go nie dostała to raczej i tak byśmy go kupili. A powiedzcie czym będziecie przykrywać noworodka w nocy biorąc pod uwagę, że to lato. Od razu kołderka czy może owijanie w rożek, otulacz, kocyk albo nie wiem co tam jeszcze istnieje? U nas w mieszkaniu jest raczej gorąco i nie mam pojęcia czym takiego maluszka okryć.
    Od jakiegoś tygodnia budzę się w nocy i nie mogę zasnąć. Dziś obudziłam się o 3 i zasnęłam dopiero o 6, a Zosieńka w brzuchu szalała;) Ciężko się nie uśmiechnąć jak tam sobie bryka;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bede miala spiworek na noc chyba ze bedzie mega upal to wtedy tylko pieluszka.

nadine24, Inesicia lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o kocyki lub becikiem

Inesicia lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny! My już po USG, Borys jest chyba sporawy bo wychodzą mu wymiary tak na 20+4 (a ja jestem 19+1? bo już nie wiem jak to się liczy...), waży 335 g. Wszystko ma w normie i prawidłowo, niedomykalność zastawki niestety nadal ale ani się tego nie leczy ani na nic nie wpływa więc taka jego uroda. Czeka nas jeszcze echo serca i tyle :-)

Tak mnie tylko zastanawia - czemu jak on taki duży i niby już 21 tyg a ja nadal ruchów nie czuje? Gin mi powiedział że lada dzień, no mam nadzieję :)

Zyrcia zmień proszę Borysowi datę porodu na 15 czerwca (a startowaliśmy z 25 czerwca, jejku).

Aka81, zyrcia, Alorrene13, Scintilla, Nieukowa, Joasia:), nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
‹‹ 490 491 492 493 494 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ