X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Wybierzemy taką datę żeby wszystkim chętnym pasowało :)

Jestem za! Tylko określcie datę :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do zabobonów związanych z płcią - to chyba mało co się sprawdza :P bo u mnie większość powinna wskazywać na dziewczynkę plus spanie uwielbiam na prawym boku a będzie chłopak :P więc chyba USG nie kłamie :D jak już dwa razy było widać jajeczka :D
    a co do ruchów to ja nadal rzadko je czuję, przeważnie wieczorem ale jak się rozszaleje to ostatnio trenował młody chyba karate z ok 20 min :D i ruchy raz są wyraźne raz mniej, raz niżej raz wyżej :) no ale nie są to jeszcze takie kopy by brzuch latał :P chociaż już kilka razy udało mi się poczuć kopniaczki ręką :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zauważyłam od 3 dni że brzuszek mi poszedł do góry i małą czuję w okolicach pępka. Macie też wysoko brzuszki czy nisko?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika ja mam wysoko, zaczyna mi się pod biustem. Ale ja jestem niska i mam krótki odcinek żebra - miednica, więc brzuch wtedy idzie do przodu

kasika8303 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może i ja sobie zrobię wycieczkę :D?

Trzymam kciuki za dziś dziewczyny ! <3

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio wyraźne poszedł do góry,bo wczoraj też małego czułam już na wysokości pępka. Oj szkoda że nie mogę się z wami spotkać,miło byłoby poplotkować :-)

kasika8303 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ustalcie datę jaka Wam najbardziej pasuje, bo ja mam sporo wyjazdów po rodzinie i znajomych w weekendy, więc jak będę w W-wie to chętnie wpadnę :)

A mój brzuch to najbardziej idzie w biodra, nie jest taki kształtny jak Wasze ale chyba pnie się powoli ku górze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:43

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja do końca lutego jestem dostępna w każdy weekend więc dostosuję się do Was :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Koleżanki z Warszawy i okolic, co powiecie na jakąś wspólną kawę w weekend? :-)

Ja chętnie, jeżeli tylko pozwolą mi wstać, najwcześniej pewnie za kilka tyg, ten koniec lutego jak pisze Allorene brzmi dla mnie bardziej realnie :) dam znać po wizycie w przyszłą środę co mówi gin, ale lepiej nie patrzcie na mnie, ja jak bede mogla to po prostu dołączę :)

Kasika na razie się nie skraca :) więc głowa do góry, musi być dobrze:) mój gin niby na miejscu,ale jak coś się dzieje to zwykle na urlopie itp. taka złośliwość losu ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 11:50

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ja chętnie, jeżeli tylko pozwolą mi wstać, najwcześniej pewnie za kilka tyg, ten koniec lutego jak pisze Allorene brzmi dla mnie bardziej realnie :) dam znać po wizycie w przyszłą środę co mówi gin, ale lepiej nie patrzcie na mnie, ja jak bede mogla to po prostu dołączę :)

Kasika na razie się nie skraca :) więc głowa do góry, musi być dobrze:) mój gin niby na miejscu,ale jak coś się dzieje to zwykle na urlopie itp. taka złośliwość losu ;)

a jeszcze o stan zapalny pytałaś , biore globulki, okazało się że te kłucia to był stan zapalny. Trochę mnie podszczypywało. Najgorsze że ta szyjka nie daje żadnych objawów.alejak to mój tata mówi pozytywne myślenie to połowa sukcesu więc myślę pozytywnie.

Ten brzuszek wysoko taki śmiechowy :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:01

nenette lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem dostępna w ostatni week lutego!

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie też by pasował ostatni weekend lutego :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To dla mnie także ok :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamuski :) rowniez trzymam kciuki za wizytujace i maluchy:)
    Co do pepkow po porodzie, nie wiem czemu ale istenieje przekonanie wsrod mam ze bron Boze nie mozna zamoczyc pepka!!! Bzdura, zanurzamy bobasa calego z pepkiem, chodzi tu tylko o sucha pielegnacje pepka, czyli po kapieli starannie go osuszamy, spryskujemy octaniseptem i wycieramy jalowymi gazikami. Tyle. Ma byc sucho.., wazne jest by przez czas gojenia sie pepka i odpadniecia klamerki nie przyslaniac pepuszka pampersem... Nalezy wywijac pampersa by klamerka byla na wierzchu zeby sie tam nie slimaczyla i nie zaparzala:) w przeciagu tygodnia wszystko sie podsuszy i odpada :)
    Macica w 24 tc jest rowno na wysokosci naszego pepka :)
    Mam pytanie do mam z lozyskiem na przedniej scianie czy ruchy tez czujecie tylko tak niziutko? ;)
    Pozdrawiam buziaki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:35

• aghata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fajnie ze mozecie sie spotkac ja do Warszawy mam troche km z Wroclawia.
    A ja sie zarejestrowalam do neurologa bo moj gin dal mi skierowanie czy mam rodzic przez cc.

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czuję zazwyczaj na dole, ale czasem jak mnie kopnie właśnie na wysokości pępka to aż mnie skręca, bo czuję wtedy takie uczucie jakby mi ktoś palec w pępek wsadzał :D

• Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny
    co do wózków też planuję kupić jakiś używany, naprawdę można trafić na fajne oferty.
    byłam dziś na morfologi, bo gin kazał mi skontrolować co 2tyg, bo płytki krwi mi spadają. Niestety jakaś totalna masakra i prawa ręka i lewa i nie mogła się kobitka wkuć to zawołała koleżankę i to samo w końcu pobrały mi krew z palca
    Czy u was w przypadku badania na obciążenie glukozy też potrzebowałyście skierowanie mimo, że badanie i tak prywatnie będę robić?

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Czy u was w przypadku badania na obciążenie glukozy też potrzebowałyście skierowanie mimo, że badanie i tak prywatnie będę robić?

Tak - zdziwiłam się bo również robiłam komercyjnie ale skierowanie musiałam mieć przy sobie - mój ginekolog wypisał je na zwykłej kartce ze swoją pieczątką.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:
    Mam pytanie do mam z lozyskiem na przedniej scianie czy ruchy tez czujecie tylko tak niziutko? ;)

Ja czuję ruchy bardzo nisko i czasem po bokach (jak leżę na boku). Nigdy nie poczułam "na środku" a mała od mniej więcej 3 tyg rusza się kilka razy dziennie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 12:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alamakota wrote:

Ja też czuje głównie bardzo nisko, czasem tak nisko, że mam wrażenie, że zaraz wyskoczy ;) w okolicy pępka czuje rzadko, ale wtedy się podniecam jak głupia, bo czuć jakoś wyraźniej ;)

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ