X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Chociaz z boku zdjecia napisane jest 4D wiec moze takie...ja sie nie znam. Powiedzial ze najladniejsze zdjecia wychodza jak bobas ma powyzej 1,5kg

Śliczna fotka, ja jestem taka zła na tą moją uparciuchę, nie będzie pamiątki fajnej miała :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też z samego rana na lidla napadłam i troszkę poszalałam ;) Moim zdaniem fajne te ubranka chociaż myślałam że np dresy będą grubsze, ale i tak wzięłam. Wiadomo, nie każdemu muszą się podobać, kwestia gustu najlepiej to samemu zobaczyć :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka,

Mi się nie chciało wstać do Lidla przed pracą, tym bardziej że musiałam iść jeszcze na czczo na pobranie krwi. Trudno, wieczorem już nic na pewno nie będzie. Poza tym stwierdziłam że właśnie to takie zimowe/ciepłe ciuszki będą nie? Ja mam sporo bodziaków, jednynie co to z 2 pary śpioszków/pajacyków by sie przydały ... miłego dnia i gratuluje udanych wizyt i zdjęć !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 no właśnie one w ulotce wyglądały na grubsze, zimowe a wcale nie są. W sumie to nawet lepiej ;)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no lepiej, lepiej przecież my w lato rodzimy hehe

Czarnaa94 lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    u mnie najlepiej jest , jak chcę by tatuś poczuł ruchy malutkiej..
    jak tylko kładzie rękę ciszaaaaaa
    haha za kazdym razem, ja czuję ruchy od 4 tygodnia a tatuś jeszcze nie poczuł ani razu...:(

u mnie jest dokładnie tak samo...jak się rękę kładzie to się nie rusza..

karolina0522 lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki ... czy farbujecie włosy normalnie - tzn same w domu albo u fryzjera ? dzisiaj popatrzyłam na siebie i stwierdziłam, że mam odwrotne OMBRE na głowie :D które nie wygląda "apetycznie" o.O

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane :)

U nas ciążowy spokój :) brzusio rośnie, ja tyje ( rano się ważyłam i 8 na plusie) ale spoko,nie narzekam.
    Rano byłam na pobraniu krwi HBS, morfologia, glukoza na czczo, crp a i magnez. Kurczę po zażyciu magnezu mam rewolucje żołądkowe wiec sprawdzę czy tego magnezu mam za mało. W zestawie witamin jest magnez, fakt dawka nie powala, ale dodatkowy mnie kosztuje wizyty w wc. Zobaczymy jutro będę do odebrania. Za dwa tygodnie idę na krzywą cukrową, pocieszające ze mogę mieć cytrynkę i potem napić się wody :) to przeżyje...

Też miałam iść do Lidla ale mój mąż otworzył mi małej komodę i zapytał, co kupić chcesz. No wiec nie poszłam :) Czy Wy też chciałybyście już czerwiec?:)

A wizyt oczywiście gratuluje :) bo miło się czyta jak nasze maluchy rosną i zdrowo fikają.
    Za kolejne kciuki zaciśnięte !!!
    My wizytujemy w poniedziałek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Dziewczynki ... czy farbujecie włosy normalnie - tzn same w domu albo u fryzjera ? dzisiaj popatrzyłam na siebie i stwierdziłam, że mam odwrotne OMBRE na głowie :D które nie wygląda "apetycznie" o.O

ja farbowałam przedwczoraj sama w domu:) zawsze farbuję co miesiąc,teraz trochę przetrzymuje na 1,5-2mies,ale farbuje cały czas:)

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Dzień dobry :)
    A nasz Leoś od rana witał się kopniakami, po śniadaniu się obraził, bo zjadłam twarożek zamiast nutelli :D teraz śpi :D muszę nakręcić filmik jak mi się brzuch rusza, bo myślałam, że to widać pod koniec ciąży a nie już teraz :D

zazdroszczę ci tych kopniaków..mój brzuch jeszcze nie faluje może dlatego,że nigdy jakoś super płaski nie był i tłuszczyku trochę mam:)

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się dzisiaj :) co do kopniaków to ja takie mocne lewe sierpowe dostaje ze czasami było podskocze z bólu: ) jest tak aktywna całymi dniami daje znać o sobie ale cieszę się ze jest jej dobrze i się kręci "kopydełko" <3

Nieukowa lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:)

ja farbuję w domu, kupuję farbę loreala prodyge, super jest!!!
    ale ostatnio wogóle nie mam siły, ani chęci na dbanie o siebie..
    dziś pierwszy raz od 3 mieś zmusiłam się do zrobienia peelengu ciała,
    brwi i rzęsy chyba jutro zrobię w końcu, poza tym wlosy też nie robiłam od 2 mieś., też mi się nie chcę, nie wiem, dlaczego tak mam:(
    nie mówiąc nic o pedi i manicure....ehhh, na l4 człowiek staję się niepodobny do siebie dawnej...

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina chyba ten wpis nie do mnie bo włosów nie farbuje, postanowiłam wrócić do mojego kolory naturalnego :)
    Jestem uczulona na formaldehyd, którego w kosmetykach nie oszczędzają i niestety wiele kobiecych zabiegów muszę sobie odpuścić.
    Rownież jestem w domu wiec jak już gdzieś wychodzę to oczko pomaluje, a tak to nie chce mi się:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2015, 14:23

karolina0522 lubi tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no właśnie ja pracowałam b. aktywnie na dwóch etatach i ciągle musiałam wyglądać:)
    a teraz totalnie mi się nie chcę , albo, jak juz sie umaluję to mi się nie podoba..

Joasia:) lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawara napisz co powiedzial ci alergolog. Ja sie waham isc bo nie chce kolejnych leków ale ten katar mnie dobija. Podobno w ciazy albo przechodzi albo sie nasila ja to ten drugi przypadek. Na astme mam ventolin ale odpukac zadko uzywam, podobno mozna w ciazy.

Ja wczoraj ogladalam program o metamorfozach i spojrzalam na siebie odrazu zrobilam brwi, wlosow nie musze farbowac ale fryzjer by sie przydal. I kosmetyczka tak mi skora schodzi z twarzy ze nie wiem. Macie tak?

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja normalnie chodziłam do fryzjera na farbę, byłam dwa razy w ciąży. Jak pozwolą mi kiedyś wstać z łóżka to na pewno się przejdę jeszcze:) ja nie mogę sama farbować, bo zawsze wychodzą za ciemne, musiałam przed ślubem robić dekoloryzacje przez to, więc teraz się pilnuję. Brwi i rzęsy zrobiłam w niedziele, nawet na leżąco z czyjąś pomocą da radę:) wyglądałam już jak 7 nieszczęście hihi
    A skóra mi też schodzi mega z twarzy, staram się częściej nawilżać. Kosmetyczka nic więcej niż zabieg nawilżający teraz też nie zrobi niestety,bo nie można-żadne peelingi kawitacyjne, mikrodermabrazje nie wchodzą w gre..ale wiadomo u kosmetyczki zawsze fajniej nawet sie nawilzyc :)

Scintilla, karolina0522, kasika8303 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale a propos wyglądu to od tego leżenia zrobiły mi się zmarchy na szyi - nie mam pojęcia jak z nimi walczyć, wyglądają jak naszyjnik;) masakra kurcze, ciekawe czy się rozprostują hmm

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka mamuski :)

Dostalam szczegolowy raport z polowkowego i wszystko ok, lozysko na 1 wiec ekstra. No i maly chyba nie bedzie wysoki, czyli w normie po nas dostanie konusowaty wzrost :)
    Zazdroszcze fot 3d, moze w przyszlym tyg wyzebram od gina prywatnie. Maz drzy o to, czy syn odziedziczy eydatny nochal po nim, bo ma z jego powodu kompleksy :) mi sie tam on podoba ale nie wytlumaczysz...

Mlody mnie kopie prawie non stop, moze jeszcse nie faluje brzuch, ale juz bez trudu mozna poczuc przez skore.

Co do wlosow, to ja mam teraz krociutkie, wiec farbuje w domu bez problemow.

Mwm pytanko do was: czy wy tez macie problem zeby sie uniesc z lezenia na plecach do siadu? Ja musze siadac bokiem, bo brzuszkow juz nie dam rady zrobic w ogole :/ tak mi bebzol ciagnie. Jak myalicie, to normalne? Dodam ze macica ok, miekka i bez skurczy.

Scintilla, nenette, karolina0522, Joasia:), Alorrene13, karolinka85, Inesicia, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa to normalne,ja też bokiem siadam tylko już :) aż sie mój M smieje, że się turlam po łóżku jak dżdżownica

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2015, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak tez siadam bokiem z pozycji leżącej :)

‹‹ 526 527 528 529 530 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ