Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyGratuluję dobrych wieści
lista zaktualizowanaProszę o kciuki jutro od 10
mam połówkowe u lekarza prowadzącego
i trzymajcie też kciuki żebym nie zapomniała się spytać o poród i bolącą kość ogonową z wrażenia
Scintilla, Truskaweczka250, Inesicia lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Gratuluję dobrych wieści
i trzymajcie też kciuki żebym nie zapomniała się spytać o poród i bolącą kość ogonową z wrażenia
kciuki trzymać będę !!!
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Ja do gina zawsze wchodzę z kartką i czytam mu pytaniainaczej bym połowy zapomniała
kciuki zaciśnięte
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny,
A ja byłam wczoraj u ginki z NFZ, która zrobiła mi badanie pochwy i powiedziała, ze mam jakieś upławy grzybicze i to na pewno powód złych wyników moczu, bo mocz przy okazji wypłukal coś z pochwy. Dziwne, bo dwa dni wcześniej mój prywatny gin nic nie powiedział. A nawet odwrotnie, zaglądał i mówił, ze wszystko czyste, szyjka w normie. No ale nic to, przepisała mi globulki, tylko jeszcze ich nie wykupiłam. A po dwóch tygodniach stosowania mam przyjść na kontrole.
U nas ferie rozpoczęte, jutro zatem jedziemy do Madrytu na 5 dni. Dostałam od babci do wydania na Olgę troche euro, wiec mam nadzieje, ze spotkam ciekawy sklep z ciuszkami dla dzieciaczków
Udanego weekendowania, bez stresów o brak ruchow, zbyt szybkie ruchy, szyjki, bakterie, etcPogody ducha i uśmiechu !!!!
Scintilla, Ania1704, nenette lubią tę wiadomość
-
Zyrcia.. mnie też boli kość ogonowa.. Mam wrażenie, że to od nadmiaru siedzenia i plus 10 kg więcej..
Ale jak uzyskasz odpowiedź od gin, to daj znać
Lilianka27 witamy:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 23:09
zyrcia lubi tę wiadomość
-
ZYRCIA BĘDĘ TRZYMAŁA KCIUKI daj znać co i jak powie ci o tej bolącej kości ogniwem bo mi to już od jakiegoś czasu dokucza -
nick nieaktualnyZ tą kością u mnie jest zonk, bo bolała mnie w wakacje potem nagle przeszło samo z siebie dlatego się martwię, że to nie objaw ciążowy i coś nie tak. Wrócił ból ze zdwojoną siłą, wczoraj nie mogłam usiąśc na dupie -_- mało tego, czasami jak chodzę i stąpnę na prawą nogę czuję w tej kości jakiś ucisk jakby na nerw. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu powiedziała, że nie ma pojęcia, a rtg i tak nie zrobię (a przecież się nie uderzyłam ani nic) no to weszłam w tej samej przychodni do wujka dyrektora
on jest chirurgiem, co prawda już nie operuję, ale stwierdziłam, że coś może kumać. Powiedział, że rtg nie ma sensu, do ortopedy też bo bankowo będzie chciał rtg więc najprędzej do neurologa, bo jak czuję ucisk to musi być coś z nerwem, ale jego zdaniem to jest nerwoból, bo jeśli po wakacjach jak się zrelaksowałam, wygrzałam i przeszło to na pewno nic poważnego, żadna torbiel ani nic. Mam sobie to nagrzewać i jeszcze dopytać ginekologa plus poszukać ćwiczeń dla ciężarnych na odcinek lędźwiowy
ale zobaczymy co powie gin
-
A jak.u Was z wagą? Mnie od kilku dni boli w miejscu wątroby i nie wiem czy tak musi być czy coś nie tak,czasem mnie boli jakby ktoś tam cały czas naciskał po czy czuje takie palenie...ale to nie zgaga...w necie się naczytałam,ze może to zatrucie ciążowe ale nie chce się nakręcać bo wizyta dopiero 13 stego...
-
Witamy się z rana.
Co do zgagi - to u mnie wprawdzie nie ma palenia w przełyku ani żadnych ucisków ... za to bardzo często mam wrażenie, że budzę się z kapciem w buzi i taki nieprzyjemny "posmak" potrafię mieć cały dzień niezależnie od tego co zjem - o kwestii bekania już nawet nie piszę, bo jak tak dalej pójdzie to będę w tym lepsza od męża
Co do kości ogonowej - mnie chyba dopadło coś podobnego - odpukać sam kręgosłup i plecy mnie zwykle nie bolą - ale po tym jak chodzę lub stoję za długo dostaję skurczy w pośladku i muszę się położyć - czasami ból promieniuje do całej nogi przez to zaczynam chodzić jak kaczuszka
I albo mam jakieś dziwne wrażenie optyczne albo moja prawa brodawka powiększyła się w nocy o jakieś 30 % ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 08:43
-
Oj dziewczyny ja to dopiero chodze jak kaczka azmsie małż ze mnie smieje...ciagle mnie cos kluje w boku w biodrze.
Chcialabym pogratulowac super wizyt i za Zyrcie trzymam kciuki.
Ja tez mam polowkowe dopiero w srode bo u nas jest jeden gabinet ktory robi to badanie i akurat mieli ferie. Ale w pon mam wizyte u gina i tez podpytam co tam widzi miedzy nogami moze ntez potwierdzi synka.
I ten maluszek w brzuchu wiekszosc dnia siedzi spokojnie ale dszisiaj mnie juz dwa razu obudzi o 5:30 i niedawno o 7:50 robi sobie cwiczenia kiedy mama chce spac. No ale coz po porodzie to dopiero bedzie maraton bez snu.nenette lubi tę wiadomość
[/url]
-
Witam z rana
u nas dośniezylo nawet sporo jak na Trojmiasto
Mnie od paru dni bola plecy w odcinku lędźwiowym, ale tylko sporadycznie, GL wieczorami juz po całym dniu. A nigdy jakis problemow bolowych nie mialam a tym bardziej kręgoslupa. Tez czytalam ze to wina progesteronu, ze więzadła i ścięgna się rozluźniają, no i znalazłam ćwiczenia dość sensowne dla ciężarnych na you tube. Niby wydawały się łatwe ale jak zrobilam ćwiczenia z 2 filmików to czulam ze może juz wystarczyale plecy przestały boleć
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Cześć
Ja wczoraj miałam ciężko dzień od rana bolała mnie prawa nerka i zauważyłam ze Mała z prawej strony była ułożona i chyba wierzgała, próbowałam jakoś na łóżku sie położyć i przekręcać żeby jakoś zmieniła pozycje ale niestety ulubiła sobie prawą stronę i na nerkę mi uciskała że męczyłam sie z bólem wieczorem przed spaniem to musiałam wziąć nospę bo nie dało by sie usnąćJa mam nadzieje ze to jednak nie chora nerka bo dzisiaj mnie nie boli a raz tez juz miałam tydz temu miałam. Wy też tak może macie?
-
Dzień dobry Dziewczyny! Właśnie przeszedł nam koło nosa kolejny wypad w góry, bo tym razem dla odmiany mój Mąż jest chory...śnieżek sypie, a ja rozmrażam kurczaka i planuję dzisiaj potrawkę z sosem beszamelowym- ślinka ucieka mi do tyłka. Mnie czasami kłuje w lewym boku i to sprawia, że czuję się jak stara babcia
Ponadto w dżinsach ciążowych czuję czasem ciągnięcie w dole brzucha, a mam w tych dżinsach jeszcze troszkę rezerwy ale widać dzidzia lubi większą swobodę...albo to przez to że jak mam te dżinsy to jestem w pracy a jak jestem w pracy to siedzę.
-
zyrcia wrote:Z tą kością u mnie jest zonk, bo bolała mnie w wakacje potem nagle przeszło samo z siebie dlatego się martwię, że to nie objaw ciążowy i coś nie tak. Wrócił ból ze zdwojoną siłą, wczoraj nie mogłam usiąśc na dupie -_- mało tego, czasami jak chodzę i stąpnę na prawą nogę czuję w tej kości jakiś ucisk jakby na nerw. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu powiedziała, że nie ma pojęcia, a rtg i tak nie zrobię (a przecież się nie uderzyłam ani nic) no to weszłam w tej samej przychodni do wujka dyrektora
on jest chirurgiem, co prawda już nie operuję, ale stwierdziłam, że coś może kumać. Powiedział, że rtg nie ma sensu, do ortopedy też bo bankowo będzie chciał rtg więc najprędzej do neurologa, bo jak czuję ucisk to musi być coś z nerwem, ale jego zdaniem to jest nerwoból, bo jeśli po wakacjach jak się zrelaksowałam, wygrzałam i przeszło to na pewno nic poważnego, żadna torbiel ani nic. Mam sobie to nagrzewać i jeszcze dopytać ginekologa plus poszukać ćwiczeń dla ciężarnych na odcinek lędźwiowy
ale zobaczymy co powie gin
tej nocy śniło mi się ze karmiłam piersią tylko ze maleńka nie bardzo chciała ciągnąć nie mogłam jej w żaden sposób przystawic do piersi . Miłej soboty dziewczyny