X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny piszecie o ktg czy lekarz na badaniu połówkowym powinien zrobić ktg?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja typowego ktg jeszcze nie miałam. W poniedziałek zapytam od kiedy powinno się robić.

• aghata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    Czytam wasze wpisy i co do kolejnych dzieci to my nie myślimy jeszcze o kolejnych, to nasze pierwsze i już się zastanawiamy z kim małą zostawimy jak do pracy wrócę.. a do żłobka to nie chcę oddać obcym ludziom ale jak już nie będzie wyjścia to niestety :(
    Moja Zuza jest dzieckiem jak ja to mówię zlobkowym...poszła jak miała rok i dwa miesiące i widziałam jaka była różnica w mówieniu, w samodzielnosci od dzieci które były w domu.z babcia. Też nie mieliśmy wyjścia ale trafilam.na super żłobek super.opieke. zaraz zaczela sama jeść szybko pozbyła się smoczka pieluszki i z perspektywy czasu ciesze się że tam ja dałam i mały jak skończy rok tez będzie chodził do tego samego żłobka. Ale mialam opory sama płakałam jak ja tam dałam że sytuacja mnie zmusiła a teraz? Tylko zlobek. Poszła do przedszkola to pani zdziwiona że nie placze że się sama ubiera itd. Także nie ma się co bać żłobków. Oczywiście tych sprawdzonych

zapah_ciszy, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My też chcielibyśmy więcej dzieci. Dwójkę, może trójkę :) Ale na razie jeszcze o tym nie myślę bo nie mamy za bardzo warunków, czas pokaże ;) No i ogólnie mam nadzieję że z kolejną ciążą/ciążami nie będzie już problemów.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2015, 20:54

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My również chcemy więcej dzieci- w temacie krzywej cukrowej się nie wypowiadam, jeszcze nie miałam badania ale zjadłam własnie pół słoika nutelli :(
    Natomiast co do dzieci, to właśnie druga ciąża np. po pół roku od powrotu do pracy, jest dla mnie jedyną szansą na dłuższy pobyt w domu z pierwszym dzieckiem- nie chciałabym, żeby było ciągle z opiekunką. No, ale żeby szybko myśleć szybko o drugim trzeba pierwsze urodzić naturalnie...
    Agatha gdzie to jest taki fajny żłobek?

3i49zbmhdvaalxch.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja się nad tym nie zastanawiam, bo moja mama jest przedszkolanką, a żłobek w tym samym budynku więc jak byłaby konieczność to bez stresu oddam tam dziecko, z tym,że nie planuję :p mi to się w ogóle do pracy nie spieszy, jestem leniem do kwadratu :D ale lubię być leniem :D

• aghata Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CaneCorso wrote:
    Agatha gdzie to jest taki fajny żłobek?

Zuza chodzila w Trzebnicy do Czerwonego Balonika

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    I w medicover robią Ci bezpłatnie z pakietu? Ja mam pakiet w lux medzie, ale jak do nich dzwoniłam, to powiedzieli że oni w ogóle nie wykonują tego badania. Tak więc zaczęłam się rozglądać za innymi miejscami i minimalna cena jaką znalazłam to 300 zł, a gin mi polecał Agatową i tam chyba 350-450 zł, także bardzo dużo...Mnie kazał lekarz zrobić między 24 a 28 tygodniem najlepiej, ale powiedział że jak będę chciała wcześniej to się nic nie stanie.

Moze w luxmedzie nie maja lekarzy od echa, w medicover tylko dwoch jest, z czego sensowny jeden dr Sołowiej, o którym pisze Allorene. A moj gin chyba o tej Agatowej mówił właśnie, szczegolnie ze jak czytam to tam lekarze z Karowej, jak moj gin wiec by pasowało;) Przed chwilą gadałam z koleżanką i ona robiła na Agatowej, mówi że tam najlepszy sprzet i specjaliści..no tylko drogo heh

Rozalia lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w ogóle muszę pogadać o tym z moim prowadzącym ginem, bo ten jest tylko od usg, ale mój jest do marca na urlopie. W czwartek mam drugie połówkowe u super specjalisty, więc upewnię się co do pępowiny i podpytam, co o tym sądzi, bo ja się jakaś niedoinformowana czuję. No i jeszcze na kilku stronach czytałam, że dwunaczyniowa pępowina nie jest wskazaniem do robienia echa serca, więc już całkiem zgłupiałam. Agatowa na pewno jest super ośrodkiem, ale jak czytałam to tam trafiają naprawdę ciężkie przypadki, z wykrytymi wadami serca, brakiem komory itd, także poważne sprawy, a ja z tą pępowiną tak się nie czuję :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam lek na astmę i do zdążyłam pierwszy raz użyłam inhalatora Tz solniczki troje się bije bo chyba za nie umiem jej stosować za bardzo. jak pierwszy raz wrzuciłam lek to jakby nic nie poleciało wiec zrobiłam jeszcze raz i poczułam ze coś poleciało teraz boje się ze przyjęłam za duża dawkę i jestem ciekawa czy to nie zaszkodzi dziecku

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia no ja też nie czuję się trudnym przypadkiem;) gin mówił, że generalnie nic nie oznacza ta pępowina 2naczyniowa, że trzeba sprawdzać tylko czy dziecko dobrze rośnie. Co do echa miał podjąć decyzje po połówkowym czy potrzebne wiec dam znac w srode. Z kolei ginka z medicover do ktorej chodze w ramach abonamentu od razu kazała echo zrobić, moze sa rozne teorie ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Sista mi to wyszło w posiewie z szyjki, dostałam globulki z Augumentinem - nie martw się, to podobno często się zdarza, gin powie Ci czym to wybić :)
    Nenette - dzięki za pocieszenie. Dzwoniłam do gabinetu mojego gina. Recepcjonistka miała się spytać lekarza co mam robić, ale nie oddzwoniła. Dała mi jednak do myślenia, pytając czy robiłam badanie w laboratorium xyz czy w szpitalu. No i powiedziała, ze prawdopodobnie będę badanie powtarzała, bo z tego laboratorium często sa pomyłki (masakra będzie jak mnie tez dotyczy pomylka). W poniedziałek zatem, sama idę raz jeszcze zrobić ten posiew juz w laboratorium szpitalnym. Ufam, ze do piątku bedą wyniki, to w razie czego wtedy będę działać. Pociesza mnie rownież fakt, ze 3 tygodnie temu robiłam cytologię i wynik był pap 1. Wiec jeśli mam jakaś bakterie, to na razie tylko w moczu.
    Spokojnego weekendu Dziewczyny :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nikonka Koleżanka

Wysłany: 6 lutego 2015, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    No taką liczbę założył mój lekarz, ale wiadomo jasnowidzem nie jest więc zobaczę w czerwcu ile wskaże waga :) Ja już mam ponad 80, więc liczę się z tym że 90 przekroczę. Ta liczba mnie przeraża, bo nigdy tyle nie ważyłam, ale jakoś o tym nie myślę, bo plan jest żeby to zrzucić, a najważniejszy dla mnie jest synek :)
    Tak propo wagi przed ciążą z synkiem ważyłam 75 kg wzrostu 170 w 9 miesiącu 105 kg a po porodzie ważyłam 110kg 5 kilo przez 4 dni pobytu w szpitalu przed porodem miałam wysokie ciśnienie a po porodzie jak spadło tak niczym mogli mi go podnieść. Dopiero po 2,5 roku wróciłam do swojej wagi a teraz w ciąży przytyłam 6 kg nie jest źle ale kontroluje wage i ciśnienie jak narazie nie puchne i RR mam ok wiec może tym razem będzie dobrze .

oeuas65glzp8ycqj.png

• A1984 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczny co do echa serca, ja dostałam skierowanie na echo serca i na tej podstawie się zapisałam na Agatowa, wiec nie place nic. Tylko ze to skierowanie myslal wystawić gin z nfz, wiec poszlam do mojego z damiana tylko do przychodni nfz. Jeśli macie wskazanie (nie tak konkretne moze jak u mnie) to niech Wam dadza skierowanie

nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

f2wl20mmpih2dfg3.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie ma to jak strzelić buraka z rana :/ Wybrałam się po pieczywo krokiem gejszy - nie wiele mi to dało bo poślizg był spory i w finale wylądowałam w pozycji "na oświadczyny" przed jakimś facetem - ucieszyłam się jak dziecko, że moje wewnętrzne amortyzatory zadziałały i nie wywróciłam się na brzuszek :)

Wczorajszy wieczór to jakaś porażka ... zostałam bez M i wpadłam w ciążowy mini dołek - oglądałam prywatne filmy użytkowników youtuba przedstawiające "dzieci 5 minut po porodzie" i albo ryczałam ze wzruszenia albo wpadałam w panikę jak sobie poradzę sama w nocy na sali poporodowej o.O

Hmm.... Hormony.

http://wrzucaj.net/images/2015/02/07/maketodayahappydaypositivechoicesoutlooksminvitation-rc3df5b733fd446fcbc7c2ab7117e887ezk9gj324.jpg

karolina0522 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata dzięki za info:) mi oprócz tej pepowiny wyszło jakieś ognisko hiperechogenne w lewej komorze serduszka - lekarka od usg mówiła, że to nic nie znaczy, ale już się oczywiście naczytałam w necie (o ja głupia!), że każde z osobna nic nie znaczy, ale razem już mogą..:/ czekam teraz do środy co na to mój gin - w takich chwilach myśle sobie po co mi ten internet

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette,u mnie tez w 17tc wyszlo na usg drobne ognisko hiperechogenne..ale lekarz mowil ze jak genetyczne wyszlo ok to sie niczym nie martwic.. W czwartek bedac na polowkowym zapytalam o to ognisko to gin mowil ze to jakas wiazka naczyn ze on nawet o tym nie mowi pacjrntkom bo tylko sie denerwuja a to nie oznacza nic..zadnej wady ani choroby.. Takze sie nie martw! :)

nenette lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka ja się martwie tylko dlatego, że oprócz tego mamy jeszcze pępowinę dwunaczyniową.. ale skoro lekarka powiedziała, że usg ok to chyba w sumie wie co mówi ;) poszłabym jeszcze do kogoś innego, ale już miałam ze 12usg przez te moje problemy i nie chce robić kolejnego bez potrzeby. Dzięki za dobre słowo! :)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A1984 wrote:
    Dziewczny co do echa serca, ja dostałam skierowanie na echo serca i na tej podstawie się zapisałam na Agatowa, wiec nie place nic. Tylko ze to skierowanie myslal wystawić gin z nfz, wiec poszlam do mojego z damiana tylko do przychodni nfz. Jeśli macie wskazanie (nie tak konkretne moze jak u mnie) to niech Wam dadza skierowanie

Ooo właśnie gin od usg mi o tym mówił, tylko całkiem mi z głowy wypadło. Problem jest taki, że ja nie mam żadnego gina na nfz i w ogóle nie jestem zapisana do żadnej przychodni. Spróbuje jednak kogoś znaleźć, bo z tego co wiem nawet internista może wystawić to skierowanie, a jak się nie uda to kasę zawsze zdąże wydać. Najpierw pokombinuje :)

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2015, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My jedziemy za chwilę oddać moje siuśki do badań, potem po leżaczek i buszować po sklepach, także już teraz życzę Wam miłego dnia i słodkich kopniaczków :)

Sista, karolinka85, A1984, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 537 538 539 540 541 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ