X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do noska ? zwykła gruszka ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do noska nigdy nie gruszka, tylko specjalny aspirator. Gruszka jest niebezpieczna dla noska maluszka. Pytałam o to znajomego laryngologa.

ow5cvf82jrxc_t.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:31

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych kopniaczkow <3 ;) u mnie poki co bulgotanie i takie lekkie smyranie jakby pukanie od srodka..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Wow, sporo! Ja ledwo 3. Co na to lekarz?

W ciazy ktora przebiega prawidlowo tyje sie 12-14 kg i to nie jest duzo. Sa kobiety ktore tyja 7 ale wiekszosc jednak wiecej. Ja w poorzedniej przytylam 14 i przy karmieniu mpiersia zaraz stracilam ale dzieki tluszczykowi moje dziecie mialo dobry pokarm

preg.png[/url]
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:51

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odpowie mi ktoras,bo juz kiedys pytalam ale chyba gdzies wcielo mojego posta..chodzi mi o twardnienie brzucha..w jaki sposob on twardnieje,z tego co wiem to chyba w podbrzuszu? Bo ja czasami mam twardy brzuch ale nad pepkiem..wiec to chyba sa wzdecia co nie..?

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak to się robi pod pępkiem, w sumie bardzo nisko. U mnie czasami twardniało całe podbrzusze albo tylko jedna strona. To aż takie sie wypukłe robiło i twarde jak kamień, myśle,że ciezko to pomylić z czymś innym. :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    myślałam, że gruszka do noska na "kozy" wystarczy :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Zyrcia :) tak czytalam wlasnie gdzies ale wolalam Was zapytac..

zyrcia lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka! Ale mnue wszystkie miesnie (poza macica) bola! Nogi, rece, kark :) ale tak pozytywnie, drugi dzien na nartach od 9 do 16:00 :) warunki cudne, ludzi na stoku malo, piekny puszysty snieg. I alpejskie powietrze maluszkowi sluzy :) fika az milo i w koncu moge poczuc kopa przez skore!

Ja kosmetyki skompletuje na koncu, ale jestem za planem minimum. Na pewno octanisept, sol morska, patyczki do uszu dla dzieci no i obowiazkowo krem z filtrem. Plus sudocrem ewentualnie. Jesli cos bedzie uczulalo, to wtedy zmienimy.

Pozdrowienia z Tyrolu :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:02

karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Odwiedzam was codziennie i czytam.
    Ja narazie nic nie mam, czekam na komode by wkoncu jakies ciuszki tam ulokowac. Duzo rzeczy bede miec od siostry wiec narazie sie wstrzymuje no i chciala bym znac juz plec wtedy lepiej by mi sie cos kupowalo . Podczytuje listy zakupow i narazie mnie to przeraza ale siostre wypytam i tyle.

Ja wyczuwam ruchy ponizej pepka raz z lewej strony raz z prawej , ale jak maz chce poczuc to cisza.
    Spie na lewym boku bo czytalam ze to najlepsza pozycja, jak pospie na prawym to potem mnie mega bok kuje.

W czwartek ide na echo serduszka ale mam stres.

Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za wizyty

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Gonia123 Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 23:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, u mnie łożysko na przodzie i czuje ruchy, zarówno na dole jak i na gorze. Jak dużo siedzę to najczesciej przy pępku czuje kopniaczki :) co do wyprawki , ciuszków juz troszkę mam' głównie z przeceny :) ojjj Lubie z nich korzystać :)
    Z kosmetyków jeszcze nie kupuje, Rossmann blisko to zawsze można podskoczyc. Kupię tylko a niedługim czasie nożyczki, aplikator itp.
    z poduszek dla ciężarnych polecam kojec motherhood - jest genialny, nie zbija się wypełnienie w środku. Zresztą ma same pozytywne opinie i nie jest b.duzy.
    Gratuluję pozytywnych wizyt :) a sama wizytę mam 8 lutego, a potem 10 lutego u mojej prowadzącej. Myślicie że 2 usg praktycznie pod rząd nie szkodzą maluszkowi?

f2w3w1d3c12dnook.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gonia usg nie szkodzi maluszkowi

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Dada Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny ,mam pytanie czy będziecie korzystać z pielęgniarki społecznej przed porodem?

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Hej Dziewczyny ,mam pytanie czy będziecie korzystać z pielęgniarki społecznej przed porodem?

Tz? do czego?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • anioleczka Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny
    wczoraj mialam wypadek samochodowy, kobieta uderzyla w prawy bok mojego samochodu, caly bok mam skasowany, drzwi, blotnik, zderzak, halogeny do wymiany i poszlo zawieszenie kola, musieli holowac moje auto
    ogolnie nic mi sie nie stalo, czuje sie dobrze, ruchy maluszka czuje normalnie czy mam sie zglosic do lekrza??? wczoraj bylam w szoku i policjant jak mu powiedzialam ze czuje sie dobrze mowil ze nie trzeba wzywac pogotowia,
    tylko tak dzis jak juz sie uspokoilam to mnie zastanawia czy nie pojechac do szpitala i nie skontrolowac
    co myslicie??

Synuś Gabrys 5 lat
    Aniołek w niebie 15.07.2014
    Synus Aron 1 miesiąc
    w4sqdqk39s83v7ix.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślę, że nie zaszkodzi jeśli lekarz sprawdzi czy z maluszkiem wszystko w porządku. Wydaje mi się, że lepiej dmuchać na zimne i upewnić się, że wszystko w porządku niż się martwić.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anioleczka wrote:
    czesc dziewczyny
    wczoraj mialam wypadek samochodowy, kobieta uderzyla w prawy bok mojego samochodu, caly bok mam skasowany, drzwi, blotnik, zderzak, halogeny do wymiany i poszlo zawieszenie kola, musieli holowac moje auto
    ogolnie nic mi sie nie stalo, czuje sie dobrze, ruchy maluszka czuje normalnie czy mam sie zglosic do lekrza??? wczoraj bylam w szoku i policjant jak mu powiedzialam ze czuje sie dobrze mowil ze nie trzeba wzywac pogotowia,
    tylko tak dzis jak juz sie uspokoilam to mnie zastanawia czy nie pojechac do szpitala i nie skontrolowac
    co myslicie??
    Kochana ja bym nawet nie gdybała czy jechać czy nie..od razu wczoraj bym pojechała..wiem, że pewnie był jakiś szok itp..ale nie ma co ryzykować..często jest tak, że coś może wyjść dopiero na drugi dzień..dla tzw. św. spokoju udaj się na wizytę przynajmniej będzie pewność, że jest OK - 3mam kciuki.
    U Nas np. ostatnio teściowa ze szwagrem mieli czołówkę jakiś koleś im wyjechał no i teściowa okazało się żebra połamane a po tyg. jak poszła na wizytę dodatkowo jeszcze ukazało uszkodzony mostek czego wcześniej nie było widać:| więc lepiej dmuchać na zimne i mieć pewność :)
    Co do ruchów to ja mam łożysko na ścianie przedniej a ruchy czuję zarówno wyżej jak i niżej :)
    Jeśli mowa o pozycji do spania to ostatnio na wizycie pytałam lekarza i on mówił, że rzeczywiście zaleca się lewy bok do spania ale to dopiero po 30tc więc póki co mogę spać jak mi wygodnie :) chociaż jak leżymy w domu przed tv itp. to mówił żeby lepiej jednak na lewym już leżakować :P
    A ja wczoraj zaszalałam i kupiłam skarpetki dla Młodego :) i pomału składam sobie zamówienia na ciuszki tutaj w temacie BAZAREK :) więc póki co coś się kompletuje powoli :)żeby później nie trzeba było wszystkiego na raz :)
    Aha jeśli chodzi o wyprawkę kosmetyk dla Malucha to ja sporo czytałam i wszędzie pisali żeby nie robić jej z mieszanych kosmetyków. Najlepiej kupić jednej firmy bo jak się ma różne kosmetyki np z Nive, z Hipp itp i używa się wszystkich a dziecku wyjdzie jakieś uczulenie to później ciężko stwierdzić, który kosmetyk uczulił..- no ale każda zrobi jak chce :)
    A my ciągle walczymy z choróbskiem... ogólnie chyba jest lepiej tylko męczy ten kaszel od czasu do czasu ale jak złapie to dobrze, że jeszcze się nie udusiłam :P
    Pozdrawiamy :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioleczka lepiej sprawdzić czy wszystko jest ok! Możesz zgłosić się na IP.

• anioleczka Koleżanka

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzieki dziewczyny, wczoraj to mowie wam bylam w szoku a dzis tak do mnie dociera powoli, to w takim razie sie zbieram i jade na kontrole

Synuś Gabrys 5 lat
    Aniołek w niebie 15.07.2014
    Synus Aron 1 miesiąc
    w4sqdqk39s83v7ix.png
‹‹ 513 514 515 516 517 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ