X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny,
    Wróciłam dzisiaj z Madrytu i pogoda tam podobna do tej w Polsce, tylko śniegu nie ma. Nasze Maleństwo dobrze sobie radziło przy całodziennych spacerach oraz pierwszym meczu Realu Maryt :) Lot samolotem tez dobrze zniosła, bo poza większymi "gazami" nie miałam żadnych dolegliwości w trakcie. Jedynie przez jeden dzień, na miejscu, macica mi się spinała i robiła buła raz po prawej, raz po lewej stronie. Ale uznałam, ze to Mała robi fikołki w brzuchu.
    Agata - ja tez mam wybrzuszenie, z prawej strony, czasami mam przez to max krzywy brzuch.
    Ruchy - nadal nic nie czuje. Albo mam za dużo tłuszczyku na brzuchu, albo za mało cierpliwości, nie wiem. Staram się nie leżeć cały czas z rękoma na brzuchu aby nie dostać obłędu, ale jak sprawdzam, to ruchów nie czuje. Poczekam do 22 tygodnia. Dużo jem, wiec jelita prawie cały czas pracują. Trudno zatem odróżnić prace jelit od ruchów Małej.
    Waga - przez tydzień nie sprawdzałam. Dzisiaj weszłam na wage i...10kg na plusie. Sprawdzimy jutro rano, bo dziś ważyłam się po sutym obiedzie i w ubraniu. Liczę, ze będzie bliżej plus 8 niż 10.
    Wstawanie z leżenia na plecach - ja jeszcze daje radę, choc po kilku takich ćwiczeniach w krótkim czasie, napina mi się macica. Muszę zapytać mojego gina czy nie łykać nospy.
    Zyrciu - zazdroszczę, Ci, ze jadasz mało i często. Ja mam wrażenie, ze w ciąży to nie macica a żołądek mi się rozciągnął. Jak zaczynam jeść to nie mogę skończyć. Pochłaniam wszystko i w każdej ilości. Muszę sobie znaleźć zajęcie, które oderwie mnie od jedzenia, bo inaczej na "mecie" będę miała 30 kg na plusie.
    Ubranka z Lidla - dzisiaj moja mama wpadła do sklepu i kupiła Maleńkiej komplet body, spodenek i skarpet. Jakość nie powala, ale raczej cienki materiał, powinien być dobry na lato. No i za ta cenę, w sam raz.
    Dzisiaj Belly pokazał, ze jesteśmy na półmetku :) A ja wiem, ze nawet bliżej, niż dalej, od początku bowiem USG za każdym razem pokazuje poród na 20 czerwca. Powoli zatem przyzwyczajam się do myśli, ze będę miała Bliźniaki :)
    Dziewczyny - strasznie się martwię Waszymi wynikami i badaniami. Wierze, ze zdrowo dotrwamy do czerwca, a w lipcu będziemy dumnie spacerowały z naszymi Pociechami :) Juz bliżej niż dalej, wiec na pewno dotrwamy :)
    Miłej nocy !!!

Scintilla, Nieukowa, Muniek, Alorrene13, zyrcia lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 06:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej.

Czytam i zastanawiam się nad sprawiedliwością,co jak co ale takie maleństwa to z reguły powinny być zdrowe i mamy powinny sie cieszyć ze swojego stanu a nie zamartwiać ... Przykro mi Lilianko i mam nadzieje,ze bedzie wszystko dobrze..

Mnie natomiast od wczoraj złapała rwa kulszowa i ledwo chodzę , no i nie sie jak widać taki ból najgorsze jest to,ze u niektórych kobiet zostaje to do końca ciazy ://

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko ... nie wiem czy będziesz miała czas aby wejść dzisiaj na Forum i akceptować moje zaproszenia do znajomych więc zostawiam już tutaj kontakt do siebie - 605633893.

11 lutego będę w CZMP na kontrolnej wizycie u diabetologa - poza tym w ciągu dnia nie jest mi tak trudno dojechać do szpitala - gdybyś potrzebowała czegoś to pisz, dzwoń - wprawdzie w szpitalu można kupić "wszystko" - chyba dosłownie bo to miejscami wygląda jak mały supermarket z własną pocztą i księgarnią o.O to odzywaj się gdyby czegoś potrzebowała - bo to żaden kłopot szczególnie, że w środę i tak tam będę!

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do łóżeczek - byliśmy zdecydowani zakupić podany model :

http://wrzucaj.net/images/2015/02/06/klups-lozeczko-drewniane-radek-v-z-szuflada-120x60cm-biale800x600-s.jpg

natomiast czekamy na wycenę całego kompletu mebli z sosny do pokoju - i jeśli zdecydujemy się to pewnie zakupimy od razu od nich także łóżeczko.

Widzę, że sporo z nas miało wczoraj dzień "cichacza" w brzuchu - mnie też dopadła chwilowa panika - najchętniej zamontowałabym sobie dzwonek do drzwi do pępka i kontrolnie dzwoniła do mojej lokatorki co 3godz :)

o godz. 09.10 - w PNŚ w TVP2 ma być coś o ułatwianiu sobie porodu ;)

Miłego dnia Kobietki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 08:03

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana :) Wróciłam z ferii i na L4 siedzę przy komputerze z pracy ;)
    Z lepszych wieści, moja waga się poprawiła i z 10 kg plus, zrobiło się rano tylko 8,4 kg. Gdzieś przeczytałam, że w 20 tygodniu dochodzimy do połowy wagi jaką osiągniemy w trakcie całej ciąży. No i ja liczę na max 17 kg plus...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka trzymam kciuki żeby to wszystko wydało się łatwiejsze i do ogarnięcia.
    My wczoraj zaszliśmy do smyka i kupiliśmy małej cztery bodziaki ns krótki rękaw rozpinane na całej długości. Wszystko w rozmiarze 56 bo 62 już nie było. Wyszło 70 zł za wszystko. Poza tym oglądaliśmy foteliki i znowu się plan zmienił bo na pewno kupimy Cabriofix tylko pytanie czy z bazą czy nie. Ja miałam dylemat jako niedoświadczona matka do kiedy dziecko jeździ w kołysce bo bałam się że półrocznemu dziecku w zimowym kombinezonie będzie za ciasno ale spotkaliśmy małżeństwo które szukali następnego fotelika dla synka i pani powiedziała że mały ma 9 miesięcy i dopiero wyrósł z kołyski. Mówiła żeby głównie patrzeć nz ciężar fotelika.
    Co do ruchów, moja mała dała mi czadu tylko raz jak płakałam a teraz coś tam się przerzuci od czasu do czasu ale nie są to ani częste ani intensywne ruchy. Zobaczymy co będzie po basenie :-)
    Te łóżeczka są śliczne. My dalej czekamy na meble, może przyjdą w przyszłym tygodniu.
    Miłego dnia życzę :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko trzymam mocno kciuki. Skoro dziewczyny piszą, że z tej przepukliny można wyjść to wierzę, że u Was też tak będzie. Powodzenia;)

Jeśli chodzi o łóżeczko to mamy takie t7u2e353zu1h_t.jpg ale w jaśniejszym kolorze. Co do pościeli to bardzo żałuję, że nie nauczyłam się szyć wówczas kiedy mama chciała mi pokazać jak to się robi;) W kwestii materaca podobno najlepsze są lateksowe i zastanawiamy się właśnie czy nie kupić takiego. Podobno gryka pianka kokos nie jest zalecana w przypadku alergików tylko skąd możemy wiedzieć czy dziecko będzie alergikiem. Ale tematu materacy jeszcze do końca nie ogarnęliśmy więc to jeszcze otwarta kwestia. Ja jeszcze spokojnie mogę wstać z pleców, ale faktycznie lepiej wstaje mi się po przewróceniu na bok.
    Dwa dni temu M zabrał się za sprzątanie piwnicy i myślałam, że na tym się skończy, a tak się rozpędził, że jak wrócił do mieszkania to poprzestawiał meble tak że teraz zostało wynieść jeszcze szafkę, wywieźć stolik do rodziców, za jakieś 3 miesiące poskładać łóżeczko i właściwie pokój gotowy.
    A tak a propos programów śniadaniowych i tematów ciążowych to wczoraj w TVN Wodzianka rozłożyła mnie na łopatki. Zresztą możecie same zobaczyć http://dziendobry.tvn.pl/wideo,2064,n/wodzianka-jedyne-czego-nie-kupilam-to-majtki-porodowe,156987.html
    Masakra

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tez oglądałam ten kawałek dzień dobry TVN myślę tak głupia idieta czy nie dostała od kogoś wyprawke dla dziecka trafiła do sklepu gdzie wszystko kupi i trafiła na świetnego sprzedawcę który potrafi wszystko wcisnąć i sprzedać naiwnej przyszłej matce w konsekwencji ona ma wszystko ale nie wszystko potrzebuje a sklep obrót. w sumie 30 tysiące za wyprawkę ktoś zwariował, szurnelo ja ją chciała bym się zmieścić najlepiej w tysiącu

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Witam z rana :) Wróciłam z ferii i na L4 siedzę przy komputerze z pracy ;)
    Z lepszych wieści, moja waga się poprawiła i z 10 kg plus, zrobiło się rano tylko 8,4 kg. Gdzieś przeczytałam, że w 20 tygodniu dochodzimy do połowy wagi jaką osiągniemy w trakcie całej ciąży. No i ja liczę na max 17 kg plus...

Sista, czyli przytyję jeszcze tylko kilogram? :)

Żyrcia, bardzo fajne łóżeczko, też właśnie szukam. Tylko na zdjęciach jest materac, on jest w komplecie? Bo w opisie nie ma żadnej informacji tak czy nie.

Co do listy zakupowej ja właśnie sporządzam taką łącznie z cenami, zobaczymy ile tego wyjdzie.

zyrcia lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja byłam zdecydowana na łóżeczko z ikei,ale dziś znalazłam takie na allegro i wpadło mi w oko,także już sama nie wiem.zobaczę co mąż powie ;-)
    7eb8xas5gbmx_t.jpg
    W ogóle to wybieramy się do polski za dwa tygodnie,więc chyba kupimy już wózek,bo tutaj jakoś nic mi się nie podoba. No i pewnie nakupuje sobie różnych rzeczy przy okazji,już się cieszę ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka Dziewczyny Ci dobrze piszą! Jak Mała kopie to dobry znak! Zaopiekują się Wami najlepsi lekarze, medycyna teraz czyni cuda a w Polsce opieka prenatalna / neonatologiczna jest wbrew pozorom na bardzo wysokim poziomie! Mała potrzebuje teraz Twojego spokoju i uśmiechu, zobaczysz że będzie dobrze!!!

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko trzymaj się, najważniejsze to się nie poddawać!

Ja dziś o 13 mam połówkowe, więc trzymajcie kciuki :)

Scintilla, Inesicia, Rozalia, Joasia:) lubią tę wiadomość

• A1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to nasze zakupy :)

0n6yruen4k35_t.jpg[/URL]
    02fve9mj33y6_t.jpg[/URL]

Czarnaa94, Scintilla, Inesicia, Rozalia, Alorrene13, Joasia:), Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O jaaa już by chociaż takich głupot w telewizji ta wodzianka nie opowiadała. Jeszcze jakieś tekściki że wcale to nie były drogie i markowe rzeczy. Ja bym chyba nie wiedziała co robić z tymi 30 tysiącami :P

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z ubrankami na razie stopuję, za jakiś czas spróbuję gdzieś wyhaczyć używane tego co mi brakuje :)
    A jeśli chodzi o wagę to się rano przeraziłam bo zobaczyłam szóstkę z przodu! 8,5 kg na plusie to już dla mnie szok, coś szybko mi do góry idzie ostatnio.

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarna 8,5 kg na plusie w 24 tyg to chyba bardzo dobry wyniki! To był okres "największego rozrostu" więc pewnie nie przekroczysz 12 - 14 kg :)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 10:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja zaczynam się trochę martwić swoją wagą bo w 24 tyg mam 4,5 kg na plusie. A jem tyle, że wczoraj M powiedział mi, że myślał, że jak będzie miał niską żonę to zaoszczędzi na jedzeniu i ciuchach a tu nic z tego ;P

Nieukowa, Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak myślisz? Ja się w sumie nie znam. Jakoś mi lepiej od razu, myślałam że to dużo :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czarnaa94 wrote:
    Ja z ubrankami na razie stopuję, za jakiś czas spróbuję gdzieś wyhaczyć używane tego co mi brakuje :)
    A jeśli chodzi o wagę to się rano przeraziłam bo zobaczyłam szóstkę z przodu! 8,5 kg na plusie to już dla mnie szok, coś szybko mi do góry idzie ostatnio.

Ja ostatnio też zobaczyłam 6 z przodu, pierwszy raz w życiu :-) zaczęłam więcej pić bo to zawsze wyjdzie na dobre i jutro się ważę :-) ale co tam się przejmować, zgubi się :-) ja tam mogę ważyć i 70 kg byleby moja księżniczka była zdrowa i szczęśliwa :-)

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 11:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam teraz 4.5 na plusie,a u gina ostatnio miałam dokładnie 4.2 kg. Trochę naciągana mi się wydaje ta teoria, że od połowy ciąży przytyjemy jeszcze raz tyle :) Znajome które były w ciąży przeważnie sporo tyły właśnie w drugiej połówce. Mój gin powiedział że jak nie będę się obżerać, to powinnam przytyć jeszcze około 12 kg.Masakra.
    A1984 gdzie kupiłaś ten piękny komplecik ze spodenkami w gwiazdki? Cudo :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ