X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ania u mnie jest ok 200osób i wypłacane mam przez firmę wtedy kiedy wypłaty:)
    To super, czyli jest szansa na to, że nie będę uzależniona od Zus-u!

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie dziś jakiś taki senny dzień, ale zaraz idę po pączki i mam nadzieję że troszkę cukier mnie pobudzi. Mam zamiar dziś przeszyć guziki w płaszczu bo brzuszek się już nie mieści. Czy tylko ja nie wchodzę już w swoją zimową kurtkę?? :D
    z. przy moim położeniu miednicowym czuję ruchy trochę powyżej pępka, ale też na samym dole jakby na brzegu majtek i sama nie wiem już czy Hania zmieniła położenie i nieraz się zastanawiam czym to ona tam kopie, gdzie ma nóżki a gdzie rączki :D W pon. będę miała usg więc się dowiem, bardzo zależy mi żeby mała ułożyła się główkowo bo bardzo chciałabym rodzić naturalnie :)

Joasia, nadine ja o tym wiaderku słyszałam jakieś negatywne opinie w pracy i mówiła to osoba która to stosowała, ale nie powiem dokładnie o co chodziło bo wtedy jeszcze zupełnie nie interesowałam się tematami dzieciowymi :D

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ruchy to ja też czuje je nisko, czasami jak leże na boku to mam wrażenie jakby mała pukała mnie w plecy! Może jest taka możliwość bo mam łożysko na tylniej ścianie :/

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily jak wrócisz ze szkoły ;) to zdaj nam relację co i jak. Wydaję mi się że chyba pierwsza z nas zaczynasz edukację. ;)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:

gosi_a trzymam kciuki aby cukier nie walnął nam powyżej 140 :D
    Ja również się cieszę, że grono słodkich mam się nam nie powiększa :)

Jeden pączek wciągnięty i po godzinie cukier 93 :) Także w następnym posiłku wjadę w jeszcze dwie sztuki :)

Scintilla, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Jeden pączek wciągnięty i po godzinie cukier 93 :) Także w następnym posiłku wjadę w jeszcze dwie sztuki :)

I weź tu zrozum te cukry o.O

U mnie po godzinie po kilku sztukach mini pączków z serem + kawa z mlekiem cukier 118 więc się "zmieściłam" :)

gosi_a, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :) nie odzywam sie często,ale czytam regularnie :) wczoraj po wizycie wszystko ok jest dobrze mała już waży ponad 600 gram :) a co do ruchów to jak je czujecie ? bo ja czasem czuje intensywnie a czasami pare dni leniuchuje i nic nie czuje praktycznie tylko troszke to tak ma wyglądać ? ale gin mówił ze wszystko ok za tydzien ide na glukoze i mam pytanie czy trzeba ją kupić a aptece ?Pozdrawiam

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zjadłam dwa pączki i jogurt naturalny. Zobaczymy co będzie za godzinę. :-)

aaaaa cukier 96 :-) nawet nie wiecie jaka to radocha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:06

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do wagi, to ja mam 8,5 na plusie. Na ostatniej wizycie u mojego gina miałam plus 7 i nic nie mówił. Nigdy do tej pory nie powiedział, ze za dużo przytyłam. Ale to może dlatego, ze tyje regularnie i w tym samym tempie przez cały czas. Po pierwszym trymestrze miałam 3 na plusie. Teraz, jak w książce - 0,5 kg na tydzień ;) Na moim oddziale nie maja wagi, wiec nie kontroluje ;)
    Jestem na szpitalnym wikcie, wiec rodzice przynieśli mi dzisiaj dwa paczki i paczkę faworkow. Zjadłam już przed obiadem i teraz leżę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:29

Ania1704, Scintilla, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja musiałam ostatnio kupić glukoze. A muszę się pochwalić bo dziś dostałam wyniki i na całe szczęście nie dołączę do "słodkich mam" :-) wszystko w normie :-) także pączkiem dziś nie pogardze.

Ruchy też różnie czuję,czasem mój mały ma dzień lenia a czasem szaleje na całego.
    Od paru dni wyczuwam kopniaki nad pepkiem. Mam wrażenie że teraz brzuch szybko mi rośnie i zaczynam się czuć taka niezdarna :-) najgorzej jak wstaję z pozycji leżącej,wyglądam chyba wtedy jak babcia :-)
    Zaraz zbieram się na powtórkę badań połówkowych,mam nadzieję że dziś uda się już wszystko zmierzyć. I będę walczyć o jakaś fotke fajną,dziś im nie popuszcze:-)

Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell nie taki mały ten Twój 'mały' :D Moja dziewczynka w piątek ważyła 495g :D
    Ja też ruchy różnie czuję, raz bardzo dużo raz mniej. Ale ostatnio codziennie Hania się przywita choćby raz :)

Sista coś późno masz obiad. U nas w szpitalu jak w zegarku: 7.30 śniadanie, 12 obiad, 16.30 kolacja :D a potem dożywianie własne :D

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Jeśli chodzi o kąpiele to ja polecam taką foczkę: http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-okt-i5073539983.html

Aka81 Używałaś już tego? taki leżaczek wstawia się do wanny czy i tak trzeba kupić wanienkę?

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Evell nie taki mały ten Twój 'mały' :D Moja dziewczynka w piątek ważyła 495g :D
    Ja też ruchy różnie czuję, raz bardzo dużo raz mniej. Ale ostatnio codziennie Hania się przywita choćby raz :)

Sista coś późno masz obiad. U nas w szpitalu jak w zegarku: 7.30 śniadanie, 12 obiad, 16.30 kolacja :D a potem dożywianie własne :D

U nas dosyć elastycznie, śniadanie 8.00-8.30, obiad 12.00-13.00 (dziś był 12.30), kolacja 17.00-17.30. Za to rano pobudka o 5.00. Najpierw temperatura, za chwile pani od podłogi, potem pani od śmieci, potem ksiądz z Komunia (czy ktoś śpi czy nie śpi, zawsze wchodzi i pyta), potem pani od mycia umywalki, potem inna od mycia łazienki. Potem obchód, śniadanie i lek :) Coś czuję, ze po powrocie będę miała jak Dada - od 5.00 nie będę mogła spać ;)

U Was tez tak słonko cudnie swieci i czuć wiosnę ? U nas okno otwarte i mam wrażenie, ze to kwiecień :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny
    Ja ruchy czuję bardzo nisko pod pępkiem z 10 cm.w dół :-)
    razem.z.bratem kupiliśmy mamie na urodziny kotkę rasy mein come. :-) super futrzak,

Tylko czemu tyle kasy?? Na ten miesiąc wydatki przekroczyły mój budżet

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    lily jak wrócisz ze szkoły ;) to zdaj nam relację co i jak. Wydaję mi się że chyba pierwsza z nas zaczynasz edukację. ;)

startuje do szkoły 18.02 o 17,30 ćwiczenia dla ciężarnych o 14 i wizyta do ginekologa 15,15 zapowiada się niezła środa tez nie moge sie doczekać
    jutro jest piątek mam nadzieję ze dowiem sie kim jest cosiek usg połówkowe

Sista, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    startuje do szkoły 18.02 o 17,30 ćwiczenia dla ciężarnych o 14 i wizyta do ginekologa 15,15 zapowiada się niezła środa tez nie moge sie doczekać
    jutro jest piątek mam nadzieję ze dowiem sie kim jest cosiek usg połówkowe

Agawera, jak będziesz w sr w środę to zapytaj proszę kiedy będzie można zapisywać się na kwiecień na zajęcia bo póki co to harmonogram na stronie jest do marca.
    Będę wdzięczna :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a próbowałaś tam dzwonić ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze nie dzwonilam, ale i tak będę mogła dopiero od kwietnia chodzić bo do końca marca pracuje.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja tez mam jutro polowkowe.

Odebrałam wyniki 120 glukozy co myślicie?

A i odebrałam wypis i wyniki ze szpitala i Leon ważył w niedzielę 347 gram :) nic mi nawet nie mówili

agawera lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane życzę Wam słodkiego tłustego czwartku <3
    3126xc7.jpg
    Pochwalę się otóż w końcu spaliśmy na Naszym nowym łóżku <3 cudnie, wygodnie, rewelacja :)
    ogólnie czujemy się Ok :) dziś nawet sporo energii mam :O :O
    Ciekawa jestem ile Nasz Maluch będzie ważył na następnej wizycie:) to będzie jakoś 25tc - mam nadzieję, że po ostatnim USG ładnie nadrobi Bąbel :) i że w końcu uda Nam się wpaść na jakieś imię dla Niego :P póki co jest bezimienny :x
    Dziś się troszkę wystraszyłam bo rano jak wstałam to poczułam, że coś mi cieknie aż po nodze :O oczywiście od razu myśl - "odeszły wody" i przerażenie :| ale poszłam siusiu i nie zauważyłam nic niepokojącego tzn. żadnego odchodzącego czopa (czopu), żadnych plamień czy krwawień, brzuszek też jest bez zmian tzn. nie twardnieje, nie spina się, nie mam bóli @ więc staram się być spokojna :P Może to ten śluz tak poleciał albo nie trzymam moczu ?? :O :O Póki co jest dobrze brak skurczy itp. więc luz :x - albo wydaje mi się, że luz :P
    No i dziś zaszalałam i wydałam na Młodego ponad 100zł - chyba już wystarczy ciuszków :P tak jakoś wyszło, że poszłam do biblioteki a po drodze weszłam do "lumpa a tam dostawa nowego towaru no i się zaopatrzyłam w różności dla Bąbla i najlepsze, że same firmowe rzeczy :) więc się opłacało :)
    No i mam nadzieję, że Młody już pozostanie Młodym :P Chyba dwa USG nie mogły się mylić :)
    A to dzisiejsze łupy:
    pół śpiochy i portki:
    29vhzsi.jpg
    body na krótki rękaw:
    wrcp41.jpg
    body na długi:
    r2ndbm.jpg
    i bluzeczki:
    30wwb2p.jpg
    troszkę się tego nazbierało :) Mąż stwierdził, że teraz to już nie ma wyjścia i musi skręcić komodę dla Młodego :)
    Kochane życzę Wam pięknego popołudnia :)
    Ja jeszcze dziś muszę wyciągnąć męża na zakupy bo na weekend ponoć teściowa wpadnie więc trzeba jakieś ciacho zrobić i sałatkę :D Dobrze, że lubię gotować to nie ma problemu ;)
    Buziaki <3

zyrcia, agawera, patrycja_24, Z., karolinka85, Scintilla, Sista, Aka81, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ