X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata ja w sylwestra wypiłam Lecha Free, który też ma do 0,5%.
    Jeśli masz ochotę na piwo bezalkoholowe takie naprawdę 0,0% o smaku piwa to jedynym takim piwem (przynajmniej o którym ja wiem) jest Bavaria 0,00%. Są smakowe i takie typowo piwne.

A1984 lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czasami mam tylko ochotę na cydr, ale jakoś bez niego wytrzymam. Wczoraj wyhaczyłam na olx regał, który pasowałby nam niemalże idealnie na rzeczy dla Małej, i niestety okazało się, że się spóźniliśmy i ktoś sprzątnął nam go sprzed nosa. Nie dość, że pasował kolorystycznie i rozmiarowo to jeszcze był w fajnej cenie, ale dziś M pojechał oglądać nieco inny. Zobaczymy może też będzie pasował (chociaż na pewno nie tak jak tamten).

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z niezdrowych rzeczy których teraz unikam to prym wiodą takie duże pianki, niby ciepłe lody z Lidla. Potrafiłam zjeść CAŁE opakowanie :D Teraz nie kupuję bo nie ma opcji żeby na 1 się skończyło. Uwielbiam też ser lazur - nie jem (za to jem dużo pleśniowego Turka na mleku pasteryzowanym). Brakuje mi też łososia wędzonego na zimno.

Z grzeszków to czasem wciągnę kebaba czy kawałek pizzy :D

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Mój mąż pod tym względem jest zaborczy,nawet na krople alkoholu mi nie pozwala. Raz się ze mną kłócił jak zjadłam czekoladke mon cheri,także ma bzika pod tym względem. A mnie właściwie na nic takiego nie ciagnie,więc przeżyje :-)

Mój maz to samo, nawet jak byliśmy we Włoszech to nie chciał mi pozwolić zamówić tiramisu. Skończyło się ze ja wyjadalam krem a on biszkopty nasączone alkoholem.
    A karmi tez bym wypiła, choć przed ciąża jakoś nie pilam za bardzo, ale patrzę ze ma 0,5 % wiec nie kupilam. A coli to może kilka łyczków wypilam przez ten cały czas.

Muniek lubi tę wiadomość

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co proponujecie do kąpieli zel do ciała i włosów czy płyn do kąpieli czy może oilatum?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:37

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    hej dziewczyny,
    czy któraś z was ma konflikt serologiczny?

my mamy konflikt z mężem ja Arh- on Arh+

a o co chodzi?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz jazdę na zupki chińskie, ale mogę jeść tylko jak M w pracy, bo inaczej jest wojna :D i frytki z majonezem mmmmmmmm.. :)

marcia86 ja też jak byłam w październiku we Włoszech kupiłam sobie tiramisu, i dopiero po pierwszym kęsie przypomniałam sobie, że tam alkohol. I też się skończyło na takim podziale jak u Ciebie - krem dla mnie, biszkopt dla M. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:35

Marcia86 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    mnie jakos nie ciągnie do piwopodobnych napojów, za to strasznie tęsknię za colą. Przed ciążą wypijałam jej hektolitry, teraz od tych 6 miesięcy ani łyczka, bo to i cukier i chemikalia same, ale chyba właśnie to mnie najbardziej ciągnie :)

Ja jakieś 2 tyg. temu wypiłam litr coca coli, myślałam że szklankę zjem :-) Myślę że ten litr nic małej nie zaszkodzi. Zresztą mam koleżankę co całą ciążę miała fazę na frytki z Mc Donalda i colę, piła po kryjomu i jadła i mały zdrowy w terminie się urodził :-)
    A dziś zjadłam.............. 4 pączki i mąż pojechał po jeszcze :-) Umrę jak ich nie zjem :-)
    Noooo Agatko łososia też mi brakuje, wędzonego z almette i czosnkiem mniam :-)

A1984, Dada lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka :) "smaczno-grzeszkowy" temat mnie przyciągnął.
    Agata ja pijam Bavarię 0%, Warkę Radler 0%, czasami też Karmi do 0,5%. Uważam że to jest okej, akurat dawno nie piłam, ale w niedzielę byłam na babskim spotkaniu to kupiłam sobie Karmi żurawinowe ;) Rozbawiłaś mnie tym, że popijasz w pracy hahaha ale jak to ? W sylwestra wypiłam kubeczek grzańca przy ognisku (smakował tak jakby alko kompletnie się wygotowało, samo słodkie było czuć i każdy mówił że słabiusieńkie). To tyle z grzechów %%% Co do jedzenia no wiecie... na zmianę: czekolada, chipsy, nutella, ciastka, orzeszki, paluszki, zupki chińskie, kebab, chińczyk, pizza,kfc oczywiście nie to wszystko na raz a jedna rzecz raz na jakiś czas hehe tylko czekolada regularnie, bez niej ciężko żyć.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 15:49

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak czytam i Kochane nie ma co panikować z tym jedzeniem/nie jedzeniem bo coś szkodzi..wszystko jest dla ludzi - nawet dla ciężarnych ale z umiarem :) chociaż nie mam na myśli czystego mocnego alkoholu czy papierosów i innych używek bo wiadomo są rzeczy w 100% zakazane :P Ale co do karmi z tego co wiem mojej siostry znajoma w jednej i w drugiej ciąży piła tak samo tego lecha free i dzieciaki są zdrowe :)
    A jak czasem się człowiek napije coli - ja przyznam się przez bicia w pierwszym trymestrze grzeszyłam colą bo to było dla mnie zbawienie przy mdłościach - ale oczywiście nie codziennie i nie litrami :P I jak się zje kawałek łososia też od razu nic się nie stanie
    SPOKOJNIE :P
    Jedzmy z głową :)

A1984 lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek co do imienia mam to samo postanowienie, nie zdradzamy aż do porodu, będzie niespodzianka przynajmniej w tej kwestii.

Muniek lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczyny:) właśnie nadrabiam wasze wpisy:)
    Ja to kupiłam sobie warkę radler 0% ale jak ja wasze przez ciążą pijałam Piwa bardzo mocne 10% bo wszystkie inne dla mnie były za gorzkie to Ta warka nie posmakowała mi..dla mnie to jak by lemoniada o zapachu chmielu..blee
    i tym samym żadnego piwa ani innych alkoholi nie pijam.
    Co do grzeszków żywieniowych to nie raz mam ochotę na frytki czy pizzę ale to robimy sami w domu zawsze to zdrowsze niż te w barach, czasami jak mąż je chipsy to zjem ze 3 bo jak zawsze mi smakowały to teraz albo mi czymś śmierdzą albo są dla mnie za słone..i tyle dobrego bo nie jem ich:)
    Dzisiaj zjadłam rogalika z czekoladą coś takiego na nasadzie pączka ale był tłusty tzn czułam ten zapach tłuszczu ale miałam ochotę i był tak bardzo słodki że nie zjadłam całego, nie znoszę słodkich rzeczy, takich raczej przesłodzonych.
    Coli nie pijam bo mam zgagę po gazowanym..oj nie raz łyka wezmę ale za słodka jest dla mnie.
    Dzisiaj sobie marzyłam o Tatarze:) szkoda że nie można jeść go w ciąży a tak bym zjadła:)

Muniek, Dada, Scintilla lubią tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 karmi mogę sobie w pracy wypić, wszak to jak oranżadka :) Bavari 0% nie widziałam nigdzie, trudno to kupić?

Ach przypomniało mi się że mam masło orzechowe w domu, będzie jazda wieczorem :D

Planujecie jakąś ciążową sesję zdjęciową? :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Myślałam o sesji ciążowej, ale pewnie skończy się na sesji robionej przez M przy pomocy statywu.
    PS. Właśnie dzwonił i chyba mamy regał na rzeczy Małej za całe 50 zł;) Uwielbiam olx;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Viola Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskawka aleś pojechała z tym tatarem, przypomnialas mi o nim !!!! Ja od pierwszego dnia ciąży nie marzę o niczym innym jak o tatarze i kaparach!! Mam juz zamówione do szpitala jak tylko urodze, ale się nażrę... no i gorgonzola. Poza tym ja jem wszystko na co tylko mam ochote. Chce chipsy jem chipsy, chce McDonald jem big maca itd. Nue rozumiem tylko co jest niezdrowego w pizzy ze tak na nią uwazacie?? My dosyc czesto jemy pizze...zastanawia mnie to od poczatku jak piszecie o tej pizzy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 17:01

Truskaweczka250, Scintilla lubią tę wiadomość

w57vrjjglblign5h.png

b952b8bd28.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bavaria jest fajna bo są różne smaki, tylko to małe piwka 0,33 l i nawet chyba 0,25 l miałam - przeniczne, brzoskwinione i jeszcze jakieś. Kupić je można tylko w dużych hipermaketach gdzie jest duży wybór piwa, o ile się nie mylę kupowałam w Carrefour na Bemowie i chyba w L'eclerc ...
    Nad sesją ciążową jeszcze się zastanowię. Teraz na wakacjach M. porobi mi sporo fotek, mamy nowy aparat, a w bardziej zaawansowanej ciąży może coś jeszcze zrobię, przemyślę to.

A1984 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O to nie tylko ja mam chrapkę na niego:) A co do pizzy to tez zamawiamy ale ja po takiej z pizzerii mam mega zgagę a po domowej nie:)

Ej... Ja jutro na glukozę jadę trzymajcie kciuki żebym się nie zhaftowała :P hehe

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No sesja fajna, trochę nam szkoda 1 000 zł (bo pewnie coś koło tego wyjdzie), zwłaszcza że jednak czeka nas dużo wydatków... ale z drugiej strony, niepowtarzalna pamiątka ;-)

Co do pizzy - ja podobnie jak truskaweczka mam zgagę po pizzy kupnej, w sumie nie wiem czemu. Jak upiekę jest lepiej ale też czuję na żołądku, może dlatego że nie umiem zjeść 1 kawałka i zawsze się tą pizzą przejem.

Miałam taki tydzień że pojawiła się faza na Rafaello (a jestem mało słodyczowa), teraz z kolei wcinam różne wege burgery domowe (na bazie kaszy jaglanej i warzyw), proste, tanie i naprawdę pycha :) jak chcecie wkleję przepis

Truskaweczka250, Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Viola wrote:
    Truskawka aleś pojechała z tym tatarem, przypomnialas mi o nim !!!! Ja od pierwszego dnia ciąży nie marzę o niczym innym jak o ratarze i kaparach!! Mam juz zamówione do sxpitala jsk tylko urodze, ale się nażrę... no i gorgonzola. Poza tym ja jem wszystko na co tylko mam ochote. Chce chipsy jem chipsy, chce McDonald jem big maca itd. Nue rozumiem tylko co jest niezdrowego w pizzy ze tak na nią uwazacie?? My dosyc czesto jemy pizze...zastanawia mnie to od poczatku jak piszecie o tej pizzy.

Też jem pizzę :-)

Viola lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    Ja ostatnio na śniadanie, obiad i kolację jem sałatkę grecką, nic innego dla mnie nie istnieje. W święta jadłam łososia, ale też nie chciałam, a wujek lekarz wielkie oczy i mówił, że jak najbardziej można. No to zjadłam :D Też mam wenę na tatara, ale już zadowolę się grecką :D
    Jestem w szoku, że pijecie Karmi ! ja mam taką ochotę ! Myślałam, że nie można absolutnie, ale w takim razie lecę dziś zrobić zapas :D
    Pytałam koleżanki, która wykonuje takie sesje ciążowe i maluszkowe i to wcale nie wielki koszt bo 150-200 zł i to są normalne ceny nie po znajomości :P Tyle, że ja nie lubię sobie robić zdjęć, a raczej lubię tylko jestem krytyczna i z miliona wybieram 5 szt. na których się sobie podobam. Dlatego sesję brzuszkową pewnie zrobimy sami, ale już dla Leona obowiązkowo taką chcemy :)

Wkurzona jestem, bo nie mamy jeszcze swojego lokum, remont dopiero w kwietniu i nie mam jak kupować i planować pokoiku itp. W zasadzie nie wiem co z wyprawki oprócz ubrań kupować, zaczyna mnie to przerastać, a tym bardziej, że chcę zdążyć z wyprowadzką, bo inaczej zwariuję przy teściowej...

Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

‹‹ 515 516 517 518 519 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ