X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a oto Klopsik

x4238dq0nmyt_t.jpg[/URL]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 12:59

EP!C, Scintilla, Truskaweczka250, Joasia:), nenette, Alorrene13, Marcia86, zyrcia, Suzanna22, Nieukowa, Czarnaa94, sss, Aka81, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja w poprzedniej ciazy mialkam wg OM termin porodu na 19 stycznia a za kazdym razem usg pokazywalo inaczej a Zuza i tak wyszla kiedy chciala 12 stycznia a zadne usg takiej daty nie pokazalo. Z tego co wiem to tylko 10% ciaz (nie jestem pewna) konczy sid w terminie.
    Ja słyszałam nawet o 5% więc termin terminem, a Maluch i tak urodzi się kiedy będzie mu pasowało;)
    A co do wagi to znajoma niedawno rodziła i z usg lekarz stwierdził, że urodzi dziecko, które będzie miało ok.3600g, a Mała miała 4200g. Taka oto niespodzianka, chociaż dla mamy średnio przyjemna bo poród SN.

Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Ja słyszałam nawet o 5% więc termin terminem, a Maluch i tak urodzi się kiedy będzie mu pasowało;)
    A co do wagi to znajoma niedawno rodziła i z usg lekarz stwierdził, że urodzi dziecko, które będzie miało ok.3600g, a Mała miała 4200g. Taka oto niespodzianka, chociaż dla mamy średnio przyjemna bo poród SN.

O kurcze to mega duża różnica, jak oni to liczą? Myślałam że to są pomyłki rzędu +/- 10%

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    O kurcze to mega duża różnica, jak oni to liczą? Myślałam że to są pomyłki rzędu +/- 10%
    Nie mam pojęcia jak liczą, ale usg z którego lekarz wnioskował, że będzie ważyć 3600g miała robione w dniu na kiedy miała termin i wtedy lekarz powiedział jej, że nie urodzi wcześniej niż za tydzień i że nawet za 2 tygodnie mała nie będzie ważyć więcej niż 3600g. Urodziła 6 dni po usg i ważyła już 4200g.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt niech rosną nasze maluszki:)

Moja obudziła mnie rano kopniakami chyba głodna była i długo nie poleżałam bo nie dało się:) cały dzień fika w brzuszku;) widocznie jej dobrze:)teraz usnęła bo spokój w brzuchu:)

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio lekarz powiedział, że waga może się różnić do ok. 15%.
    A wyliczana jest z tych parametrów (AC, BPD, FL itd), które mierzą dzidzi.
    Do bazy mają powprowadzane wiele wyników i na ich podstawie jest podawana oszacowana waga.
    Ale wiadomo, nawet 2 kawałki drewna o takich samych wymiarach mogą mieć różną wagę:)

Ale wiadomo, że każdy ma inną urodę:) I tak zdarza się pewnie, że się rodzi długie dziecko a szczuplutkie. Lub odwrotnie :)

nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam dziś o tej wadze ...
    Im starsze dziecko tym może być większa różnica w szacowaniu a wagą faktyczną i przed porodem może się różnić nawet +/-500 g, w przypadku opisywanej dziewczyny różnica była aż 700 g, zaskoczenie... Któraś z dziewczyn pytała o warsztaty świadoma mama, też nie dostałam odpowiedzi, i jak wysłałam ponownie z prośbą o potwierdzenie rejestracji to odpisali.
    Agata bardzo fajna fotka, bo taka wyraźna. Dziewczyny dostajecie te zdjęcia w formie elektronicznej czy skanujecie czy preentscreen z płyty z filmem?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 13:43

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Mam pytanie,czy popoludniowy mocz wykryje ewentualne bakterie-zapalenie pecherza? Bo odczuwam pieczenie,ale nie przy oddawaniu moczu,i czesto chodze sikac..niewiem czy to pieczenie nie jest od tej leczonej infekcji..czy moze mam cos z pecherzem.. :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Gratulacje wizyt niech rosną nasze maluszki:)

Moja obudziła mnie rano kopniakami chyba głodna była i długo nie poleżałam bo nie dało się:) cały dzień fika w brzuszku;) widocznie jej dobrze:)teraz usnęła bo spokój w brzuchu:)

Moja tez dzisiaj pierwszy raz obudziła mnie rano, zawsze wieczorem czy podczas dnia. Nawet M przyłożył rękę i od razu poczuł. Coraz mocniej i częściej kopie. AZ się od razu humor poprawia :) a i chyba lubi jeździć samochodem, jak wracam czy jade do pracy to zawsze są kopniaki, no chyba ze oznacza to ze nie lubi ;)

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:

Agata bardzo fajna fotka, bo taka wyraźna. Dziewczyny dostajecie te zdjęcia w formie elektronicznej czy skanujecie czy preentscreen z płyty z filmem?

ja dostaję tylko wydruk zdjęć, filmiku nie dostałam, w sumie na samym USG mi ciężko było stwierdzić co akurat oglądamy, nie pomyliłam się tylko jak badaliśmy mózg :D

Dziewczyny, zrobiła Wam się ta ciemna linia od spojenia łonowego do pępka? Bo u mnie nic, kiedy to się pojawi?

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    ja dostaję tylko wydruk zdjęć, filmiku nie dostałam, w sumie na samym USG mi ciężko było stwierdzić co akurat oglądamy, nie pomyliłam się tylko jak badaliśmy mózg :D

Dziewczyny, zrobiła Wam się ta ciemna linia od spojenia łonowego do pępka? Bo u mnie nic, kiedy to się pojawi?
    Właśnie wczoraj zastanawiałam się nad tą ciemną linią i też miałam o to pytać, ale w końcu zapomniałam. U mnie jak na razie też jej nie ma.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Marcia86 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez jeszcze nic nie widać, ale czytalam ze czasem w ogóle nie ma albo dopiero pod koniec ciąży :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata u mnie kreska mocno widoczna, ale np moje siosta jedna miała a druga nie. Od czego to zależy nie wiem :)
    Miałam ją tez w poprzednich ciążach. Naturalnie ciemna blondynka :) kreska tez zaczyna być widoczna nad pępkiem, ale narazie jest jaśniejsza.

Tymczasowe lokum Jukeczki
    qjds87usykyx_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 15:11

A1984, Scintilla, Katha81, Nieukowa, Alorrene13, Evell, Rozalia lubią tę wiadomość

• patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja u siebie też jeszcze nic nie widzę

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie kreska była i się zmyła :)
    Podobno to zależy od pigmentu - u brunetki niby lepiej widoczna.
    Pempuszek nadal wklęsły i nie zanosi się aby go "wywaliło"

A co do zdjęć to na płytce dostaliśmy jedynie to 1wsze genetyczne - reszta to kolekcja na "kliszy" do rodzinnego albumu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 stycznia 2015, 14:38

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Katha81 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny :)

Ja dzis kupilam pierwsze ciuchy ciazowe :) jeansy, leginsy i tunike :) jednak wygodne takie spodnie. Moje jeansy sa niby jeszcze dobre ale powoli gniotly w pasku a z tylka znowu spadaly.

Ja tez jeszcze nie mam tej linii.

Widze ze moj maluszek to jeden z wiekszych :) w 20+5 wazyl 435g :) po tatusiu..bo ja malutka jestem i juz sie boje tego ze bedzie duzym dzidziusiem...ciekawe jak moj brzuch to wytrzyma ;)

A wogole to chyba zaczyna mnie 'wybrzuszać' ;)

Scintilla, Joasia:), A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

sv8qt8h.png
    04.06.2015. Termin cc
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nic do tej pory nie zauważałam, a M. stwierdził, że mam bladą linię pod pępkiem ... może lekko widoczna jak tak obczajam w lustrze ... oczywiście pępęk też już nieco wysunięty, taki "nosek" się Mężul ze mnie nabija ech

syy26iyeeuly3wjb.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam dzisiaj posiew moczu i wyszła mi bakteria: Lactobacillus spp.
    Słyszałyście może o czymś takim ?

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    patrycja_24 wrote:
    Odebrałam dzisiaj posiew moczu i wyszła mi bakteria: Lactobacillus spp.
    Słyszałyście może o czymś takim ?
    Z tego co wiem to ta bakteria jest ta dobra bakteria ;) zaliczajaca sie do naturalnej flory fizjologicznej ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 29 stycznia 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wydaje mi sie ze sa to te dobre bakterie kwasu mlekowego ktorych musi byc odpowiednia ilosc w pochwie. Jezeli jest za malo to czesto sie ma grzybice a jak za duzo to ntez niedobrze. Ale oczywiscie nie jestem pewna

preg.png[/url]
‹‹ 492 493 494 495 496 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ