X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Yoasiunia Nowa

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie chciałybyście założyć grupy prywatnej na fb było by łatwiej pisać, przesyłać zdjęcia, później po urodzeniu mogłybyśmy wymieniać się doświadczeniami, zdjęciami maluszków? Taka propozycja :)

Yoasiunia
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Yoasiunia wrote:
    Nie chciałybyście założyć grupy prywatnej na fb było by łatwiej pisać, przesyłać zdjęcia, później po urodzeniu mogłybyśmy wymieniać się doświadczeniami, zdjęciami maluszków? Taka propozycja :)
    Zyrcia już stworzyła taką grupę na fb https://www.facebook.com/groups/915074681850161/?fref=ts

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić..dzisiejszy dzień uważam do jak najbardziej udanych..mówiłam,że jadę obejrzeć wózek..no i kupiłam..niezniszczony,wygląda JAK NÓWKA,a na dodatek 3w1..wózek używany gdzieś pół roku,bo dziewczynka miała może trochę ponad rok..a ma inną spacerówkę więc tej nie używali...jestem naprawdę bardzo zadowolona,tym bardziej,że za groszę dosłownie:)i kolor piękny czerwono szary model chicco:)

Inesicia, Joasia:), Scintilla lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka Wstaw fotkę to zobaczymy:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    A ćwiczycie coś dziewczyny albo chodzicie na jakieś zajęcia ?
    Dada - ja chodzę na gimnastykę dla kobiet w ciąży. Po feriach dwa razy w tygodniu, bo jestem juz na L4. Na basen jeszcze chodziłam, ale teraz poczekam jakiś czas, bo mi ginka dojrzała w pochwie jakieś upławy grzybicz i muszę to podleczyć.
    Ja juz 8 kg na plusie, a to dopiero 19 tygodni...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 20:15

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwaga odpowiadam, bo któraś z Was mnie pytała: w książce pani doktor Agraval nie ma typowych ćwiczeń na kręgosłup, ale są uciski, jake należy stosować na dolegliwości krzyżowe.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie mamusie z samego rana. Ja już od 5 nie śpię bo stresuję się dzisiejszą wizytą. Trzymajcie kciuki o 9.20.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 07:10

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia ja wlasnie zaraz wychodze mam na 8 wizyte tontez sie szybko odezwe. Potem tylko apteka, podjade do pracy dac zwolnienie i wracam wam opowiedziec co i jak.
    3 majcie kciukasy

karolinka85, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia wizytującym , ja za tydzień połówkowe- czekam z niecierpliwością a 18 ego wizyta u ginki .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 07:25

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • agawera Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana ruszam zrobić badania i nieszczęsne glukozę musiałam się zebrać wizyta w środę i mam mieć wyniki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki dziewczyny ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty, Ja mam dziś dentystę, jutro kontrolną wizytę u gina a w czwartek połówkowe :)

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej.
    3mam kciuki za dzisiejsze wizyty :) i każde kolejne :)
    tak Was czytam i te Wasze dzieciaczki to niezłe "klopsiki" <3 Nasz jakaś taka kruszyna..mam nadzieję, że nadrobi :) i że teraz moja choroba i ten antybiotyk mu nie zaszkodzą..jeszcze tylko dziś i jutro tabletki i mam nadzieję, że pomoże bo już mnie wykańcza :| a nos to mi chyba odpadnie od tego kataru :|
    pozdrawiam :)

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) jak tam po weekendzie, wypoczęte? :)

Chciałam się z Wami podzielić, że poduszka ciążowa sprawdza się super.

Kupiłam taką poduszka-dla-mamy-10.jpg

Plecy odciążone, nic z przodu nie ciągnie. Też korzystacie z takich udogodnień?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lutego 2015, 09:02

Scintilla lubi tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • patrycja_24 Przyjaciółka

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty.
    Lilirose dobrze wiedzieć, że poducha się sprawdza :) Mam zamiar sobie kupić, zastanawiałam się nad typem C ale ta Twoja wydaje się super bo jest oparcie na brzuszek i kręgosłup.

km5sio4ptgcs9gmz.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, trzymam kciuki za dziś wizytujące !!! :)
    Lili, ja puki co śpię normalnie. Najlepiej śpi mi się na prawym boku. Pytałam gina, czy nie lepiej na lewym spać. Powiedział, ze na tym etapie to dziecku nie przeszkadza, ważne aby mnie było wygodnie. Gdybym miała taka poduchę jak na zdjęciu, mój M musiałby spać w drugim pokoju. Mamy łóżko 140cm szerokie ;)
    Dzisiaj pół nocy nie mogłam zasnąć, bo mi się Mała w brzuchu rozpychala strasznie. Śmieszne uczucie. Buła robiła mi się raz prawej, raz z lewej strony brzucha. Dopiero jak masowałam brzuch, Maleństwo się uspokajało. Cudowne uczucie :)

nenette, Scintilla, Marcia86 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda-Lena88 a ile wazy twoj maluszek?

f2w3rjjg5apekm56.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moja mała zawsze przed snem bardzo się ożywia, czasami żartuję do M, że trenuje karate:) Też robią mi się buły na brzuchu tak się wypina :)

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka21 wrote:
    Magda-Lena88 a ile wazy twoj maluszek?
    na połówkowy usg wg. OM 20t+3dzień miał ok 315g a na usg połówkowym w prenatalnej poradni genetycznej wg. OM w 20t+6d 300g (tutaj akurat różnica tych kilku gram to pewnie wynika ze sprzętu) ale tak patrząc na wagę dzieciaczków dziewczyn stąd to Nasz to kruszyna jakich mało :| chociaż na oby USG wykazało, że ciąża jest jakby młodsza o 6 dni aczkolwiek lekarz mówił, że 6 dni to żadna różnica bo to może być błąd pomiaru bo wiadomo, że USG to tylko maszyna...
    Co do poduchy do spania to ja mam taką w kształcie C i sobie chwalę :) jakbym miała taką jak Lilirose to mój wg. by się śmiał, że się odgradzam :P teraz się śmieje, że mam poduszkę antymężową bo się przytulić w nocy nie może :D

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 lutego 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny:) trzymam kciuki za wszystkie wizyty!

Ja tez mam poduchę, tylko w kształcie litery C - z nią spokojnie mieszczę się na łóżku 140cm, więc Sista jakby co polecam taką :) Sprawdza się bardzo, szczególnie teraz jak ciągle leżę. Biodra już tak nie bolą i można spać tak troche na boku-plecach, polecam zdecydowanie jeżeli macie problemy ze snem i nie możecie się ułożyć. Mi gin też mówi żeby na razie spać tak jak wygodnie, ale przy takim leżeniu non stop to ciężko już o dobrą pozycję i poducha pomaga mega :)

Sista super, że już czujesz małą :)

Scintilla lubi tę wiadomość

‹‹ 508 509 510 511 512 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ