Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
lilirose wrote:Wow, sporo! Ja ledwo 3. Co na to lekarz?
W ciazy ktora przebiega prawidlowo tyje sie 12-14 kg i to nie jest duzo. Sa kobiety ktore tyja 7 ale wiekszosc jednak wiecej. Ja w poorzedniej przytylam 14 i przy karmieniu mpiersia zaraz stracilam ale dzieki tluszczykowi moje dziecie mialo dobry pokarm
[/url]
-
Dziewczyny odpowie mi ktoras,bo juz kiedys pytalam ale chyba gdzies wcielo mojego posta..chodzi mi o twardnienie brzucha..w jaki sposob on twardnieje,z tego co wiem to chyba w podbrzuszu? Bo ja czasami mam twardy brzuch ale nad pepkiem..wiec to chyba sa wzdecia co nie..?
-
nick nieaktualny
-
Hejka! Ale mnue wszystkie miesnie (poza macica) bola! Nogi, rece, kark
ale tak pozytywnie, drugi dzien na nartach od 9 do 16:00
warunki cudne, ludzi na stoku malo, piekny puszysty snieg. I alpejskie powietrze maluszkowi sluzy
fika az milo i w koncu moge poczuc kopa przez skore!
Ja kosmetyki skompletuje na koncu, ale jestem za planem minimum. Na pewno octanisept, sol morska, patyczki do uszu dla dzieci no i obowiazkowo krem z filtrem. Plus sudocrem ewentualnie. Jesli cos bedzie uczulalo, to wtedy zmienimy.
Pozdrowienia z TyroluWiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 20:02
karolinka85, Rozalia, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyny. Odwiedzam was codziennie i czytam.
Ja narazie nic nie mam, czekam na komode by wkoncu jakies ciuszki tam ulokowac. Duzo rzeczy bede miec od siostry wiec narazie sie wstrzymuje no i chciala bym znac juz plec wtedy lepiej by mi sie cos kupowalo . Podczytuje listy zakupow i narazie mnie to przeraza ale siostre wypytam i tyle.
Ja wyczuwam ruchy ponizej pepka raz z lewej strony raz z prawej , ale jak maz chce poczuc to cisza.
Spie na lewym boku bo czytalam ze to najlepsza pozycja, jak pospie na prawym to potem mnie mega bok kuje.
W czwartek ide na echo serduszka ale mam stres.
Pozdrawiam wszystkie i trzymam kciuki za wizytyMarcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Hej Dziewczyny, u mnie łożysko na przodzie i czuje ruchy, zarówno na dole jak i na gorze. Jak dużo siedzę to najczesciej przy pępku czuje kopniaczki
co do wyprawki , ciuszków juz troszkę mam' głównie z przeceny
ojjj Lubie z nich korzystać
Z kosmetyków jeszcze nie kupuje, Rossmann blisko to zawsze można podskoczyc. Kupię tylko a niedługim czasie nożyczki, aplikator itp.
z poduszek dla ciężarnych polecam kojec motherhood - jest genialny, nie zbija się wypełnienie w środku. Zresztą ma same pozytywne opinie i nie jest b.duzy.
Gratuluję pozytywnych wizyta sama wizytę mam 8 lutego, a potem 10 lutego u mojej prowadzącej. Myślicie że 2 usg praktycznie pod rząd nie szkodzą maluszkowi?
-
czesc dziewczyny
wczoraj mialam wypadek samochodowy, kobieta uderzyla w prawy bok mojego samochodu, caly bok mam skasowany, drzwi, blotnik, zderzak, halogeny do wymiany i poszlo zawieszenie kola, musieli holowac moje auto
ogolnie nic mi sie nie stalo, czuje sie dobrze, ruchy maluszka czuje normalnie czy mam sie zglosic do lekrza??? wczoraj bylam w szoku i policjant jak mu powiedzialam ze czuje sie dobrze mowil ze nie trzeba wzywac pogotowia,
tylko tak dzis jak juz sie uspokoilam to mnie zastanawia czy nie pojechac do szpitala i nie skontrolowac
co myslicie?? -
Myślę, że nie zaszkodzi jeśli lekarz sprawdzi czy z maluszkiem wszystko w porządku. Wydaje mi się, że lepiej dmuchać na zimne i upewnić się, że wszystko w porządku niż się martwić.
-
anioleczka wrote:czesc dziewczyny
wczoraj mialam wypadek samochodowy, kobieta uderzyla w prawy bok mojego samochodu, caly bok mam skasowany, drzwi, blotnik, zderzak, halogeny do wymiany i poszlo zawieszenie kola, musieli holowac moje auto
ogolnie nic mi sie nie stalo, czuje sie dobrze, ruchy maluszka czuje normalnie czy mam sie zglosic do lekrza??? wczoraj bylam w szoku i policjant jak mu powiedzialam ze czuje sie dobrze mowil ze nie trzeba wzywac pogotowia,
tylko tak dzis jak juz sie uspokoilam to mnie zastanawia czy nie pojechac do szpitala i nie skontrolowac
co myslicie??
U Nas np. ostatnio teściowa ze szwagrem mieli czołówkę jakiś koleś im wyjechał no i teściowa okazało się żebra połamane a po tyg. jak poszła na wizytę dodatkowo jeszcze ukazało uszkodzony mostek czego wcześniej nie było widaćwięc lepiej dmuchać na zimne i mieć pewność
Co do ruchów to ja mam łożysko na ścianie przedniej a ruchy czuję zarówno wyżej jak i niżej
Jeśli mowa o pozycji do spania to ostatnio na wizycie pytałam lekarza i on mówił, że rzeczywiście zaleca się lewy bok do spania ale to dopiero po 30tc więc póki co mogę spać jak mi wygodniechociaż jak leżymy w domu przed tv itp. to mówił żeby lepiej jednak na lewym już leżakować
A ja wczoraj zaszalałam i kupiłam skarpetki dla Młodegoi pomału składam sobie zamówienia na ciuszki tutaj w temacie BAZAREK
więc póki co coś się kompletuje powoli
żeby później nie trzeba było wszystkiego na raz
Aha jeśli chodzi o wyprawkę kosmetyk dla Malucha to ja sporo czytałam i wszędzie pisali żeby nie robić jej z mieszanych kosmetyków. Najlepiej kupić jednej firmy bo jak się ma różne kosmetyki np z Nive, z Hipp itp i używa się wszystkich a dziecku wyjdzie jakieś uczulenie to później ciężko stwierdzić, który kosmetyk uczulił..- no ale każda zrobi jak chce
A my ciągle walczymy z choróbskiem... ogólnie chyba jest lepiej tylko męczy ten kaszel od czasu do czasu ale jak złapie to dobrze, że jeszcze się nie udusiłam
Pozdrawiamy -
nick nieaktualny