X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratuluję dobrych wieści :D
    lista zaktualizowana ;) Proszę o kciuki jutro od 10 :D mam połówkowe u lekarza prowadzącego :D i trzymajcie też kciuki żebym nie zapomniała się spytać o poród i bolącą kość ogonową z wrażenia :D

Scintilla, Truskaweczka250, Inesicia lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    lista zaktualizowana ;) Proszę o kciuki jutro od 10 :D mam połówkowe u lekarza prowadzącego :D i trzymajcie też kciuki żebym nie zapomniała się spytać o poród i bolącą kość ogonową z wrażenia :D
    Zyrciu - zapisz sobie o co chcesz zapytać, bo inaczej na pewno zapomnisz :) kciuki trzymać będę !!!

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

Ja do gina zawsze wchodzę z kartką i czytam mu pytania :-) inaczej bym połowy zapomniała :-) kciuki zaciśnięte

zyrcia lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    A ja byłam wczoraj u ginki z NFZ, która zrobiła mi badanie pochwy i powiedziała, ze mam jakieś upławy grzybicze i to na pewno powód złych wyników moczu, bo mocz przy okazji wypłukal coś z pochwy. Dziwne, bo dwa dni wcześniej mój prywatny gin nic nie powiedział. A nawet odwrotnie, zaglądał i mówił, ze wszystko czyste, szyjka w normie. No ale nic to, przepisała mi globulki, tylko jeszcze ich nie wykupiłam. A po dwóch tygodniach stosowania mam przyjść na kontrole.
    U nas ferie rozpoczęte, jutro zatem jedziemy do Madrytu na 5 dni. Dostałam od babci do wydania na Olgę troche euro, wiec mam nadzieje, ze spotkam ciekawy sklep z ciuszkami dla dzieciaczków :)
    Udanego weekendowania, bez stresów o brak ruchow, zbyt szybkie ruchy, szyjki, bakterie, etc :) Pogody ducha i uśmiechu !!!!

Scintilla, Ania1704, nenette lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia.. mnie też boli kość ogonowa.. Mam wrażenie, że to od nadmiaru siedzenia i plus 10 kg więcej..

Ale jak uzyskasz odpowiedź od gin, to daj znać:)

Lilianka27 witamy:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2015, 23:09

zyrcia lubi tę wiadomość

relgh371nuuw2sg6.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:

ZYRCIA BĘDĘ TRZYMAŁA KCIUKI daj znać co i jak powie ci o tej bolącej kości ogniwem bo mi to już od jakiegoś czasu dokucza

oeuas65glzp8ycqj.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 stycznia 2015, 23:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tą kością u mnie jest zonk, bo bolała mnie w wakacje potem nagle przeszło samo z siebie dlatego się martwię, że to nie objaw ciążowy i coś nie tak. Wrócił ból ze zdwojoną siłą, wczoraj nie mogłam usiąśc na dupie -_- mało tego, czasami jak chodzę i stąpnę na prawą nogę czuję w tej kości jakiś ucisk jakby na nerw. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu powiedziała, że nie ma pojęcia, a rtg i tak nie zrobię (a przecież się nie uderzyłam ani nic) no to weszłam w tej samej przychodni do wujka dyrektora :D on jest chirurgiem, co prawda już nie operuję, ale stwierdziłam, że coś może kumać. Powiedział, że rtg nie ma sensu, do ortopedy też bo bankowo będzie chciał rtg więc najprędzej do neurologa, bo jak czuję ucisk to musi być coś z nerwem, ale jego zdaniem to jest nerwoból, bo jeśli po wakacjach jak się zrelaksowałam, wygrzałam i przeszło to na pewno nic poważnego, żadna torbiel ani nic. Mam sobie to nagrzewać i jeszcze dopytać ginekologa plus poszukać ćwiczeń dla ciężarnych na odcinek lędźwiowy ;) ale zobaczymy co powie gin ;)

• Dada Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 00:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak.u Was z wagą? Mnie od kilku dni boli w miejscu wątroby i nie wiem czy tak musi być czy coś nie tak,czasem mnie boli jakby ktoś tam cały czas naciskał po czy czuje takie palenie...ale to nie zgaga...w necie się naczytałam,ze może to zatrucie ciążowe ale nie chce się nakręcać bo wizyta dopiero 13 stego...

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 00:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    j77vvm.png

Tak bedzie latwiej

I mnie nie. 26 lat, owulka w październiku i chłopiec :)

A co do szyjki, czy są gdzieś jakieś normy odnośnie jej długości ?

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Mnie ten kalendarz tez się nie sprawdzil :) Choc mojej siostrze i kilku koleżankom się sprawdziło :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się z rana.

Co do zgagi - to u mnie wprawdzie nie ma palenia w przełyku ani żadnych ucisków ... za to bardzo często mam wrażenie, że budzę się z kapciem w buzi i taki nieprzyjemny "posmak" potrafię mieć cały dzień niezależnie od tego co zjem - o kwestii bekania już nawet nie piszę, bo jak tak dalej pójdzie to będę w tym lepsza od męża :/

Co do kości ogonowej - mnie chyba dopadło coś podobnego - odpukać sam kręgosłup i plecy mnie zwykle nie bolą - ale po tym jak chodzę lub stoję za długo dostaję skurczy w pośladku i muszę się położyć - czasami ból promieniuje do całej nogi przez to zaczynam chodzić jak kaczuszka :)

I albo mam jakieś dziwne wrażenie optyczne albo moja prawa brodawka powiększyła się w nocy o jakieś 30 % ... :-O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 stycznia 2015, 08:43

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • aghata Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny ja to dopiero chodze jak kaczka azmsie małż ze mnie smieje...ciagle mnie cos kluje w boku w biodrze.
    Chcialabym pogratulowac super wizyt i za Zyrcie trzymam kciuki.
    Ja tez mam polowkowe dopiero w srode bo u nas jest jeden gabinet ktory robi to badanie i akurat mieli ferie. Ale w pon mam wizyte u gina i tez podpytam co tam widzi miedzy nogami moze ntez potwierdzi synka.
    I ten maluszek w brzuchu wiekszosc dnia siedzi spokojnie ale dszisiaj mnie juz dwa razu obudzi o 5:30 i niedawno o 7:50 robi sobie cwiczenia kiedy mama chce spac. No ale coz po porodzie to dopiero bedzie maraton bez snu.

nenette lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) u nas dośniezylo nawet sporo jak na Trojmiasto :)
    Mnie od paru dni bola plecy w odcinku lędźwiowym, ale tylko sporadycznie, GL wieczorami juz po całym dniu. A nigdy jakis problemow bolowych nie mialam a tym bardziej kręgoslupa. Tez czytalam ze to wina progesteronu, ze więzadła i ścięgna się rozluźniają, no i znalazłam ćwiczenia dość sensowne dla ciężarnych na you tube. Niby wydawały się łatwe ale jak zrobilam ćwiczenia z 2 filmików to czulam ze może juz wystarczy ;) ale plecy przestały boleć :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam i ja z rana.

Aghata mnie też boli w biodrze. I do tego pośladki.Nie wiem czy to kości się rozchodzą czy co, ale wczoraj ciężko mi się było ruszać.

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry:)

Zyrcia trzymam kciuki za wizytę!:)

I wszystkim dziewczynom feriującym życzę super wypoczynku :)

Mnie też boli jakby w pośladku i promieniuje do nogi,ale tak chyba może być wiec nawet nie mówię o tym ginowi;)

Miłego dnia dziewczyny!

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie bolało ok 2 tyg w prawym pośladku , że ledwo chodzić mogłam , ale jakoś samo przeszło .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć:)
    Ja wczoraj miałam ciężko dzień od rana bolała mnie prawa nerka i zauważyłam ze Mała z prawej strony była ułożona i chyba wierzgała, próbowałam jakoś na łóżku sie położyć i przekręcać żeby jakoś zmieniła pozycje ale niestety ulubiła sobie prawą stronę i na nerkę mi uciskała że męczyłam sie z bólem wieczorem przed spaniem to musiałam wziąć nospę bo nie dało by sie usnąć:( Ja mam nadzieje ze to jednak nie chora nerka bo dzisiaj mnie nie boli a raz tez juz miałam tydz temu miałam. Wy też tak może macie?

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny! Właśnie przeszedł nam koło nosa kolejny wypad w góry, bo tym razem dla odmiany mój Mąż jest chory...śnieżek sypie, a ja rozmrażam kurczaka i planuję dzisiaj potrawkę z sosem beszamelowym- ślinka ucieka mi do tyłka. Mnie czasami kłuje w lewym boku i to sprawia, że czuję się jak stara babcia :) Ponadto w dżinsach ciążowych czuję czasem ciągnięcie w dole brzucha, a mam w tych dżinsach jeszcze troszkę rezerwy ale widać dzidzia lubi większą swobodę...albo to przez to że jak mam te dżinsy to jestem w pracy a jak jestem w pracy to siedzę.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia już nie wiem czy to USG miałaś wczoraj czy dzisiaj ale wiem że wszystko będzie w porządku :)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 31 stycznia 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Z tą kością u mnie jest zonk, bo bolała mnie w wakacje potem nagle przeszło samo z siebie dlatego się martwię, że to nie objaw ciążowy i coś nie tak. Wrócił ból ze zdwojoną siłą, wczoraj nie mogłam usiąśc na dupie -_- mało tego, czasami jak chodzę i stąpnę na prawą nogę czuję w tej kości jakiś ucisk jakby na nerw. Byłam dziś u lekarza pierwszego kontaktu powiedziała, że nie ma pojęcia, a rtg i tak nie zrobię (a przecież się nie uderzyłam ani nic) no to weszłam w tej samej przychodni do wujka dyrektora :D on jest chirurgiem, co prawda już nie operuję, ale stwierdziłam, że coś może kumać. Powiedział, że rtg nie ma sensu, do ortopedy też bo bankowo będzie chciał rtg więc najprędzej do neurologa, bo jak czuję ucisk to musi być coś z nerwem, ale jego zdaniem to jest nerwoból, bo jeśli po wakacjach jak się zrelaksowałam, wygrzałam i przeszło to na pewno nic poważnego, żadna torbiel ani nic. Mam sobie to nagrzewać i jeszcze dopytać ginekologa plus poszukać ćwiczeń dla ciężarnych na odcinek lędźwiowy ;) ale zobaczymy co powie gin ;)
    To ja mam to samo tylko juz dwa lata mam te bóle z przerwami i w tym tygodniu znowu się pojawiły trochę to uciążliwe bo jak siedze i musze wstać to wstaje jak stara babcia. Musze się wam pochwalić ze juz za trzy tygodnie odwiedze Polskę Będzie dużo plotkowania i smakuje ciuszki i wózek żeby mama mogła mi wysłać jak juz przyjdzie czas 11.02 upewnie się czy to maleństwo w moim brzuchu to dziewczynka jeśli tak to tylko śpioszki spakuje :) tej nocy śniło mi się ze karmiłam piersią tylko ze maleńka nie bardzo chciała ciągnąć nie mogłam jej w żaden sposób przystawic do piersi . Miłej soboty dziewczyny

oeuas65glzp8ycqj.png

‹‹ 503 504 505 506 507 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ