X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej!!! nie było mnie kilka dni, był u mnie brat z trójką swoich dzieci :) Teraz gdy w domu zapanowały cisza i spokój, mam chwilę żeby zobaczyć co słychać ale nie jestem w stanie nadrobić wszystkiego o czym pisałyście :(
    W sobotę miałam połówkowe, a więc potwierdzam, że moje cudo które waży już 474 g jest dziewczynką i ma na imię Liwia :) :) Lekarz po mierzeniu i podaniu nam wszystkich wartości powiedział, że wszystko jest dobrze i córeczka rozwija się prawidłowo :)
    Oczywiście leżała sobie na brzuchu przez co nie można było jej dokładnie zbadać, ale po chwili odpowiednio się ułożyła, ssała sobie kciuk!!! M w skupieniu przyglądał się całemu badaniu i uważnie słuchał lekarza :)

Joasia:), Nieukowa, nenette, BrumBrumek, karolinka85, zyrcia, karolina0522, kasika8303, Aka81 lubią tę wiadomość

• Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Kasiu GRATULACJE!!! A wiesz że dziś sobie o Tobie jakoś pomyślałam, co tam u Ciebie i napisałaś :-) Telepatia

Agatko telepatia! :*

kasika8303 lubi tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka... dopadla mnie jakas ogolna niemoc, mam nadzieje ze tak juz nie bedzie do konca ciazy ;(

Przez katar to durne wiazadlo mnie rwie przy kazdym kichnieciu, nie mam ochoty jesc, snuje sie po domu jak cien a pranie po urlopie trzeba zrobic :(
    Jedyny pozytyw sytuacji, schudlam ponad kg wiec suma sumarum mam 5kg in plus :)

Sista chcielismy z mezem zrobic wypad do Bosni i Chorwacji od poczatku kwietnia... Moze power wroci to na chlodno o tym pomysle, cieszylam sie na ten wyjazd bo Balkany cale w kwiatach sa przepiekne... tylko nie wiem jak bedzie z samopoczuciem ;) 2 dni jazdy autem w te i nazad (z przystankiem na wegrzech na noc) i nie bedzie jakos rewelacyjnie cieplo (10-18 stopni i ryzyko czestych deszczy). Hmm. Ale za to juz mozna tam dostac smaczne truskawki, pomidorki, ogorki, no i owocow morza wybor wiekszy niz w sezonie turystycznym. I ceny o polowe nizsze!
    W maju za granice to juz imo za duze ryzyko, bo po 32tc ubezpieczalnie nie placa za hospitalizacje w ciazy i tfu tfu- przedwczesny porod... stad musielibysmy wybrac poczatek kwietnia.

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasia co ja slysze! Gratulacje przeogromne! kibicuje twojej kolejnej fasoli i pamietaj, bez bety codziennie, bo cie to nerwowo wykonczy! ;)

Brumku gratuluje coreczki! Aniu tobie takze ;)
    CzyZby wojna plci poki co z przewaga Panien?

Umiecie wylaczyc poniedzialek? Albo wlaczyc od razu jutro sobote? Nie wiem jak ja jutro wstane do roboty :(

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene miłego wypoczynku! :)
    Katarzyna gratulacje! Trzymam kciuki żeby tym razem wszystko było dobrze :)

Ja bym chyba nie mogła z mężem oddzielnie mieszkać. Pamiętam jak często się kłóciliśmy przed ślubem bo on mieszkał 35 km ode mnie i wychodziły różne nieporozumienia, często bez powodu. Jak zamieszkaliśmy razem to od razu się wszystko zmieniło na lepsze :) Ja też humorzasta jestem i czasem mnie tak wkurza... Ale zaraz przyjdzie, obróci wszystko w żart i jakoś tak fajnie jest ;)

My na razie wynajmujemy no i wiadomo czasem uciążliwe że nie na swoim, ale można się przyzwyczaić. Właścicielka dużo nie zdziera od nas bo to tak trochę po znajomości ;) Wcześniej mieszkaliśmy pół roku u teściów i mimo że tam było nam taniej bo nie chcieli żebyśmy się dokładali to wolę mieszkać tutaj. Mój teść ma czasami dziwne zachowania i bardzo lubi się wtrącać, nie wytrzymałabym z nim teraz ;)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na szczescie na swoim mieszkamy, ale do splaty jeszcze 170 tys kredytu :/

Nie zazdroszcze Truskaweczko, ale najwazniejsze, ze bedziecie wszyacy razem z upragnionym malenstwem... z czasem na pewno sie jakies rozwiazanie znajdzie.
    A moze doradca kredytowy by wam wyjasnil, o co chodzi z ta za duza dzialka?

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój M mnie dzisiaj tak wkur...ze chyba go zabije!!!! Pojechal rano na jakis turniej halówki i dzwoni ze beda jeszcze 3 mecze zebym pojechala sobie do taty bo on wroci pozniej, ok zebralam sie i pojechalam. Mial wrocic do domu. Od godziny 15 nie moge sie do niego dodzwonic, dzwonilam do jego kumpla ktory mi powiedzial, ze pewnie siedzi w barze z chlopakami i pije piwo a bar jest w takim miejscu gdzie nie ma zasiegu. Jutro maja wolne, ale czy kur...ciezko mu sie domyslic ze bede sie martwic? Faceci to jacys bezmozgowia niech on tylko wroci do domj w morde dostanie. Jak musi tam siedziec z ta cholota chlopska niech siedzi ale kur...niech zadzwoni chociaz znajdzie zasieg wezmie tel od kolegi a ten cisza. Rzadko wychodzi ale jak juz pojdzie to zginie boszzzz jaka jestem zla!!!!!

Viola, karolina0522 lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Czarnaa94 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wdech i wydech :) No faceci tak mają, nic nie poradzisz. Na razie nie stresuj dzidziusia, jak wróci Twój M to jeszcze się nawkurzasz. Polecam jakąś czekoladę na poprawę humoru czy coś :)

Powiem Wam że mi by się nawet nie chciało jechać na żadne wakacje. Ciągle coś kłuje, boli, najchętniej to przeleżałabym do samego porodu, nawet przed komputerem długo nie nasiedzę ;) Od 2 lat wybieramy się do Wiednia bo mam tam przyjaciółkę no ale ciągle coś. Mieliśmy jechać na sylwestra ale to jakby nie było dzidzi. A że się pojawiła to już będzie na co odłożone pieniążki wydać :)

thgfyx8dkbbmw2ir.png
    l22nzbmh47rkhklk.png
    Synuś Olek (*) 5.05.2014 (15tc)
    Aniołki 27.08.2014 (5tc) | 10,2014 (7tc)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam ostatnio problemy z robieniem siusiu, czuje, że mam pełny pęcherz ale jakoś nie do końca mogę się załatwić. Kilka razy zdarzyło mi się nie utrzymać moczu :( Kurcze jakie to przykre z powodu braku własnego kąta, my z M mamy maleńkie trzy pokoje i kredyt do spłaty jeszcze przez ok. 20 lat. Nasze miesięczne finanse nie są zbyt wysokie ale jakoś dajemy radę. Może następna super kumulacja w lotka rozwiąże nasze zmartwienia finansowe :)

• Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - nadrobiłaś mi ochoty ta Bośnia, nigdy nie byłam w krajach byłej Jugosławii. O majowce myślałam gdzieś w Polsce. Mama mojego M ma dom na wsi, jakieś 200 km od nas, wiec w razie czego tam możemy pojechać, cisza, spokój, no i odpukać do szpitala blisko ;) A jeśli masz spadek mocy, to może idź na dwa tygodnie L4. Potem wrócisz popracowa do kwietnia.
    BrumBrumek - gratuluje córci :)
    Aniu - gratulacje udanej wizyty :)
    Agata - nie przejmuj się, nie warto. Facetów nie zmienimy. Mój M. powiedział mi w sobotę, ze pod koniec czerwca i na początku lipca jedzie na dwie zagraniczne konferencje. Każda będzie trwała tydzień. Z jednej strony mnie to cieszy, bo fajna sprawa. Ale z drugiej strony mam teraz nadzieje, ze urodzę prze 20 czerwca i M. bedzie choc tydzień z nami. Żeby choc zdążył zarejestrować Olgę w USC...
    Spokojnego wieczoru :) Mi mama zrobiła ciasto drożdżowe, wiec teraz pora na kawkę zbożowa z drożdżówka z masłem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 20:30

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jupi! Wiecie co znalazłam?
    Pełną wersję filmu nominowanego do Oscara :) Kojarzycie "Naszą klątwę" albo blog o Leosiu (leoblog.pl)?
    Jeśli tak, to mega polecam, o ile oczywiście macie w ciąży na tyle nerwa, żeby oglądać pierwsze chwile walki z chorobą Leo:
    http://www.nytimes.com/video/opinion/100000003489430/our-curse.html

Świetny film z pozytywnym zakończeniem, moim zdaniem zasługuje na statuetkę!

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jesteśmy już w domu, ale ja się obżarłam słodkich pyszności...teraz czuję jak mi młody fika w brzuchu, chyba mu też smakowało ;)
    My niestety mamy kredyt na mieszkanie na dzieści lat i zostało nam całe 600 tysięcy do spłaty, więc chyba nikt mnie tu z zadłużeniem nie przebije :P Plus jest tego taki, że mamy duże mieszkanie i takie o jakim marzyliśmy, ale rata miesięczna ciągnie trochę kasy.
    Mój mąż też jak gdzieś wychodzi sam, to dostaje małpiego rozumu i zachowuje się jakbym go ze smyczy spuściła :) Mogę mówić tysiąc razy żeby zadzwonił czy smsa wysłał jak się coś przedłuża, ale mu zawsze coś wypadnie że nie może i weź tu takiemu tłumacz :)
    Z sikaniem to mam tak, że jak wstaje w nocy i długo nie sikam, to aż mnie boli przy tym i czasami bardzo mało leci. Gin mówił że to normalne,mam super wyniki moczu, więc mu ufam że tak jest.
    Alorrene baw się dobrze i wygrzewaj tyłek :)
    A dziewczynom gratuluję córeczek!

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Strajk głodowy się nie udał:/ tzn udał się, ale do 14 potem nadrobiłam, a teraz leżę ulana jak świnia -_- to nie był dobry pomysł. Wyżyłam się dziś na wszystkich, trochu mi ulżyło, ale i tak mnie wszystko wnerwia. Już chcę na swoje, bo nie mogę patrzeć na te smoczyce o.O

Truskaweczko, a myśleliście o umowie dożywocia ? Zorientuj się jak wtedy bank na to patrzy, choć nie wiem jaka dokładnie u Was sytuacja.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna gratuluję;) Wierzę, że wszystko będzie w porządku.
    Alorrene życzę spokojnych wakacji;)
    M odebrał wczoraj rano zarezerwowany bujak. Jest w super stanie i wygląda jak nowy;) Jestem mega zadowolona z zakupu.
    My od wczoraj u rodziców. Podróż nawet nie trwała tak długo i mój kręgosłup jakoś to zniósł. Dziś nasypało tutaj tyle śniegu, że szok;) Ale za to jest przepięknie.
    Muszę przyznać, że jeśli o mnie chodzi to w ciąży wyłagodniałam i jeszcze bardziej doceniam mojego M;) I na szczęście jakoś nie odczuwam wahań nastrojów. Wręcz przeciwnie raczej na większość rzeczy reaguję pozytywnie.
    Jeśli chodzi o mieszkanie to my póki co wynajmujemy, ale nie planujemy raczej zostać w Wawie dłużej niż 5 może 6 lat więc tak jest dla nas lepiej. Później pewnie wrócimy w rodzinne strony. Czas pokaże.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 21:15

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dalej w szpitalu.nic mnie juz nie boli takze ok tylko leze i jem i jesli chodzi o szpitalne jedzenie to sie śmieje,ze tu przytyje bo wszystko mi smakuje ;))

Sista lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada - polubiłam za to, ze juz nie boli i jedzenie szpitalne Ci służy. Bedzie dobrze :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na dobranoc dostałam od córki serię kopniaków :) Spokojnej nocy, do jutra :)

Sista lubi tę wiadomość

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położyli z nami na sali dziewczynę w 11 tyg z krwawieniem, szybciutko usg i okazuję się że dziecka nie ma!! :( Jak tak można kłaść dziewczynę z poronieniem z ciężarnymi, u nas co chwile ktg, słuchają tętna dziecka a ona płacze... Nie umiem jej pocieszyć:( Dziewczyny wiecie jakimi jesteśmy szczęściarami że mamy w brzuszkach nasze maluchy, jakoś z biegiem ciąży się o tym trochę zapomina ale Doceniajmy nasz stan :)

Truskaweczka250, Nieukowa, nenette, Dada lubią tę wiadomość

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek nasz rację, już jesteśmy przyzwyczajone do faktu że jest z maluszkami ok ale też każda z nas Martwiła o to żeby nie Poronic mamy szczęście ze jest wszystko w porządku Do tej pory :)

Zyrcia my mieszkamy u rodziców mojego Adama i nie jesteśmy właścicielami tylko jego ojciec i dwoje rodzeństwa ojca dlatego też w niektórych bankach to oni tylko mogą wziąć kredyt Ale wiadomo nikt nie weźmie dla kogoś na 15 lat np i jesteśmy w kropce :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2015, 09:12

zyrcia lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek - to straszne co piszesz, ale taka jest niestety nasza rzeczywistosc szpitalna. Jeszcze nie słyszałam o szpitalu, gdzie dziewczyny z poronieniem lub ciąża obumarła byłyby w osobnych pokojach. To okropne...
    No a my faktycznie, w większości mamy juz górki :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 541 542 543 544 545 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ