X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatnio trochę przy tej przeprowadzce się nachodzilam,schylalam i takie tam i potem wieczorami chodziłam jak stara babcia bo tak mnie w krzyżu bolało.
    No i od jakiegoś czasu co wieczór mam okropna zgage,wczoraj trochę migdały mi pomogły,bo już nawet reni nie ma szans.
    Miłego weekendu dziewczyny

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Ja jednak odwiedzilam dziś przychodnie. Dostałam amotaks -antybiotyk na 4 dni ponoć bezpieczny w ciąży. Oby pomógł bo już ledwie żyje :-I

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu, tak amotax można brać.

A ja dziś piję pikollo :-) imprezkę męża mamy, wszystko mąż szykuje a ja dalej leżę.

Coraz bardziej podszczypuje mnie jak robię siku i przy kąpieli i wzięłam te globulki co gin mi dał. Od wczoraj zero klucia w pochwie :-) czyli mam stan zapalny

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Stokrotka21 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej , bylam wczorajna polowkowym, dzidzia zdrowa, wszystko ok wszystkue pomiary, serducho i przeplywy tez, wazy 375 g i okazal sie byc chlopcem ,jak to dr powiedzial "ma sprzet i to dosc okazaly,dziewczynki z tego juz napewno nie zrobimy " hihi.

Pozdrawiam

Joasia:), Ania1704, Scintilla, Inesicia, nenette, karolinka85, sss, Truskaweczka250, Nikonka, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2w3rjjg5apekm56.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! Stokrotka gratuluję udanej wizyty i synusia :)
    Kasika mi też gin przepisał mi globulki gdy powiedziałam mu o kłuciu w pochwie jakoś nie bardzo mogłam się przekonać aby je kupić! Ale teraz kiedy przeczytałam Twoją wiadomość myślę, że to nie jest zły pomysł! A możesz mi napisać nazwę swoich??

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie tez ostatnio cos kulo w pochwie?i bylam u gina na nfz stwierdzil po badaniu ze mam stan zapalny i dostalam pimafucin 6szt. Ale w piatek gdy odbieralam wymaz z pochwy ktory zrobil we wtorek nic niewyszlo..
    Co bolow odcinka ledzwiowego tez mnie oststnio strasznie bolalo..myslalam ze to nerki..ale juz nie boli ;) czekam do wtorku na wynik posiewu moczu,bo wyszly mi moczany bezpost.

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Hej!!! Stokrotka gratuluję udanej wizyty i synusia :)
    Kasika mi też gin przepisał mi globulki gdy powiedziałam mu o kłuciu w pochwie jakoś nie bardzo mogłam się przekonać aby je kupić! Ale teraz kiedy przeczytałam Twoją wiadomość myślę, że to nie jest zły pomysł! A możesz mi napisać nazwę swoich??

Nystatyna to biorę.czytałam że dają te globulki przed założeniem pessara. Wolała bym ich nie brać bo to antybiotyk ale gin 3 razy mnie zapewniał że jest całkowicie bezpieczny w ciaży. Wzięłam 1 globulkę na razie i od rana zero kłucia zobaczę wieczorem po kąpieli, jak nie będzie szczypało to znaczy że miałam stan zapalny.

Ania1704 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Mnie tez ostatnio cos kulo w pochwie?i bylam u gina na nfz stwierdzil po badaniu ze mam stan zapalny i dostalam pimafucin 6szt. Ale w piatek gdy odbieralam wymaz z pochwy ktory zrobil we wtorek nic niewyszlo..
    Co bolow odcinka ledzwiowego tez mnie oststnio strasznie bolalo..myslalam ze to nerki..ale juz nie boli ;) czekam do wtorku na wynik posiewu moczu,bo wyszly mi moczany bezpost.

pimafucin brałam w 6 tc bo też coś miałam. Ja od luteiny łapię te infekcje

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie dostałam pimafucin, brałam go na początku ciąży!!! We wtorek mam wizytę u gin prywatnie i zapytam się jej co ona myśli o kłuciach:/

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć wszystkim:) mnie dziś pobolewało w lewym jajniku,ale to okropnie,,myślałam,że pojadę już na ip..ale przeszło...mała mi chyba uciska na pęcherz,bo chodzę dosłownie co chwila do łazienki..najwyższy cza ruszyć się i wziąć się trochę do roboty domowej..byle do czwartku..sądny dzień:**miłego dnia wam życzę:)

• lilirose Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja witam się popołudniowo :)

Obiadek zrobiony, dziś jemy słodka kapustke i do tego ziemniaczki mniam :)

A później seans z filmem.

Mnie odpukać prócz odcinka lędźwiowego nic nie boli. Regularnie się rozciąga żeby po porodzie być w formie i to mi pomaga na plecy :)

Milej soboty dziewczynki :)

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    cześć wszystkim:) mnie dziś pobolewało w lewym jajniku,ale to okropnie,,myślałam,że pojadę już na ip..ale przeszło...mała mi chyba uciska na pęcherz,bo chodzę dosłownie co chwila do łazienki..najwyższy cza ruszyć się i wziąć się trochę do roboty domowej..byle do czwartku..sądny dzień:**miłego dnia wam życzę:)

Mnie też dzisiaj lewy jajnik boli a teraz znowu nerka i to dla mnie jest niepokojące bo już sama nie wiem czy to mała czy mam do lekarza jechać jechać :( i też min wiem czy jak już to do mojego czy na Ip?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika,mi tez sie wydaje ze to wszystko lapie dzieki luteinie dopochwowej.. :( bo nigdy wczesniej tak nie mialam..na poczatku ciazy bralam podjezykowa i bylo ok, a jak zmieniono mi na dowcipna to lapie cos juz 3 raz :( ehh

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja tylko na sekundkę życzyć Wam miłego weekendu :)
    Ja też przyjmuję luteinę dopochwowo, ale nie mam żadnych problemów ani infekcji. Lekarz kazał mi się myć rano przed aplikowaniem i wieczorem, wtedy resztki tabletki nie zalegają w pochwie zbyt długo i jest ok. Może spróbujcie :)
    Truskaweczko ja też miałam kucia nerki,bo generalnie mi nie działają jak powinny, ale picie codziennie bardzo dużej ilości wody mi pomogło.

karolinka85, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kasika,mi tez sie wydaje ze to wszystko lapie dzieki luteinie dopochwowej.. :( bo nigdy wczesniej tak nie mialam..na poczatku ciazy bralam podjezykowa i bylo ok, a jak zmieniono mi na dowcipna to lapie cos juz 3 raz :( ehh

Mój gin mówi że to na 100% od luteiny ale na razie nie zmieniamyna podjęzykową przez tą skracającą się szyjkę.

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Dziewczyny ja tylko na sekundkę życzyć Wam miłego weekendu :)
    Ja też przyjmuję luteinę dopochwowo, ale nie mam żadnych problemów ani infekcji. Lekarz kazał mi się myć rano przed aplikowaniem i wieczorem, wtedy resztki tabletki nie zalegają w pochwie zbyt długo i jest ok. Może spróbujcie :)
    Truskaweczko ja też miałam kucia nerki,bo generalnie mi nie działają jak powinny, ale picie codziennie bardzo dużej ilości wody mi pomogło.

Rozalia dzięki za radę, od jutra wypróbuje :-)

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Witamy się z rana.

Co do zgagi - to u mnie wprawdzie nie ma palenia w przełyku ani żadnych ucisków ... za to bardzo często mam wrażenie, że budzę się z kapciem w buzi i taki nieprzyjemny "posmak" potrafię mieć cały dzień niezależnie od tego co zjem - o kwestii bekania już nawet nie piszę, bo jak tak dalej pójdzie to będę w tym lepsza od męża :/

Co do kości ogonowej - mnie chyba dopadło coś podobnego - odpukać sam kręgosłup i plecy mnie zwykle nie bolą - ale po tym jak chodzę lub stoję za długo dostaję skurczy w pośladku i muszę się położyć - czasami ból promieniuje do całej nogi przez to zaczynam chodzić jak kaczuszka :)

I albo mam jakieś dziwne wrażenie optyczne albo moja prawa brodawka powiększyła się w nocy o jakieś 30 % ... :-O

Hahhahaah ja już z moim też się w kategorii mieszcze ale bąków ...

Viola, Scintilla lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia jak połówkowe?

gratuluje dziewczyny kolejnych pozytywnych wizyt i widzę ze chyba chłopaków przewaga ;-)

u mnie zapalenie pęcherza :( w poniedzialek pójdę z moczem, do tego czasu duuuzo wody i urosept, modle się zeby przeszlo bo dla mnie to najgorsze co moze byc, przed ciaza przerabiałam co kilka mc.

zaszalałam dziś w kuchni, wladna twórczość :) bataty zapiekane z mięsem mielonym, sosem z pomidorów, mleka kokosowego, curry, cynamonu i imbiru. Pyyyycha :D

zyrcia lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    uhh dopiero teraz piszę, bo po badaniu pojechałam do mamy i mnie wyciągnęła na Leonowe zakupy -_- potem się pochwalę, ale padam na pysk :P

Tak więc nasz Leoncjo waży 530g !!!!
    wszystko jest mega prawidłowo, podobno ma bardzo długie nogi, ale lekarz spojrzał na nas i mówi,że to chyba nic dziwnego :p
    Jest Leonem na 110%, pindola ma do połowy uda o.O mam nadzieję, że tak nie zostanie :D
    Nie chciał pokazać buzi, zasłaniał rączkami więc gin go tam pomerdał żeby się odsunął no to moje dziecko pokazało mu faka... gin żałował, że nie zdąrzył zrobić foty :D ogólnie na zdjęciach za dużo nie widać, bo to przecie uparte po matce :D

a teraz wyniki:
    BPD 5,58cm
    HC 20,69 cm
    AC 17,55 cm
    FL 4,03 cm
    NB 6,7 mm
    NF 5,4 mm

stopień dojrzałości łożyska 0
    serduszko 141/min :)

Jedyne co to mam się wybrać do kardiologa po zaświadczenie czy mogę rodzić sn czy cc w związku z tymi zonkami z sercem :)

Jestem mega szczęśliwa :D a i już wiem skąd to 0,5kg na wadze :D czyli w sumie nic nie przytyłam :D

karolinka85, Scintilla, Inesicia, Ania1704, Alorrene13, Lilianka27, Aka81, Marcia86, Joasia:), kasika8303, nenette, Nikonka lubią tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję Żyrcia! Mojej córci gin chyba nie mierzył ilości uderzeń serduszka na minutę, nad czym ubolewam.

zyrcia lubi tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również: