Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
aghata wrote:Ja w poprzedniej ciazy mialkam wg OM termin porodu na 19 stycznia a za kazdym razem usg pokazywalo inaczej a Zuza i tak wyszla kiedy chciala 12 stycznia a zadne usg takiej daty nie pokazalo. Z tego co wiem to tylko 10% ciaz (nie jestem pewna) konczy sid w terminie.
A co do wagi to znajoma niedawno rodziła i z usg lekarz stwierdził, że urodzi dziecko, które będzie miało ok.3600g, a Mała miała 4200g. Taka oto niespodzianka, chociaż dla mamy średnio przyjemna bo poród SN.Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Inesicia wrote:Ja słyszałam nawet o 5% więc termin terminem, a Maluch i tak urodzi się kiedy będzie mu pasowało;)
A co do wagi to znajoma niedawno rodziła i z usg lekarz stwierdził, że urodzi dziecko, które będzie miało ok.3600g, a Mała miała 4200g. Taka oto niespodzianka, chociaż dla mamy średnio przyjemna bo poród SN.
O kurcze to mega duża różnica, jak oni to liczą? Myślałam że to są pomyłki rzędu +/- 10% -
A1984 wrote:O kurcze to mega duża różnica, jak oni to liczą? Myślałam że to są pomyłki rzędu +/- 10%
-
Gratulacje wizyt niech rosną nasze maluszki:)
Moja obudziła mnie rano kopniakami chyba głodna była i długo nie poleżałam bo nie dało sięcały dzień fika w brzuszku;) widocznie jej dobrze:)teraz usnęła bo spokój w brzuchu:)
Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
Mnie ostatnio lekarz powiedział, że waga może się różnić do ok. 15%.
A wyliczana jest z tych parametrów (AC, BPD, FL itd), które mierzą dzidzi.
Do bazy mają powprowadzane wiele wyników i na ich podstawie jest podawana oszacowana waga.
Ale wiadomo, nawet 2 kawałki drewna o takich samych wymiarach mogą mieć różną wagę
Ale wiadomo, że każdy ma inną urodęI tak zdarza się pewnie, że się rodzi długie dziecko a szczuplutkie. Lub odwrotnie
nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość
-
Czytałam dziś o tej wadze ...
Im starsze dziecko tym może być większa różnica w szacowaniu a wagą faktyczną i przed porodem może się różnić nawet +/-500 g, w przypadku opisywanej dziewczyny różnica była aż 700 g, zaskoczenie... Któraś z dziewczyn pytała o warsztaty świadoma mama, też nie dostałam odpowiedzi, i jak wysłałam ponownie z prośbą o potwierdzenie rejestracji to odpisali.
Agata bardzo fajna fotka, bo taka wyraźna. Dziewczyny dostajecie te zdjęcia w formie elektronicznej czy skanujecie czy preentscreen z płyty z filmem?Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:43
A1984 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
Mam pytanie,czy popoludniowy mocz wykryje ewentualne bakterie-zapalenie pecherza? Bo odczuwam pieczenie,ale nie przy oddawaniu moczu,i czesto chodze sikac..niewiem czy to pieczenie nie jest od tej leczonej infekcji..czy moze mam cos z pecherzem.. -
Truskaweczka250 wrote:Gratulacje wizyt niech rosną nasze maluszki:)
Moja obudziła mnie rano kopniakami chyba głodna była i długo nie poleżałam bo nie dało sięcały dzień fika w brzuszku;) widocznie jej dobrze:)teraz usnęła bo spokój w brzuchu:)
Moja tez dzisiaj pierwszy raz obudziła mnie rano, zawsze wieczorem czy podczas dnia. Nawet M przyłożył rękę i od razu poczuł. Coraz mocniej i częściej kopie. AZ się od razu humor poprawiaa i chyba lubi jeździć samochodem, jak wracam czy jade do pracy to zawsze są kopniaki, no chyba ze oznacza to ze nie lubi
Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Alorrene13 wrote:
Agata bardzo fajna fotka, bo taka wyraźna. Dziewczyny dostajecie te zdjęcia w formie elektronicznej czy skanujecie czy preentscreen z płyty z filmem?
ja dostaję tylko wydruk zdjęć, filmiku nie dostałam, w sumie na samym USG mi ciężko było stwierdzić co akurat oglądamy, nie pomyliłam się tylko jak badaliśmy mózg
Dziewczyny, zrobiła Wam się ta ciemna linia od spojenia łonowego do pępka? Bo u mnie nic, kiedy to się pojawi?Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
A1984 wrote:ja dostaję tylko wydruk zdjęć, filmiku nie dostałam, w sumie na samym USG mi ciężko było stwierdzić co akurat oglądamy, nie pomyliłam się tylko jak badaliśmy mózg
Dziewczyny, zrobiła Wam się ta ciemna linia od spojenia łonowego do pępka? Bo u mnie nic, kiedy to się pojawi? -
nick nieaktualnyAgata u mnie kreska mocno widoczna, ale np moje siosta jedna miała a druga nie. Od czego to zależy nie wiem
Miałam ją tez w poprzednich ciążach. Naturalnie ciemna blondynkakreska tez zaczyna być widoczna nad pępkiem, ale narazie jest jaśniejsza.
Tymczasowe lokum Jukeczki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:11
A1984, Scintilla, Katha81, Nieukowa, Alorrene13, Evell, Rozalia lubią tę wiadomość
-
U mnie kreska była i się zmyła
Podobno to zależy od pigmentu - u brunetki niby lepiej widoczna.
Pempuszek nadal wklęsły i nie zanosi się aby go "wywaliło"
A co do zdjęć to na płytce dostaliśmy jedynie to 1wsze genetyczne - reszta to kolekcja na "kliszy" do rodzinnego albumuWiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:38
-
Czesc dziewczyny
Ja dzis kupilam pierwsze ciuchy ciazowejeansy, leginsy i tunike
jednak wygodne takie spodnie. Moje jeansy sa niby jeszcze dobre ale powoli gniotly w pasku a z tylka znowu spadaly.
Ja tez jeszcze nie mam tej linii.
Widze ze moj maluszek to jeden z wiekszychw 20+5 wazyl 435g
po tatusiu..bo ja malutka jestem i juz sie boje tego ze bedzie duzym dzidziusiem...ciekawe jak moj brzuch to wytrzyma
A wogole to chyba zaczyna mnie 'wybrzuszać'Scintilla, Joasia:), A1984, Rozalia lubią tę wiadomość
-
patrycja_24 wrote:Odebrałam dzisiaj posiew moczu i wyszła mi bakteria: Lactobacillus spp.
Słyszałyście może o czymś takim ?zaliczajaca sie do naturalnej flory fizjologicznej