X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    OWSZEM :D

ooo widzę,że już jestem..póki co córeczka Laura:) zobaczymy czy w czwartek się potwierdzi.

• agawera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie , ale wczoraj naprodukowałyście wczoraj nie mogłam się najeść zjadłam obiad 2 dania a nie czułam sytości :( czy też tak macie no i od wczoraj wróciłam do herbaty :)na razie na próbę a dziś spróbuję cały dzień jakby przechodzą mdłości i wymioty z tego co mój organizm nie toleruje to niestety słodycze a ja je tak kocham no i nie toleruje czosnku a po cebuli zgaga

mój M mówił ze za dużo siedzę przy kompie wiec kupił mi kordonek do szydełkowania mała rzecz a cieszy mogłam się odstresować i wyciszyć .
    Wieczorem oglądaliśmy mecz Chelsea Londyn - Manchester City i kropek zaczął bulgotać wyciągać się , mój oczywiście powiedział że to pewnie chłopak ;)czyli męskie podejście o sprawy

wczoraj pisałyście o bólach pleców , u mnie wygląda to tak że oba biodra bolę ale jako nastolatka miałam zapalenie i w poprzedniej ciąży tez bolały byłam wtedy u ortopedy i powiedział ze nie może nic przepisać konkretnego przepisać maść chyba chłodzącą ale jak pokazałam lekarzowi to on powiedział ze tak samo mogła bym smarować wodą i na tyle samo by wyszło
    no i dolna cześć kręgosłupa ale to pewnie większość z nas ma , u mnie to pewnie przez to ze mam brzuszek na razie mały i to że jestem szczupła

CaneCorso czy w tej książce są ćwiczenia na kręgosłup ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene też miałam wybrać się na ten Dzień życzliwości, ale przez twardnienie brzucha i kłucie w szyjce wolałam jednak poleżeć w domu. Szkoda, że mi się nie udało. Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczymy co gin powie na temat moich objawów.
    Zyrcia gratuluję udanej wizyty.
    Nieukowa bawcie się dobrze;)
    W kwestii wagi u mnie zatrzymała się na 54,6 czyli ok. 3,5 kg do przodu.

zyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechałam do szwagierki na kawke z moja Zuzia i szwagierka mówi żeby Zuza zostala u nichna noc ja sobie odpoczne pojda do kina to był nasz.pierwszy raz rozłąki i przyznam że nie zabardzo chciałam...ale się zgodzilam przyjdzie drugie dziecko.czasami przyda się pomoc. Dzisiaj.dzwonię a ona nie chce wracać, chce tam znowu spać, znowu się kąpać, nie idzie jutro do przedszkola, trochę mi przykro i nawet mi lezka poleciała jak mówiła że nie chce wracać :(

Wiecie mój M trochę wczoraj podotykal moich cycuszkow i obudzilam się w nocy z mokra pizama chyba pierwsza siara się pojawiła. I tak mi źle się śpi niewygodnie biodra bolą nie mogę znaleźć miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 10:29

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim :)

My zaczynamy 23tydzień według Belly i OM - jak zwykle uwielbiam wtedy czytać opis tego jakie zmiany zachodzą u naszej Kruszyny a że jestem wzrokowcem i najchętniej zamontowałabym sobie w brzuchu 24H monitoring podglądam teraz całą serię Consumer Health Digest na youtubie :

LINK - https://www.youtube.com/user/ConsumerHealthDigest/videos

w bardzo prosty, dosyć "rysunkowy" sposób pokazuje kolejne etapy/tyg. ciąży :)

Jeśli macie tak jak ja leniwą niedzielę wrzucam link do dokumentu "Pierwszy krzyk" - TYLKO dla tych co lubią oglądać tematy już porodowe!!! :)
    ( dokument pokazuje różnice kulturowo/społecznościowe podczas przyjścia dziecka na świat ) :

http://vod.pl/niezwykle-ciaze/pierwszy-krzyk/e8h7m

Zazdrościmy z Emilką tym co relaksują się dzisiaj na świeżym powietrzu - my się zadowalamy ciepłym kakao i kołdrą :)

Miłego dnia :D

Alorrene13 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem też kiepsko. Najpierw ciężko mi się jakoś ułożyć, a później budzę się o 4 nad ranem, leżę i się wiercę. Czasami uda mi się zasnąć jeszcze koło 6, ale i tak te ostatnie noce są kiepskie. Ale przynajmniej przez to niespanie wpadłam na pomysł jak przemeblować mieszkanie żeby zwiększyć jego funkcjonalność;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia,wpiszesz mnie na 25.06 - synek
    A ja obudzilam sie z bolem gardla :( co skutecznego polecacie? Oprocz mleka z miodem,czosnku,soku malinowego..mam w domu tabletki prenalen..spray tantum verde bo wiem ze mozna..a czy pastylki tantum verde tez mozna?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A ja obudzilam sie z bolem gardla :( co skutecznego polecacie? Oprocz mleka z miodem,czosnku,soku malinowego..mam w domu tabletki prenalen..spray tantum verde bo wiem ze mozna..a czy pastylki tantum verde tez mozna?

W listopadzie stosowałam za zgodą lekarza właśnie pastylki tantum verde bo po sprayu miałam odruch wymiotny + płukanki z solą + piłam duuużo płynów aby nawilżyć gardziocha :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:

Mnie też bolało ale zabilam w zarodku,płukałam wodą zgoda oczyszczoną,syrop z cebuli,no i mleko z miodem i masłem po 1,5 dnia mnie nie bolało :) mam nadzieje,ze tez pomoże .

karolinka85 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) bede probowala wszystkiego..by sie nie rozwinelo dalej..
    Juz raz w listopadzie tez mnie wzielo ale na szczescie szybko puscilo..wiec mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie ze spaniem też kiepsko. Najpierw ciężko mi się jakoś ułożyć, a później budzę się o 4 nad ranem, leżę i się wiercę. Czasami uda mi się zasnąć jeszcze koło 6, ale i tak te ostatnie noce są kiepskie. Ale przynajmniej przez to niespanie wpadłam na pomysł jak przemeblować mieszkanie żeby zwiększyć jego funkcjonalność;)
    Inesicia mam tak samo..a dzisiejsza noc była koszmarna,bo obudziłam się o 1,mąż patrzył na tv..i mówi..gdzie idziesz,a ja mu na to? no jeść!!..a on,że co...o tej godzinie..wielkie było jego zdziwienie..potem dodał no idź idź,bo musisz się odżywiać:)i później spać nie mogłam,każda pozycja niewygodna,tu za gorąco,tu niedobrze..ach..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedźcie jakie macie zdanie na temat używanych wózków?

• aghata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak...jeżeli było by mnie stać kupić taki wozek jaki chce i wydać 2-3 tysiące moooze bym kupila, ale czasami można kupić firmowy wózek używany w bardzo dobrym stanie za duzo mniej. Ja kupię używany ogladam ogłoszenia i czekam na jakąś fajna okazję

Dada, agawera lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten słoneczny dzień :) Lilianka ja mam wózek używany po mojej bratanicy jest w dobrym stanie więc nie będę wydawać kasy :) Dziś z M wychodzimy do znajomych na obiad, bardzo się cieszę bo trochę się zasiedziałam w domu na L4 :/ Dziś założyłam ciążowe spodnie w swoje już się nie mieszczę bo u mnie będzie już jakieś 7kg do przodu! U mnie dziś zauważyłam małe popuszczanie moczu :(
    Wszystkim na urlopach, życzę miłego odpoczynku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz aghata ja myślę dokładnie tak jak ty..dziś jadę oglądać wózek używany,bo wiadomo,że koszt nowego jak dla mnie za wysoki..a ten który wypatrzyłam jest 3w1..zobaczymy..obejrzeć nie zaszkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Witam was w ten słoneczny dzień :) Lilianka ja mam wózek używany po mojej bratanicy jest w dobrym stanie więc nie będę wydawać kasy :) Dziś z M wychodzimy do znajomych na obiad, bardzo się cieszę bo trochę się zasiedziałam w domu na L4 :/ Dziś założyłam ciążowe spodnie w swoje już się nie mieszczę bo u mnie będzie już jakieś 7kg do przodu! U mnie dziś zauważyłam małe popuszczanie moczu :(
    Wszystkim na urlopach, życzę miłego odpoczynku :)

7kg? witaj w klubie..ja dokładnie tyle samo

Ania1704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 7 kg, oj apetyt mi dopisuje i to bardzo :) w dodatku mój mąż jest kucharzem i spełnia wszystkie moje żywieniowe zachcianki :) :)

Dada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie też plus 7kg, a apetyt na maxa, jak jedziemy do rodziców to na pytanie zjesz Asiu coś, mąż odpowieda " z wielką chęcią " :) droczy się ze mną.
    No przy karmieniu piersią będzie co spalać.

Ja dzisiejszą noc nawet przespałam, ale wcześniejsze to nocny koszmar. Ciągle niewygodnie, na boku źle a na wznak ( choć wysoko) też do d.py. A to tylko początek ;)

Wczoraj aktywowałam kartę rossnę z Rossmana bo fajne zniżki już są na pampersy i napewno miło będzie z takich promocji korzystać. Narazie nic nie kupuje, bo nie chce mi się tego tak szybko gromadzić. Kupiłam podkłady poporodowe bo są dobre i fajnie pakowane. Przy cc użyłam może jedną paczkę i ze 2 podpasek, a tak starczyły wkładki. Cc będę mieć koło 5-8 czerwca wiec jeszcze tylko 4 miesiące :) Mąż rano zdziwiony, bo cały czas miał w głowie ze to pół roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:59

Ania1704 lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    Gdybyśmy znaleźli taki jaki nam odpowiadał to byśmy kupili, ale w sumie i tak dostaliśmy pieniążki od teściów i kupiliśmy nowy.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:

Moi znajomi większość kupiła używane i b. Zadowoleni.. Dlatego tez się zastanawiam ,gondolę są nie zużyte prawie wcale a spacerówki zaleźy od częstotliwości używania więc chyba jest spoko

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ