Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Witam Dziewczyny w 22 tygodniu. Rano przywitała mnie wiadomość od Belly, ze Maleństwo wazy juz 350g, no i wlasnie tyle miała Olga przedwczoraj
A juz się zaczynałam martwić, ze przy Waszych wagach, to moja jest kruszynką 
Nikonka - gratuluję Dziewczynki !!! Tu się naprawdę damsko robi
Wczoraj Olga miała czkawkę, chyba ze rytm pupą wybijała - śmieszne uczucie
karolinka85, Scintilla, nenette, Ania1704, Joasia:), lilirose lubią tę wiadomość
-
Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek.

Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączki
w ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto 
Scintilla Ty też zaszalej
A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozy
i żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam!
Sista, Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A więc jednak dziewczynki górą

U nas dziś pięknie świeci słoneczko, a my koło południa wybieramy się z powrotem do Wawy. Znów 5-6 godzin w samochodzie. Dziś znów miałam pobudkę o 2 w nocy i tak leżałam do 5. Normalnie masakra. Człowiek chce się wyspać, a tu nic z tego.
Ja już zaszalałam z rana i zjadłam jednego pączka. Może jeszcze później skuszę się na drugiego. Smacznego i miłego dnia;)
Sista, Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Lilirose u mnie też wrażliwość na maxa. Płaczę na programie nasz nowy dom za każdym razem. Wczoraj mialam napad śmiechu a zaraz po nim napad płaczu. A łzy w oczach mam po każdym kopnięciu i oglądaniu tych maleńkich ubranek.

Dzisiaj robię sobie lekką dyspensę w diecie i pozwolę sobie na dwa pączki
w ciągu dwóch tygodni zjadłam tylko dwie kostki mega gorzkiej czekolady. Dzisiaj będzie prawdziwe święto 
Scintilla Ty też zaszalej
A tak poza tym to gratulacje za świetne wyniki glukozy
i żeby mi tam żadna więcej nie dołączyła do słodkich mam! 
Ja mam podobnie jak czuje jak sie rusza łzy same lecą ,wczoraj wieczorem moj M poczuł to tak sie ucieszyłam ze az poplakalam
chore to ale fajne z hormonami nie wygramy .
Ja dzisiaj tez paczka wciagne w DD TVN mówili ,ze na szczęście jednego każdy powinien zjesc
to moj M chyba ze szczęścia odfrunie bo 7 to min....
Miłego dnia Mamusie.
Ja dzis sie wyspalam wiec humor super i siły dużo jutro polowkowe takze zobacze Leoncja
Scintilla, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

-
Dzień dobry!
Ja niedawno wstałam, wezmę prysznic i zbieram się do gina na usg. Zobaczymy co powie. Niczego mu nie powiem o pępowinie, niech sam potwierdzi.
Na szczęście noc była spokojna, a synek szaleje od rana
Potem z mężusiem na pączki, będziemy się obżerać
Miłego dnia!
Scintilla, nenette, karolinka85, Joasia:), karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Cześć z rańca

ja bojkotuję pączki bo nie lubię, za to piję dziś kawę
Mąż mi zabronił, mimo że małą kawkę wolno - twierdzi ze przeze mnie dzieciak nie będzie spał bo się uzależni od kofeiny
No to cichaczem przemyciłam kawę do pracy
Gratuluję kolejnych super wieści
Mój mały coś wczoraj ucichł- cały dzień nic, czasami tylko lekko pukał. Aż się zastanawiałam skąd odmiana i wymyśliłam... ja po prostu się więcej ruszam a mniej leżę teraz, jak wróciłam do pracy
I mały nie ma wyboru, musi siedzieć cicho 
Teraz siedzę przy kompie i dostaję bęcki więc nic się nie zmieniło
Scintilla, Joasia:), Sista lubią tę wiadomość
-
Witamy się i MY

Po wczorajszej wizycie u diabetologa jestem spokojniejsza - cukry mieszczą się w granicach normy, próby wątrobowe ładne i na razie Insulina mnie omija
Dostałam zielone światełko aby dzisiaj nagrzeszyć.
I tak właśnie wygląda tłusty czwartek "na wypasie" u ciężarówki z cukrzycą
:
http://wrzucaj.net/images/2015/02/12/DSC03071.jpg
gosi_a trzymam kciuki aby cukier nie walnął nam powyżej 140
Ja również się cieszę, że grono słodkich mam się nam nie powiększa
Sista - nie przejmuj się wagą - moja kruszyna w 21+1 dniu ważyła 372g jeszcze nasze dziewczyny nadrobią na końcówce
Gratuluje wszystkich wizyt, kopniaków i naszych humorków - nawet tych łzawych bo zwykle potwierdzają, że wszystko z nami jest w "normie"
Słodkiego dnia mamuśki
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 10:21
karolinka85, Ania1704, Joasia:), Sista, Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Ruszam zapisać się do szkoły rodzenia
Zamierzam zjeść paczki i fwworki najwyżej mnie zemdli zauważyłam że nie mogę jeść słodyczy a ja je uwielbiam
o kawie to już nie wspomnę odrazu bym calowala muszle
Dziś obudziłam się ze strasznym bólem biodra a teraz jeszcze doszła pachniało, mój mówi ze jak teraz chodzę jak kulawa to co będzie pod koniec ciąży
Sista lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie!!! Ja właśnie jem faworki, miałam pomysł aby zrobić samej w domu ale wczoraj mój M zabrał mnie na kolację i do kina
Maleńka w trakcie seansu była spokojna dopiero po powrocie do domu dała o sobie znać 
Naczytałam się waszych wypowiedzi na temat zasiłków, ja mam umowę do końca tego roku! Moja kochana kierowniczka zapewniła mnie, że zostanie mi ona przedłużona ja reszcie dziewczyn z zespołu! Gdy oddawałam tel. służbowy pani w kadrach powiedziała do mnie, że oni zrobią wszystko abym miała gdzie wrócić po wszystkich przysługujących mi urlopach! Także pójdę na urlop rodzicielski za 80 %.
Jestem ciekawa kiedy ZUS wypłaci mi kasę, czy w tym samym dniu kiedy pensja z pracy!!!
Smacznego dnia
Scintilla lubi tę wiadomość
-
Witam w tłusty czwartek i życzę miłego obżarstwa

Mam pytanie do dziewczyn w 24/25 tygodniu ciąży - jak wysoko kopią Wasze dzieci? Moje jest ułożone główkowo i kopie wysoko, ostatnio zaczyna być to mocno wyczuwalne. Tylko martwię się bo wyczytałam gdzieś, że dno macicy na tym etapie znajduje się w okolicy pępka a ja czuje kopniaki wyżej, i nie tylko ja bo mój mąż też. Czy to możliwe, że taka anatomia mojej macicy? Ogólnie przed ciążą byłam dość drobna a mój brzuszek nie rozłazi się na boki także już sama nie wiem. Wizytę mam dopiero pod koniec miesiąca... możliwe, że za szybko to wszystko rośnie?
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Ania zus ma swoje terminy i nie licz ze zlozysz papiery i nadtepnego dnia dostaniesz kase...jak sie nie myle to jest to 30 dni max chybw niech sss sie wypowie

A ja znalazlam wozek xlander xt z fotelikiem delti elmo wszystko za 500zl w dobrym stanie myslicie zeby kupic i nie czekac na inne oferty?
[/url] -
nick nieaktualnyWitam się i ja

Właśnie czekam na dostawę pączusiów, mąż wysłany do cukierni
Słodkie mamusie, trzymam kciuki by cukier pozostał w normie
Monia bardzo fajnie, to mamy dwie Juleczki
Kochane trzymam kciuki za wizyty i a Tym "po"gratuluje dobrych wieści.
A teraz z innej beczki temat. Pamietam, że temat kąpieli dziecka był poruszany i opinie o tummmy tub " czyli tzw wiaderku " też.
Moje zdanie brzmiało " to trochę egzotyczna metoda " Takie mialsm zdanie do wczoraj. Miałam okazje zobaczyć taką kąpiel maluszka na żywo i jestem w szoku
Scintilla, Sista lubią tę wiadomość
-
A ja jeszcze ani jednego pączka nie zjadłam
Ale za to miałam na śniadanie croissanta, pomarańczową konfiturę i truskawki 
Co do spania to też dziś było ciężko, zasnęłam grubo po 1, a obudziłam się zaraz po 7, i za nic w świecie nie mogłam zasnąć. Dopiero niedawno jak już doszłam trochę do siebie to dostałam jakiś zastrzyk energii i ogarniam wszystko po kolei. Jedynie problem mam z weną do robienia obiadu, dziś mam przygotowane mięcho na gulasz po węgiersku, do tego jeszcze smażenie placków... ooooo, już mi się nie chce
Scintilla, Sista lubią tę wiadomość