X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co pamiętam to jest 60-90 choć czasami 95. Ciężarne mają swoje normy to raz a dwa jak już pisałam wielokrotnie normy się zmieniły w 2014 r i nie wszędzie są one poprawione.

Joasia u mnie to samo: "moja księżniczka musi mieć najpiękniejsze" :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 14:23

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W poprzedniej ciąży było w normie tak mi się kojarzy ale może faktycznie jak zawsze panikuje na zapas. Przed badaniem wkurzyłam się bo było 5 mocherów przede mną i każda w gabinecie biesiadne gadki uskuteczniała, mi się spieszyło wiec ciśnienie miałam wyższe. No cóż glukometr kupie bo się przyda :) i wtedy sprawdzę.

Scintilla lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu tylko żeby nasi mężowie nas też rozpieszczali jak swoje córunie :) Mój już stracił już głowę a co jak się urodzi :)

gosi_a lubi tę wiadomość

• Muniek Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na pewno na jednym dziecku nie skonczymy,zawsze chcieliśmy dużą rodzine.Także dwójka albo trójka będzie ;-) ale jaki odstęp czasu to się okaże po urodzeniu pierwszego.

Zrobiłam dziś kurczaka z piekarnika,o matko jaki dobry.Jakbym mogła to chyba całego bym zjadła :-) ale mężulek też coś jeść musi hehe

Alorrene13 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny jesteście nie zastapione :) dzięki :) panika już mniejsza

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to widzę, że jestem przodowniczka jeśli chodzi o przytycie...
    Już mam jakieś plus 10-11 kg... Ważę aktualnie 61,5.
    A nigdy nie umiałam przytyć :)

Na początku ciąży myślałam, że przybiorę ok. 14-15 kg. Ale teraz to się zaczynam zastanawiać czy nie będzie 20.

Dziewczyny takie przytycie może mieć związek z cukrzycą ciążową?
    W sensie, że mogę mieć cukrzycę skoro tak tyje?
    Bo jeszcze nie robiłam glukozy, a jakoś się tego boję.

relgh371nuuw2sg6.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witqm sie i ja. Ja przytylam 7kg ale mam mega apetyt robilam jarzynowa a teraz golabki sie robia w piekarniku mniam mniam.

Co do ilosci dzieci to bedzie nasze drugie dziecko, Zuzia ma 4 lata ale mimo ze mamy malo miejsca ze wzgledu na nia sie zdecydowalismy, njie chcemy zeby byla jedynaczka a w przyszlosci zeby miala do kogo zadzwonic jak nas zabraknie.

Moj M wczesniej jak powiedzialam ze pierwsza to bedzie corka to troche widzialam ze nie po jego mysli, bo on gra w pilke, trenerem jest i chcialby miec syna...ale teraz widze jak ona jest za nim spi z nznim przytula, ciqgle mowi ze kocha tate. A tata teraz szczesliwy bo bedzie syn i moze wlasnie marzenia o Realu Madryt sie spelnia hehe:P

W moim brzuszku dzisiaj cisza czasami sie niepokoje ze cos jest nie tak ale poczuje jakies lekkie smyrniecie i wiem ze jest ok i moje dziecie ma dzisiaj dzien leniucha

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja mam inny problem, u mnie waga stoi :-( 1 kg do przodu mam. Nie wiem o co chodzi bo jem za 5, ciągle tą buzią ruszam.

Joasiu norma glukozy jest od 60 ja miałam 62 i gin mówił że to ok. Tak jak krzywej nie 140 tylko 153 bodajże jest norma. Gosia dobrze pisze, od roku są inne normy

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Dziewczyny takie przytycie może mieć związek z cukrzycą ciążową?
    W sensie, że mogę mieć cukrzycę skoro tak tyje?
    Bo jeszcze nie robiłam glukozy, a jakoś się tego boję.

A miałaś robione glukozy na czczo podczas badań rutynowych ?

zapah_ciszy lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja na glukoze idę za 3 tyg,
    ja przed ciążą miałam nieciekawie, gdyż na czczo było ok, a po obciążeniu glukozą wynik zamiast rosnąć spadał o połowę poniżej normy...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawdziłam. Glukoza na czczo we krwi żylnej. Faktycznie miałam w październiku robione i mam w normie.
    To co powinno być ok? To już o czymś świadczy?

relgh371nuuw2sg6.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba na więcej dzieci się nie zdecyduję , więc to moja ostatnia ciążą...
    po 1-wsze mam już córkę zuzię 10-latkę , marzyłam zawszę o 2 córkach, bedzie druga, ponoć córka:), Lenka,
    duża różnica wieku bo całe 10 lat, tak , jakoś wyszło..:)
    mam nadzieję, że moje marzenie się spełni,
    ale wiecie dziewczyny z perspektywy czasu żałuję, że tak długo czekaliśmy z decyzją o drugim dziecku, uważam , że dwa lata to idealna różnica wieku..:)

541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki wielkie, ale niestety nie jestem fanką azjatyckiej kuchni. Mój M bardzo chętnie, ale ja raczej nie przepadam także szukam dalej;)
    kasika ja się bardzo cieszę, że mój jest zielony bo właśnie marzy mi się dużo zielonego w otoczeniu Małej. Wczoraj nawet przy szukaniu ubranek miałam nadzieję, że znajdę coś zielonego, ale w sumie skończyło się na tym, że większość rzeczy kupiłam różowych. A później pomyślałam, że przecież gdybym miała więcej unisexów to później przydałyby się też dla synka;)
    A tak jeszcze co do wagi i cukrzycy to czy przy cukrzycy ciążowej może być tak, że mało przybiera się na wadze? Bo u mnie niby na początku ciąży cukier 92,8 czyli wg tych nowych norm za wysoko.
    aghata u mnie też dziś Mała jakaś leniwa. Jeszcze nie dostałam dziś żadnego konkretnego kopniaka, ale za to co jakiś czas czuję właśnie smyranie więc nie ma się czym martwić:)

kasika8303 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zapah_ciszy wrote:
    Sprawdziłam. Glukoza na czczo we krwi żylnej. Faktycznie miałam w październiku robione i mam w normie.
    To co powinno być ok? To już o czymś świadczy?

Hmmm.... ciężko ocenić bo od października upłynęło trochę czasu - ogólnie jeśli glukoza na czczo jest w normie i dziewczyny są bez obciążenia takiego jak nadwaga czy cukrzyca w rodzinie to zwykle nie podejrzewa się u nich cukrzycy do momentu zrobienia krzywej - a paskudztwo jest bezobjawowe - tzn nie ma tak jak w zwykłej cukrzycy zwiększonego zapotrzebowania na picie czy ogólnego zmęczenia - wszystko wychodzi w badaniu. Jeśli ginekolog nic nie mówi na przyrost wagi to być może taka Twoja "uroda" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 14:49

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla dzięki! W takim razie trzeba być dobrej myśli. A badanie będzie trzeba zrobić do miesiąca czasu i będę pewna.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 14:54

relgh371nuuw2sg6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja przy wzroście 180 ważę już 72 kg, chcę się zamknąć w 80 :D a potem docelowo ważyć 65 :D chociaż nikt mi nigdy nie dawał 70kg, nawet położna się dziwiła jak mnie ważyła i znajomi mówią jaka ja chuda i że twarz mi się zapada :D a ja wtedy wniebowzięta :D z mojej kariery modelki nigdy nic nie wyszło więc będziemy po Leonie działać i starać się o córę :D udało nam się w 2 cyklu więc pewnie odczekamy rok i jazdaaa :D ja nie odpuszczę jak się nie dorobię małej żyrci :D jedyne co to u nas w rodzinie pełno bliźniaków i się śmieję, że teraz Leon, a potem bliźniaki 2x chłopak i będę miała rodzinkę.pl :D Ja tam mogę mieć dużo dzieci i kotów więc mi nic nie straszne :D poród i tak będę znając siebie wspominać traumatycznie więc o tym nie myślę ;)

karolina0522, karolinka85, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    A tak jeszcze co do wagi i cukrzycy to czy przy cukrzycy ciążowej może być tak, że mało przybiera się na wadze? Bo u mnie niby na początku ciąży cukier 92,8 czyli wg tych nowych norm za wysoko.

Nie wydaje mi się aby niewielki przyrost wagi miał związek z ewentualną cukrzycą - przynajmniej do momentu jej wykrycia :) bo zwykle po jej potwierdzeniu i kontroli dietą tyje się dosyć "estetycznie" :D chociaż w poradni są ciężarówki co schudły przez dietę jak i przybierały około 15kg - na każdego działa co innego - a wynik jaki miałaś na czczo - przekracza normę nieznacznie więc co lekarz to pewnie inna opinia i inny rodzaj reakcji :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o poród ja się nie martwię, nie namęczę się, jak niektóre panie...
    ja mam zwężenie miednicy , kości mi się nie rozejdą..:( 1-wsza była cesarka , teraz innej możliwości również nie ma...

541113d5ef.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Nie wydaje mi się aby niewielki przyrost wagi miał związek z ewentualną cukrzycą - przynajmniej do momentu jej wykrycia :) bo zwykle po jej potwierdzeniu i kontroli dietą tyje się dosyć "estetycznie" :D chociaż w poradni są ciężarówki co schudły przez dietę jak i przybierały około 15kg - na każdego działa co innego - a wynik jaki miałaś na czczo - przekracza normę nieznacznie więc co lekarz to pewnie inna opinia i inny rodzaj reakcji :)
    Dlatego stara się tym bardzo nie stresować tym bardziej, że gdyby badanie było robione przy starych normach to byłoby ok. No nic zaczekam jeszcze 2 tygodnie, zrobię krzywą cukrową i zobaczymy co będzie.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    o poród ja się nie martwię, nie namęczę się, jak niektóre panie...
    ja mam zwężenie miednicy , kości mi się nie rozejdą..:( 1-wsza była cesarka , teraz innej możliwości również nie ma...

jaki medyczny miałaś powód cc?
    ja miałam z powodu braku tetna dziecka ale nie miałam rozwarcia

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
‹‹ 535 536 537 538 539 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kalendarz dni płodnych - aplikacja - starania o dziecko

Postanowione - rozpoczynacie starania o dziecko. Mija pierwszy, drugi, trzeci miesiąc, a ciąży nie ma. Pojawia się lekki niepokój - co się dzieje? Tak rozpoczyna się historia wielu kobiet z OvuFriend, które używają aplikacji podczas starania o dziecko. Inteligentny kalendarz dni płodnych nie tylko szybko nauczy się Twojej płodności ale również wcześnie wykryje nieprawidłowości. Przeczytaj jak aplikacja pomoże Ci zajść w ciążę!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ