Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
BrumBrumek wrote:lilianka bardzo mi przykro
( trzymajcie się jakoś. Niechcący kliknełam 'lubie'.
U mnie też nie najlepiej dziś byłam u świetnego prof. prywatnie, opowiedziałam mu o moim twardniejącym brzuchu, on dokładnie mnie zbadał i okazuje się że szyjka krótka!! Dlaczego poprzedni lekarz wiedząc że zgłaszam coś z brzuchem nawet szyjki mi nie sprawdził!!?? Prof. zadzwonił na swój oddział i jutro mam się położyć żeby dokładnie zbadać co i jak
To co u mnietzn mi się skraca. Leż dużo i najważniejsze , że idziesz do szpitala to posprawdzają.
-
Dziewczyny mam do Was prośbę, jeśli możecie to udostępnijcie proszę tą informację wśród swoich znajomych i wesprzyjcie w walce o życie tego małego chłopczyka. Filip jest synkiem naszych znajomych,bardzo wyczekiwanym, ale niestety urodził się z bardzo ciężką chorobą genetyczną. Każda złotówka się liczy, także ja też wklejam link o pomoc dla tego szkraba.
https://www.siepomaga.pl/f/mamserce/c/2135 -
nick nieaktualnyLilianko pozytywne myślenie to podstawa! Musicie być silni bo macie dla kogo!
Z moją córcią chodzi do klasy dziewczynka która miała przepuklinę. Po porodzie była operowana. Chodzi samodzielnie i wszystko jest ok. Chód jest trochę inny, ale to w niczym nie przeszkadza! Wiem też, że jest pod stałą opieką rehabilitanta, ale nie taką, że ćwiczy z nią codziennie (przynajmniej teraz nie) tylko co jakiś czas uczęszcza na zajęcia bo na normalnym wuefie nie ćwiczy. Także głowa do góry -
Alorrene13 wrote:Postaram się pisac czasami ... W Bangkoku będzie wifi, na wyspie odpoczynek od kompa i netu hihi jestem pełna emocji to tuż tuż. Asiu masz zagwarantowane, wygrzeję się za Was wszystkie - z wysokim filtrem oczywiście hehe albo w cieniu pod parasolem, pod palmą, na leżaku no sama jeszcze nie wiem ... happy
Wystarczy,ze powiesz ze jesteś w ciąży a bedą skakać nad Tobą jak służba,mi na plaży to jak się słońce zmieniało to na bierząco parasol przedstawiali.baw się dobrzeAlorrene13 lubi tę wiadomość
-
Lilianko sciskam cie mocno i tzrymam za was kciuki, zobaczysz bedzie dobrze, lekarze wam pomoga :*
ja po wizycie w szpitalu, po wypadku samochodowym, z dzidzia ok, lozysko sie nie odkleilo, wiec mam lezec i odpoczywac i brac magnez na uspokojenie macicy
co do zakupow to kupilismy juz lozeczko biale oczywiscie, ale sie w nim zakochalam
http://allegro.pl/bellamy-good-night-lozeczko-pure-140x70-cm-i4978030111.html
noi posciel tez juz kupiona marynarska i wasy
http://allegro.pl/posciel-maluszka-100x135cm-podusia-minky-gratis-i5027583757.html
oprocz tego zakochalam sie w kocykach i przytulankach minky, pare sztuk tez juz kupilam i tylko slucham od meza ze za duzo, ze niepotzrebne
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Lilianka27 wrote:to jest wada,dziecko może nie chodzić,ale rusza nóżkami,bo lekarz spr.i powiedział,że to jest dobry znak..ale jutro jadę do łodzi do centrum matki polki,bo mam skierowanie na specjalistyczne badania...po to żęby wiedzieć kiedy zakończyć ciążę i przeprowadzić u dziecka operację.
-
Hej wszystkim, Lilianko dobrze dziewczyny piszą, na pewno pomogą ci lekarza w CZD, najważniejsze ze wiadomo już mniej wiecej co nalezy robić. Bardzo cie wspieram i wierzę ze skoro Malutka kopie tzn. że są duze szanse na wyleczenie przepukliny i jej konsekwencji.
Ja już po wizycie. Chyba dobrze u nas, corunia waży ponad pół kg. Co do szyjki to lekarz założył mi pessar od razu, bo powiedział ze gdyby u mnie byl problem tylko z miękką szyjka to mozna by sie chwilowo obejść bez krążka, ale że ja mam wewnętrzne rozwarcie to nie ma na co czekać. Tak wiec mam już pessar, nie czuję go w ogole, jedynie zakladanie było trochę bolesne. No i kontrola za 2 tygodnie.
Rozalia, Joasia:), Sista, kasika8303, karolinka85, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Kurcze myslalam ze juz tu wszystko bedzie dobrze. Trzymam kciuki za wszystkie mamusie i malenstwa , trzeba wierzyc ze bedzie dobrze...dzisiejsza medycyna potrafi cuda. Wspieram was wszystkich.
Zyrcia dopisz mi synka-Marcelek:-)zyrcia, Joasia:) lubią tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Agawara sorki ze mecze. Te leki to masz wziewne przy dusznosciach. A masz moze katar sienny, bo ja mega i sie zastanawiam czy na to jakies leki przepisuja w ciazy. Odczulalam sie 4 lata a i tak powrocilo. Ja stosuje wode morska ale to tak na chwile.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
z tym katarem to nie wiem ja kicham jedno razowo nawet 4 razy . dostałam w inhalatorze wiec wziewne chyba nie jestem tym specem mam je brac co 12 godzin wiec wezme je rano i przed pójściem spac , brałam wode morska dla ciezarnych i był tragiczny i ginekolog kazał mi brac normalne krople
-
Lilianka27 wrote:u mojej córeczki stwierdzono na kręgosłupie przepuklinę dość dużą
Lilianka, najmłodszy brat mojego męza miał to samo, przepuklinę na kręgosłupie i lekkie wodogłowie. Miał operacje, potem rehabilitacja bo miał lekki niedowład kończyn ale teraz jest zupełnie zdrowy. Ma 19 lat, dobrze zdał maturę, teraz jest na politechnice a w szkole miał najlepsze oceny z ich całej trójkijak go poiznalam te 7 lat temu to miałam wrażenie ze nawet za wiele mu odpuszczają bo był chory. Teraz ani śladu
także głowa do gory
Nieukowa lubi tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Lilianko!!,
spokojnie, bez nerwów!!!, zobaczysz,że wszystko będzie dobrze!! niech posprawdzają dokładnie wszystko, u każdej z nas może być coś nie tak...
ale trzeba się trzymać właśnie dla tych maluchów:)
ja też się martwie 13 w piątek dowiem się , czy nie będę miała pierwszej transfuzji wewnątrzmacicznej!!i tak naprawdę też nie wiem , co będzie i czy malutka będzie zdrowa, czy przeżyję ten konflikt serologiczny, wierzę , że medycyna jest na tyle rozwinięta, że nas będzie wstanie pomóc,
trzymajcie s:)AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg