Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
karolina0522 wrote:ja jeszcze biorę sporadycznie zamiast nospy, jak mi brzuch twardnieje, albo za bardzo ciągnie buscopan forte bez recepty, mój gin mi polecił.
Mi też lekarz mówił o buscopanie, ale narazie trzymam się nospy, choć mam wrażenie że marnie działamyślisz że buscopan lepszy, czy jak na Ciebie one działają?
-
A mój synio już ma chyba ustalone pory brykania w brzuszku, bo najbardziej czuję go rano po przebudzeniu, w okolicach południa i wieczorem, a potem na noc cisza i spokój
Mam nadzieję że mu tak zostanie i nie będzie szałał w nocy po urodzeniu
Dziś tatuś pierwszy raz zobaczył jak mi brzuch podskakuje i poczuł pod ręką potomka, dziwne bo ja do szczuplaczków nie należę
Z pleców podnoszę bez problemu, może dlatego że mój brzuch jest taki rozlany i póki co nie utrudnia mi żadnych czynności.
A1984 ten sklep o którym piszesz jest niedaleko mnie i rzeczywiście porażka, nawet tam nie wchodziłam jak zobaczyłam jaka to klitka
-
kasika8303 wrote:Hmmm czytam Wasze posty i u mnie z połówkowych nie ma nic o łożysku , tylko że jest z tyłu. Ciekawe czemu?
-
Hej ja po wizycie,chyba giganta urodze
bo lekarz zdziwiony że taki duży 562g stwierdził że badanie na cukier muszę zrobić,bo to dziwne że tyle urósł. Wszystkie wymiary w porządku,ale okazało się że żołądek miał pusty i nie dał rady tam popatrzeć czy wszystko w normie. Także za tydzień w czwartek znowu wizyta w szpitalu. A w poniedziałek u mojej lekarki. Z polipem też na szczęście jest ok,trzeba go tylko kontrolować.
No i nie dostałam ani filmu,a zdjęcie tylko jednojestem zawiedziona bo tyle fajnych ujęć buzi pokazał. Jak się człowiek nie upomni to nie ma nic.
Scintilla, Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
nick nieaktualnyA ja wypuściłam dziś mamę z babcią na szoping
dałam instrukcję, że żadnych misiów, samochodzików itp. na ubraniach i kocykach, ma być pastelowo, paski, kropki to max
Obczaiłam już jakie chcę łóżeczko i jestem już zdecydowana, w kwietniu zakupię, bo teraz bym chyba musiała sama w nim spać tak tu ciasno
wybrałam takie, bardzo mi się podoba
Przejrzałam dziś wyprawkę odzieżową i mam już tego chyba nawet za dużo.... jak dla bliźniakówwięc koniec tematu ubranek
też się nie mogę z pleców podnosićalbo Radziu mi pomaga, albo na bok muszę sięprzekręcać
A Leon tańcuje cały dzień
karolinka85, Scintilla, agawera, Alorrene13, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Faktycznie teraz wpisuje sie przeplyey u to jest bardziej miarodajne, ale najczesciej lekarz tez podaje ocene w starej skali. Ja mam wykresy przeplywow i sa w normie na moje laickie oko...
To może dlatego nie mam tego nigdzie podane. Wykresy przepływów mam
-
My juz po polowkowym..
i niepotrzebnie sie tak stresowalam bo wszystko ok
Synek dalej pozostaje synkiem..
Wszystkie wymiary i narzady ok.. Lozysko I stopnia dojrzalosci.. Szyjka dluga 43.3mm..
Od poczatku ciazy przytylam 4.2kg
Hmm,teraz patrze na usg a tam nie ma ani crl ani wagi
Ale wazne ze wszystko okfotek nie wstawie bo na zadnej nic nie widac..
Jestem taka szczesliwaScintilla, zyrcia, sss, Inesicia, Alorrene13, Nieukowa, nenette, Natka88, Aka81 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCzytałyście
jest wyjście żeby nie pic świństwa po którym czuje się bardzo źle.
Badanie poziomu HbA1C lepsze niz test obciążenia z 50g glukozy
System polega na obowiązkowym raportowaniu do Departamentu Zdrowia i Higieny USA wyników poziomu HbA1C(tzw.hemoglobiny glikozydowej) pacjentów uczestniczących w programie.Celem stworzenia rejestru jest poprawa skuteczności profilaktyki i leczenia cukrzycy o dużym ryzyku powikłań makro i mikronaczyniowych -donosi Redakcja Lancetu.Skuteczność podobnych rejestrów i ich wpływ na intensyfikację leczenia oceniono w Szwecji i USA bardzo p o z y t y w n i e . Oznaczenie HbA1C jest badaniem również mającym znakomite zastosowanie w monitorowaniu glikemii ciężarnych bez konieczności "picia glukozy" w trakcie testów obciążenia glukozą (po 50g lub 75g). Aktualnie poddawanie pacjentek obciążeniem 50g glukozy nie jest w pełni zasadne ,albowiem jest kwestionowana jego wartość diagnostyczna,także przez autorytety ginekologii i położnictwa polskiego i światowego.Oznaczenie HbA1C jest również tańsze niż testy z 50g i 75g glukozy.Badanie HbA1C nie zabiera tyle czasu co test obciążenia glukozą(tj. średnio 2 godz.),a jest także mniej stresogenne dla ciążarnych.Można również oznaczyć HBA2C płodowe z krwi żylnej ciężarnych .HBA 1c powinno wykonać 2-krotnie w trakcie ciąży. NFZ nie pokrywa kosztów badania HbA1c, bowiem jest ono tańsze niż krzywe cukrowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 18:40
-
zyrcia wrote:A ja wypuściłam dziś mamę z babcią na szoping
dałam instrukcję, że żadnych misiów, samochodzików itp. na ubraniach i kocykach, ma być pastelowo, paski, kropki to max
Obczaiłam już jakie chcę łóżeczko i jestem już zdecydowana, w kwietniu zakupię, bo teraz bym chyba musiała sama w nim spać tak tu ciasno
wybrałam takie, bardzo mi się podoba
Przejrzałam dziś wyprawkę odzieżową i mam już tego chyba nawet za dużo.... jak dla bliźniakówwięc koniec tematu ubranek
też się nie mogę z pleców podnosićalbo Radziu mi pomaga, albo na bok muszę sięprzekręcać
A Leon tańcuje cały dzień
Ja właśnie takie samo wybralam i się raczej na nie zdecydujemychyba ta sama aukcja
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
agawera wrote:wróciłam od lekarza , nawet się zdziwiłam ze lekarz nawet na mnie nie krzyczał że odstawiłam sama lek na alergie , dostałam symbicort jako główny lek i ventolin jako dodatkowy . dowiedziałam się ze ten lek który brałam i na mnie nie działał brałam w złej dawce
i powinnam brać coś rozkurczowego co poprzedni lekarz mnie nie dal , wiec w sumie ten dzisiejszy lekarz trochę skrytykował koleżankę po fachu
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyto jest wada,dziecko może nie chodzić,ale rusza nóżkami,bo lekarz spr.i powiedział,że to jest dobry znak..ale jutro jadę do łodzi do centrum matki polki,bo mam skierowanie na specjalistyczne badania...po to żęby wiedzieć kiedy zakończyć ciążę i przeprowadzić u dziecka operację.