Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po wizycie:) robili mi znowu usg bo ginowi coś nie pasowało, ale wszystko ok:) potwierdził mi dziewczynę na 100%
na echo idę też na Agatową, już się zapisałam. Szyjke sprawdził usg dopochwowo i git 3,2mm więc nie pogarsza się, leżeć muszę dalej na razie. Jeżeli nic sie nie pogorszy to na szkołę rodzenia będę mogła iść
Inesicia, Sista, sss, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nadine24 wrote:Ja też na L4 dostaję co miesiąc co raz więcej. Mi to tłumaczono tak, że co miesiąc jest obliczana nowa średnia z ostatnich 12 miesięcy, uwzględniając miesiąc który właśnie minął.
tez tak mam w styczniu tylko dostałam niej ale zakładam ze to przez bony świateczne podatek zabrali za nie , ciekawa jestem marca bo luty ma mało dni -
o co chodzi z echo jest zalecane w ciąży czy trzeba sie o nie upomnić nie wiem czy kojarzę dobrze ale w poprzedniej ciąży miałam tylko chyba raz a póżniej w szpitalu na porodówce chyba ze w ciągu tych 6 lat coś sie zmieniło tak jak w przypadku hiv
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyagawera wrote:o co chodzi z echo jest zalecane w ciąży czy trzeba sie o nie upomnić nie wiem czy kojarzę dobrze ale w poprzedniej ciąży miałam tylko chyba raz a póżniej w szpitalu na porodówce chyba ze w ciągu tych 6 lat coś sie zmieniło tak jak w przypadku hiv
mi kazali zrobić echo serca płodu jak kilku innym dziewczynom tutaj ze względu na pępowinę 2naczyniową. Jak w usg jest wszystko ok to nie zlecają -
moja szyjka też się skróciła z 4,5cm miała w 6 tyg. ciąży, teraz mam 3,3 cm ,ale nie leże
jak mi bardzo twardnieje brzuch to biorę buscopan forte , trochę lepszy os nospy i też bez recepty. zastanawiam się,czy można współżyć
czy to nie skróci szyjki???
zapomniałam się wypytaćAlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
agawera wrote:o co chodzi z echo jest zalecane w ciąży czy trzeba sie o nie upomnić nie wiem czy kojarzę dobrze ale w poprzedniej ciąży miałam tylko chyba raz a póżniej w szpitalu na porodówce chyba ze w ciągu tych 6 lat coś sie zmieniło tak jak w przypadku hiv
agawera, a może masz na myśli ktg czyli monitorowanie serca płodu? ktg i echo serca to dwa różne badania
Mój lekarz wszelką diagnostykę ocenia tylko i wyłącznie na 2d. Dla niego 3d służy zazwyczaj tylko zrobieniu ładnych zdjęćWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2015, 20:49
-
karolina0522 wrote:moja szyjka też się skróciła z 4,5cm miała w 6 tyg. ciąży, teraz mam 3,3 cm ,ale nie leże
jak mi bardzo twardnieje brzuch to biorę buscopan forte , trochę lepszy os nospy i też bez recepty. zastanawiam się,czy można współżyć
czy to nie skróci szyjki???
zapomniałam się wypytać
mi się skróciła i muszę leżeć . O współżyciu nie ma mowy, słowa mojego gina.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnykasika8303 wrote:mi się skróciła i muszę leżeć . O współżyciu nie ma mowy, słowa mojego gina.
Ja też mam zakaz współżycia. Myśle, że kazdy gin zna historie swoich pacjentek i dobiera zalecenia odpowiednio pod nie, ja jak Kasika leżė..
Agawera echo to nie to samo co ktg, echo to bardziej szczegółowe usgkasika8303 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ktg wykonuje sie w razie podejrzewania skurczy macicy. Leży sie sobie na pleckach do brzucha przypięte są 2 elektrody, jedna mierzy skurcze macicy a druga chyba tętno.Dostaje się jeszcze taki przycisk aby zaznaczać ruchy dziecka. Raczej ktg wykonuje się przed samym porodem w późniejszych okresach ciąży sprawdzając czy nie zaczyna sie akcja porodowa.
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny dzisiaj miałam połówkowe i położna powiedziała tylko tyle że z serduszkiem główka i brzuszkiem wszystko ok nawet nie wiem ile waży bardzo prosiłam to sprawdził płeć i będę mieć córeczke Nele termin na 26.06. Zyrcia prosze dopisz mnie do listy
zyrcia, Joasia:), nenette, karolinka85, Sista, Inesicia, Rozalia, Scintilla, sss lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyzyrcia wrote:Dołączam !!
1.06- Suzanna22 CÓRCIA-Lenka, aaana, Simon86 (bejbik może być 31.05.)
2.06- Kobietka, Inesicia CÓRCIA-Zosia, Evell CÓRCIA
3.06- aghata SYNUŚ,Mag13, siamyrka
4.06- Czarna94, Zyrcia SYNUŚ-Leon, Truskaweczka250 CÓRCIA-Milenka
, szczesliwamama, Alamakota SYNUŚ-Leon
5.06- Z.SYNUŚ, aciulka, Nina82
6.06- BrumBrumek CÓRCIA-Hania,Niufka, Kikusia SYNUŚ-Kacperek
, zapah_ciszy SYNUŚ
, lilly78 SYNUŚ
7.06- Asiula88
8.06- Viola, CÓRCIA,Scintilla CÓRCIA- Emilia
, elukkkcha245 SYNUŚ- Jaś
9.06- sweety, CaneCorso CÓRCIA
10.06- Katha81 SYNUŚ, Eowena, aga87, Gonia123 SYNUŚ- Miłoszek
, nadine24 CÓRCIA-Hania
11.06- Werbenka, FEX, Mychaa22, Ania1704 CÓRCIA-Liwia
12.06- Magda_lena88 SYNUŚ-, Kasika8303 CÓRCIA-Amelka
, Joasia:) CÓRCIA- Julia
13.06- JusWik, Aka81 CÓRCIA, Nieukowa SYNUŚ- Radek
, Muniek SYNUŚ- Samuel
14.06- Alorrene13 SYNUŚ
15.06- Nadzieja89, Lilianka27, Stokrotka21 SYNUŚ-
16.06- karolina0522 CÓRCIA
17.06- patrycja_24 CÓRCIA- Aleksandra
18.06- Stokrotka2626
19.06- anioleczka, Mo.nika
20.06- Rozalia SYNUŚ-Mikołaj,asiaaaaaa, A1984 SYNUŚ- Borys
21.06- Marcia86 CÓRCIA- Maja,Gosia82
22.06- sss SYNUŚ- Marcelek
23.06- An_Be, nenette CÓRCIA
24.06- Soprecius68, annaj, ewkaa28
25.06- Sista CÓRCIA- Olga, Diana95, agawera, Andziorr, karolinka85 SYNUŚ
26.06- Lilirose SYNUŚ- Szymon, Nikonka CÓRCIA- Nela
27.06- XxMoniaxX CÓRCIA- Amelka, eva84 SYNUŚ- Aleksander
, gosi_a CÓRCIA- Zuzia
28.06- karollaa, Dada
29.06- EP!C CÓRCIA- Iga, dorcia8919
30.06- Marteczka91 (bejbik może być 05.07.), Sabela (bejbik może być 03.07.), kusiczka (bejbik może być 04.07.)
Rywalizacja płciowa
22- dziewczynka: 21- chłopiec
Bocian odwiedził łącznie: 81 mamuś
Wszystkim mamusiom - zdrowych, spokojnych i radosnych 9 miesięcy!
Były z nami mamy dziesięciu Aniołków. Otulamy Was modlitwą.
Kalendarz on-line założony przez Kasię, w którym można wpisywać wizyty:
http://www.kalendarzonline.com/login.php
login: BellyBestF
hasło: czerwiec2015
przyznawać się kto jeszcze się nie pochwalił płcią na liście
Chłopaki podganiają trochęlilirose, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
Płcią i imieniem
Boże, ale mi hormony dają do wiwatu. Byłam na zakupach ciuchowych dla synka i jak zobaczyłam cudny szary kaftanik z napisem Mój tata jest suuuper to mało się w sklepie nie poryczałam... Wrażliwość level hard
Też tak macie?Scintilla, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość
Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥