X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam z powodu wady w moje budowie miednicy.

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam rozwarcie na 10 , w 41 tyg. ciąży ale dziecko nawet nie mogło zejść do kanału rodnego, wąska w pasie..hehe:)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    41 tygodniu nie miałam rozwarcia i pielegniarka powiedziała ze jak sie nic nie ruszy to położą mnie na patologi a ze była nisko to lekarz chciał abym została w szpitalu
    teraz jestem ciekawa jak bedzie czy bede miała wogóle rozwarcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:49

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po usg i mamy dziewczynkę! :) 2 razy pytałam lekarkę czy na pewno, bo jakoś miałam przeczucie na chłopaka no ale powiedziała, że jakby nie była pewna to by nie mówiła ;) mała waży 390gram, wszystkie parametry w normie:) pepowina 2naczyniowa wiec robimy echo serca,ale to bardziej profilaktycznie. Aaaale jestem szczesliwa, ze wszystko dobrze:) szyjke sprawdziła tylko w usg przez brzuch, powiedziała, że świetnie widać-zamknięta od wewnątrz i wg niej ma ok 3,4cm, jakby nie było nic się nie pogorszyło :) w srode mam wizyte u gin, wiec on bedzie sprawdzal szyjke z drugiej strony ;)

Zyrcia dopisz mi pls córeczkę :)

Inesicia, gosi_a, Joasia:), Truskaweczka250, Scintilla, karolina0522, patrycja_24, Rozalia, Suzanna22, Nieukowa, karolinka85, Alorrene13, kasika8303, zyrcia, A1984, Sista, eva84, sss, Czarnaa94, Nikonka lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette gratuluję;)
    A więc jednak grupa żeńska rośnie w siłę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 16:17

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    U mnie na wynikach norma 70-99 może faktycznie to stary przelicznik

Ja wczoraj robiłam i tez nory są określone od 70 do 99 ale u mnie okazało się ok bo 75 na czczo :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy i ja będę wiedziała kogo noszę w poniedziałek :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette super :) !!

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dziewczyny ja już po usg i mamy dziewczynkę! :) 2 razy pytałam lekarkę czy na pewno, bo jakoś miałam przeczucie na chłopaka no ale powiedziała, że jakby nie była pewna to by nie mówiła ;) mała waży 390gram, wszystkie parametry w normie:) pepowina 2naczyniowa wiec robimy echo serca,ale to bardziej profilaktycznie. Aaaale jestem szczesliwa, ze wszystko dobrze:) szyjke sprawdziła tylko w usg przez brzuch, powiedziała, że świetnie widać-zamknięta od wewnątrz i wg niej ma ok 3,4cm, jakby nie było nic się nie pogorszyło :) w srode mam wizyte u gin, wiec on bedzie sprawdzal szyjke z drugiej strony ;)

Zyrcia dopisz mi pls córeczkę :)

Super! Jednak wychodzi na to, że to chłopcy będą mieli w czym wybierać ;) A wiesz już może gdzie będziesz robić echo serduszka? Bo ja też mam dwunaczyniową pępowinę i prywatnie to badanie jest dość drogie min. 300 zł.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) ja ledwo co zyje :( kilka dni temu cos mnie bralo..gardlo,katar..myslalam ze przejdzie..w dzien jest jako tako..ale noce tragiczne..tak mnie drapie w gardle i non stop mam nos zapchany ze oddychac ledwo co moge :( ehh probuje wszystkiego,mleko z miodem czosnek,syrop z cebuli z malin,woda morska do nosa,tantum verde pastylki i spray..w dodatku dzisiaj caly czas podczas smarkania leci mi krew z nosa.. Oby mi minelo..bo jak nie to tylko pewnie antybiotyk pozostanie :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette super wieści i najważniejsze, że szyjka się nie skróciła :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Super! Jednak wychodzi na to, że to chłopcy będą mieli w czym wybierać ;) A wiesz już może gdzie będziesz robić echo serduszka? Bo ja też mam dwunaczyniową pępowinę i prywatnie to badanie jest dość drogie min. 300 zł.

Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znać :) ale kurcze 300pln to faktycznie sporo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Martwi mnie inna rzecz. Odebrałam posiew moczu, no i mamy bakterie E coli. Na wyniku wypisane mam antybiotyki, które na to działają. Muszę się dziś niespodziewanie u mojego gina pokazać, aby zdecydował co robimy. Kurde, a miałam się nie martwić...

Sista mi to wyszło w posiewie z szyjki, dostałam globulki z Augumentinem - nie martw się, to podobno często się zdarza, gin powie Ci czym to wybić :)

• Dada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    A ja przy wzroście 180 ważę już 72 kg, chcę się zamknąć w 80 :D a potem docelowo ważyć 65 :D chociaż nikt mi nigdy nie dawał 70kg, nawet położna się dziwiła jak mnie ważyła i znajomi mówią jaka ja chuda i że twarz mi się zapada :D a ja wtedy wniebowzięta :D z mojej kariery modelki nigdy nic nie wyszło więc będziemy po Leonie działać i starać się o córę :D udało nam się w 2 cyklu więc pewnie odczekamy rok i jazdaaa :D ja nie odpuszczę jak się nie dorobię małej żyrci :D jedyne co to u nas w rodzinie pełno bliźniaków i się śmieję, że teraz Leon, a potem bliźniaki 2x chłopak i będę miała rodzinkę.pl :D Ja tam mogę mieć dużo dzieci i kotów więc mi nic nie straszne :D poród i tak będę znając siebie wspominać traumatycznie więc o tym nie myślę ;)

Mój plan po Leonowy i po kilogramowy jest podobny .wiec moze nastepnym razem tez sie spotkamy na forum jako np.Styczniowki ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze wpisy i co do kolejnych dzieci to my nie myślimy jeszcze o kolejnych, to nasze pierwsze i już się zastanawiamy z kim małą zostawimy jak do pracy wrócę.. a do żłobka to nie chcę oddać obcym ludziom ale jak już nie będzie wyjścia to niestety :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znać :) ale kurcze 300pln to faktycznie sporo..

Ja robię w Medicover w Wilanowie u dra Sołowieja.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ja robię w Medicover w Wilanowie u dra Sołowieja.

Jezeli to bedzie koszt 300pln prywatnie to ja tez pojde do Sołowieja, on chyba też całkiem sensowny jest w sprawach serduszka. A w którym tyg kazali Ci zrobić?

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się pakuję i jedziemy jutro do rodziców. Przeraża mnie trochę wizja spędzenia 5 h w samochodzie, ale trudno. Mam nadzieję, że mój kręgosłup jakoś to przetrwa bo ostatnio wieczorami to ledwo się ruszam. M ma wolne do czwartku więc jakoś trzeba to wykorzystać;)

karolina0522 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam obydwa USG u Sołowieja. Po połówkowym powiedział, że zrobimy echo serca. Zaproponowałam że za 3 tygodnie bo wyjeżdżam, odpowiedział, że okej że tak będzie dobrze. Mam 26 lutego badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:34

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

I w medicover robią Ci bezpłatnie z pakietu? Ja mam pakiet w lux medzie, ale jak do nich dzwoniłam, to powiedzieli że oni w ogóle nie wykonują tego badania. Tak więc zaczęłam się rozglądać za innymi miejscami i minimalna cena jaką znalazłam to 300 zł, a gin mi polecał Agatową i tam chyba 350-450 zł, także bardzo dużo...Mnie kazał lekarz zrobić między 24 a 28 tygodniem najlepiej, ale powiedział że jak będę chciała wcześniej to się nic nie stanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:43

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ