X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 2 lutego 2015, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja również mam łożysko na przedniej ścianie i czuję baaardzo nisko ruchy.
    Tak, że nawet nie mam zasięgu wzroku do tej części brzucha, żeby zobaczyć czy widać coś przez skórę.

W okolicach pępka mi się jeszcze nie zdarzyło czuć.. Jak czuje coś wyżej to raczej mój żołądek:)
    Alamakota wrote:
    Mam pytanie do mam z lozyskiem na przedniej scianie czy ruchy tez czujecie tylko tak niziutko? ;)
    Pozdrawiam buziaki :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Aaa dziewczyny witam w klubie mam +7kg

Wow, sporo! Ja ledwo 3. Co na to lekarz?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez 7 plus, lekarz uśmiecha się, bo w poprzednich przytyłam za każdym razem 20kg :) Wyniki bez zarzutu więc jest ok.
    Po 1-2 miesiącach po porodzie nie było po nich śladu :) Ale rozmiaru piersi zawsze było mi żal. Pewnie znów wrócimy do małej miseczki B ;(

No nareszcie sobie usiadłam. Babka w piekarniku, mieszkanie wysprzątane, zakupy zrobione. Na dziś plan wykonany.

Juleczkowe kopniaki czuje na środku i po bokach na wysokości pępka.

Dziewczyny gratuluje wizyt i trzymam kciuki za kolejne. Moja wizyta u gina prowadzącego 09.02 :) czyli już za tydzień znów zobaczymy malutką.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 17:42

Ania1704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.jeśli chodzi o ruchy u mnie,to też czuję je bardzo nisko i bardziej po lewej tronie...tam jej chyba wygodnie..chociaż dzisiaj mam wrażenie,że mniej się rusza,że jej nie czuję...ale przecież spać tez musi dziewczyna..mnie boli jeszcze podbrzusze tak bardzo nisko,wszytsko się rozciąga i chyba to dlatego. A co do badań ginekologicznych,to przez wszystkie wizyty badał mnie może ze 3razy,bo mówił,że nie ma potrzeby tam stale zaglądać.I usg też nie mam co wizytę..chociaż teraz będziemy się widziały co tydzień,bo w zeszły czwartek miałam u swojego gin,teraz w czwartek mam wizytę prywatną z połówkowym i za tydzień w czwartek mój gin mam mi robić połówkowe też ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co do brzucha..to ja mam taki bardziej rozlany po całości,idę w szerz,że tak powiem..nie mam takiego spiczastego i wystającego jak zawsze sobie marzyłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    trochę się boję tej czwartkowej wizyt,mam nadzieję,że lekarz ją teraz wymierzy,że nie będzie żadnego problemu i że wszystko jest w normie. cieszę się,że mój będzie ze mną..a swoją drogą zastanawiam się też jaki poród będę miała, bo wyczytałam,że przy tarczycy cc robią,ale jak ja unormowałam hormony,to pewnie będą kazać rodzić naturalnie.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny kompletujecie już jakąś wyprawkę ? (chodzi mi o kosmetyki) jak tak to proszę co kupujecie .
    Ja dziś zakupiłam :
    * patyczki do uszu dla niemowląt z rossmanaa
    * chusteczki jednorazowe Pampers
    * waciki duże
    * puder z nivea (słysząłam, że teraz juz sie odchodzi od niego ale na wszelki wypadek będę miała)
    * mydełko i krem bambino.
    Jestem w tym kompletnie zielona ... co do kąpieli , jaki krem do pupy :O
    z pewnościa mamy które juz swoj pierwszy raz mają za sobą mi pomogą :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Dada Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Postaramy się dobrze bawić i złapać dużo słoneczka i porobić fajne zdjęcia. oki. tak myślałam, że może tu nie odczytujesz i mogłam napisać na fb, ale i tak nie mogłaś więc nic straconego, spotkamy się następnym razem. Dziewczyny ja mogę spotkać się w weekend 28/02 01/03 ... chyba że się zbierzecie w ten weekend, to spróbuję, ale mam trochę planów. kiss

Ja wróciłam w grudniu z Tajlandii ale wolałabym teraz bo wtedy różnie z samopoczuciem.baw sie dobrze i uwazajcie na siebie .

Alorrene13 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    do kąpieli planuje zakupić Oilatum Soft - emolient niby to sie da do wody i włosków i ciała myje się tym . :O

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u dentysty, mała niesamowicie skakał :) Niestety czeka mnie jeszcze kilka spotkań przed czerwcem :( Ja ruchy czuję po bokach i ostatnio pod pępkiem!!! Mnie gin prywatnie zawsze bada, USG nie jest zawsze wykonywane. Gin na NFZ badał mnie tylko na pierwszej wizycie pod koniec października :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    dziewczyny kompletujecie już jakąś wyprawkę ? (chodzi mi o kosmetyki) jak tak to proszę co kupujecie .
    Ja dziś zakupiłam :
    * patyczki do uszu dla niemowląt z rossmanaa
    * chusteczki jednorazowe Pampers
    * waciki duże
    * puder z nivea (słysząłam, że teraz juz sie odchodzi od niego ale na wszelki wypadek będę miała)
    * mydełko i krem bambino.
    Jestem w tym kompletnie zielona ... co do kąpieli , jaki krem do pupy :O
    z pewnościa mamy które juz swoj pierwszy raz mają za sobą mi pomogą :)

Jeśli chodzi o kosmetyki,to jeszcze nie kupuje..ostatnio co kupiłam razem z wózkiem to nożyczki niemowlęce:)po połwkowym pewnie wpadnę w szał kupowania,o ile będę zadowolona z wizyty.

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a dla mnie to czarna magia to złe, to uczula - koszmar.....

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    a dla mnie to czarna magia to złe, to uczula - koszmar.....

nie dziwię się bo ja też 50razy oglądam jedną rzecz-nie kupuje a mój m tylko pyta czy to dobre czy ma atesty..heh..

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze nic nie kupiłam! Tak sobie myślę, że na zakupy wybiorę się w maju :)

karolina0522 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja do 30 tyg chce mieć absolutnie wszystko . Więc powoli kompletuje :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny :)
    Ostatnio mało czasu na siedzenie przy komputerze, remont w pokoju malucha się skończył i trzeba się teraz skupić na meblowaniu. Wczoraj byłam w Ikei i mam już wszystkie mebelki, pozostało mi jeszcze zamówienie łóżeczka - właśnie szukam jakiegoś ładnego w dobrej cenie.
    Do najbliższej wizyty mam jeszcze 2 tygodnie, a co chwilę nachodzą mnie wątpliwości czy wszystko ok przez ten twardniejący brzuch. Intuicja mi jednak mówi, żeby nie panikować i wszystko idzie zgodnie z planem. Tym bardziej, że dzidzia nie daje mi spokoju - od pępka aż po same pachwiny. Ostatnio nawet zauważyłam, że już nawet przez ubranie widać (jak mam np. obcisłą koszulkę) jak brzusio się rusza.
    Co do kosmetyków, podobno im mniej tym lepiej.
    http://www.srokao.pl/2014/10/pielegnacja-niemowlecia.html - tu jest takie krótkie vademecum.
    Ale mam już sporządzoną listę co w najbliższym czasie muszę zamówić (właśnie na podstawie analiz, które można znaleźć na powyższej stronie):
    - mydełko - Mydło marsylskie - jest delikatne, bez zbędnych dodatków
    - zamiast oliwki - olejek ze słodkich migdałów
    - na odparzenia - krem z cynkiem Hipp
    - krem do pupy i codziennego użytku - Hipp/masło karite
    - Octenisept
    - sól fizjologiczna
    - woda morska - Physiomer
    do tego wiadomo waciki, patyczki, szczoteczka miękka do włosów, nożyczki, aspirator i pieluszki :)

do prania też podobno płatki z mydła marsylskiego sprawdzają się super :)

A do tego minimum zakupów przekonała mnie książka "Dziecko bez kosztów. Przewodnik po niekupowaniu" i nie chodzi o to, żeby na dziecku oszczędzać, tylko zapewnić mu maksimum przy minimum :) U mnie jeśli chodzi o mebelki, czy jakieś dodatkowe przybory zostałam przy swoich wcześniejszych przekonaniach, ale właśnie jeśli wchodzi w grę kwestia kosmetyków niemowlęcych uznałam to minimum za lepsze rozwiązanie :)

Oczywiście gratuluję udanych wizyt i powodzenia na kolejnych :) spokojnych dni i nocy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:09

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx wrote:
    ja do 30 tyg chce mieć absolutnie wszystko . Więc powoli kompletuje :)

ja też..bo różnie to bywa..inni mówią,że za szybko kupuje..a ja nie jestem przesadna..wolę być przygotowana niż zaskoczona.

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też uważam, że nie ma na co czekać. Jeśli jest miejsce gdzie to wszystko przechowywać to czemu nie rozłożyć zakupów na części :) Tylko ważne żeby się nie przeterminowały :)

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia ja używać będę bepanthen, linomag a w razie odparzeń sudocrem. Do kąpieli Oilatum lub Emoilum do wody. W razie suchej skory malutkiej mleczko do ciałka z rossmana. Z kosmetyków/ leków potrzebne sól fizjologiczna do mycia oczu, octanisept, gaziki. Wkładki laktacyjne, obcinacz/ nożyczki dla dzidziusia, grzebyk/miękka szczotka do włosków.
    Kupiłam już podkłady poporodowe canpol, 2 opakowania bo po cc szybko wystaczają podpaski a potem wkładki.
    Ja tez kupuje, bo wygodniej mi tak finansowo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 19:18

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no pewnie :) potem nie daj boże będe musiała leżeć i co ?
    ja też nie chce przesadzać z kosmetykami ale mam problem nawet z tym mimimum :/

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
‹‹ 512 513 514 515 516 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ