Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami w 6- tym m-cu :D

możecie mi zmienić na liście Amelkę na Julię :D mąż zmienił zdanie :D

Sista, gosi_a, nick nieaktualny, karolinka85, Scintilla, nick nieaktualny, lilirose lubią tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Dziewczyny w 22 tygodniu. Rano przywitała mnie wiadomość od Belly, ze Maleństwo wazy juz 350g, no i wlasnie tyle miała Olga przedwczoraj :) A juz się zaczynałam martwić, ze przy Waszych wagach, to moja jest kruszynką ;)
    Nikonka - gratuluję Dziewczynki !!! Tu się naprawdę damsko robi ;)
    Wczoraj Olga miała czkawkę, chyba ze rytm pupą wybijała - śmieszne uczucie :)

karolinka85, Scintilla, nick nieaktualny, nick nieaktualny, nick nieaktualny, lilirose lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek. :-)

Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączki :-) w ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto :-)

Scintilla Ty też zaszalej :-)

A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozy :-) i żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam! :-)

Sista, Scintilla, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilirose - u mnie tez wrażliwość na wyższym lewelu. Jak tylko jakaś mini przykrość, łzy jak grochy. A jak widzę maleństwa jadące z porodówki, to oczy czerwone :) Za 4 miesiące będziemy z Olga ta trasa jechały :):):)

gosi_a, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Kasika przez pomyłkę kliknęłam " lubię " :) nie za nakaz celibatu i leżenia ;)

spoko :-)

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia mi dopisz dziewczynkę do listy będzie Izabela

Scintilla, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrcia a mi dopisz imię-Pola :)

Scintilla, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Katha81 lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A więc jednak dziewczynki górą;)
    U nas dziś pięknie świeci słoneczko, a my koło południa wybieramy się z powrotem do Wawy. Znów 5-6 godzin w samochodzie. Dziś znów miałam pobudkę o 2 w nocy i tak leżałam do 5. Normalnie masakra. Człowiek chce się wyspać, a tu nic z tego.
    Ja już zaszalałam z rana i zjadłam jednego pączka. Może jeszcze później skuszę się na drugiego. Smacznego i miłego dnia;)

Sista, Scintilla, nick nieaktualny, karolinka85, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek. :-)

Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączki :-) w ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto :-)

Scintilla Ty też zaszalej :-)

A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozy :-) i żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam! :-)

Ja mam podobnie jak czuje jak sie rusza łzy same lecą ,wczoraj wieczorem moj M poczuł to tak sie ucieszyłam ze az poplakalam ;) chore to ale fajne z hormonami nie wygramy .

Ja dzisiaj tez paczka wciagne w DD TVN mówili ,ze na szczęście jednego każdy powinien zjesc ;) to moj M chyba ze szczęścia odfrunie bo 7 to min....;)

Miłego dnia Mamusie.
    Ja dzis sie wyspalam wiec humor super i siły dużo jutro polowkowe takze zobacze Leoncja :)

Scintilla, nick nieaktualny, nick nieaktualny lubią tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! :) Ja niedawno wstałam, wezmę prysznic i zbieram się do gina na usg. Zobaczymy co powie. Niczego mu nie powiem o pępowinie, niech sam potwierdzi.
    Na szczęście noc była spokojna, a synek szaleje od rana :) Potem z mężusiem na pączki, będziemy się obżerać :D Miłego dnia!

Scintilla, nick nieaktualny, karolinka85, nick nieaktualny, karolina0522 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenette jeszcze tak z ciekawości. Na kiedy udało Ci się zapisać na Agatową?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć z rańca :)

ja bojkotuję pączki bo nie lubię, za to piję dziś kawę :)
    Mąż mi zabronił, mimo że małą kawkę wolno - twierdzi ze przeze mnie dzieciak nie będzie spał bo się uzależni od kofeiny :P
    No to cichaczem przemyciłam kawę do pracy :P

Gratuluję kolejnych super wieści :)

Mój mały coś wczoraj ucichł- cały dzień nic, czasami tylko lekko pukał. Aż się zastanawiałam skąd odmiana i wymyśliłam... ja po prostu się więcej ruszam a mniej leżę teraz, jak wróciłam do pracy :P I mały nie ma wyboru, musi siedzieć cicho :)
    Teraz siedzę przy kompie i dostaję bęcki więc nic się nie zmieniło :P

Scintilla, nick nieaktualny, Sista lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się i MY :)
    Po wczorajszej wizycie u diabetologa jestem spokojniejsza - cukry mieszczą się w granicach normy, próby wątrobowe ładne i na razie Insulina mnie omija :D

Dostałam zielone światełko aby dzisiaj nagrzeszyć.
    I tak właśnie wygląda tłusty czwartek "na wypasie" u ciężarówki z cukrzycą :D :

http://wrzucaj.net/images/2015/02/12/DSC03071.jpg

gosi_a trzymam kciuki aby cukier nie walnął nam powyżej 140 :D
    Ja również się cieszę, że grono słodkich mam się nam nie powiększa :)

Sista - nie przejmuj się wagą - moja kruszyna w 21+1 dniu ważyła 372g jeszcze nasze dziewczyny nadrobią na końcówce ;)

Gratuluje wszystkich wizyt, kopniaków i naszych humorków - nawet tych łzawych bo zwykle potwierdzają, że wszystko z nami jest w "normie" :)
    Słodkiego dnia mamuśki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:21

karolinka85, nick nieaktualny, nick nieaktualny, Sista, Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy sie w 6 m-cu :)
    Tesciowa z rana zrobila paczki i przyniosla ;) zjedlismy juz 2 ;)

Scintilla, agawera, nick nieaktualny, Sista lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruszam zapisać się do szkoły rodzenia
    Zamierzam zjeść paczki i fwworki najwyżej mnie zemdli zauważyłam że nie mogę jeść słodyczy a ja je uwielbiam :( o kawie to już nie wspomnę odrazu bym calowala muszle
    Dziś obudziłam się ze strasznym bólem biodra a teraz jeszcze doszła pachniało, mój mówi ze jak teraz chodzę jak kulawa to co będzie pod koniec ciąży

Sista lubi tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie!!! Ja właśnie jem faworki, miałam pomysł aby zrobić samej w domu ale wczoraj mój M zabrał mnie na kolację i do kina :) :) Maleńka w trakcie seansu była spokojna dopiero po powrocie do domu dała o sobie znać :)
    Naczytałam się waszych wypowiedzi na temat zasiłków, ja mam umowę do końca tego roku! Moja kochana kierowniczka zapewniła mnie, że zostanie mi ona przedłużona ja reszcie dziewczyn z zespołu! Gdy oddawałam tel. służbowy pani w kadrach powiedziała do mnie, że oni zrobią wszystko abym miała gdzie wrócić po wszystkich przysługujących mi urlopach! Także pójdę na urlop rodzicielski za 80 %.
    Jestem ciekawa kiedy ZUS wypłaci mi kasę, czy w tym samym dniu kiedy pensja z pracy!!!
    Smacznego dnia :) :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• Z. Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w tłusty czwartek i życzę miłego obżarstwa ;)

Mam pytanie do dziewczyn w 24/25 tygodniu ciąży - jak wysoko kopią Wasze dzieci? Moje jest ułożone główkowo i kopie wysoko, ostatnio zaczyna być to mocno wyczuwalne. Tylko martwię się bo wyczytałam gdzieś, że dno macicy na tym etapie znajduje się w okolicy pępka a ja czuje kopniaki wyżej, i nie tylko ja bo mój mąż też. Czy to możliwe, że taka anatomia mojej macicy? Ogólnie przed ciążą byłam dość drobna a mój brzuszek nie rozłazi się na boki także już sama nie wiem. Wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca... możliwe, że za szybko to wszystko rośnie? O.o

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • aghata Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania zus ma swoje terminy i nie licz ze zlozysz papiery i nadtepnego dnia dostaniesz kase...jak sie nie myle to jest to 30 dni max chybw niech sss sie wypowie ;)

A ja znalazlam wozek xlander xt z fotelikiem delti elmo wszystko za 500zl w dobrym stanie myslicie zeby kupic i nie czekac na inne oferty?

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja :)

Właśnie czekam na dostawę pączusiów, mąż wysłany do cukierni :)
    Słodkie mamusie, trzymam kciuki by cukier pozostał w normie :)

Monia bardzo fajnie, to mamy dwie Juleczki :)

Kochane trzymam kciuki za wizyty i a Tym "po"gratuluje dobrych wieści.

A teraz z innej beczki temat. Pamietam, że temat kąpieli dziecka był poruszany i opinie o tummmy tub " czyli tzw wiaderku " też.
    Moje zdanie brzmiało " to trochę egzotyczna metoda " Takie mialsm zdanie do wczoraj. Miałam okazje zobaczyć taką kąpiel maluszka na żywo i jestem w szoku

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• nadine24 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam :) Ale za to miałam na śniadanie croissanta, pomarańczową konfiturę i truskawki :)

Co do spania to też dziś było ciężko, zasnęłam grubo po 1, a obudziłam się zaraz po 7, i za nic w świecie nie mogłam zasnąć. Dopiero niedawno jak już doszłam trochę do siebie to dostałam jakiś zastrzyk energii i ogarniam wszystko po kolei. Jedynie problem mam z weną do robienia obiadu, dziś mam przygotowane mięcho na gulasz po węgiersku, do tego jeszcze smażenie placków... ooooo, już mi się nie chce :)

Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
‹‹ 560 561 562 563 564 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ