Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
41 tygodniu nie miałam rozwarcia i pielegniarka powiedziała ze jak sie nic nie ruszy to położą mnie na patologi a ze była nisko to lekarz chciał abym została w szpitalu
teraz jestem ciekawa jak bedzie czy bede miała wogóle rozwarcieWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:49
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po usg i mamy dziewczynkę!
2 razy pytałam lekarkę czy na pewno, bo jakoś miałam przeczucie na chłopaka no ale powiedziała, że jakby nie była pewna to by nie mówiła
mała waży 390gram, wszystkie parametry w normie:) pepowina 2naczyniowa wiec robimy echo serca,ale to bardziej profilaktycznie. Aaaale jestem szczesliwa, ze wszystko dobrze:) szyjke sprawdziła tylko w usg przez brzuch, powiedziała, że świetnie widać-zamknięta od wewnątrz i wg niej ma ok 3,4cm, jakby nie było nic się nie pogorszyło
w srode mam wizyte u gin, wiec on bedzie sprawdzal szyjke z drugiej strony
Zyrcia dopisz mi pls córeczkęInesicia, gosi_a, Joasia:), Truskaweczka250, Scintilla, karolina0522, patrycja_24, Rozalia, Suzanna22, Nieukowa, karolinka85, Alorrene13, kasika8303, zyrcia, A1984, Sista, eva84, sss, Czarnaa94, Nikonka lubią tę wiadomość
-
nenette gratuluję
A więc jednak grupa żeńska rośnie w siłęWiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 16:17
nenette lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nenette wrote:Dziewczyny ja już po usg i mamy dziewczynkę!
2 razy pytałam lekarkę czy na pewno, bo jakoś miałam przeczucie na chłopaka no ale powiedziała, że jakby nie była pewna to by nie mówiła
mała waży 390gram, wszystkie parametry w normie:) pepowina 2naczyniowa wiec robimy echo serca,ale to bardziej profilaktycznie. Aaaale jestem szczesliwa, ze wszystko dobrze:) szyjke sprawdziła tylko w usg przez brzuch, powiedziała, że świetnie widać-zamknięta od wewnątrz i wg niej ma ok 3,4cm, jakby nie było nic się nie pogorszyło
w srode mam wizyte u gin, wiec on bedzie sprawdzal szyjke z drugiej strony
Zyrcia dopisz mi pls córeczkę
Super! Jednak wychodzi na to, że to chłopcy będą mieli w czym wybieraćA wiesz już może gdzie będziesz robić echo serduszka? Bo ja też mam dwunaczyniową pępowinę i prywatnie to badanie jest dość drogie min. 300 zł.
nenette lubi tę wiadomość
-
Czesc dziewczyny
ja ledwo co zyje
kilka dni temu cos mnie bralo..gardlo,katar..myslalam ze przejdzie..w dzien jest jako tako..ale noce tragiczne..tak mnie drapie w gardle i non stop mam nos zapchany ze oddychac ledwo co moge
ehh probuje wszystkiego,mleko z miodem czosnek,syrop z cebuli z malin,woda morska do nosa,tantum verde pastylki i spray..w dodatku dzisiaj caly czas podczas smarkania leci mi krew z nosa.. Oby mi minelo..bo jak nie to tylko pewnie antybiotyk pozostanie
-
nick nieaktualnyRozalia wrote:Super! Jednak wychodzi na to, że to chłopcy będą mieli w czym wybierać
A wiesz już może gdzie będziesz robić echo serduszka? Bo ja też mam dwunaczyniową pępowinę i prywatnie to badanie jest dość drogie min. 300 zł.
Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znaćale kurcze 300pln to faktycznie sporo..
-
nick nieaktualnySista wrote:Martwi mnie inna rzecz. Odebrałam posiew moczu, no i mamy bakterie E coli. Na wyniku wypisane mam antybiotyki, które na to działają. Muszę się dziś niespodziewanie u mojego gina pokazać, aby zdecydował co robimy. Kurde, a miałam się nie martwić...
Sista mi to wyszło w posiewie z szyjki, dostałam globulki z Augumentinem - nie martw się, to podobno często się zdarza, gin powie Ci czym to wybić
-
zyrcia wrote:A ja przy wzroście 180 ważę już 72 kg, chcę się zamknąć w 80
a potem docelowo ważyć 65
chociaż nikt mi nigdy nie dawał 70kg, nawet położna się dziwiła jak mnie ważyła i znajomi mówią jaka ja chuda i że twarz mi się zapada
a ja wtedy wniebowzięta
z mojej kariery modelki nigdy nic nie wyszło więc będziemy po Leonie działać i starać się o córę
udało nam się w 2 cyklu więc pewnie odczekamy rok i jazdaaa
ja nie odpuszczę jak się nie dorobię małej żyrci
jedyne co to u nas w rodzinie pełno bliźniaków i się śmieję, że teraz Leon, a potem bliźniaki 2x chłopak i będę miała rodzinkę.pl
Ja tam mogę mieć dużo dzieci i kotów więc mi nic nie straszne
poród i tak będę znając siebie wspominać traumatycznie więc o tym nie myślę
Mój plan po Leonowy i po kilogramowy jest podobny .wiec moze nastepnym razem tez sie spotkamy na forum jako np.Styczniowkizyrcia lubi tę wiadomość
-
Czytam wasze wpisy i co do kolejnych dzieci to my nie myślimy jeszcze o kolejnych, to nasze pierwsze i już się zastanawiamy z kim małą zostawimy jak do pracy wrócę.. a do żłobka to nie chcę oddać obcym ludziom ale jak już nie będzie wyjścia to niestety
-
nenette wrote:Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znać
ale kurcze 300pln to faktycznie sporo..
Ja robię w Medicover w Wilanowie u dra Sołowieja. -
nick nieaktualny
-
Właśnie się pakuję i jedziemy jutro do rodziców. Przeraża mnie trochę wizja spędzenia 5 h w samochodzie, ale trudno. Mam nadzieję, że mój kręgosłup jakoś to przetrwa bo ostatnio wieczorami to ledwo się ruszam. M ma wolne do czwartku więc jakoś trzeba to wykorzystać
karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Ja robiłam obydwa USG u Sołowieja. Po połówkowym powiedział, że zrobimy echo serca. Zaproponowałam że za 3 tygodnie bo wyjeżdżam, odpowiedział, że okej że tak będzie dobrze. Mam 26 lutego badanie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:34
-
nenette wrote:Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znać
ale kurcze 300pln to faktycznie sporo..
I w medicover robią Ci bezpłatnie z pakietu? Ja mam pakiet w lux medzie, ale jak do nich dzwoniłam, to powiedzieli że oni w ogóle nie wykonują tego badania. Tak więc zaczęłam się rozglądać za innymi miejscami i minimalna cena jaką znalazłam to 300 zł, a gin mi polecał Agatową i tam chyba 350-450 zł, także bardzo dużo...Mnie kazał lekarz zrobić między 24 a 28 tygodniem najlepiej, ale powiedział że jak będę chciała wcześniej to się nic nie stanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:43