X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista, nie przejmuj się tym że nie czujesz kopniakow. Ja dwa dni temu też się martwiłam a wczoraj miałam wrażenie, że pół dnia kopie. Te ruchy jeszcze nie są regularne a poza tym dziecko często się rusza jak my jesteśmy aktywne więc nie czujemy. U mnie jak tylko położę rękę na brzuchu jest totalna cisza. Za to największa aktywność jest gdy płaczę :-) wczoraj zlapalam totalnego doła bo cukier mi skoczył i sobie wkręciłam że zła ze mnie matka bo zjadłam za dużo a moje dziecko teraz cierpi. Później obiecałam sobie że już nigdy nie doprowadze do wyższego cukru i było lepiej. Mała też przestała kopać więc było jej chyba lepiej :-)

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - dziękuje :) Mam wybrzuszenie z prawej strony pod pępkiem i wymyśliłam sobie, ze się Mała tam pupa wypięła, wiec jeśli mnie kopie to po plecach i dlatego nie czuje. A co takiego zjadłaś, ze cukier skoczył? Bo chyba może się podnosić nie tylko od jedzenia, ale od stresu?
    Dada - w szpitalu maja Cię pod kontrola i w razie bólu mogą reagować natychmiast, jednocześnie kontrolując Leosia. Nigdy nie miałam bólu nerek, ale przypuszczam, ze jest tak silny, ze można zemdleć z bólu. Choc strasznie to zabrzmi, to w szpitalu będzie Wam z Leosiem najlepiej. Spokojnego dnia !!!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja mam focha bo liczyłam, że wygram te 30 mln -_-

:D

Dziecko jest najlepszą wygraną!!! :) cieszmy się

A tak w ogóle: czy można gdzieś wygrać bezbolesny poród? :)

Sista, Alorrene13, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość

3i49zbmhdvaalxch.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Sista, nie przejmuj się tym że nie czujesz kopniakow. Ja dwa dni temu też się martwiłam a wczoraj miałam wrażenie, że pół dnia kopie. Te ruchy jeszcze nie są regularne a poza tym dziecko często się rusza jak my jesteśmy aktywne więc nie czujemy. U mnie jak tylko położę rękę na brzuchu jest totalna cisza. Za to największa aktywność jest gdy płaczę :-) wczoraj zlapalam totalnego doła bo cukier mi skoczył i sobie wkręciłam że zła ze mnie matka bo zjadłam za dużo a moje dziecko teraz cierpi. Później obiecałam sobie że już nigdy nie doprowadze do wyższego cukru i było lepiej. Mała też przestała kopać więc było jej chyba lepiej :-)
    Gosia dziecko nie szaleje kiedy płaczesz, tylko właśnie od glukozy dostaje zastrzyk energii i jest bardziej aktywne, ale to nic złego :-)

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    CoreCorso - najlepsze znieczulenie dostaniemy w ostatniej chwili porodu - dzieciaczki w objęcia :) Nigdy nie miałam, ale ponoć ból mija jak ręka odjął :):):)

U nas za oknem śnieg sypie aż miło, na razie wyjazd gdziekolwiek uniemożliwiony :) piękna zima :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) ja wczoraj odwiedziłam rodziców żeby się pożegnać przed podróżą, a wieczorem byliśmy na 30-tce kolegi. Było całkiem fajnie. Były 3 ciężarne, i nam "wodziankom" każdy polewał wodę no i colę jeszcze :P dziś już ostateczne pakowanie, a jutro wyjazd. Katar i ból gardła mnie łapią ale oby to przeszło jak tylko odjadę w upalne klimaty :D
    Miłej niedzieli !!! Co do ruchów, cóż... U mnie to są czasami biegające myszki, wibracje i tyle i mówię do synka aby kopnął mocniej a on nic... Mam badzieję że wszystko z nim dobrze. Buziaki i trzymam kciuki za kobietki w szpitalu, oby było dobrze, powodzenia!!!

Sista, karolinka85, nenette, Joasia:), Rozalia, Muniek, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Hej :) ja wczoraj odwiedziłam rodziców żeby się pożegnać przed podróżą, a wieczorem byliśmy na 30-tce kolegi. Było całkiem fajnie. Były 3 ciężarne, i nam "wodziankom" każdy polewał wodę no i colę jeszcze :P dziś już ostateczne pakowanie, a jutro wyjazd. Katar i ból gardła mnie łapią ale oby to przeszło jak tylko odjadę w upalne klimaty :D
    Miłej niedzieli !!! Co do ruchów, cóż... U mnie to są czasami biegające myszki, wibracje i tyle i mówię do synka aby kopnął mocniej a on nic... Mam badzieję że wszystko z nim dobrze. Buziaki i trzymam kciuki za kobietki w szpitalu, oby było dobrze, powodzenia!!!
    Aloreene - udanego i spokojnego lotu :) No a na miejscu relaxu i 100% odpoczynku :)

Alorrene13 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wam zazdroszcze tych kopniakow ;) ja poki co czuje tylko takie smyranie delikatne pukanie od srodka..i caly czas czekam na wiecej..na porzadnego kopniaczka <3
    Dzisiejsza noc byla juz troche lepsza bo spalam..bo 2 poprzednie to masakra..tak mialam zapchany nos ze oddychac ciezko bylo.. :( niech juz przechodzi to przeziebienie..! Bo mam dosc.. Do tego znowu czuje bol dziasla..jak nie jedno to drugie i tak w kolko..
    Milej niedzieli dziewczynki :)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj zjadłam wszystko co dozwolone tyle że za dużo. Czasami to wystarczy. Ogórki kiszone świetnie zbijaja cukier więc muszę się z nimi zaprzyjaźnić ;-)

Scintilla lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Ja po śniadanku dostałam 3 kopniaki i od razu dzień wydaje się weselszy :) Zabieram się za prasowanie, a potem jedziemy do znajomych, podobno będzie coś dobrego na słodko, więc już nie mogę się doczekać :) Miłego dnia!

Sista lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czesc dziewczyny,
    ja dzis kompletnie bez humoru:(
    wszystko mnie denerwuję. moj partner najbardziej....
    wczoraj mega kłótnia z mojej strony, dzis ciszaaa a ze nie mieszkamy razem to tydzień murowany,, milczenia,,ciaza nie wływa dobrze na moj charakter...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej . Dziewczyny pierwszy raz zdarzyło mi sie coś takiego . 2 dni temu obudziłam sie rano z straszną chęcią zrobienia siku . Miałam pęcherz pełny - jak co rano . Nie dość to bolało mnie po prawej stronie podbrzusza ... wstałam poszłam oddać mocz, ulżyło , ale od 2 dni boli mnie w tym boku jak się ruszam , jak sikam czasem , jak sie bardziej napnę żeby zrobić "2", przy wysiłku nawet lekkim jak zmienianie pozyci w łózku . Ogólnie nie boli . Powiedzcie mi co to ???? jutro mam połówkowe ale u innego gin- moja gin nie wykonuje. Powiedzieć mu o tym ?

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx,

tez tak kilka razy mialam, gin nic nie stwierdzil, ale zbadal mocz,
    kazał mi brać nospe

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i przeszło samo ?
    uffff uspokoiłaś mnie troche . Może małe gdzieś uciska już nie wiem .

Karolinko życzę szybkiego pogodzenia sie z partnerem , może zadzwoń do niego jeśli to z Twojej winy sie pokłóciliście . Szkoda czasu na zmartwienia i sprzeczki <3

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie też wszyscy wnerwiają w tym chorym domu ! łącznie z Radkiem !
    Rozpoczęłam strajk głodowy

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XxMoniaXx,

czesto mnie tak pobolewa... ale to ponoć wiązadła się rozciagają,
    mi lekarz badał jajniki , mocz wyszło ok , wiec kazał brać nospe
    w ciąży to lek na wszystko..hehhhhhe
    myślę, że jak cię to martwi i bardzo boli to moze przejedz się na ip dla swietwgp spokoju..
    pozdrawiam

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia,
    mnie to wszyscy i wszędzie wku... od początku ciąży,
    zrobiłam się taka okripna, że sama siebie już nie lubię,
    zgryźliwa, złośliwa, kłótliwa, czepliwa... ehhh może to minie????
    bo ja nad tym nie panuję..:(

541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    idę się najeść nutelki,
    jedyna miła rzecz ostatnio..

Nieukowa lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem grzeczna i spokojna w ciąży, owszem czasem mi ciśnienie dźwignie ale.. teściowa..

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene udanego wypoczynku,baw się dobrze i uważaj na siebie :-)
    Mi mały wczoraj takiego kopa zapodał w pęcherz że ledwo do wc dobiegłam :-P dziś jakiś z kolei leniwy jest.

Karolina ja też ostatnio niewiele potrzebuje żeby wybuchnąć,straszny nerwus ze mnie. Nakrzycze na męża a potem mi go żal,straszne babsko ze mnie. No i faktycznie jeśli kłótnia z twojej winy,to zadzwoń do niego. Na pewno lepiej się poczujecie oboje :-)

Zyrcia a ty nie głoduj,bo Leoś nie będzie zadowolony :-) idź lepiej na spacer,może cie to uspokoi. Jakaś melisa ewentualnie. Nie daj się,bo nerwy na pewno nie służą.

Miłego dnia

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 13:24

karolina0522, Alorrene13 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
‹‹ 539 540 541 542 543 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ