X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam z powodu wady w moje budowie miednicy.

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja miałam rozwarcie na 10 , w 41 tyg. ciąży ale dziecko nawet nie mogło zejść do kanału rodnego, wąska w pasie..hehe:)

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 15:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    41 tygodniu nie miałam rozwarcia i pielegniarka powiedziała ze jak sie nic nie ruszy to położą mnie na patologi a ze była nisko to lekarz chciał abym została w szpitalu
    teraz jestem ciekawa jak bedzie czy bede miała wogóle rozwarcie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 15:49

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja już po usg i mamy dziewczynkę! :) 2 razy pytałam lekarkę czy na pewno, bo jakoś miałam przeczucie na chłopaka no ale powiedziała, że jakby nie była pewna to by nie mówiła ;) mała waży 390gram, wszystkie parametry w normie:) pepowina 2naczyniowa wiec robimy echo serca,ale to bardziej profilaktycznie. Aaaale jestem szczesliwa, ze wszystko dobrze:) szyjke sprawdziła tylko w usg przez brzuch, powiedziała, że świetnie widać-zamknięta od wewnątrz i wg niej ma ok 3,4cm, jakby nie było nic się nie pogorszyło :) w srode mam wizyte u gin, wiec on bedzie sprawdzal szyjke z drugiej strony ;)

Zyrcia dopisz mi pls córeczkę :)

Inesicia, gosi_a, Joasia:), Truskaweczka250, Scintilla, karolina0522, patrycja_24, Rozalia, Suzanna22, Nieukowa, karolinka85, Alorrene13, kasika8303, zyrcia, A1984, Sista, eva84, sss, Czarnaa94, Nikonka lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette gratuluję;)
    A więc jednak grupa żeńska rośnie w siłę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 16:17

nenette lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    U mnie na wynikach norma 70-99 może faktycznie to stary przelicznik

Ja wczoraj robiłam i tez nory są określone od 70 do 99 ale u mnie okazało się ok bo 75 na czczo :)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ciekawe czy i ja będę wiedziała kogo noszę w poniedziałek :D

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette super :) !!

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Dziewczyny ja już po usg i mamy dziewczynkę! :) 2 razy pytałam lekarkę czy na pewno, bo jakoś miałam przeczucie na chłopaka no ale powiedziała, że jakby nie była pewna to by nie mówiła ;) mała waży 390gram, wszystkie parametry w normie:) pepowina 2naczyniowa wiec robimy echo serca,ale to bardziej profilaktycznie. Aaaale jestem szczesliwa, ze wszystko dobrze:) szyjke sprawdziła tylko w usg przez brzuch, powiedziała, że świetnie widać-zamknięta od wewnątrz i wg niej ma ok 3,4cm, jakby nie było nic się nie pogorszyło :) w srode mam wizyte u gin, wiec on bedzie sprawdzal szyjke z drugiej strony ;)

Zyrcia dopisz mi pls córeczkę :)

Super! Jednak wychodzi na to, że to chłopcy będą mieli w czym wybierać ;) A wiesz już może gdzie będziesz robić echo serduszka? Bo ja też mam dwunaczyniową pępowinę i prywatnie to badanie jest dość drogie min. 300 zł.

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny ;) ja ledwo co zyje :( kilka dni temu cos mnie bralo..gardlo,katar..myslalam ze przejdzie..w dzien jest jako tako..ale noce tragiczne..tak mnie drapie w gardle i non stop mam nos zapchany ze oddychac ledwo co moge :( ehh probuje wszystkiego,mleko z miodem czosnek,syrop z cebuli z malin,woda morska do nosa,tantum verde pastylki i spray..w dodatku dzisiaj caly czas podczas smarkania leci mi krew z nosa.. Oby mi minelo..bo jak nie to tylko pewnie antybiotyk pozostanie :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette super wieści i najważniejsze, że szyjka się nie skróciła :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Super! Jednak wychodzi na to, że to chłopcy będą mieli w czym wybierać ;) A wiesz już może gdzie będziesz robić echo serduszka? Bo ja też mam dwunaczyniową pępowinę i prywatnie to badanie jest dość drogie min. 300 zł.

Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znać :) ale kurcze 300pln to faktycznie sporo..

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Martwi mnie inna rzecz. Odebrałam posiew moczu, no i mamy bakterie E coli. Na wyniku wypisane mam antybiotyki, które na to działają. Muszę się dziś niespodziewanie u mojego gina pokazać, aby zdecydował co robimy. Kurde, a miałam się nie martwić...

Sista mi to wyszło w posiewie z szyjki, dostałam globulki z Augumentinem - nie martw się, to podobno często się zdarza, gin powie Ci czym to wybić :)

• Dada Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    A ja przy wzroście 180 ważę już 72 kg, chcę się zamknąć w 80 :D a potem docelowo ważyć 65 :D chociaż nikt mi nigdy nie dawał 70kg, nawet położna się dziwiła jak mnie ważyła i znajomi mówią jaka ja chuda i że twarz mi się zapada :D a ja wtedy wniebowzięta :D z mojej kariery modelki nigdy nic nie wyszło więc będziemy po Leonie działać i starać się o córę :D udało nam się w 2 cyklu więc pewnie odczekamy rok i jazdaaa :D ja nie odpuszczę jak się nie dorobię małej żyrci :D jedyne co to u nas w rodzinie pełno bliźniaków i się śmieję, że teraz Leon, a potem bliźniaki 2x chłopak i będę miała rodzinkę.pl :D Ja tam mogę mieć dużo dzieci i kotów więc mi nic nie straszne :D poród i tak będę znając siebie wspominać traumatycznie więc o tym nie myślę ;)

Mój plan po Leonowy i po kilogramowy jest podobny .wiec moze nastepnym razem tez sie spotkamy na forum jako np.Styczniowki ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam wasze wpisy i co do kolejnych dzieci to my nie myślimy jeszcze o kolejnych, to nasze pierwsze i już się zastanawiamy z kim małą zostawimy jak do pracy wrócę.. a do żłobka to nie chcę oddać obcym ludziom ale jak już nie będzie wyjścia to niestety :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Mam skierowanie z Medicover bezplatnie, ale gin polecal zrobic gdzie indziej jesli bedzie wskazanie - w srode powie mi gdzie, sprawdze cene i dam Ci znać :) ale kurcze 300pln to faktycznie sporo..

Ja robię w Medicover w Wilanowie u dra Sołowieja.

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ja robię w Medicover w Wilanowie u dra Sołowieja.

Jezeli to bedzie koszt 300pln prywatnie to ja tez pojde do Sołowieja, on chyba też całkiem sensowny jest w sprawach serduszka. A w którym tyg kazali Ci zrobić?

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie się pakuję i jedziemy jutro do rodziców. Przeraża mnie trochę wizja spędzenia 5 h w samochodzie, ale trudno. Mam nadzieję, że mój kręgosłup jakoś to przetrwa bo ostatnio wieczorami to ledwo się ruszam. M ma wolne do czwartku więc jakoś trzeba to wykorzystać;)

karolina0522 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja robiłam obydwa USG u Sołowieja. Po połówkowym powiedział, że zrobimy echo serca. Zaproponowałam że za 3 tygodnie bo wyjeżdżam, odpowiedział, że okej że tak będzie dobrze. Mam 26 lutego badanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:34

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:

I w medicover robią Ci bezpłatnie z pakietu? Ja mam pakiet w lux medzie, ale jak do nich dzwoniłam, to powiedzieli że oni w ogóle nie wykonują tego badania. Tak więc zaczęłam się rozglądać za innymi miejscami i minimalna cena jaką znalazłam to 300 zł, a gin mi polecał Agatową i tam chyba 350-450 zł, także bardzo dużo...Mnie kazał lekarz zrobić między 24 a 28 tygodniem najlepiej, ale powiedział że jak będę chciała wcześniej to się nic nie stanie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:43

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 536 537 538 539 540 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ