X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 6- tym m-cu :D

możecie mi zmienić na liście Amelkę na Julię :D mąż zmienił zdanie :D

Sista, gosi_a, nenette, karolinka85, Scintilla, Joasia:), lilirose lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w 22 tygodniu. Rano przywitała mnie wiadomość od Belly, ze Maleństwo wazy juz 350g, no i wlasnie tyle miała Olga przedwczoraj :) A juz się zaczynałam martwić, ze przy Waszych wagach, to moja jest kruszynką ;)
    Nikonka - gratuluję Dziewczynki !!! Tu się naprawdę damsko robi ;)
    Wczoraj Olga miała czkawkę, chyba ze rytm pupą wybijała - śmieszne uczucie :)

karolinka85, Scintilla, nenette, Ania1704, Joasia:), lilirose lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek. :-)

Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączki :-) w ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto :-)

Scintilla Ty też zaszalej :-)

A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozy :-) i żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam! :-)

Sista, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose - u mnie tez wrażliwość na wyższym lewelu. Jak tylko jakaś mini przykrość, łzy jak grochy. A jak widzę maleństwa jadące z porodówki, to oczy czerwone :) Za 4 miesiące będziemy z Olga ta trasa jechały :):):)

gosi_a, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika przez pomyłkę kliknęłam " lubię " :) nie za nakaz celibatu i leżenia ;)

spoko :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia mi dopisz dziewczynkę do listy będzie Izabela

Scintilla, Joasia:), zyrcia lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a mi dopisz imię-Pola :)

Scintilla, Joasia:), zyrcia, Katha81 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc jednak dziewczynki górą;)
    U nas dziś pięknie świeci słoneczko, a my koło południa wybieramy się z powrotem do Wawy. Znów 5-6 godzin w samochodzie. Dziś znów miałam pobudkę o 2 w nocy i tak leżałam do 5. Normalnie masakra. Człowiek chce się wyspać, a tu nic z tego.
    Ja już zaszalałam z rana i zjadłam jednego pączka. Może jeszcze później skuszę się na drugiego. Smacznego i miłego dnia;)

Sista, Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek. :-)

Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączki :-) w ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto :-)

Scintilla Ty też zaszalej :-)

A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozy :-) i żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam! :-)

Ja mam podobnie jak czuje jak sie rusza łzy same lecą ,wczoraj wieczorem moj M poczuł to tak sie ucieszyłam ze az poplakalam ;) chore to ale fajne z hormonami nie wygramy .

Ja dzisiaj tez paczka wciagne w DD TVN mówili ,ze na szczęście jednego każdy powinien zjesc ;) to moj M chyba ze szczęścia odfrunie bo 7 to min....;)

Miłego dnia Mamusie.
    Ja dzis sie wyspalam wiec humor super i siły dużo jutro polowkowe takze zobacze Leoncja :)

Scintilla, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Ja niedawno wstałam, wezmę prysznic i zbieram się do gina na usg. Zobaczymy co powie. Niczego mu nie powiem o pępowinie, niech sam potwierdzi.
    Na szczęście noc była spokojna, a synek szaleje od rana :) Potem z mężusiem na pączki, będziemy się obżerać :D Miłego dnia!

Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette jeszcze tak z ciekawości. Na kiedy udało Ci się zapisać na Agatową?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rańca :)

ja bojkotuję pączki bo nie lubię, za to piję dziś kawę :)
    Mąż mi zabronił, mimo że małą kawkę wolno - twierdzi ze przeze mnie dzieciak nie będzie spał bo się uzależni od kofeiny :P
    No to cichaczem przemyciłam kawę do pracy :P

Gratuluję kolejnych super wieści :)

Mój mały coś wczoraj ucichł- cały dzień nic, czasami tylko lekko pukał. Aż się zastanawiałam skąd odmiana i wymyśliłam... ja po prostu się więcej ruszam a mniej leżę teraz, jak wróciłam do pracy :P I mały nie ma wyboru, musi siedzieć cicho :)
    Teraz siedzę przy kompie i dostaję bęcki więc nic się nie zmieniło :P

Scintilla, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i MY :)
    Po wczorajszej wizycie u diabetologa jestem spokojniejsza - cukry mieszczą się w granicach normy, próby wątrobowe ładne i na razie Insulina mnie omija :D

Dostałam zielone światełko aby dzisiaj nagrzeszyć.
    I tak właśnie wygląda tłusty czwartek "na wypasie" u ciężarówki z cukrzycą :D :

http://wrzucaj.net/images/2015/02/12/DSC03071.jpg

gosi_a trzymam kciuki aby cukier nie walnął nam powyżej 140 :D
    Ja również się cieszę, że grono słodkich mam się nam nie powiększa :)

Sista - nie przejmuj się wagą - moja kruszyna w 21+1 dniu ważyła 372g jeszcze nasze dziewczyny nadrobią na końcówce ;)

Gratuluje wszystkich wizyt, kopniaków i naszych humorków - nawet tych łzawych bo zwykle potwierdzają, że wszystko z nami jest w "normie" :)
    Słodkiego dnia mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:21

karolinka85, Ania1704, Joasia:), Sista, Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 6 m-cu :)
    Tesciowa z rana zrobila paczki i przyniosla ;) zjedlismy juz 2 ;)

Scintilla, agawera, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam zapisać się do szkoły rodzenia
    Zamierzam zjeść paczki i fwworki najwyżej mnie zemdli zauważyłam że nie mogę jeść słodyczy a ja je uwielbiam :( o kawie to już nie wspomnę odrazu bym calowala muszle
    Dziś obudziłam się ze strasznym bólem biodra a teraz jeszcze doszła pachniało, mój mówi ze jak teraz chodzę jak kulawa to co będzie pod koniec ciąży

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Ja właśnie jem faworki, miałam pomysł aby zrobić samej w domu ale wczoraj mój M zabrał mnie na kolację i do kina :) :) Maleńka w trakcie seansu była spokojna dopiero po powrocie do domu dała o sobie znać :)
    Naczytałam się waszych wypowiedzi na temat zasiłków, ja mam umowę do końca tego roku! Moja kochana kierowniczka zapewniła mnie, że zostanie mi ona przedłużona ja reszcie dziewczyn z zespołu! Gdy oddawałam tel. służbowy pani w kadrach powiedziała do mnie, że oni zrobią wszystko abym miała gdzie wrócić po wszystkich przysługujących mi urlopach! Także pójdę na urlop rodzicielski za 80 %.
    Jestem ciekawa kiedy ZUS wypłaci mi kasę, czy w tym samym dniu kiedy pensja z pracy!!!
    Smacznego dnia :) :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tłusty czwartek i życzę miłego obżarstwa ;)

Mam pytanie do dziewczyn w 24/25 tygodniu ciąży - jak wysoko kopią Wasze dzieci? Moje jest ułożone główkowo i kopie wysoko, ostatnio zaczyna być to mocno wyczuwalne. Tylko martwię się bo wyczytałam gdzieś, że dno macicy na tym etapie znajduje się w okolicy pępka a ja czuje kopniaki wyżej, i nie tylko ja bo mój mąż też. Czy to możliwe, że taka anatomia mojej macicy? Ogólnie przed ciążą byłam dość drobna a mój brzuszek nie rozłazi się na boki także już sama nie wiem. Wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca... możliwe, że za szybko to wszystko rośnie? O.o

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zus ma swoje terminy i nie licz ze zlozysz papiery i nadtepnego dnia dostaniesz kase...jak sie nie myle to jest to 30 dni max chybw niech sss sie wypowie ;)

A ja znalazlam wozek xlander xt z fotelikiem delti elmo wszystko za 500zl w dobrym stanie myslicie zeby kupic i nie czekac na inne oferty?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Właśnie czekam na dostawę pączusiów, mąż wysłany do cukierni :)
    Słodkie mamusie, trzymam kciuki by cukier pozostał w normie :)

Monia bardzo fajnie, to mamy dwie Juleczki :)

Kochane trzymam kciuki za wizyty i a Tym "po"gratuluje dobrych wieści.

A teraz z innej beczki temat. Pamietam, że temat kąpieli dziecka był poruszany i opinie o tummmy tub " czyli tzw wiaderku " też.
    Moje zdanie brzmiało " to trochę egzotyczna metoda " Takie mialsm zdanie do wczoraj. Miałam okazje zobaczyć taką kąpiel maluszka na żywo i jestem w szoku

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam :) Ale za to miałam na śniadanie croissanta, pomarańczową konfiturę i truskawki :)

Co do spania to też dziś było ciężko, zasnęłam grubo po 1, a obudziłam się zaraz po 7, i za nic w świecie nie mogłam zasnąć. Dopiero niedawno jak już doszłam trochę do siebie to dostałam jakiś zastrzyk energii i ogarniam wszystko po kolei. Jedynie problem mam z weną do robienia obiadu, dziś mam przygotowane mięcho na gulasz po węgiersku, do tego jeszcze smażenie placków... ooooo, już mi się nie chce :)

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ