X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto Klopsik

x4238dq0nmyt_t.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:59

EP!C, Scintilla, Truskaweczka250, Joasia:), nenette, Alorrene13, Marcia86, zyrcia, Suzanna22, Nieukowa, Czarnaa94, sss, Aka81, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy mialkam wg OM termin porodu na 19 stycznia a za kazdym razem usg pokazywalo inaczej a Zuza i tak wyszla kiedy chciala 12 stycznia a zadne usg takiej daty nie pokazalo. Z tego co wiem to tylko 10% ciaz (nie jestem pewna) konczy sid w terminie.
    Ja słyszałam nawet o 5% więc termin terminem, a Maluch i tak urodzi się kiedy będzie mu pasowało;)
    A co do wagi to znajoma niedawno rodziła i z usg lekarz stwierdził, że urodzi dziecko, które będzie miało ok.3600g, a Mała miała 4200g. Taka oto niespodzianka, chociaż dla mamy średnio przyjemna bo poród SN.

Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Ja słyszałam nawet o 5% więc termin terminem, a Maluch i tak urodzi się kiedy będzie mu pasowało;)
    A co do wagi to znajoma niedawno rodziła i z usg lekarz stwierdził, że urodzi dziecko, które będzie miało ok.3600g, a Mała miała 4200g. Taka oto niespodzianka, chociaż dla mamy średnio przyjemna bo poród SN.

O kurcze to mega duża różnica, jak oni to liczą? Myślałam że to są pomyłki rzędu +/- 10%

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    O kurcze to mega duża różnica, jak oni to liczą? Myślałam że to są pomyłki rzędu +/- 10%
    Nie mam pojęcia jak liczą, ale usg z którego lekarz wnioskował, że będzie ważyć 3600g miała robione w dniu na kiedy miała termin i wtedy lekarz powiedział jej, że nie urodzi wcześniej niż za tydzień i że nawet za 2 tygodnie mała nie będzie ważyć więcej niż 3600g. Urodziła 6 dni po usg i ważyła już 4200g.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt niech rosną nasze maluszki:)

Moja obudziła mnie rano kopniakami chyba głodna była i długo nie poleżałam bo nie dało się:) cały dzień fika w brzuszku;) widocznie jej dobrze:)teraz usnęła bo spokój w brzuchu:)

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio lekarz powiedział, że waga może się różnić do ok. 15%.
    A wyliczana jest z tych parametrów (AC, BPD, FL itd), które mierzą dzidzi.
    Do bazy mają powprowadzane wiele wyników i na ich podstawie jest podawana oszacowana waga.
    Ale wiadomo, nawet 2 kawałki drewna o takich samych wymiarach mogą mieć różną wagę:)

Ale wiadomo, że każdy ma inną urodę:) I tak zdarza się pewnie, że się rodzi długie dziecko a szczuplutkie. Lub odwrotnie :)

nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dziś o tej wadze ...
    Im starsze dziecko tym może być większa różnica w szacowaniu a wagą faktyczną i przed porodem może się różnić nawet +/-500 g, w przypadku opisywanej dziewczyny różnica była aż 700 g, zaskoczenie... Któraś z dziewczyn pytała o warsztaty świadoma mama, też nie dostałam odpowiedzi, i jak wysłałam ponownie z prośbą o potwierdzenie rejestracji to odpisali.
    Agata bardzo fajna fotka, bo taka wyraźna. Dziewczyny dostajecie te zdjęcia w formie elektronicznej czy skanujecie czy preentscreen z płyty z filmem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:43

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam pytanie,czy popoludniowy mocz wykryje ewentualne bakterie-zapalenie pecherza? Bo odczuwam pieczenie,ale nie przy oddawaniu moczu,i czesto chodze sikac..niewiem czy to pieczenie nie jest od tej leczonej infekcji..czy moze mam cos z pecherzem.. :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Gratulacje wizyt niech rosną nasze maluszki:)

Moja obudziła mnie rano kopniakami chyba głodna była i długo nie poleżałam bo nie dało się:) cały dzień fika w brzuszku;) widocznie jej dobrze:)teraz usnęła bo spokój w brzuchu:)

Moja tez dzisiaj pierwszy raz obudziła mnie rano, zawsze wieczorem czy podczas dnia. Nawet M przyłożył rękę i od razu poczuł. Coraz mocniej i częściej kopie. AZ się od razu humor poprawia :) a i chyba lubi jeździć samochodem, jak wracam czy jade do pracy to zawsze są kopniaki, no chyba ze oznacza to ze nie lubi ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

Agata bardzo fajna fotka, bo taka wyraźna. Dziewczyny dostajecie te zdjęcia w formie elektronicznej czy skanujecie czy preentscreen z płyty z filmem?

ja dostaję tylko wydruk zdjęć, filmiku nie dostałam, w sumie na samym USG mi ciężko było stwierdzić co akurat oglądamy, nie pomyliłam się tylko jak badaliśmy mózg :D

Dziewczyny, zrobiła Wam się ta ciemna linia od spojenia łonowego do pępka? Bo u mnie nic, kiedy to się pojawi?

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    ja dostaję tylko wydruk zdjęć, filmiku nie dostałam, w sumie na samym USG mi ciężko było stwierdzić co akurat oglądamy, nie pomyliłam się tylko jak badaliśmy mózg :D

Dziewczyny, zrobiła Wam się ta ciemna linia od spojenia łonowego do pępka? Bo u mnie nic, kiedy to się pojawi?
    Właśnie wczoraj zastanawiałam się nad tą ciemną linią i też miałam o to pytać, ale w końcu zapomniałam. U mnie jak na razie też jej nie ma.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Marcia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jeszcze nic nie widać, ale czytalam ze czasem w ogóle nie ma albo dopiero pod koniec ciąży :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u mnie kreska mocno widoczna, ale np moje siosta jedna miała a druga nie. Od czego to zależy nie wiem :)
    Miałam ją tez w poprzednich ciążach. Naturalnie ciemna blondynka :) kreska tez zaczyna być widoczna nad pępkiem, ale narazie jest jaśniejsza.

Tymczasowe lokum Jukeczki
    qjds87usykyx_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:11

A1984, Scintilla, Katha81, Nieukowa, Alorrene13, Evell, Rozalia lubią tę wiadomość

• patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie też jeszcze nic nie widzę

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreska była i się zmyła :)
    Podobno to zależy od pigmentu - u brunetki niby lepiej widoczna.
    Pempuszek nadal wklęsły i nie zanosi się aby go "wywaliło"

A co do zdjęć to na płytce dostaliśmy jedynie to 1wsze genetyczne - reszta to kolekcja na "kliszy" do rodzinnego albumu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:38

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja dzis kupilam pierwsze ciuchy ciazowe :) jeansy, leginsy i tunike :) jednak wygodne takie spodnie. Moje jeansy sa niby jeszcze dobre ale powoli gniotly w pasku a z tylka znowu spadaly.

Ja tez jeszcze nie mam tej linii.

Widze ze moj maluszek to jeden z wiekszych :) w 20+5 wazyl 435g :) po tatusiu..bo ja malutka jestem i juz sie boje tego ze bedzie duzym dzidziusiem...ciekawe jak moj brzuch to wytrzyma ;)

A wogole to chyba zaczyna mnie 'wybrzuszać' ;)

Scintilla, Joasia:), A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic do tej pory nie zauważałam, a M. stwierdził, że mam bladą linię pod pępkiem ... może lekko widoczna jak tak obczajam w lustrze ... oczywiście pępęk też już nieco wysunięty, taki "nosek" się Mężul ze mnie nabija ech

syy26iyeeuly3wjb.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj posiew moczu i wyszła mi bakteria: Lactobacillus spp.
    Słyszałyście może o czymś takim ?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Odebrałam dzisiaj posiew moczu i wyszła mi bakteria: Lactobacillus spp.
    Słyszałyście może o czymś takim ?
    Z tego co wiem to ta bakteria jest ta dobra bakteria ;) zaliczajaca sie do naturalnej flory fizjologicznej ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze sa to te dobre bakterie kwasu mlekowego ktorych musi byc odpowiednia ilosc w pochwie. Jezeli jest za malo to czesto sie ma grzybice a jak za duzo to ntez niedobrze. Ale oczywiscie nie jestem pewna

preg.png[/url]
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ