X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tez lozysko z przodu i czuje ruchy tak jak dziewczyny po bokach przy npachwinach ale tez czasami kolo pepka jak zasadzi kopa to az boli

preg.png[/url]
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tak samo, po bokach głownie , na początku bardzo niziutko a teraz juz idzie ku gorze ale cały czas po bokach, a tez mam łożysko na przedniej ścianie.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Tak - zdziwiłam się bo również robiłam komercyjnie ale skierowanie musiałam mieć przy sobie - mój ginekolog wypisał je na zwykłej kartce ze swoją pieczątką.

to taką karteczkę mam od ginekologa, ale nie sądziłam że będzie potrzebna no to muszę się wybrać jeszcze raz trudno

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    to taką karteczkę mam od ginekologa, ale nie sądziłam że będzie potrzebna no to muszę się wybrać jeszcze raz trudno

Nie mam pewności czy dotyczy to wszystkich laboratoriów - wiem, że wymagali tego w SYNEVO i ALAB_ie.

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Viola Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Babeczki, widze ze dobre humorki dopisują, super:-)
    Kasika pytalas o moj pessar. Ja ide dopiero w czwartek i wtedy lekarz zadecyduje czy zakładamy go od razu, czy mozna sie jeszcze bez tego obejść. Kazal go mieć przy sobie na wszelki wypadek a poza tym tak jak Nenette czekamy na wyniki czystości pochwy, gin pobral mi ostatnio próbkę na wymaz i jesli nie bedzie stanu zapalnego to bedzie można założyć krążek. Na razie leżę i już mnie dupa boli od yego lezenia, kość ogonowa i kręgosłup no bo ile można leżeć :-)

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzwoniłam do kilku lab i w każdym potrzebowali skierowania ze względu na to że kobiety różnie znoszą to badanie i lab zabezpieczają się w ten sposób

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was tez jest w takiej sytuacji,otoz od poczatku ciazy na kazdej wizycie mam usg dopochwowe albo przez brzuch ale jeszcze nigdy w ciazy nie badal mnie ginekologicznie , czy ktoras z was tez tak ma?

f2w3rjjg5apekm56.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ginekolog nie badal cie ginekologicznie? Mnie bada na kazdej wizycie sprawdza szyjke dno macicy a potem dopochwowo mierzy szyjke i przez brzuch reszte usg.

preg.png[/url]

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj nie za każdym razem jestem badana ginekologicznie, ale co lekarz to inaczej

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj to mnie nie będzie w ostatni weekend lutego :/ Obiecałam już mamie od dawna odkładane odwiedziny, bo chce mnie zaciągnąć do komisu dla dzieci :)
    To ja jestem chyba wyjątkiem, bo jak już czuję ruchy to przy pępku po obu jego stronach, tak że aż brzuch się delikatnie unosi i czuć je bardzo intensywnie :) Nigdy nie czułam nisko...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie zawsze bada ginekologiczne, ale usg robi tylko jak jest jakieś wskazanie.
    Zazdroszczę Wam tego usg na każdej wizycie :)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od momentu kiedy mam USG przez brzuch lekarz nie bada mnie już przez USG dopochwowo - a więc szyjkę ocenia jedynie ręcznie - natomiast robi to za każdym razem także po to aby pobrać wymaz i sprawdzić na papierku lakmusowym pH.

Ruchy u mnie czuję nisko - zdecydowanie pod pępkiem i zwykle na "środku" ale u mnie łożysko jest na ścianie tylnej.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 13:30

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:51

• Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez juz ostatnie usg mialam przez brzuch, i wlasnie nie wiem czemu nie bada mnie ginekologicznie, czytalam gdzies ze nie ma potrzeby "grzebania" tam, a glupio mi go pytac bo chyba wie co robi:/

f2w3rjjg5apekm56.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Hej Babeczki, widze ze dobre humorki dopisują, super:-)
    Kasika pytalas o moj pessar. Ja ide dopiero w czwartek i wtedy lekarz zadecyduje czy zakładamy go od razu, czy mozna sie jeszcze bez tego obejść. Kazal go mieć przy sobie na wszelki wypadek a poza tym tak jak Nenette czekamy na wyniki czystości pochwy, gin pobral mi ostatnio próbkę na wymaz i jesli nie bedzie stanu zapalnego to bedzie można założyć krążek. Na razie leżę i już mnie dupa boli od yego lezenia, kość ogonowa i kręgosłup no bo ile można leżeć :-)

Polecam poduszkę pod pupę, mi pomaga na kręgosłup. No też mam już dość. Najgorsze że ta szyjka żadnych objawów nie daje i nie czujemy co z nią się dzieje.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was tez jest w takiej sytuacji,otoz od poczatku ciazy na kazdej wizycie mam usg dopochwowe albo przez brzuch ale jeszcze nigdy w ciazy nie badal mnie ginekologicznie , czy ktoras z was tez tak ma?

Mnie bada na każdej wizycie. Gdyby nie to plus usg szyjki nie było by wiadomo że jest zagrożenie skracania się szyjki. Stokrotka a może na kolejnej wizycie zasugeruj aby Cię zbadał?

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja ;)

Mnie bada na każdej wizycie plus zawsze USG. Dodatkowo na połówkowych ( inny lekarz) badał szyjkę USG dopochwowe.

• agawera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja nie wiem czy lekarz sprawdza długość szyjki nigdy nic niemowil a sie go nie pytalam tylko mowi czy widzi rozwarcie czy nie

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduję się po wizycie. U nas wszystko w porządku. Najbardziej bałam się badania szyjki, ale to już chyba taka moja schiza po szpitalu gdzie jak się okazało zupełnie niepotrzebnie mnie nastraszyli. Gin zbadał szyjkę i zmierzył na usg. Stwierdził, że ma 44 mm i jest zamknięta. Ależ mi ulżyło. Usg przez brzuch nie robił bo 2 tygodnie temu miałam połówkowe na którym wszystko było ok więc nie było potrzeby żeby stresować Maluszka. Kłucia w szyjce mogą być spowodowane rozciąganiem macicy, a twardnienie brzucha, o ile nie jest długotrwałe jest do zaakceptowania i mam go przeleżeć, ewentualnie wziąć nospę. Nadal zostajemy na luteinie plus oczywiście witaminy i magnez. No i kolejna wizyta za 4 tygodnie.
    A tak w ogóle to teoretycznie do porodu zostało mi 4 miesiące kalendarzowe:) Gin stwierdził, że to już z górki;) Oby!

karolinka85, Joasia:), Scintilla, A1984, agawera, Marcia86, nenette, Viola, sss, kasika8303, Nieukowa, Rozalia lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny.. czy któraś z Was może zażywa witaminę B12 ?
    Jeśli tak, to jakiej firmy, którą dokładnie ?

relgh371nuuw2sg6.png
‹‹ 511 512 513 514 515 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ