Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lilirose wrote:Wow, sporo! Ja ledwo 3. Co na to lekarz?
W ciazy ktora przebiega prawidlowo tyje sie 12-14 kg i to nie jest duzo. Sa kobiety ktore tyja 7 ale wiekszosc jednak wiecej. Ja w poorzedniej przytylam 14 i przy karmieniu mpiersia zaraz stracilam ale dzieki tluszczykowi moje dziecie mialo dobry pokarm
[/url] -
Dziewczyny odpowie mi ktoras,bo juz kiedys pytalam ale chyba gdzies wcielo mojego posta..chodzi mi o twardnienie brzucha..w jaki sposob on twardnieje,z tego co wiem to chyba w podbrzuszu? Bo ja czasami mam twardy brzuch ale nad pepkiem..wiec to chyba sa wzdecia co nie..?
-
nick nieaktualny
-
Hejka! Ale mnue wszystkie miesnie (poza macica) bola! Nogi, rece, kark
ale tak pozytywnie, drugi dzien na nartach od 9 do 16:00
warunki cudne, ludzi na stoku malo, piekny puszysty snieg. I alpejskie powietrze maluszkowi sluzy
fika az milo i w koncu moge poczuc kopa przez skore!
Ja kosmetyki skompletuje na koncu, ale jestem za planem minimum. Na pewno octanisept, sol morska, patyczki do uszu dla dzieci no i obowiazkowo krem z filtrem. Plus sudocrem ewentualnie. Jesli cos bedzie uczulalo, to wtedy zmienimy.
Pozdrowienia z Tyrolu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:02
karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Odwiedzam was codziennie i czytam.
Ja narazie nic nie mam, czekam na komode by wkoncu jakies ciuszki tam ulokowac. Duzo rzeczy bede miec od siostry wiec narazie sie wstrzymuje no i chciala bym znac juz plec wtedy lepiej by mi sie cos kupowalo . Podczytuje listy zakupow i narazie mnie to przeraza ale siostre wypytam i tyle.
Ja wyczuwam ruchy ponizej pepka raz z lewej strony raz z prawej , ale jak maz chce poczuc to cisza.
Spie na lewym boku bo czytalam ze to najlepsza pozycja, jak pospie na prawym to potem mnie mega bok kuje.
W czwartek ide na echo serduszka ale mam stres.
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za wizytyMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Hej Dziewczyny, u mnie łożysko na przodzie i czuje ruchy, zarówno na dole jak i na gorze. Jak dużo siedzę to najczesciej przy pępku czuje kopniaczki
co do wyprawki , ciuszków juz troszkę mam' głównie z przeceny
ojjj Lubie z nich korzystać 
Z kosmetyków jeszcze nie kupuje, Rossmann blisko to zawsze można podskoczyc. Kupię tylko a niedługim czasie nożyczki, aplikator itp.
z poduszek dla ciężarnych polecam kojec motherhood - jest genialny, nie zbija się wypełnienie w środku. Zresztą ma same pozytywne opinie i nie jest b.duzy.
Gratuluję pozytywnych wizyt
a sama wizytę mam 8 lutego, a potem 10 lutego u mojej prowadzącej. Myślicie że 2 usg praktycznie pod rząd nie szkodzą maluszkowi?
-
czesc dziewczyny
wczoraj mialam wypadek samochodowy, kobieta uderzyla w prawy bok mojego samochodu, caly bok mam skasowany, drzwi, blotnik, zderzak, halogeny do wymiany i poszlo zawieszenie kola, musieli holowac moje auto
ogolnie nic mi sie nie stalo, czuje sie dobrze, ruchy maluszka czuje normalnie czy mam sie zglosic do lekrza??? wczoraj bylam w szoku i policjant jak mu powiedzialam ze czuje sie dobrze mowil ze nie trzeba wzywac pogotowia,
tylko tak dzis jak juz sie uspokoilam to mnie zastanawia czy nie pojechac do szpitala i nie skontrolowac
co myslicie?? -
Myślę, że nie zaszkodzi jeśli lekarz sprawdzi czy z maluszkiem wszystko w porządku. Wydaje mi się, że lepiej dmuchać na zimne i upewnić się, że wszystko w porządku niż się martwić.
-
Kochana ja bym nawet nie gdybała czy jechać czy nie..od razu wczoraj bym pojechała..wiem, że pewnie był jakiś szok itp..ale nie ma co ryzykować..często jest tak, że coś może wyjść dopiero na drugi dzień..dla tzw. św. spokoju udaj się na wizytę przynajmniej będzie pewność, że jest OK - 3mam kciuki.anioleczka wrote:czesc dziewczyny
wczoraj mialam wypadek samochodowy, kobieta uderzyla w prawy bok mojego samochodu, caly bok mam skasowany, drzwi, blotnik, zderzak, halogeny do wymiany i poszlo zawieszenie kola, musieli holowac moje auto
ogolnie nic mi sie nie stalo, czuje sie dobrze, ruchy maluszka czuje normalnie czy mam sie zglosic do lekrza??? wczoraj bylam w szoku i policjant jak mu powiedzialam ze czuje sie dobrze mowil ze nie trzeba wzywac pogotowia,
tylko tak dzis jak juz sie uspokoilam to mnie zastanawia czy nie pojechac do szpitala i nie skontrolowac
co myslicie??
U Nas np. ostatnio teściowa ze szwagrem mieli czołówkę jakiś koleś im wyjechał no i teściowa okazało się żebra połamane a po tyg. jak poszła na wizytę dodatkowo jeszcze ukazało uszkodzony mostek czego wcześniej nie było widać
więc lepiej dmuchać na zimne i mieć pewność 
Co do ruchów to ja mam łożysko na ścianie przedniej a ruchy czuję zarówno wyżej jak i niżej
Jeśli mowa o pozycji do spania to ostatnio na wizycie pytałam lekarza i on mówił, że rzeczywiście zaleca się lewy bok do spania ale to dopiero po 30tc więc póki co mogę spać jak mi wygodnie
chociaż jak leżymy w domu przed tv itp. to mówił żeby lepiej jednak na lewym już leżakować 
A ja wczoraj zaszalałam i kupiłam skarpetki dla Młodego
i pomału składam sobie zamówienia na ciuszki tutaj w temacie BAZAREK
więc póki co coś się kompletuje powoli
żeby później nie trzeba było wszystkiego na raz 
Aha jeśli chodzi o wyprawkę kosmetyk dla Malucha to ja sporo czytałam i wszędzie pisali żeby nie robić jej z mieszanych kosmetyków. Najlepiej kupić jednej firmy bo jak się ma różne kosmetyki np z Nive, z Hipp itp i używa się wszystkich a dziecku wyjdzie jakieś uczulenie to później ciężko stwierdzić, który kosmetyk uczulił..- no ale każda zrobi jak chce
A my ciągle walczymy z choróbskiem... ogólnie chyba jest lepiej tylko męczy ten kaszel od czasu do czasu ale jak złapie to dobrze, że jeszcze się nie udusiłam
Pozdrawiamy
-
nick nieaktualny

u mnie poki co bulgotanie i takie lekkie smyranie jakby pukanie od srodka..