X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj mi przyszedł list z Klubu Maluszka z HiPP ;) Poradnik przyszłej mamy próbka balsamu do ciała i kuponu ze zniżkami na produkty HiPP do rossmana :)
    ciekawe czy w rossmanie są te produkty ich linii :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ona jest taka śliczna..siedzimy z mężem i płaczemy..czemu nas to spotkało,nasze pierwsze wyczekane dziecko...ja nie przeżyje tego jak ona nie przeżyje..czeka mnie poród 150km od domu,później leczenie małej.....

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka to współczuję trzymam kciuki żeby wszystko wyszło dobrze.

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo w mózgu stwierdzono poszerzone komory i lekarz myślał,że to wodogłowie ..a póżniej zaczął szukać dalej no i się okazało..boję się,że ja tego wszytskiego nie zniosę..prawdopodobnie w szpitalu będę jakiś tydzień bez internetu..ja oszaleję..bez męża....

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i teraz jeszcze tak kopie..nie mogę dziewczyny,ja nie wierzę w to wszytsko

BrumBrumek lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka nie wiem czy doczytałaś ale mój starszy syn choruje na zanik mięśni. I z tej przyczyny mam kontakt z wieloma rodzinami chorych dzieci. Kiedy byliśmy na turnusie rehabilitacyjnym w Wągrowcu tam był chłopiec który w miał przepuklinę na kręgosłupie. Z naciskiem " miał" bo właśnie zaraz po porodzie był operowany i chodził. Fakt chód był taki kołyszący ale chodzil samodzielnie. Kochana medycyna jest w ciągłym rozwoju i potrafi bardzo wiele. Rodzice tego chłopca mieli ten problem 11 lat temu to w medycynie szmat czasu i chłopiec chodzi nie ma żadnych uszczerbków intelektualnych tylko oczywiście stałą rehabilitacyje...
    Kochana życzę sił, będzie dobrze.

• agawera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sss wrote:
    A na co masz konkretnie alergie? Ja na kurz, roztocza, byliny . Moze tez powinnam isc, czasami nieleczeniem mozna zaszkodzic...

kurz roztocza pleśń grzyb i na króliki . objawia się u mnie tylko miedzy jesienią- zimę i wiosną-latem kaszlem duszącym wieczorem jak idę spać i kładę się wtedy dopiero się fest dusze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Dzisiaj mi przyszedł list z Klubu Maluszka z HiPP ;) Poradnik przyszłej mamy próbka balsamu do ciała i kuponu ze zniżkami na produkty HiPP do rossmana :)
    ciekawe czy w rossmanie są te produkty ich linii :)

sa ale nie we wszystkich

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka musicie być dobrej myśli, traficie do specjalistów a Oni napewno pomogą małej. Nie poddawajcie się to jeszcze nie pora!!!! Zróbcie to dla maluszka który liczy na Was .
    Wiem że teraz świat się zawalił ale proszę musicie być silni. Dasz radę dla małej wierzę, że jesteście wstanie!!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 19:09

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka bardzo mi przykro, nie wiem na ile to poważne, nie znam się. Trzymam kciuki, żeby lekarze Wam pmogli i żeby Malutka chodziła i była zdrowa !!!! Wspieramy Cię !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 22:51

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://allegro.pl/lozeczko-dzieciece-drewniane-zuzia-biale-okazja-i5031339339.html proszę ;)
    ja chyba się zdecyduję na ten kokosowy, bo gdzieś wyczytałam, że lepszy, ale jeszcze się nie zagłębiałam w tym temacie ;)

Lilianka, ja na ten szpital dobrego słowa nie powiem, ale jeśli chodzi o poród itp, ale jeśli chodzi o leczenie dzieci jest najlepszy i ma najlepszy sprzęt więc na pewno będzie pod dobrą opieką. Nie załamujcie się, bądźcie dobrej myśli. Trzymamy kciuki !!

lilly78 lubi tę wiadomość

• CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Omg Agata to fatalnie... Ja distalam po psiapsiolce pake ubran ciazowych i sa swietne- spodnie w fajnych fasonach, bluzki w kwiaty, motywy etno albo po prostu jednokolorowe i fajnie skrojone... Mam uzywki z hm, c&a, kappal.
    W zwyklych lumpexach sporo oversizow i ciqzowek mozna czesto dostac. A moze trafilas w dzien przed dostawa i bylo juz poprzebierane?

Aha, polecam zakup podkoszulek, takich zwyklych, w kappalu, byla niedawno promocja 2 za 1- sa dlugie, kryja brzuszek i swietny material. Podobni biustonosze do karmienia tez maja niezle

Nieukowa czy te podkoszulki w KappAhlu są typowo ciążowe czy mówisz o zwykłych lub oversizach?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko bardzo współczuję złych wiadomości, ale trzeba wierzyć że będzie dobrze i przede wszystkim pamiętać o tym o czym pisze Joasia, czyli że medycyna teraz może zdziałać cuda i na pewno wyleczą twoje maleństwo.

Zyrciu ja kupuje to samo łóżeczko, tylko że z szufladą. Już dawno je z mężem obczailiśmy i tylko czekamy do kwietnia aż zaczniemy młodemu pokój robić :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilianka bardzo mi przykro :(( trzymajcie się jakoś. Niechcący kliknełam 'lubie'.

U mnie też nie najlepiej dziś byłam u świetnego prof. prywatnie, opowiedziałam mu o moim twardniejącym brzuchu, on dokładnie mnie zbadał i okazuje się że szyjka krótka!! Dlaczego poprzedni lekarz wiedząc że zgłaszam coś z brzuchem nawet szyjki mi nie sprawdził!!?? Prof. zadzwonił na swój oddział i jutro mam się położyć żeby dokładnie zbadać co i jak :(

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko... tulę z całych sił... jeśli maluch wierzga, to wierzę że potrafią mu pomóc! Ważne ze wiesz co i jak juz na tym etapie i że nie jest to jak grom z jasnego nieba przy samym porodzie... teraz zaopiekują się Tobą specjaliści więc musisz wierzyć, że będzie dobrze!

Cane Corso, chodziło mi o zwykłe, chyba takie: http://www.kappahl.com/pl-PL/kappahl/woman/toppar/861039/
    Ale te dla karmiących oglądałam i też super w dotyku i słyszałam że się sprawdzaja...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A taką pościel kupujemy do łóżeczka - wybierzemy coś z turkusem, może komuś wpadnie w oko :) A do tego przybornik na łóżeczko i ozdóbki z podobnym motywem.

http://allegro.pl/10cz-posciel-dla-dzieci-100x135-lub-90x120-34wzory-i5020108308.html

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka ja oglądałam program o takich operacjach, niektóre wykonuje się nawet podczas ciąży- efekty są naprawdę bardzo pozytywne. Nie załamuj się, dzidziuś potrzebuje Twojego uśmiechu.
    A z innej beczki dziewczyny: czy gra w badmintona dla kobiet w ciąży jest ok?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja też z szufladą;p zły link dałam ;p

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko ... również dołączam się do dziewczyn i współczuję dzisiejszych wieści :( ale wierzę, że skoro maleńka Cie kopie to czuje Twój smutek i strach i próbuje dać Ci do zrozumienia abyś się nie denerwowała bo wszystko się dobrze skończy ! Traficie w dobre ręce !

BrumBrumek - oby tylko szyjka się wydłużyła!

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 529 530 531 532 533 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ