X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam język do pasa i chyba zaraz pójdę do sklepu po colę, karmi i chipsy :D
    Ja na początku ciąży jakoś raz stwierdziłam że umrę jak nie wypiję warki radler więc kupiłam sobie tą 0% i szczerze to mi nie smakowała, wypiłam tylko pół. Karmi marzy mi się od dawna (pomimo że zawsze mi nie smakowało!) ale nie byłam przekonana ze względu na te "do 0,5% alk" i nie kupowałam. Ale chyba mnie przekonałyście :P Wino mam w szafce truskawkowe, teściowa mi z Włoch przywiozła i się ślinię jak mi się ono przypomni! Jest takie pyszniutkie jak tylko będę mogła to wypiję sama całą butelkę :) Mąż jak czasami zażartuje że je sobie otworzy to mało nie zaczynam gryźć i warczeć :P Jeśli chodzi o colę to czasem sobie strzelę puszeczkę, a przed ciążą nie piłam. Jakaś pizza czy kebab też się zdarzy ;) Chipsy rzadko bo mąż mnie upomina w sklepie, ale też się czasem trafią. Takie duszki "Monster Munch" są pycha! :)

Marcia86, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    A dlaczego nie jecie łososia ????

losoś wędzony niejest wskazany w ciąży

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera, a która ciąża??
    ja tez mam konflikt i chciałam się dowiedzieć, jak u was to jest,
    moja trzecia ciąża w tym jedna biochemiczna
    1-wsza córka ma 10 lat i po porodzie były już przeciwciała , więc nie podano mi immuno..
    teraz 21 tydzien stwierdzony konflikt co dwa tygodnie robione przepływy mózgowe i miana p/c, na razie norma ale strasznie boję się transfuzji , którę mogą być potrzedbne..:(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    agawera, a która ciąża??
    ja tez mam konflikt i chciałam się dowiedzieć, jak u was to jest,
    moja trzecia ciąża w tym jedna biochemiczna
    1-wsza córka ma 10 lat i po porodzie były już przeciwciała , więc nie podano mi immuno..
    teraz 21 tydzien stwierdzony konflikt co dwa tygodnie robione przepływy mózgowe i miana p/c, na razie norma ale strasznie boję się transfuzji , którę mogą być potrzedbne..:(

tz u mnie jest tak ciaża 2. W 1 ciaży przeciwciał nie było po porodzie dostałam immunoglobuline anty-rh(d)300j tak napisali na wypisie ze szpitala
    na poczatku ciązy robilam przeciwciała i ich nie stwierdzono jutro ide odebrac wyniki badan z poniedziałki i dam znać bo przy okazji ide na baanie kontrolne i usg lekarz prowadzacy powiedział ze zrobi połówkowe ale oni maja tylko usg 2d wiec dobrze ze zapisałam sie tez do innego lekarza on ma mieć lepsze usg

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny ja mam ciągle fazę na mandarynki i pomarańcze min 1kg dziennie i jabłka już sama z tym nie mogę ile ja kg tego już wciągnełam....
    oczywiście słodycze..:)
    jak i kabanosy i parówki bleeee ja tego nie znosiłam a teraz mogę jeść i jeść
    od tygodnia mogę znowu pić kawę jedno latte lekką , nie mam już odruchu wymiotnego, jak ją czuję ....jak na razie przez te 21 tyg . utyłam 6kg z 53 na 59, a z rzeczy zakazanych to ciągle chodzi za mną jakiś napój energetyczny ,
    ale bym tajgera wypiła..., oczywiście na pewno sie na niego nie pokuszę,,,:(

541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    musze go sie tez spytac czy wszystko z macica jest wporzaku bo od kilku dni boli mnie macica i cale krocze no i szew do cc nie wiem czy to normalne ale jak tak dalej pójdzie to bede miała problem z chodzeniem i dzis jak wróciłam ze spaceru miałam problem z wytarciem butów cały dół mnie boli wprost masakra i nawet przy wstawaniu i chodzeniu , myslałam ze jak wezme nospe to mniej bedzie boleć ale ona na mnie chyba nie działa

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Takie duszki "Monster Munch" są pycha! :)
    Są najlepsze ! :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia my mamy pępowinę dwunaczyniową. Lekarz powiedział, aby się tym nie zamartwiać bo statystyki są za nami, tzn. Większość dzieci z taką pępowiną jest całkowicie zdrowa, ale trzeba oczywiście dmuchać na zimne i zrobić echo serca. To badanie mam dopiero 26.02 po powrocie z wakacji. Dodam że u nas serduszko też bardzo ładne, dobrze zbudowane itd.więć mam nadzieję że z małym wszystko w porządku.

Czarna Monstery są pyszne :) !!!

Czarnaa94, A1984, Rozalia lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja niestety mam przeciwciała jestem pod stałą kontrolą hematologa chodzę co 2 tyg. do instytutu na chocimską i na przepływy do szpitala im orłoskiego...:(

541113d5ef.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Dziewczyny mam pytanie czy ktoras z was tez jest w takiej sytuacji,otoz od poczatku ciazy na kazdej wizycie mam usg dopochwowe albo przez brzuch ale jeszcze nigdy w ciazy nie badal mnie ginekologicznie , czy ktoras z was tez tak ma?

Mnie za kazdym razem lekarz bada ginekologicznie i wiem, że to jest bardzo ważne. Może skonsultuj się dla porównania z innym lekarzem?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 myślę że powinnaś się upomnieć o to. Mój ginek to też taki trochę zakręcony, zapomniał mi nawet cytologię zrobić więc mu przypomniałam i oczywiście nie ma problemu, nawet był zdziwiony że mu to umknęło. O badanie na samolocie też się czasem upomnę ;)

Widzę że nie tylko ja ubóstwiam Monster Munch'e :) Całe szczęście że mam tesco pod blokiem bo przecież nie wytrzymałam i zaraz będę je wcinać +cola i ptasie mleczko. A co mi tam :)

nadine24 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nanu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny :) Rzadko to bywam i jakoś już nie potrafię "wejść" w ten wątek :P Ale jestem bardzo ciekawa jednej rzeczy - prowadzicie statystyki/tabelki ile w Waszym wątku czerwcówek będzie chłopców i dziewczynek?
    Pytam, bo siedzę na innym forum i tam mamy tylko dwie dziewczynki po kilkunastu chłopców. Jestem ciekawa jak jest tutaj :)

• Sista Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nanu wrote:
    Hej, dziewczyny :) Rzadko to bywam i jakoś już nie potrafię "wejść" w ten wątek :P Ale jestem bardzo ciekawa jednej rzeczy - prowadzicie statystyki/tabelki ile w Waszym wątku czerwcówek będzie chłopców i dziewczynek?
    Pytam, bo siedzę na innym forum i tam mamy tylko dwie dziewczynki po kilkunastu chłopców. Jestem ciekawa jak jest tutaj :)
    Nanu - przejdź na pierwsza stronę naszego forum, tam przy każdej, która zna płeć, jest wypisane :) Tymczasem mamy przewagę Dziewczynek :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczyny pijecie Karmi? Ja pije tak ze 2 x w tygodniu, a widzę że ma do 0,5% alko.
    Moim zdaniem piszą do 0,5% żeby się zabezpieczyć jak jakieś badania wykażą że ma np 0,01%. Pijecie niepijecie? Co sądzicie?
    Pierwszy raz piłam w ten weekend- pychota. Myslę, że ten procent alkoholu jest niegroźny i, tak jak piszesz, stanowi zabezpieczenie dla producenta. Rzeczywista jego zawartość jest pewnie dużo niższa. Pozdrawiam

A1984 lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam termin na 15 czerwiec, bedzie chlopiec prosze mnie dopisac

f2w3rjjg5apekm56.png
  • nanu Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Nanu - przejdź na pierwsza stronę naszego forum, tam przy każdej, która zna płeć, jest wypisane :) Tymczasem mamy przewagę Dziewczynek :)

Dzięki :)

• sss Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja ide na echo serca w czwartek to napisze co i jak. Mnie lekarz poprostu wyslał na to badanie ale niemowil dlaczego. Czytalam ze sa rozne wskazania min poronienie..
    Czasem zazdroszcze mieszkania w miescie blisko sklepy itp. Ja mieszkam na wsi na busa mam jakiskilometr a samochodem jezdzi maz do pracy. W galeri on sie szybko deneerwuje albo zasowa tak ze musze go upominac ze oddycham za dwoje. Aczkolwiek ostatnio mi cholernie ciezko lazic po sklepach szybko sie mecze buu a potem to nie mowie.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O masakra dziewczyny jak się czyta te Wasze posty. Jak ja bym zjadła coś słodkiego, jakaś czekoladę albo tortille z mcdonalda... dzisiaj zjadłam dewolaja z frytkami i brokułami i cukier ponad normę... napilabym się coli albo shake`a.. tyle że sobie mogę pomarzyć. Oby tylko do porodu...
    co do sesji to ja bardzo chcę taką, tym bardziej że nie mam prawie żadnych zdjęć, zawsze to ja robię.
    Dzisiaj w outlecie Cocodrillo zobaczyłam piękną sukienkę dla małej. Biała, idealna na chrzest. Po prostu nie moglam jej nie wziąć tak mi się spodobała :-) z ubranek brakuje nam tylko rzeczy letnich. Kosmetyki kupię dopiero po szkole rodzenia jak się dowiem jakie są najlepsze. Został jeszcze wozek z fotelikiem ale to już gdzieś w kwietniu.
    poza tym gratuluję wizyt :-)

Sista, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - wiem, ze Cię nie pocieszę, ale dzięki tej diecie masz super figurę (pamietam tu Twoje foto). A po porodzie nie będziesz miała problemu z powrotem do smukłej sylwetki :) Ja podjadam czekoladę, kiedy M. nie widzi, bo mnie upomina...Choc wiem, ze ma racje, bo mam juz 8kg na plusie.."

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 22:15

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za pocieszenie. Uwierz że to mnie jakoś trzyma przy sile. Na razie mam już 5 na plusie ale nic mi nie przybyło poza kulką z przodu i piersiami. Teraz myślę tylko o tym by na najbliższym usg usłyszeć że kruszyna ma odpowiednie wymiary i żeby to cholerne łożysko poszło w górę.

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 517 518 519 520 521 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ