X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, nie przejmuj się tym że nie czujesz kopniakow. Ja dwa dni temu też się martwiłam a wczoraj miałam wrażenie, że pół dnia kopie. Te ruchy jeszcze nie są regularne a poza tym dziecko często się rusza jak my jesteśmy aktywne więc nie czujemy. U mnie jak tylko położę rękę na brzuchu jest totalna cisza. Za to największa aktywność jest gdy płaczę :-) wczoraj zlapalam totalnego doła bo cukier mi skoczył i sobie wkręciłam że zła ze mnie matka bo zjadłam za dużo a moje dziecko teraz cierpi. Później obiecałam sobie że już nigdy nie doprowadze do wyższego cukru i było lepiej. Mała też przestała kopać więc było jej chyba lepiej :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - dziękuje :) Mam wybrzuszenie z prawej strony pod pępkiem i wymyśliłam sobie, ze się Mała tam pupa wypięła, wiec jeśli mnie kopie to po plecach i dlatego nie czuje. A co takiego zjadłaś, ze cukier skoczył? Bo chyba może się podnosić nie tylko od jedzenia, ale od stresu?
    Dada - w szpitalu maja Cię pod kontrola i w razie bólu mogą reagować natychmiast, jednocześnie kontrolując Leosia. Nigdy nie miałam bólu nerek, ale przypuszczam, ze jest tak silny, ze można zemdleć z bólu. Choc strasznie to zabrzmi, to w szpitalu będzie Wam z Leosiem najlepiej. Spokojnego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja mam focha bo liczyłam, że wygram te 30 mln -_-

:D

Dziecko jest najlepszą wygraną!!! :) cieszmy się

A tak w ogóle: czy można gdzieś wygrać bezbolesny poród? :)

Sista, Alorrene13, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Sista, nie przejmuj się tym że nie czujesz kopniakow. Ja dwa dni temu też się martwiłam a wczoraj miałam wrażenie, że pół dnia kopie. Te ruchy jeszcze nie są regularne a poza tym dziecko często się rusza jak my jesteśmy aktywne więc nie czujemy. U mnie jak tylko położę rękę na brzuchu jest totalna cisza. Za to największa aktywność jest gdy płaczę :-) wczoraj zlapalam totalnego doła bo cukier mi skoczył i sobie wkręciłam że zła ze mnie matka bo zjadłam za dużo a moje dziecko teraz cierpi. Później obiecałam sobie że już nigdy nie doprowadze do wyższego cukru i było lepiej. Mała też przestała kopać więc było jej chyba lepiej :-)
    Gosia dziecko nie szaleje kiedy płaczesz, tylko właśnie od glukozy dostaje zastrzyk energii i jest bardziej aktywne, ale to nic złego :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoreCorso - najlepsze znieczulenie dostaniemy w ostatniej chwili porodu - dzieciaczki w objęcia :) Nigdy nie miałam, ale ponoć ból mija jak ręka odjął :):):)

U nas za oknem śnieg sypie aż miło, na razie wyjazd gdziekolwiek uniemożliwiony :) piękna zima :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja wczoraj odwiedziłam rodziców żeby się pożegnać przed podróżą, a wieczorem byliśmy na 30-tce kolegi. Było całkiem fajnie. Były 3 ciężarne, i nam "wodziankom" każdy polewał wodę no i colę jeszcze :P dziś już ostateczne pakowanie, a jutro wyjazd. Katar i ból gardła mnie łapią ale oby to przeszło jak tylko odjadę w upalne klimaty :D
    Miłej niedzieli !!! Co do ruchów, cóż... U mnie to są czasami biegające myszki, wibracje i tyle i mówię do synka aby kopnął mocniej a on nic... Mam badzieję że wszystko z nim dobrze. Buziaki i trzymam kciuki za kobietki w szpitalu, oby było dobrze, powodzenia!!!

Sista, karolinka85, nenette, Joasia:), Rozalia, Muniek, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hej :) ja wczoraj odwiedziłam rodziców żeby się pożegnać przed podróżą, a wieczorem byliśmy na 30-tce kolegi. Było całkiem fajnie. Były 3 ciężarne, i nam "wodziankom" każdy polewał wodę no i colę jeszcze :P dziś już ostateczne pakowanie, a jutro wyjazd. Katar i ból gardła mnie łapią ale oby to przeszło jak tylko odjadę w upalne klimaty :D
    Miłej niedzieli !!! Co do ruchów, cóż... U mnie to są czasami biegające myszki, wibracje i tyle i mówię do synka aby kopnął mocniej a on nic... Mam badzieję że wszystko z nim dobrze. Buziaki i trzymam kciuki za kobietki w szpitalu, oby było dobrze, powodzenia!!!
    Aloreene - udanego i spokojnego lotu :) No a na miejscu relaxu i 100% odpoczynku :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych kopniakow ;) ja poki co czuje tylko takie smyranie delikatne pukanie od srodka..i caly czas czekam na wiecej..na porzadnego kopniaczka <3
    Dzisiejsza noc byla juz troche lepsza bo spalam..bo 2 poprzednie to masakra..tak mialam zapchany nos ze oddychac ciezko bylo.. :( niech juz przechodzi to przeziebienie..! Bo mam dosc.. Do tego znowu czuje bol dziasla..jak nie jedno to drugie i tak w kolko..
    Milej niedzieli dziewczynki :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zjadłam wszystko co dozwolone tyle że za dużo. Czasami to wystarczy. Ogórki kiszone świetnie zbijaja cukier więc muszę się z nimi zaprzyjaźnić ;-)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja po śniadanku dostałam 3 kopniaki i od razu dzień wydaje się weselszy :) Zabieram się za prasowanie, a potem jedziemy do znajomych, podobno będzie coś dobrego na słodko, więc już nie mogę się doczekać :) Miłego dnia!

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,
    ja dzis kompletnie bez humoru:(
    wszystko mnie denerwuję. moj partner najbardziej....
    wczoraj mega kłótnia z mojej strony, dzis ciszaaa a ze nie mieszkamy razem to tydzień murowany,, milczenia,,ciaza nie wływa dobrze na moj charakter...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Dziewczyny pierwszy raz zdarzyło mi sie coś takiego . 2 dni temu obudziłam sie rano z straszną chęcią zrobienia siku . Miałam pęcherz pełny - jak co rano . Nie dość to bolało mnie po prawej stronie podbrzusza ... wstałam poszłam oddać mocz, ulżyło , ale od 2 dni boli mnie w tym boku jak się ruszam , jak sikam czasem , jak sie bardziej napnę żeby zrobić "2", przy wysiłku nawet lekkim jak zmienianie pozyci w łózku . Ogólnie nie boli . Powiedzcie mi co to ???? jutro mam połówkowe ale u innego gin- moja gin nie wykonuje. Powiedzieć mu o tym ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx,

tez tak kilka razy mialam, gin nic nie stwierdzil, ale zbadal mocz,
    kazał mi brać nospe

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przeszło samo ?
    uffff uspokoiłaś mnie troche . Może małe gdzieś uciska już nie wiem .

Karolinko życzę szybkiego pogodzenia sie z partnerem , może zadzwoń do niego jeśli to z Twojej winy sie pokłóciliście . Szkoda czasu na zmartwienia i sprzeczki <3

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wszyscy wnerwiają w tym chorym domu ! łącznie z Radkiem !
    Rozpoczęłam strajk głodowy

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx,

czesto mnie tak pobolewa... ale to ponoć wiązadła się rozciagają,
    mi lekarz badał jajniki , mocz wyszło ok , wiec kazał brać nospe
    w ciąży to lek na wszystko..hehhhhhe
    myślę, że jak cię to martwi i bardzo boli to moze przejedz się na ip dla swietwgp spokoju..
    pozdrawiam

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia,
    mnie to wszyscy i wszędzie wku... od początku ciąży,
    zrobiłam się taka okripna, że sama siebie już nie lubię,
    zgryźliwa, złośliwa, kłótliwa, czepliwa... ehhh może to minie????
    bo ja nad tym nie panuję..:(

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się najeść nutelki,
    jedyna miła rzecz ostatnio..

Nieukowa lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem grzeczna i spokojna w ciąży, owszem czasem mi ciśnienie dźwignie ale.. teściowa..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene udanego wypoczynku,baw się dobrze i uważaj na siebie :-)
    Mi mały wczoraj takiego kopa zapodał w pęcherz że ledwo do wc dobiegłam :-P dziś jakiś z kolei leniwy jest.

Karolina ja też ostatnio niewiele potrzebuje żeby wybuchnąć,straszny nerwus ze mnie. Nakrzycze na męża a potem mi go żal,straszne babsko ze mnie. No i faktycznie jeśli kłótnia z twojej winy,to zadzwoń do niego. Na pewno lepiej się poczujecie oboje :-)

Zyrcia a ty nie głoduj,bo Leoś nie będzie zadowolony :-) idź lepiej na spacer,może cie to uspokoi. Jakaś melisa ewentualnie. Nie daj się,bo nerwy na pewno nie służą.

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 13:24

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Diagnostyka problemów z płodnością - krok po kroku

Niepłodności nikt się nie spodziewa, a jednak dotyka ona około 1,5 miliona polskich par rocznie. To bardzo dużo! Jakie są najczęstsze przyczyny niepłodności? Kiedy warto rozpocząć diagnostykę i jakie badania zrobić na początek?

CZYTAJ WIĘCEJ