X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze co ja slysze, nie chcecie przytyc wiecej niz 10kg? Przeciez po porodzie na dzien dobry tracicie do 8kg!!! Dziecko 3,5+lozysko 0,5+ krew i wody plodowe kolejne kilka kg. A laktacja i brak snu odchudzaja o kolejne kilogramy w szybkim tempie... Nie wiem jak chcecie miec sile zajac sie dzieckiem bez dodatkowego zapasu energii :)
    Jestem zdania, ze przesadne kontrolowanie wagi to choroba, po cos natura nas tak stworzyla, zeby w ciazy przytyc. Oczywiacie wnrozsadnych granicach ;)
    Ja jestem 7-7,5kg na plusie i jestem zadowolona. Motylkiem nigdy nie bylam, mam ok 74kg na ten moment ale wiem ze szybko zrzuce :)

Ps. Zmeczyl mnie urlop, juro wracam. Narty to byl rewelacyjny pomysl, jedyna wada brzucha- czesciej trzeba sikac i rozbierac sie z tych ton ciuchow w kibelku ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:35

Alorrene13, Z., zapah_ciszy lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nikt nie mówi o przesadnym kontrolowaniu wagi ... Przynajmniej ja nie mówię. Mam cel 10 kg wirtualny hehe, połozna mnie waży raz na miesiąc, w domu w ogóle się nie ważę. I jeśli nagle się okaże że przytyłam 15 kg a nie 10, to świat się nie zawali, głeboko wierzę że to wszystko zrzuce i będzie dobrze, a siły witalne się znajdą, przy każdej wadze, lubię jeść naprawdę hehe

Nieukowa lubi tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Kurcze co ja slysze, nie chcecie przytyc wiecej niz 10kg? Przeciez po porodzie na dzien dobry tracicie do 8kg!!! Dziecko 3,5+lozysko 0,5+ krew i wody plodowe kolejne kilka kg. A laktacja i brak snu odchudzaja o kolejne kilogramy w szybkim tempie... Nie wiem jak chcecie miec sile zajac sie dzieckiem bez dodatkowego zapasu energii :)
    Jestem zdania, ze przesadne kontrolowanie wagi to choroba, po cos natura nas tak stworzyla, zeby w ciazy przytyc. Oczywiacie wnrozsadnych granicach ;)
    Ja jestem 7-7,5kg na plusie i jestem zadowolona. Motylkiem nigdy nie bylam, mam ok 74kg na ten moment ale wiem ze szybko zrzuce :)

Ps. Zmeczyl mnie urlop, juro wracam. Narty to byl rewelacyjny pomysl, jedyna wada brzucha- czesciej trzeba sikac i rozbierac sie z tych ton ciuchow w kibelku ;)

Och, cieszę się, że to słyszę ( a właściwie widzę ;) ). Ja mam +8 kg. Więc maks. 10 jest dla mnie nierealne :] Mam to już gdzieś. Tłumaczę sobie, że właśnie ta waga też będzie mi potrzebna do karmienia i funkcjonowania normalnie po porodzie a nie jak zombie.

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) podczytuje ale mało jakoś sie udzielam :)
    ale fajne zakupy ciuszków widziałam stronę chyba blizej :) gdzie zakupione ?

miłego dnia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj dziewczyny jedna z nas przytyje 10 a inna 30, zobaczymy w ostatecznym rozrachunku jakie osiągniemy wyniki :) Wiem jedno, że nie ma co zakładać czy liczyć, że przytyjemy tyle albo tyle, bo mamy na to mały wpływ :) Moja mam powtarza mi ciągle - ciesz się tym pięknym stanem bo bardzo szybko przeminie, jedz na co masz ochotę ale rozsądnie i nie przejmuj się oponką na brzuchu, bo ona zniknie prędzej czy później :)

Nieukowa, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Ja ostatnio też zobaczyłam 6 z przodu, pierwszy raz w życiu :-) zaczęłam więcej pić bo to zawsze wyjdzie na dobre i jutro się ważę :-) ale co tam się przejmować, zgubi się :-) ja tam mogę ważyć i 70 kg byleby moja księżniczka była zdrowa i szczęśliwa :-)
    Gosiu - 70kg to była moja waga wyjściowa :) kiedyś juz widziałam 8 z przodu i czułam się jak słoń ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja mam teraz 4.5 na plusie,a u gina ostatnio miałam dokładnie 4.2 kg. Trochę naciągana mi się wydaje ta teoria, że od połowy ciąży przytyjemy jeszcze raz tyle :) Znajome które były w ciąży przeważnie sporo tyły właśnie w drugiej połówce. Mój gin powiedział że jak nie będę się obżerać, to powinnam przytyć jeszcze około 12 kg.Masakra.
    A1984 gdzie kupiłaś ten piękny komplecik ze spodenkami w gwiazdki? Cudo :)
    Rozalia, nawet nie strasz...bo jeśli teraz mam jeszcze więcej przytyć, to będę miała na finiszu 9 z przodu...

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • lilly78 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    N

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 marca 2016, 15:24

Alorrene13 lubi tę wiadomość

• XxMoniaXx Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy to ma znaczenie ile przytyjemy ? ważne, żeby dziecko było zdrowe i silne a my w tym całym maratonie jeszcze schudniemy :)

Rozalia, lilly78, Alorrene13 lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Rozalia, nawet nie strasz...bo jeśli teraz mam jeszcze więcej przytyć, to będę miała na finiszu 9 z przodu...
    ja będę miała napewno bo teraz waże 86 - przytyłam jak do tej pory 600 g , jestem wysoka , nie widać po mnie większej wagi .

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:

No taką liczbę założył mój lekarz, ale wiadomo jasnowidzem nie jest więc zobaczę w czerwcu ile wskaże waga :) Ja już mam ponad 80, więc liczę się z tym że 90 przekroczę. Ta liczba mnie przeraża, bo nigdy tyle nie ważyłam, ale jakoś o tym nie myślę, bo plan jest żeby to zrzucić, a najważniejszy dla mnie jest synek :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojtam ojtam, wazne zeby czuc sie ze soba dobrze ;) mi zalezy raczej na sprawnosci fizycznej po ciazy niz na idealnej wadze- chce dalej bez wysilku chodzic po gorach, jezdzic na rowerze czy nartach i miec przy tym sile targac ze soba malego :)
    Ciazowy brzuszek mi sie podoba nawiasem mowiac i faktycznie calkiem mi dobrze w tym stanie. Staram sie nim cieszyc zanim mi 3 trymestr humor zepsuje :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 12:57

lilly78, Alorrene13, Scintilla lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hmmmm ja też czuję się fajnie w ciąży.
    To co dziewczyny po pierwszej oby do końca szczęśliwej od razu druga ciążą? heheh ciekawa jestem co odpowiecie !?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie planuję więcej dzieci,może mi się to zmieni później ale teraz chcę poprzestać na jednym :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    odpowiemy Ci po porodzie :P

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja nie planuję więcej dzieci,może mi się to zmieni później ale teraz chcę poprzestać na jednym :)
    ja chcę 2 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 my mamy takie plan ;-) Żeby starać się o Maluch Nr 2 jak Borys będzie miał 11 - 12 mc :) Ale jak to wyjdzie w praktyce - zobaczymy ;-)

Monia pytałaś o ciuszki ze zdjęć - to mix ze sklepów gdzie były przeceny - Pepco, H&M, Smyk, F&F, second hand :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hmmmm ja też czuję się fajnie w ciąży.
    To co dziewczyny po pierwszej oby do końca szczęśliwej od razu druga ciążą? heheh ciekawa jestem co odpowiecie !?

Na chwilę obecną, mimo, że zaczynam się coraz gorzej czuć, bardzo bym chciała (chociaż z zajściem mieliśmy problem więc różnie może być).
    Ale to wszystko zależy też od tego jak bardzo będzie absorbujące pierwsze dziecko, jaki będzie poród, jak cc to prawdopodobnie potrzebny będzie większy odstęp, jak finansowo, i czy ja np. nie będę jednak chciała wrócić do pracy przed drugim.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Alorrene13 my mamy takie plan ;-) Żeby starać się o Maluch Nr 2 jak Borys będzie miał 11 - 12 mc :) Ale jak to wyjdzie w praktyce - zobaczymy ;-)

Monia pytałaś o ciuszki ze zdjęć - to mix ze sklepów gdzie były przeceny - Pepco, H&M, Smyk, F&F, second hand :)
    fajne ubranka :) ja czekam na poznanie płci i też szaleje z zakupami bo dużo już mam ale wszystko uniseksy.

A1984 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja do wagi podchodzę na zasadzie ciekawostki, postaram się szybko zrzucić nadmiar jak nie będzie samo schodzić ;) Moja siostra wróciła do wagi sprzed ciąży po miesiącu, wiec liczę na te same geny ;) Ale tym się zajmiemy od lipca/sierpnia.
    Martwi mnie inna rzecz. Odebrałam posiew moczu, no i mamy bakterie E coli. Na wyniku wypisane mam antybiotyki, które na to działają. Muszę się dziś niespodziewanie u mojego gina pokazać, aby zdecydował co robimy. Kurde, a miałam się nie martwić...

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ