Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny w 22 tygodniu. Rano przywitała mnie wiadomość od Belly, ze Maleństwo wazy juz 350g, no i wlasnie tyle miała Olga przedwczoraj
A juz się zaczynałam martwić, ze przy Waszych wagach, to moja jest kruszynką
Nikonka - gratuluję Dziewczynki !!! Tu się naprawdę damsko robi
Wczoraj Olga miała czkawkę, chyba ze rytm pupą wybijała - śmieszne uczucie
karolinka85, Scintilla, nenette, Ania1704, Joasia:), lilirose lubią tę wiadomość
-
Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek.
Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączkiw ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto
Scintilla Ty też zaszalej
A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozyi żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam!
Sista, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A więc jednak dziewczynki górą
U nas dziś pięknie świeci słoneczko, a my koło południa wybieramy się z powrotem do Wawy. Znów 5-6 godzin w samochodzie. Dziś znów miałam pobudkę o 2 w nocy i tak leżałam do 5. Normalnie masakra. Człowiek chce się wyspać, a tu nic z tego.
Ja już zaszalałam z rana i zjadłam jednego pączka. Może jeszcze później skuszę się na drugiego. Smacznego i miłego dnia;)Sista, Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek.
Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączkiw ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto
Scintilla Ty też zaszalej
A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozyi żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam!
Ja mam podobnie jak czuje jak sie rusza łzy same lecą ,wczoraj wieczorem moj M poczuł to tak sie ucieszyłam ze az poplakalamchore to ale fajne z hormonami nie wygramy .
Ja dzisiaj tez paczka wciagne w DD TVN mówili ,ze na szczęście jednego każdy powinien zjescto moj M chyba ze szczęścia odfrunie bo 7 to min....
Miłego dnia Mamusie.
Ja dzis sie wyspalam wiec humor super i siły dużo jutro polowkowe takze zobacze LeoncjaScintilla, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!
Ja niedawno wstałam, wezmę prysznic i zbieram się do gina na usg. Zobaczymy co powie. Niczego mu nie powiem o pępowinie, niech sam potwierdzi.
Na szczęście noc była spokojna, a synek szaleje od ranaPotem z mężusiem na pączki, będziemy się obżerać
Miłego dnia!
Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Cześć z rańca
ja bojkotuję pączki bo nie lubię, za to piję dziś kawę
Mąż mi zabronił, mimo że małą kawkę wolno - twierdzi ze przeze mnie dzieciak nie będzie spał bo się uzależni od kofeiny
No to cichaczem przemyciłam kawę do pracy
Gratuluję kolejnych super wieści
Mój mały coś wczoraj ucichł- cały dzień nic, czasami tylko lekko pukał. Aż się zastanawiałam skąd odmiana i wymyśliłam... ja po prostu się więcej ruszam a mniej leżę teraz, jak wróciłam do pracyI mały nie ma wyboru, musi siedzieć cicho
Teraz siedzę przy kompie i dostaję bęcki więc nic się nie zmieniłoScintilla, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość
-
Witamy się i MY
Po wczorajszej wizycie u diabetologa jestem spokojniejsza - cukry mieszczą się w granicach normy, próby wątrobowe ładne i na razie Insulina mnie omija
Dostałam zielone światełko aby dzisiaj nagrzeszyć.
I tak właśnie wygląda tłusty czwartek "na wypasie" u ciężarówki z cukrzycą:
http://wrzucaj.net/images/2015/02/12/DSC03071.jpg
gosi_a trzymam kciuki aby cukier nie walnął nam powyżej 140
Ja również się cieszę, że grono słodkich mam się nam nie powiększa
Sista - nie przejmuj się wagą - moja kruszyna w 21+1 dniu ważyła 372g jeszcze nasze dziewczyny nadrobią na końcówce
Gratuluje wszystkich wizyt, kopniaków i naszych humorków - nawet tych łzawych bo zwykle potwierdzają, że wszystko z nami jest w "normie"
Słodkiego dnia mamuśki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:21
karolinka85, Ania1704, Joasia:), Sista, Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Ruszam zapisać się do szkoły rodzenia
Zamierzam zjeść paczki i fwworki najwyżej mnie zemdli zauważyłam że nie mogę jeść słodyczy a ja je uwielbiamo kawie to już nie wspomnę odrazu bym calowala muszle
Dziś obudziłam się ze strasznym bólem biodra a teraz jeszcze doszła pachniało, mój mówi ze jak teraz chodzę jak kulawa to co będzie pod koniec ciążySista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie!!! Ja właśnie jem faworki, miałam pomysł aby zrobić samej w domu ale wczoraj mój M zabrał mnie na kolację i do kina
Maleńka w trakcie seansu była spokojna dopiero po powrocie do domu dała o sobie znać
Naczytałam się waszych wypowiedzi na temat zasiłków, ja mam umowę do końca tego roku! Moja kochana kierowniczka zapewniła mnie, że zostanie mi ona przedłużona ja reszcie dziewczyn z zespołu! Gdy oddawałam tel. służbowy pani w kadrach powiedziała do mnie, że oni zrobią wszystko abym miała gdzie wrócić po wszystkich przysługujących mi urlopach! Także pójdę na urlop rodzicielski za 80 %.
Jestem ciekawa kiedy ZUS wypłaci mi kasę, czy w tym samym dniu kiedy pensja z pracy!!!
Smacznego dniaScintilla lubi tę wiadomość
-
Witam w tłusty czwartek i życzę miłego obżarstwa
Mam pytanie do dziewczyn w 24/25 tygodniu ciąży - jak wysoko kopią Wasze dzieci? Moje jest ułożone główkowo i kopie wysoko, ostatnio zaczyna być to mocno wyczuwalne. Tylko martwię się bo wyczytałam gdzieś, że dno macicy na tym etapie znajduje się w okolicy pępka a ja czuje kopniaki wyżej, i nie tylko ja bo mój mąż też. Czy to możliwe, że taka anatomia mojej macicy? Ogólnie przed ciążą byłam dość drobna a mój brzuszek nie rozłazi się na boki także już sama nie wiem. Wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca... możliwe, że za szybko to wszystko rośnie?Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ania zus ma swoje terminy i nie licz ze zlozysz papiery i nadtepnego dnia dostaniesz kase...jak sie nie myle to jest to 30 dni max chybw niech sss sie wypowie
A ja znalazlam wozek xlander xt z fotelikiem delti elmo wszystko za 500zl w dobrym stanie myslicie zeby kupic i nie czekac na inne oferty?[/url]
-
nick nieaktualnyWitam się i ja
Właśnie czekam na dostawę pączusiów, mąż wysłany do cukierni
Słodkie mamusie, trzymam kciuki by cukier pozostał w normie
Monia bardzo fajnie, to mamy dwie Juleczki
Kochane trzymam kciuki za wizyty i a Tym "po"gratuluje dobrych wieści.
A teraz z innej beczki temat. Pamietam, że temat kąpieli dziecka był poruszany i opinie o tummmy tub " czyli tzw wiaderku " też.
Moje zdanie brzmiało " to trochę egzotyczna metoda " Takie mialsm zdanie do wczoraj. Miałam okazje zobaczyć taką kąpiel maluszka na żywo i jestem w szokuScintilla, Sista lubią tę wiadomość
-
A ja jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam
Ale za to miałam na śniadanie croissanta, pomarańczową konfiturę i truskawki
Co do spania to też dziś było ciężko, zasnęłam grubo po 1, a obudziłam się zaraz po 7, i za nic w świecie nie mogłam zasnąć. Dopiero niedawno jak już doszłam trochę do siebie to dostałam jakiś zastrzyk energii i ogarniam wszystko po kolei. Jedynie problem mam z weną do robienia obiadu, dziś mam przygotowane mięcho na gulasz po węgiersku, do tego jeszcze smażenie placków... ooooo, już mi się nie chceScintilla, Sista lubią tę wiadomość