X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    OWSZEM :D

ooo widzę,że już jestem..póki co córeczka Laura:) zobaczymy czy w czwartek się potwierdzi.

• agawera Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witajcie , ale wczoraj naprodukowałyście wczoraj nie mogłam się najeść zjadłam obiad 2 dania a nie czułam sytości :( czy też tak macie no i od wczoraj wróciłam do herbaty :)na razie na próbę a dziś spróbuję cały dzień jakby przechodzą mdłości i wymioty z tego co mój organizm nie toleruje to niestety słodycze a ja je tak kocham no i nie toleruje czosnku a po cebuli zgaga

mój M mówił ze za dużo siedzę przy kompie wiec kupił mi kordonek do szydełkowania mała rzecz a cieszy mogłam się odstresować i wyciszyć .
    Wieczorem oglądaliśmy mecz Chelsea Londyn - Manchester City i kropek zaczął bulgotać wyciągać się , mój oczywiście powiedział że to pewnie chłopak ;)czyli męskie podejście o sprawy

wczoraj pisałyście o bólach pleców , u mnie wygląda to tak że oba biodra bolę ale jako nastolatka miałam zapalenie i w poprzedniej ciąży tez bolały byłam wtedy u ortopedy i powiedział ze nie może nic przepisać konkretnego przepisać maść chyba chłodzącą ale jak pokazałam lekarzowi to on powiedział ze tak samo mogła bym smarować wodą i na tyle samo by wyszło
    no i dolna cześć kręgosłupa ale to pewnie większość z nas ma , u mnie to pewnie przez to ze mam brzuszek na razie mały i to że jestem szczupła

CaneCorso czy w tej książce są ćwiczenia na kręgosłup ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene też miałam wybrać się na ten Dzień życzliwości, ale przez twardnienie brzucha i kłucie w szyjce wolałam jednak poleżeć w domu. Szkoda, że mi się nie udało. Na szczęście jutro mam wizytę i zobaczymy co gin powie na temat moich objawów.
    Zyrcia gratuluję udanej wizyty.
    Nieukowa bawcie się dobrze;)
    W kwestii wagi u mnie zatrzymała się na 54,6 czyli ok. 3,5 kg do przodu.

zyrcia, Alorrene13 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • aghata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj pojechałam do szwagierki na kawke z moja Zuzia i szwagierka mówi żeby Zuza zostala u nichna noc ja sobie odpoczne pojda do kina to był nasz.pierwszy raz rozłąki i przyznam że nie zabardzo chciałam...ale się zgodzilam przyjdzie drugie dziecko.czasami przyda się pomoc. Dzisiaj.dzwonię a ona nie chce wracać, chce tam znowu spać, znowu się kąpać, nie idzie jutro do przedszkola, trochę mi przykro i nawet mi lezka poleciała jak mówiła że nie chce wracać :(

Wiecie mój M trochę wczoraj podotykal moich cycuszkow i obudzilam się w nocy z mokra pizama chyba pierwsza siara się pojawiła. I tak mi źle się śpi niewygodnie biodra bolą nie mogę znaleźć miejsca

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 10:29

preg.png[/url]
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry Wszystkim :)

My zaczynamy 23tydzień według Belly i OM - jak zwykle uwielbiam wtedy czytać opis tego jakie zmiany zachodzą u naszej Kruszyny a że jestem wzrokowcem i najchętniej zamontowałabym sobie w brzuchu 24H monitoring podglądam teraz całą serię Consumer Health Digest na youtubie :

LINK - https://www.youtube.com/user/ConsumerHealthDigest/videos

w bardzo prosty, dosyć "rysunkowy" sposób pokazuje kolejne etapy/tyg. ciąży :)

Jeśli macie tak jak ja leniwą niedzielę wrzucam link do dokumentu "Pierwszy krzyk" - TYLKO dla tych co lubią oglądać tematy już porodowe!!! :)
    ( dokument pokazuje różnice kulturowo/społecznościowe podczas przyjścia dziecka na świat ) :

http://vod.pl/niezwykle-ciaze/pierwszy-krzyk/e8h7m

Zazdrościmy z Emilką tym co relaksują się dzisiaj na świeżym powietrzu - my się zadowalamy ciepłym kakao i kołdrą :)

Miłego dnia :D

Alorrene13 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie ze spaniem też kiepsko. Najpierw ciężko mi się jakoś ułożyć, a później budzę się o 4 nad ranem, leżę i się wiercę. Czasami uda mi się zasnąć jeszcze koło 6, ale i tak te ostatnie noce są kiepskie. Ale przynajmniej przez to niespanie wpadłam na pomysł jak przemeblować mieszkanie żeby zwiększyć jego funkcjonalność;)

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia,wpiszesz mnie na 25.06 - synek
    A ja obudzilam sie z bolem gardla :( co skutecznego polecacie? Oprocz mleka z miodem,czosnku,soku malinowego..mam w domu tabletki prenalen..spray tantum verde bo wiem ze mozna..a czy pastylki tantum verde tez mozna?

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A ja obudzilam sie z bolem gardla :( co skutecznego polecacie? Oprocz mleka z miodem,czosnku,soku malinowego..mam w domu tabletki prenalen..spray tantum verde bo wiem ze mozna..a czy pastylki tantum verde tez mozna?

W listopadzie stosowałam za zgodą lekarza właśnie pastylki tantum verde bo po sprayu miałam odruch wymiotny + płukanki z solą + piłam duuużo płynów aby nawilżyć gardziocha :)

karolinka85 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:

Mnie też bolało ale zabilam w zarodku,płukałam wodą zgoda oczyszczoną,syrop z cebuli,no i mleko z miodem i masłem po 1,5 dnia mnie nie bolało :) mam nadzieje,ze tez pomoże .

karolinka85 lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki dziewczyny :) bede probowala wszystkiego..by sie nie rozwinelo dalej..
    Juz raz w listopadzie tez mnie wzielo ale na szczescie szybko puscilo..wiec mam nadzieje ze teraz tez tak bedzie ;)

Scintilla lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    U mnie ze spaniem też kiepsko. Najpierw ciężko mi się jakoś ułożyć, a później budzę się o 4 nad ranem, leżę i się wiercę. Czasami uda mi się zasnąć jeszcze koło 6, ale i tak te ostatnie noce są kiepskie. Ale przynajmniej przez to niespanie wpadłam na pomysł jak przemeblować mieszkanie żeby zwiększyć jego funkcjonalność;)
    Inesicia mam tak samo..a dzisiejsza noc była koszmarna,bo obudziłam się o 1,mąż patrzył na tv..i mówi..gdzie idziesz,a ja mu na to? no jeść!!..a on,że co...o tej godzinie..wielkie było jego zdziwienie..potem dodał no idź idź,bo musisz się odżywiać:)i później spać nie mogłam,każda pozycja niewygodna,tu za gorąco,tu niedobrze..ach..

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a powiedźcie jakie macie zdanie na temat używanych wózków?

• aghata Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem tak...jeżeli było by mnie stać kupić taki wozek jaki chce i wydać 2-3 tysiące moooze bym kupila, ale czasami można kupić firmowy wózek używany w bardzo dobrym stanie za duzo mniej. Ja kupię używany ogladam ogłoszenia i czekam na jakąś fajna okazję

Dada, agawera lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was w ten słoneczny dzień :) Lilianka ja mam wózek używany po mojej bratanicy jest w dobrym stanie więc nie będę wydawać kasy :) Dziś z M wychodzimy do znajomych na obiad, bardzo się cieszę bo trochę się zasiedziałam w domu na L4 :/ Dziś założyłam ciążowe spodnie w swoje już się nie mieszczę bo u mnie będzie już jakieś 7kg do przodu! U mnie dziś zauważyłam małe popuszczanie moczu :(
    Wszystkim na urlopach, życzę miłego odpoczynku :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wiesz aghata ja myślę dokładnie tak jak ty..dziś jadę oglądać wózek używany,bo wiadomo,że koszt nowego jak dla mnie za wysoki..a ten który wypatrzyłam jest 3w1..zobaczymy..obejrzeć nie zaszkodzi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Witam was w ten słoneczny dzień :) Lilianka ja mam wózek używany po mojej bratanicy jest w dobrym stanie więc nie będę wydawać kasy :) Dziś z M wychodzimy do znajomych na obiad, bardzo się cieszę bo trochę się zasiedziałam w domu na L4 :/ Dziś założyłam ciążowe spodnie w swoje już się nie mieszczę bo u mnie będzie już jakieś 7kg do przodu! U mnie dziś zauważyłam małe popuszczanie moczu :(
    Wszystkim na urlopach, życzę miłego odpoczynku :)

7kg? witaj w klubie..ja dokładnie tyle samo

Ania1704 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak 7 kg, oj apetyt mi dopisuje i to bardzo :) w dodatku mój mąż jest kucharzem i spełnia wszystkie moje żywieniowe zachcianki :) :)

Dada lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie też plus 7kg, a apetyt na maxa, jak jedziemy do rodziców to na pytanie zjesz Asiu coś, mąż odpowieda " z wielką chęcią " :) droczy się ze mną.
    No przy karmieniu piersią będzie co spalać.

Ja dzisiejszą noc nawet przespałam, ale wcześniejsze to nocny koszmar. Ciągle niewygodnie, na boku źle a na wznak ( choć wysoko) też do d.py. A to tylko początek ;)

Wczoraj aktywowałam kartę rossnę z Rossmana bo fajne zniżki już są na pampersy i napewno miło będzie z takich promocji korzystać. Narazie nic nie kupuje, bo nie chce mi się tego tak szybko gromadzić. Kupiłam podkłady poporodowe bo są dobre i fajnie pakowane. Przy cc użyłam może jedną paczkę i ze 2 podpasek, a tak starczyły wkładki. Cc będę mieć koło 5-8 czerwca wiec jeszcze tylko 4 miesiące :) Mąż rano zdziwiony, bo cały czas miał w głowie ze to pół roku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lutego 2015, 12:59

Ania1704 lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    Gdybyśmy znaleźli taki jaki nam odpowiadał to byśmy kupili, ale w sumie i tak dostaliśmy pieniążki od teściów i kupiliśmy nowy.

Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 1 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:

Moi znajomi większość kupiła używane i b. Zadowoleni.. Dlatego tez się zastanawiam ,gondolę są nie zużyte prawie wcale a spacerówki zaleźy od częstotliwości używania więc chyba jest spoko

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ