X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja w 1-wszej ciąży byłam cudownie spokojna , no aniołek do rany przyłóż ,a teraz wrrrrry, może to już kwestia wieku, 10 lat to duża różnica , a może starość ..:)
    pozdrawiam, ale jednak 1-wsza się nie odezwe..

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez raczej wyhamowalam temperament w ciazy :)

Ale nutella nje pogardze, wlasnie wcinam druga lyzke :)

Ja tez mam jakis dziwny bol- dostalam kataru i jak mocniej mi sie kichnelo pare razy, to teraz prsy kazdym ruchu bola mnie obie strony brzucha :/ nie wiem czy panikowac, za kilka dni mam gina to zapytam. No chyba ze mi sie pogorszy po kolejnych kichnieciach...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa tym sie nie martw, ja dziś przy kichnięciu też tak miałam . Chwilowy ostry ból całego podbrzusza. Czasem jak kichnę tak mam , chyba to normalne :)

nie boli mnie cały czas , tylko przy ruchach moich więc na ip boje sie jechać (ja taki straszek co nigdy w szpitalu nie był :P )
    jutro mam połówkowe to powiem o tym lekarzowi, a póki co wzięłam no- spę :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa.

nie panikuj w ciąży zauważyła, ze wszystko nas boli...nospa, lub buscopan forte polecam,
    zapytaj się przy wizycie, chyba, ze bedzie to ostry i długi ból ..to lec na ip.

541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O widzę że nie tylko u mnie hormony szaleją ;) za to mój pracoholik znów w pracy. Mamy własną działalność i to czasem przekleństwo. Praca w domu, praca poza domem; 24/h. Mam nastrój bojowy, brakuje wojennych barw na twarzy.
    Fakt wczoraj wrócił z pracy o 16" i oby dzisiaj przyszedł przed wieczorem. Wiem, że poniekąd robi to dla nas, jest ambitny żebysmy mogli żyć na optymalnym poziomie finansowym, ale jestem w ciąży i chce żeby było po mojej myśli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 13:47

karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane taki ból z boku brzucha przy przekrecaniu, kichaniu to wiezadla pewnie. Monia mnie też tak czasem przy siusianiu uciska, czasem tak że nie moge się wysiusiać ;) możesz powiedzieć o tym ginowi na połówkowym, ale ja jako weteranka bóli brzucha myślę, że po prostu coś tam uciska, rozciąga się itp. W końcu dziecko ciągle rośnie:))

Nieukowa, XxMoniaXx lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Juz mnie kumpela prze telefon uswiadomila, ze to jak nic wiezadlo oble. Czlowiek przez cale zycie nie ma swiadomosci, jakie to dziwy sktywa jego anatomia ;/
    No to mam przerabane, bo mam katar i co kilka chwil straszliwie kicham, za kazdym razem urazajac te wiezadlo :/

Chociaz tyle dobrego, ze to niegrozne dla malego...

Powiem wam, ze serio zastanawiam sie, czy nie darowac sobie wakacji w 28-30tc... teraz co kawalek jakas infekcja, w aucie juz mi niewygodnie, zakwas od wiezadla... chyba zamiast tego pojde od konca marca na l4 i dam sobie spokoj z robota i urlopam... cos czuje ze ten wspanialy tydzien na nartach to byl moj ostatni dluzszy wyjazd przed porodem :)

Allorene kciuki za super wycieczke, korzystaj teraz poki jeszcze sa sily ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2015, 13:58

Alorrene13 lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorren wypoczywaj kochana i poproszę o wakacyjne fotki tu na forum :) odezwij się tu czasem.

• zapah_ciszy Ekspertka

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorren oj tak udanego wypoczynku! Jakieś egzotyczne zdjęcia mile widziane, na pewno poprawi się nam humor tu w Pl :)

relgh371nuuw2sg6.png
  • sss Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia mnie tak bolał prawy bok przy przekrecaniu sie na łóżku, uwielbiałam spac na prawym boku ale tego nie robie. Pospalam na lewym i bol przeszedł.

Moj maly też coś leniwy ostatnio, moze wkoncu przybral wygodniejsza pozycje.

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene bawcie się wspaniale! :) wygrzewaj się, wypoczywaj, ładuj baterie:) udanego wypoczynku!

• Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ją to mam od kilku dni doła bo staramy się o pożyczkę hipoteczną a od tygodnia jeździmy po bankach i okazało się ze nie możemy wziąć pod hipotekę bo tak jest trzech właścicieli ale nie my a przy tym jest za duża działka jak to na wsi i pod to bank się nie zabezpiecza i jesteśmy w dupie! ;( bo gotówkowy dostaniemy ale na taki procent i mała ilość lat ze nie damy rady w takiej sytuacji finansowo. Normalnie paranoja i nie wiem nasze plany podniesienia mieszkania chyba zostaną na planach nie damy rady tak w tyle osób mieszkać gdzie nawet nie będę miała gdzie wózka dziecka postawić :( oj taka jestem smutna i nie wiem jak wykombinować coś w tym kredytem :( wszystko do dupy jest :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Katarzyna87 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, część z Was mnie pewnie nie kojarzy, zaczynałam z Wami, ale musiałam opuścić wątek.

Chciałam tylko napisać, że zobaczyłam dziś znów 2 kreseczkę na teście i jestem przeszczęśliwa :)

Joasia:), karolina0522, sss, Ania1704, Truskaweczka250, Nieukowa, Muniek, Scintilla, A1984, Alorrene13, aghata, BrumBrumek, Czarnaa94, nenette, Nikonka, Viola, Z., Suzanna22, Inesicia, zyrcia, Alamakota, Evell, Gonia123, Aka81, lilirose, EP!C, XxMoniaXx, Katha81 lubią tę wiadomość

ex2bg7rf9gca70kb.png
    f2wljw4z5xlc2pyj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzynka super :)trzymam kciuki teraz musi się udać !!!!

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250,
    nie martw się, musicie pokombinować na spokojnie, pomyśleć ..
    ja tez nie chce mieszkac z mama mojego partnera, choć to bardzo fajna kobieta, ale wiecie wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
    poza tym nie widzę nas ..tj. mam córkę 10 letnią z byłego małżeństwa (mój partner bardzo o nią dba i uwielbia, a ona jego , więc z tym problemu nie ma.)ale nie wyobrażam sobie ze moja córka , ja, mój partner ,nasze córka , która ma się urodzić w czerwcu bedzimy we czworo mieszkać w pokoju 6m..., i to pokój przechodni by sie do niego dostać , trzeba przejść przez pokój jego mamy..
    jak ja mieszkając u mojej mamy mam pokoj z corka 12m...
    wiec nie zostaje nic innego , jak wynajem i ciagle sie zastanawiam...bo to jednak wydatek min. 1600 zł, przy wspolnych zarobkach 4000tyś to zostaje mało, jak na 4 osoby...
    też nie wiem, jak to będzie:(

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

541113d5ef.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Truskaweczka250,
    nie martw się, musicie pokombinować na spokojnie, pomyśleć ..
    ja tez nie chce mieszkac z mama mojego partnera, choć to bardzo fajna kobieta, ale wiecie wszędzie dobrze, gdzie nas nie ma.
    poza tym nie widzę nas ..tj. mam córkę 10 letnią z byłego małżeństwa (mój partner bardzo o nią dba i uwielbia, a ona jego , więc z tym problemu nie ma.)ale nie wyobrażam sobie ze moja córka , ja, mój partner ,nasze córka , która ma się urodzić w czerwcu bedzimy we czworo mieszkać w pokoju 6m..., i to pokój przechodni by sie do niego dostać , trzeba przejść przez pokój jego mamy..
    jak ja mieszkając u mojej mamy mam pokoj z corka 12m...
    wiec nie zostaje nic innego , jak wynajem i ciagle sie zastanawiam...bo to jednak wydatek min. 1600 zł, przy wspolnych zarobkach 4000tyś to zostaje mało, jak na 4 osoby...
    też nie wiem, jak to będzie:(

No nie wiem co tu wymyśleć;( bo kurczę Banki są dziwne bo mamy zgodę od rodziców właścicieli pod hipotekę a bank nie chcę dac bo że działka za duża i kurczę bądź tu mądry nie mamy kasy żeby przekształcić działki ok dwie bo kurczę to koszule u geodety :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa - a gdzie planowałaś urlop w 28-30 tygodniu? Ja ciągle planuję majówkę jako ostatnie wakacje przed porodem, tak chociaż na tydzień. No i na Wielkanoc marzy mi się Wiedeń.
    Co do temperamentu, to odkąd jestem w ciąży zupełnie mi się zmieniło i z upartego barana stałam się potulna owieczką. Nawet jak mamy nieporozumienie, od razu przychodzę i przepraszam. A jak mi się przykro zrobi, to płaczę.
    Karolina - tak źle i tak niedobrze. Najlepiej to jednak mieszkać razem. Choć nie zawsze to takie proste. My spotykaliśmy się ponad dwa lata, zanim wprowadziłam się do M. No i odkąd razem mieszkamy jakoś stało się poważniej, no i jest Olga w drodze :)
    Truskaweczko - współczuję, ciasnota i "życie na kupie" może zepsuć najlepszy związek. Życzę Ci aby się wszystko ułożyło pozytywnie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    mnie też wszyscy wnerwiają w tym chorym domu ! łącznie z Radkiem !
    Rozpoczęłam strajk głodowy

Zyrciu - głodowego strajku nie rób, bo potem Leon Ci odpłaci jak będzie miał roczek, zrobi strajk głodowy, to co zrobisz? ;)

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny będziemy mieli córeczkę!!! Zyrciu dopisz Hanię do listy :)

Truskaweczka250, Ania1704, Joasia:), Nieukowa, Czarnaa94, nenette, patrycja_24, Sista, karolinka85, nadine24, Inesicia, zyrcia, karolina0522, Aka81 lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2015, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Katarzyna87 wrote:
    Hej, część z Was mnie pewnie nie kojarzy, zaczynałam z Wami, ale musiałam opuścić wątek.

Chciałam tylko napisać, że zobaczyłam dziś znów 2 kreseczkę na teście i jestem przeszczęśliwa :)

Kasiu GRATULACJE!!! A wiesz że dziś sobie o Tobie jakoś pomyślałam, co tam u Ciebie i napisałaś :-) Telepatia

Katarzyna87 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikroelementy dające makro-poprawę męskiej płodności

Dowiedz się, które mikroelementy odgrywają kluczową rolę w kontekście męskiej płodności. Na co zwracać uwagę i których składników nie powinno zabraknąć w diecie przyszłego taty? 

CZYTAJ WIĘCEJ