X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioleczka ja tak samo jak Magdalena 88 pojechalabym juz wczoraj..ale to ze wzgledu na moje wczesniejsze przejscia..teraz wole pojechac raz za duzo niz raz za malo..
    Takze smialo jedz podejrzyj malucha ;) <3 i badz spokojna

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja czekam u dentysty. Tylko jeden ząb robię kanalowo a w nocy coś mi zaczął dokuczac.inny ząb który niby jest ok, już nie mam siły do tych zębów.

Dzisiaj w nocy byłam kilka razy budzona przez kopniaki, jakieś szybkie ruchy jakby zrywy a teraz sobie śpi w najlepsze tylko jakieś pojedyncze ruchy.

preg.png[/url]
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anioleczka zdecydowanie dziewczyny mają racje,jedź i upewnij się że z wami wszystko w porządku.

Co do kosmetyków to ja myślę że kupię tak w maju,też mam blisko sklep więc narazie nie szaleje.
    A ubranek mi ostatnio sporo przybyło,bo dostałam dwa pudła od szwagierki i jej znajomej. Super rzeczy,także jestem mega zadowolona bo już aż tak dużo nie muszę ich kupować :-)
    Miłego i słonecznego dnia

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata,czasami zeby leczone kanalowo bola na zmiane pogody..ja tak mialam..wiec moze i u Ciebie ten inny co zaczal bolec byl leczony kanalowo i boli na zmiane pogody ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem w trakcie szykowania się do gin, nawet to dobrze bo trochę mi dziś twardnieje brzuch, łyknęłam nospę! Aghata ja byłam wczoraj u dentysty, u mnie jak na razie obchodzi się bez leczenia kanałowego :)
    Wczoraj wieczorem znajomym urodził się syn :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 lutego 2015, 11:46

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, u mnie dziś święto - mamy połowinki :) nawet słońce nam zaświeciło z tej okazji dziś, teraz już musi być z górki :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anoleczka dziewczyny dobrze radzą.

Magdalena też czytałam, że powinno się kupić kosmetyki jednej firmy. Kupiłam gazety o dzieciach :-) całymi dniami leże to urozmaicę sobie lektury, nie tylko sensacje :-) iw "mam dziecko" jest nawet to napisane, zeby kupować 1 firmę.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, rzadko piszę ale za to często Was czytam :) Chciałam się Wam pożalić bo dziś miałam kolejne już USG i kurcze dziecko tak uparte, ciągle boczkiem leży i nic a nic nie można podejrzeć kto to będzie !!! :o Chciałabym już wybrać na dobre imię :( a tak to nie wiadomo nawet jak mówić -on, ona, ono. Kurde no, kiedy się ujawni !! Ktoś jest w podobnej sytuacji ??

A co do wyprawki, my jeszcze zupełnie nic nie mamy w rodzinie dzieci nie ma więc w spadku też nic nie dostaniemy. W tym miesiącu kupimy komodę i wtedy zacznę kompletować rzeczy :)

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    czy któraś z was ma konflikt serologiczny?

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mojej koleżance pokazało się tydzień przed porodem:)
    moja 1-wsza córka w 20 tyg, a teraz jestem w 2-giej ciąży w 21 tyg. , a od 18 mi potwierdzono drugą dziewczynkę :)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry ;) U nas trwa remont, szykujemy pokoik dla Anielki :) Jak skonczymy to może kupimy łóżeczko i komodę. Komodę na pewno bo muszę mieć miejsce na dalsze zakupy dla małej :)
    BrumBrumek nam mała pokazała dopiero w 21tyg no i lekarz powiedział że jeszcze trzeba to potwierdzić na następnej wizycie. Miałam plan że jak nic nie pokaże to umówię się na USG 3D. Doskonale rozumiem Twoje zniecierpliwienie, też denerwowało mnie to że nie wiem jak mam mówić do brzusia bo "ono" to tak dziwnie ;)
    aghata doskonale Cię rozumiem, dentystkę odwiedzam regularnie od początku ciąży. Ciągle jakaś kanałówka, to jakiś ból, po prostu masakra. Męczące to bardzo.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie męczyly najbardziej ciągle pytania od rodziny i znajomych czy wiemy juz czy to chłopiec czy dziewczynka, nie? To piąty miesiąc to juz powinniscie wiedzieć, na szczęście juz wiadomo i fakt faktem tak jakoś fajnie wiedzieć, nie wiem dlaczego niektórzy czekają do porodu, niby dla niespodzianki ...,

Co do wyprawki to my tez nie mamy małych dzieci w rodzinie i wszystko musimy kompletowac sami co równa się z dużymi kosztami, ale mamy już 2 siatki ciuchow za grosze z ogłoszenia z internetu (właściwie ubranek juz nie muszę kupować, ale wiadomo jak cos karnego to nie da się oprzeć ;) ), lezaczek bujaczek używany za 50zl ( a i tak nie wiadomo czy dziecko będzie chciało w tym leżeć), a wczoraj kupilismy fotelik nosidelko do samochodu za 200zl używane ale jak nowe maxi cosi cabriofix. I tak staramy się kupować, i tak dziecko szybko z tego wyrasta. Lozeczko chyba kupimy nowe i może wózek, ale kto to wie, może przytrafiło się jakaś dobra oferta. Kosmetyki zostawiam sobie na kwiecien /maj :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia to nas najpierw wszyscy męczyli jaka płeć,a teraz jakie imię :-) ale mój mąż stwierdził że nikomu nie powiemy,żeby uniknąć głupich tekstów typu "o nie znam jednego z tym imieniem i źle mi się kojarzy",do szału nas to doprowadza!!
    Także dowiedzą się jak się mały urodzi.

Aka81 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny pijecie Karmi? Ja pije tak ze 2 x w tygodniu, a widzę że ma do 0,5% alko.
    Moim zdaniem piszą do 0,5% żeby się zabezpieczyć jak jakieś badania wykażą że ma np 0,01%. Pijecie niepijecie? Co sądzicie?

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tylko nałogowo piję Warkę Radler, ale tę 0%. To już bardziej taka oranżada :)
    Przed sylwestrem lekarz mi powiedział, że spokojnie mogę wypić lampkę szampana, a dziecku nic nie będzie, a szampan to ma około 10%. Myślę że takie Karmi to nic. Ale chyba, żeby pozbyć się ewentualnego późniejszego poczucia winy piłabym 1 tygodniowo, nie więcej :)

A1984 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż pod tym względem jest zaborczy,nawet na krople alkoholu mi nie pozwala. Raz się ze mną kłócił jak zjadłam czekoladke mon cheri,także ma bzika pod tym względem. A mnie właściwie na nic takiego nie ciagnie,więc przeżyje :-)

A1984 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój nic nie wie, ukrywam się i popijam Karmi w robocie :D

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek a jeszcze lepsze jest porównywanie 'aaaa Franek, tak jak ten sąsiad (zdziadziały, gruby) aaaa Hania tak jak nasza ciotka' każdy ma przed oczami te ciotki klotki i się później źle kojarzy :D No i trudno przetłumaczyć że takie staropolskie imiona są teraz modne i wielu ludziom się podobają :)

A1984 ja uważam że nie powinno zaszkodzić ale żeby później nie mieć do siebie żadnych wyrzutów (jakby coś się działo) lepiej zrezygnować. Zobaczysz jak dobrze będzie smakowało potem ;) Ja to mam wielką chętkę na winko :)

A1984, Muniek lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek no niby racja ... ale więcej % może mieć jabłko które Ci sfermentuje w żołądku. Na Karmi jest napisana że to piwo bezalkoholowe, na etykiecie że może mieć DO 0,5%. Dobra wiem, po to pytałam by dostać odpowiedź :) Ale po prostu staram się na to spojrzeć rozsądnie i wydaje mi się że większą zrobię krzywdę małemu pijąc colę i jedząc niezdrowe jedzenie niż pijąc czasem Karmi. No ale chyba się ograniczę do 1 na 2 tyg ;-)

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 3 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:51

‹‹ 514 515 516 517 518 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ