X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    Ja nie planuję więcej dzieci,może mi się to zmieni później ale teraz chcę poprzestać na jednym :)
    Tez tak mówiłam ze niechcenia do boje się panicznie porodu ze tylko jedno starczy mi do szczęścia, a po wakacjach w tamtym roku stwierdziliśmy ze chcemy drugie ze może potrenujemy nad drugim i udało się po 2 cyklach

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Sista Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika. - a jeśli mogę zapytać, to ile masz warostu? Bo ja 177cm.

XxMoniaXx lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata to masz taki plan jak ja. Z. i Ty może też ... zobaczymy, pewnie że odpowiemy sobie po porodzie no i jak dzidziuś będzie dobijal do roczku. Do syncia dołączyłaby może córeczka i było by chyba naprawdę niesamowicie ... Też tak liczę, to nie będę taka stara wracając do pracy tej lub innej po dwójeczce dzieci... nie mam na co czekać.

Sista, A1984 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do wagi zbliżamy się od 6 kg od początku dla mnie każdy następny kg to sukces, w pierwszej ciąży przytyłam tylko 7kg a dziecko miało 2750g nie wiem czy to miało coś z tym wspólnego

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym chciala 2 dziecko, ale tak po roku co najmniej. Mielismy problemy z zajsciem (2 lata staran) wiec kto wie jak bedzie...

Maz jest nieprzychylny i chce poprzestac na 1, boi sie ze z jednym nie ogarnie, ale o tym przekonamy sie jak sie wdrozymy w macierzynstwo ;)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Monika. - a jeśli mogę zapytać, to ile masz warostu? Bo ja 177cm.
    177/ 178 :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mam wyjścia ;) ... mąż już dawno zaplanował karierę piłkarską syna w Manchester United - więc skoro obecnie trafiliśmy w dziewczynkę to zapewne w ciągu najbliższych 2 lat ponowimy starania :)

Nieukowa, kasika8303, Alorrene13, Dada lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jakoś szczególnie na wagę nie patrzę (właśnie wciągnęłam pączka i popijam latte;), niestety mam słabość do słodyczy, a M tego nie rozumie i kupuje czekolady, ciastka itp.), ale fajnie byłoby nie przytyć więcej niż jeszcze 10 kg (plus 4,5 kg które już przytyłam czyli max 14) tym bardziej, że jestem niska i u mnie kilogramy za bardzo nie mają się gdzie rozłożyć. Wiadomo, że jak będzie więcej to mój świat się nie zawali. Co ma być to będzie.
    Co do drugiego dziecka to jeśli będzie to możliwe to jak najbardziej jestem na tak, ale na pewno po przynajmniej 1-2 latach przerwy. A później jeszcze trzecie o ile finanse by na to pozwoliły. Rozpędziłam się trochę w swoich planach, ale takie mamy z M marzenia;) Póki co grunt żeby z Zosią było wszystko w porządku;)

A jeszcze tak a propos jedzenia mam pytanie do dziewczyn z Wawy. Możecie polecić jakąś fajną knajpkę na kolację z mężem? Niebawem mija 10 lat od kiedy jesteśmy razem więc może uczcimy to jakąś kolacją;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 13:32

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • A1984 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zależy jakie lubicie jedzonko :) My lubimy na większe okazje http://www.silkandspicy.pl/

Na mniejsze http://mandalaklub.com/Menu.aspx

Alorrene13 lubi tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o rany dziewczyny , ja wy malo przytyłyście 3 kg,4 kg kurde..?????
    ja mam 6+ a pierwszej ciąży przytyłam 22kg ,
    jak szłam rodzić ważyłam 68 , ale wagę wyjściową miałam 46 kg
    a teraz waga wyjściowa jest od 53 kg a już jest 59...ehhh

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Cześc Dziewczyny !!
    Uważam że wynik 4-5 kg na plusie to niezły wynik, tak jak pisałam jak ktoś był chudy niech się nie przejmuje że przytyje np. 15-20 kg ale jak ja uważam że miałam przed ciążą na plusie 5 kg to nie chce przytyć więcej niż 10-12 kg i tego się trzymam, choć jem oczywiście wszystko i zobaczymy jak to będzie hehe. Obecnie też jestem ok.5 kg na plusie.
    Słuchajcie co do Lidla ... wczoraj się śmiałam, bo tak jak jak Wam pisałam, nie mogłam iść zobaczyć tych ciuszków, ale mąż był po pracy zrobić zakupy spożywcze i mówię kup coś z tych ciuszków jak będą fajne ...
    Kupił z Myszką Mickey pidżamkę rozmiar 62-68 więc okej (te lidlowskie stwierdził że nie podobają mu się), do tego bluzeczka też miskey mouse i tu uwaga rozmiar 86/92 "no przecież na wyrost" heheh, skarpeteczkie słodkie, i niechcący rajstopki 62/68 - "Misiu ale my rodzimy w lato, to nie pochodzi w rajstopkach" M."To do przedszkola będzie miał" buhauhaua rozmiar 62/68 ale to było słodkie. Tata sam kupił pierwsze ubranka, bo wcześniej ja sama kupowałam.

Allorene się uśmiałam :-) ja mojemu w gazetce markerem zaznaczyłam co ma kupić :-)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Właśnie zarezerwowałam taki oto bujaczek na olx.
    http://allegro.pl/lezaczek-lesni-przyjaciele-fisher-price-x3844-i5061519508.html
    Cena 50 zł;)

Mam taki sam, tylko różowy :-)

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny poradzicie co jest :( glukoza na czczo 59. Martwię się ze bardzo nisko.
    Przed badaniem nie jadłam jakieś 10 godzin, nie jestem senna w czasie dnia a wieczorem raczej zasypiam późno. Męża wysłałam do apteki bo glukometr bo mam panikę w głowie. Kurde zawsze coś. Pozostałe wyniki w normie. Mocz czysto bez problemów. Crp w normie i magnez w normie idealnie na środku. Tylko ta glukoza :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 14:11

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia a czym mierzylas? I jesli glukometrem to czy przypadkiem kropla krwi była za mała?

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wczoraj w labolatorium z krwi na czczo

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faceci są słodcy na zakupach. U nas na początku mąż chciał bardzo chłopca i jak usłyszał że będzie córka to się cieszył ale bez entuzjazmu. I musiałam mu obiecać że nie będę dziecka ubierać w pełni na różowo. A teraz jak wpada do sklepu to od razu sam szuka jej ubranek (różowych) i same sukienki lub spódniczki :-) będzie oczko w głowie taty ;-)

Joasia:), kasika8303 lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norma jest od 60 do 90 z tego co pamiętam więc bym się nie przejmowała na Twoim miejscu. :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie na wynikach norma 70-99 może faktycznie to stary przelicznik

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Dziewczyny poradzicie co jest :( glukoza na czczo 59. Martwię się ze bardzo nisko.

Asiu to nie jest b. zły wynik - wiem, że są osoby które pod wpływem lekkiego stresu np właśnie przed badaniem potrafią sobie podnieść albo obniżyć poziom cukru - jeśli czujesz się ok i nie masz wahań "nastroju" czy "senności" to być może Twój cukier utrzymuje się na stałym niskim poziomie.

Pamiętasz swoje wyniki krzywej w poprzedniej ciąży ?

Joasia:) lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu mimo ze mamy 2 synów to mąż obstawił ze tym razem tez będzie synuś. I kiedy okazało się ze dziewczynka to entuzjazm taki trochę podciągamy był wyczuwalny. Za to teraz jak oswoił się z myślą córeczki jest w istnym amoku. Kupuje wszystko co różowe i typowe dziecięce. Już marzy jak będzie Jukeczce kiteczki robił i jaka to księżniczka będzie :) oj będzie córunia tatusia,

gosi_a, Nieukowa lubią tę wiadomość

‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ