Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ostatnio trochę przy tej przeprowadzce się nachodzilam,schylalam i takie tam i potem wieczorami chodziłam jak stara babcia bo tak mnie w krzyżu bolało.
No i od jakiegoś czasu co wieczór mam okropna zgage,wczoraj trochę migdały mi pomogły,bo już nawet reni nie ma szans.
Miłego weekendu dziewczyny
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Madziu, tak amotax można brać.
A ja dziś piję pikolloimprezkę męża mamy, wszystko mąż szykuje a ja dalej leżę.
Coraz bardziej podszczypuje mnie jak robię siku i przy kąpieli i wzięłam te globulki co gin mi dał. Od wczoraj zero klucia w pochwieczyli mam stan zapalny
-
Hej , bylam wczorajna polowkowym, dzidzia zdrowa, wszystko ok wszystkue pomiary, serducho i przeplywy tez, wazy 375 g i okazal sie byc chlopcem ,jak to dr powiedzial "ma sprzet i to dosc okazaly,dziewczynki z tego juz napewno nie zrobimy " hihi.
PozdrawiamJoasia:), Ania1704, Scintilla, Inesicia, nenette, karolinka85, sss, Truskaweczka250, Nikonka, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej!!! Stokrotka gratuluję udanej wizyty i synusia
Kasika mi też gin przepisał mi globulki gdy powiedziałam mu o kłuciu w pochwie jakoś nie bardzo mogłam się przekonać aby je kupić! Ale teraz kiedy przeczytałam Twoją wiadomość myślę, że to nie jest zły pomysł! A możesz mi napisać nazwę swoich?? -
Mnie tez ostatnio cos kulo w pochwie?i bylam u gina na nfz stwierdzil po badaniu ze mam stan zapalny i dostalam pimafucin 6szt. Ale w piatek gdy odbieralam wymaz z pochwy ktory zrobil we wtorek nic niewyszlo..
Co bolow odcinka ledzwiowego tez mnie oststnio strasznie bolalo..myslalam ze to nerki..ale juz nie boliczekam do wtorku na wynik posiewu moczu,bo wyszly mi moczany bezpost.
-
Ania1704 wrote:Hej!!! Stokrotka gratuluję udanej wizyty i synusia
Kasika mi też gin przepisał mi globulki gdy powiedziałam mu o kłuciu w pochwie jakoś nie bardzo mogłam się przekonać aby je kupić! Ale teraz kiedy przeczytałam Twoją wiadomość myślę, że to nie jest zły pomysł! A możesz mi napisać nazwę swoich??
Nystatyna to biorę.czytałam że dają te globulki przed założeniem pessara. Wolała bym ich nie brać bo to antybiotyk ale gin 3 razy mnie zapewniał że jest całkowicie bezpieczny w ciaży. Wzięłam 1 globulkę na razie i od rana zero kłucia zobaczę wieczorem po kąpieli, jak nie będzie szczypało to znaczy że miałam stan zapalny.
Ania1704 lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Mnie tez ostatnio cos kulo w pochwie?i bylam u gina na nfz stwierdzil po badaniu ze mam stan zapalny i dostalam pimafucin 6szt. Ale w piatek gdy odbieralam wymaz z pochwy ktory zrobil we wtorek nic niewyszlo..
Co bolow odcinka ledzwiowego tez mnie oststnio strasznie bolalo..myslalam ze to nerki..ale juz nie boliczekam do wtorku na wynik posiewu moczu,bo wyszly mi moczany bezpost.
pimafucin brałam w 6 tc bo też coś miałam. Ja od luteiny łapię te infekcje
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnycześć wszystkim:) mnie dziś pobolewało w lewym jajniku,ale to okropnie,,myślałam,że pojadę już na ip..ale przeszło...mała mi chyba uciska na pęcherz,bo chodzę dosłownie co chwila do łazienki..najwyższy cza ruszyć się i wziąć się trochę do roboty domowej..byle do czwartku..sądny dzień:**miłego dnia wam życzę
-
A ja witam się popołudniowo
Obiadek zrobiony, dziś jemy słodka kapustke i do tego ziemniaczki mniam
A później seans z filmem.
Mnie odpukać prócz odcinka lędźwiowego nic nie boli. Regularnie się rozciąga żeby po porodzie być w formie i to mi pomaga na plecy
Milej soboty dziewczynkiSzczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Lilianka27 wrote:cześć wszystkim:) mnie dziś pobolewało w lewym jajniku,ale to okropnie,,myślałam,że pojadę już na ip..ale przeszło...mała mi chyba uciska na pęcherz,bo chodzę dosłownie co chwila do łazienki..najwyższy cza ruszyć się i wziąć się trochę do roboty domowej..byle do czwartku..sądny dzień:**miłego dnia wam życzę
Mnie też dzisiaj lewy jajnik boli a teraz znowu nerka i to dla mnie jest niepokojące bo już sama nie wiem czy to mała czy mam do lekarza jechać jechaći też min wiem czy jak już to do mojego czy na Ip?
-
Kasika,mi tez sie wydaje ze to wszystko lapie dzieki luteinie dopochwowej..
bo nigdy wczesniej tak nie mialam..na poczatku ciazy bralam podjezykowa i bylo ok, a jak zmieniono mi na dowcipna to lapie cos juz 3 raz
ehh
-
Dziewczyny ja tylko na sekundkę życzyć Wam miłego weekendu
Ja też przyjmuję luteinę dopochwowo, ale nie mam żadnych problemów ani infekcji. Lekarz kazał mi się myć rano przed aplikowaniem i wieczorem, wtedy resztki tabletki nie zalegają w pochwie zbyt długo i jest ok. Może spróbujcie
Truskaweczko ja też miałam kucia nerki,bo generalnie mi nie działają jak powinny, ale picie codziennie bardzo dużej ilości wody mi pomogło.karolinka85, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Kasika,mi tez sie wydaje ze to wszystko lapie dzieki luteinie dopochwowej..
bo nigdy wczesniej tak nie mialam..na poczatku ciazy bralam podjezykowa i bylo ok, a jak zmieniono mi na dowcipna to lapie cos juz 3 raz
ehh
Mój gin mówi że to na 100% od luteiny ale na razie nie zmieniamyna podjęzykową przez tą skracającą się szyjkę.
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Rozalia wrote:Dziewczyny ja tylko na sekundkę życzyć Wam miłego weekendu
Ja też przyjmuję luteinę dopochwowo, ale nie mam żadnych problemów ani infekcji. Lekarz kazał mi się myć rano przed aplikowaniem i wieczorem, wtedy resztki tabletki nie zalegają w pochwie zbyt długo i jest ok. Może spróbujcie
Truskaweczko ja też miałam kucia nerki,bo generalnie mi nie działają jak powinny, ale picie codziennie bardzo dużej ilości wody mi pomogło.
Rozalia dzięki za radę, od jutra wypróbuje
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Witamy się z rana.
Co do zgagi - to u mnie wprawdzie nie ma palenia w przełyku ani żadnych ucisków ... za to bardzo często mam wrażenie, że budzę się z kapciem w buzi i taki nieprzyjemny "posmak" potrafię mieć cały dzień niezależnie od tego co zjem - o kwestii bekania już nawet nie piszę, bo jak tak dalej pójdzie to będę w tym lepsza od męża
Co do kości ogonowej - mnie chyba dopadło coś podobnego - odpukać sam kręgosłup i plecy mnie zwykle nie bolą - ale po tym jak chodzę lub stoję za długo dostaję skurczy w pośladku i muszę się położyć - czasami ból promieniuje do całej nogi przez to zaczynam chodzić jak kaczuszka
I albo mam jakieś dziwne wrażenie optyczne albo moja prawa brodawka powiększyła się w nocy o jakieś 30 % ...
Hahhahaah ja już z moim też się w kategorii mieszcze ale bąków ...Viola, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Zyrcia jak połówkowe?
gratuluje dziewczyny kolejnych pozytywnych wizyt i widzę ze chyba chłopaków przewaga
u mnie zapalenie pęcherzaw poniedzialek pójdę z moczem, do tego czasu duuuzo wody i urosept, modle się zeby przeszlo bo dla mnie to najgorsze co moze byc, przed ciaza przerabiałam co kilka mc.
zaszalałam dziś w kuchni, wladna twórczośćbataty zapiekane z mięsem mielonym, sosem z pomidorów, mleka kokosowego, curry, cynamonu i imbiru. Pyyyycha
zyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyuhh dopiero teraz piszę, bo po badaniu pojechałam do mamy i mnie wyciągnęła na Leonowe zakupy -_- potem się pochwalę, ale padam na pysk
Tak więc nasz Leoncjo waży 530g !!!!
wszystko jest mega prawidłowo, podobno ma bardzo długie nogi, ale lekarz spojrzał na nas i mówi,że to chyba nic dziwnego :p
Jest Leonem na 110%, pindola ma do połowy udamam nadzieję, że tak nie zostanie
Nie chciał pokazać buzi, zasłaniał rączkami więc gin go tam pomerdał żeby się odsunął no to moje dziecko pokazało mu faka... gin żałował, że nie zdąrzył zrobić fotyogólnie na zdjęciach za dużo nie widać, bo to przecie uparte po matce
a teraz wyniki:
BPD 5,58cm
HC 20,69 cm
AC 17,55 cm
FL 4,03 cm
NB 6,7 mm
NF 5,4 mm
stopień dojrzałości łożyska 0
serduszko 141/min
Jedyne co to mam się wybrać do kardiologa po zaświadczenie czy mogę rodzić sn czy cc w związku z tymi zonkami z sercem
Jestem mega szczęśliwaa i już wiem skąd to 0,5kg na wadze
czyli w sumie nic nie przytyłam
karolinka85, Scintilla, Inesicia, Ania1704, Alorrene13, Lilianka27, Aka81, Marcia86, Joasia:), kasika8303, nenette, Nikonka lubią tę wiadomość