Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam język do pasa i chyba zaraz pójdę do sklepu po colę, karmi i chipsy
Ja na początku ciąży jakoś raz stwierdziłam że umrę jak nie wypiję warki radler więc kupiłam sobie tą 0% i szczerze to mi nie smakowała, wypiłam tylko pół. Karmi marzy mi się od dawna (pomimo że zawsze mi nie smakowało!) ale nie byłam przekonana ze względu na te "do 0,5% alk" i nie kupowałam. Ale chyba mnie przekonałyścieWino mam w szafce truskawkowe, teściowa mi z Włoch przywiozła i się ślinię jak mi się ono przypomni! Jest takie pyszniutkie jak tylko będę mogła to wypiję sama całą butelkę
Mąż jak czasami zażartuje że je sobie otworzy to mało nie zaczynam gryźć i warczeć
Jeśli chodzi o colę to czasem sobie strzelę puszeczkę, a przed ciążą nie piłam. Jakaś pizza czy kebab też się zdarzy
Chipsy rzadko bo mąż mnie upomina w sklepie, ale też się czasem trafią. Takie duszki "Monster Munch" są pycha!
Marcia86, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
agawera, a która ciąża??
ja tez mam konflikt i chciałam się dowiedzieć, jak u was to jest,
moja trzecia ciąża w tym jedna biochemiczna
1-wsza córka ma 10 lat i po porodzie były już przeciwciała , więc nie podano mi immuno..
teraz 21 tydzien stwierdzony konflikt co dwa tygodnie robione przepływy mózgowe i miana p/c, na razie norma ale strasznie boję się transfuzji , którę mogą być potrzedbne..AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
karolina0522 wrote:agawera, a która ciąża??
ja tez mam konflikt i chciałam się dowiedzieć, jak u was to jest,
moja trzecia ciąża w tym jedna biochemiczna
1-wsza córka ma 10 lat i po porodzie były już przeciwciała , więc nie podano mi immuno..
teraz 21 tydzien stwierdzony konflikt co dwa tygodnie robione przepływy mózgowe i miana p/c, na razie norma ale strasznie boję się transfuzji , którę mogą być potrzedbne..
tz u mnie jest tak ciaża 2. W 1 ciaży przeciwciał nie było po porodzie dostałam immunoglobuline anty-rh(d)300j tak napisali na wypisie ze szpitala
na poczatku ciązy robilam przeciwciała i ich nie stwierdzono jutro ide odebrac wyniki badan z poniedziałki i dam znać bo przy okazji ide na baanie kontrolne i usg lekarz prowadzacy powiedział ze zrobi połówkowe ale oni maja tylko usg 2d wiec dobrze ze zapisałam sie tez do innego lekarza on ma mieć lepsze usg -
hej dziewczyny ja mam ciągle fazę na mandarynki i pomarańcze min 1kg dziennie i jabłka już sama z tym nie mogę ile ja kg tego już wciągnełam....
oczywiście słodycze..
jak i kabanosy i parówki bleeee ja tego nie znosiłam a teraz mogę jeść i jeść
od tygodnia mogę znowu pić kawę jedno latte lekką , nie mam już odruchu wymiotnego, jak ją czuję ....jak na razie przez te 21 tyg . utyłam 6kg z 53 na 59, a z rzeczy zakazanych to ciągle chodzi za mną jakiś napój energetyczny ,
ale bym tajgera wypiła..., oczywiście na pewno sie na niego nie pokuszę,,,AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
musze go sie tez spytac czy wszystko z macica jest wporzaku bo od kilku dni boli mnie macica i cale krocze no i szew do cc nie wiem czy to normalne ale jak tak dalej pójdzie to bede miała problem z chodzeniem i dzis jak wróciłam ze spaceru miałam problem z wytarciem butów cały dół mnie boli wprost masakra i nawet przy wstawaniu i chodzeniu , myslałam ze jak wezme nospe to mniej bedzie boleć ale ona na mnie chyba nie działa
-
Rozalia my mamy pępowinę dwunaczyniową. Lekarz powiedział, aby się tym nie zamartwiać bo statystyki są za nami, tzn. Większość dzieci z taką pępowiną jest całkowicie zdrowa, ale trzeba oczywiście dmuchać na zimne i zrobić echo serca. To badanie mam dopiero 26.02 po powrocie z wakacji. Dodam że u nas serduszko też bardzo ładne, dobrze zbudowane itd.więć mam nadzieję że z małym wszystko w porządku.
Czarna Monstery są pyszne!!!
Czarnaa94, A1984, Rozalia lubią tę wiadomość
-
Stokrotka21 wrote:Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was tez jest w takiej sytuacji,otoz od poczatku ciazy na kazdej wizycie mam usg dopochwowe albo przez brzuch ale jeszcze nigdy w ciazy nie badal mnie ginekologicznie , czy ktoras z was tez tak ma?
Mnie za kazdym razem lekarz bada ginekologicznie i wiem, że to jest bardzo ważne. Może skonsultuj się dla porównania z innym lekarzem? -
Stokrotka21 myślę że powinnaś się upomnieć o to. Mój ginek to też taki trochę zakręcony, zapomniał mi nawet cytologię zrobić więc mu przypomniałam i oczywiście nie ma problemu, nawet był zdziwiony że mu to umknęło. O badanie na samolocie też się czasem upomnę
Widzę że nie tylko ja ubóstwiam Monster Munch'eCałe szczęście że mam tesco pod blokiem bo przecież nie wytrzymałam i zaraz będę je wcinać +cola i ptasie mleczko. A co mi tam
nadine24 lubi tę wiadomość
-
Hej, dziewczyny
Rzadko to bywam i jakoś już nie potrafię "wejść" w ten wątek
Ale jestem bardzo ciekawa jednej rzeczy - prowadzicie statystyki/tabelki ile w Waszym wątku czerwcówek będzie chłopców i dziewczynek?
Pytam, bo siedzę na innym forum i tam mamy tylko dwie dziewczynki po kilkunastu chłopców. Jestem ciekawa jak jest tutaj -
nanu wrote:Hej, dziewczyny
Rzadko to bywam i jakoś już nie potrafię "wejść" w ten wątek
Ale jestem bardzo ciekawa jednej rzeczy - prowadzicie statystyki/tabelki ile w Waszym wątku czerwcówek będzie chłopców i dziewczynek?
Pytam, bo siedzę na innym forum i tam mamy tylko dwie dziewczynki po kilkunastu chłopców. Jestem ciekawa jak jest tutajTymczasem mamy przewagę Dziewczynek
-
A1984 wrote:Dziewczyny pijecie Karmi? Ja pije tak ze 2 x w tygodniu, a widzę że ma do 0,5% alko.
Moim zdaniem piszą do 0,5% żeby się zabezpieczyć jak jakieś badania wykażą że ma np 0,01%. Pijecie niepijecie? Co sądzicie?A1984 lubi tę wiadomość
-
Ja ide na echo serca w czwartek to napisze co i jak. Mnie lekarz poprostu wyslał na to badanie ale niemowil dlaczego. Czytalam ze sa rozne wskazania min poronienie..
Czasem zazdroszcze mieszkania w miescie blisko sklepy itp. Ja mieszkam na wsi na busa mam jakiskilometr a samochodem jezdzi maz do pracy. W galeri on sie szybko deneerwuje albo zasowa tak ze musze go upominac ze oddycham za dwoje. Aczkolwiek ostatnio mi cholernie ciezko lazic po sklepach szybko sie mecze buu a potem to nie mowie.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
O masakra dziewczyny jak się czyta te Wasze posty. Jak ja bym zjadła coś słodkiego, jakaś czekoladę albo tortille z mcdonalda... dzisiaj zjadłam dewolaja z frytkami i brokułami i cukier ponad normę... napilabym się coli albo shake`a.. tyle że sobie mogę pomarzyć. Oby tylko do porodu...
co do sesji to ja bardzo chcę taką, tym bardziej że nie mam prawie żadnych zdjęć, zawsze to ja robię.
Dzisiaj w outlecie Cocodrillo zobaczyłam piękną sukienkę dla małej. Biała, idealna na chrzest. Po prostu nie moglam jej nie wziąć tak mi się spodobałaz ubranek brakuje nam tylko rzeczy letnich. Kosmetyki kupię dopiero po szkole rodzenia jak się dowiem jakie są najlepsze. Został jeszcze wozek z fotelikiem ale to już gdzieś w kwietniu.
poza tym gratuluję wizyt
Sista, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość
-
Gosiu - wiem, ze Cię nie pocieszę, ale dzięki tej diecie masz super figurę (pamietam tu Twoje foto). A po porodzie nie będziesz miała problemu z powrotem do smukłej sylwetki
Ja podjadam czekoladę, kiedy M. nie widzi, bo mnie upomina...Choc wiem, ze ma racje, bo mam juz 8kg na plusie.."
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:15
gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Dziękuję za pocieszenie. Uwierz że to mnie jakoś trzyma przy sile. Na razie mam już 5 na plusie ale nic mi nie przybyło poza kulką z przodu i piersiami. Teraz myślę tylko o tym by na najbliższym usg usłyszeć że kruszyna ma odpowiednie wymiary i żeby to cholerne łożysko poszło w górę.