X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Ania u mnie jest ok 200osób i wypłacane mam przez firmę wtedy kiedy wypłaty:)
    To super, czyli jest szansa na to, że nie będę uzależniona od Zus-u!

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny :)
    U mnie dziś jakiś taki senny dzień, ale zaraz idę po pączki i mam nadzieję że troszkę cukier mnie pobudzi. Mam zamiar dziś przeszyć guziki w płaszczu bo brzuszek się już nie mieści. Czy tylko ja nie wchodzę już w swoją zimową kurtkę?? :D
    z. przy moim położeniu miednicowym czuję ruchy trochę powyżej pępka, ale też na samym dole jakby na brzegu majtek i sama nie wiem już czy Hania zmieniła położenie i nieraz się zastanawiam czym to ona tam kopie, gdzie ma nóżki a gdzie rączki :D W pon. będę miała usg więc się dowiem, bardzo zależy mi żeby mała ułożyła się główkowo bo bardzo chciałabym rodzić naturalnie :)

Joasia, nadine ja o tym wiaderku słyszałam jakieś negatywne opinie w pracy i mówiła to osoba która to stosowała, ale nie powiem dokładnie o co chodziło bo wtedy jeszcze zupełnie nie interesowałam się tematami dzieciowymi :D

Z. lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o ruchy to ja też czuje je nisko, czasami jak leże na boku to mam wrażenie jakby mała pukała mnie w plecy! Może jest taka możliwość bo mam łożysko na tylniej ścianie :/

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily jak wrócisz ze szkoły ;) to zdaj nam relację co i jak. Wydaję mi się że chyba pierwsza z nas zaczynasz edukację. ;)

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:

gosi_a trzymam kciuki aby cukier nie walnął nam powyżej 140 :D
    Ja również się cieszę, że grono słodkich mam się nam nie powiększa :)

Jeden pączek wciągnięty i po godzinie cukier 93 :) Także w następnym posiłku wjadę w jeszcze dwie sztuki :)

Scintilla, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Jeden pączek wciągnięty i po godzinie cukier 93 :) Także w następnym posiłku wjadę w jeszcze dwie sztuki :)

I weź tu zrozum te cukry o.O

U mnie po godzinie po kilku sztukach mini pączków z serem + kawa z mlekiem cukier 118 więc się "zmieściłam" :)

gosi_a, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej brzuchatki :) nie odzywam sie często,ale czytam regularnie :) wczoraj po wizycie wszystko ok jest dobrze mała już waży ponad 600 gram :) a co do ruchów to jak je czujecie ? bo ja czasem czuje intensywnie a czasami pare dni leniuchuje i nic nie czuje praktycznie tylko troszke to tak ma wyglądać ? ale gin mówił ze wszystko ok za tydzien ide na glukoze i mam pytanie czy trzeba ją kupić a aptece ?Pozdrawiam

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja teraz zjadłam dwa pączki i jogurt naturalny. Zobaczymy co będzie za godzinę. :-)

aaaaa cukier 96 :-) nawet nie wiecie jaka to radocha :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 14:06

Scintilla, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, co do wagi, to ja mam 8,5 na plusie. Na ostatniej wizycie u mojego gina miałam plus 7 i nic nie mówił. Nigdy do tej pory nie powiedział, ze za dużo przytyłam. Ale to może dlatego, ze tyje regularnie i w tym samym tempie przez cały czas. Po pierwszym trymestrze miałam 3 na plusie. Teraz, jak w książce - 0,5 kg na tydzień ;) Na moim oddziale nie maja wagi, wiec nie kontroluje ;)
    Jestem na szpitalnym wikcie, wiec rodzice przynieśli mi dzisiaj dwa paczki i paczkę faworkow. Zjadłam już przed obiadem i teraz leżę ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 13:29

Ania1704, Scintilla, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell ja musiałam ostatnio kupić glukoze. A muszę się pochwalić bo dziś dostałam wyniki i na całe szczęście nie dołączę do "słodkich mam" :-) wszystko w normie :-) także pączkiem dziś nie pogardze.

Ruchy też różnie czuję,czasem mój mały ma dzień lenia a czasem szaleje na całego.
    Od paru dni wyczuwam kopniaki nad pepkiem. Mam wrażenie że teraz brzuch szybko mi rośnie i zaczynam się czuć taka niezdarna :-) najgorzej jak wstaję z pozycji leżącej,wyglądam chyba wtedy jak babcia :-)
    Zaraz zbieram się na powtórkę badań połówkowych,mam nadzieję że dziś uda się już wszystko zmierzyć. I będę walczyć o jakaś fotke fajną,dziś im nie popuszcze:-)

Scintilla, karolinka85 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell nie taki mały ten Twój 'mały' :D Moja dziewczynka w piątek ważyła 495g :D
    Ja też ruchy różnie czuję, raz bardzo dużo raz mniej. Ale ostatnio codziennie Hania się przywita choćby raz :)

Sista coś późno masz obiad. U nas w szpitalu jak w zegarku: 7.30 śniadanie, 12 obiad, 16.30 kolacja :D a potem dożywianie własne :D

• BrumBrumek Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aka81 wrote:
    Jeśli chodzi o kąpiele to ja polecam taką foczkę: http://allegro.pl/anatomiczny-lezaczek-fotelik-do-kapieli-foczka-okt-i5073539983.html

Aka81 Używałaś już tego? taki leżaczek wstawia się do wanny czy i tak trzeba kupić wanienkę?

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    Evell nie taki mały ten Twój 'mały' :D Moja dziewczynka w piątek ważyła 495g :D
    Ja też ruchy różnie czuję, raz bardzo dużo raz mniej. Ale ostatnio codziennie Hania się przywita choćby raz :)

Sista coś późno masz obiad. U nas w szpitalu jak w zegarku: 7.30 śniadanie, 12 obiad, 16.30 kolacja :D a potem dożywianie własne :D

U nas dosyć elastycznie, śniadanie 8.00-8.30, obiad 12.00-13.00 (dziś był 12.30), kolacja 17.00-17.30. Za to rano pobudka o 5.00. Najpierw temperatura, za chwile pani od podłogi, potem pani od śmieci, potem ksiądz z Komunia (czy ktoś śpi czy nie śpi, zawsze wchodzi i pyta), potem pani od mycia umywalki, potem inna od mycia łazienki. Potem obchód, śniadanie i lek :) Coś czuję, ze po powrocie będę miała jak Dada - od 5.00 nie będę mogła spać ;)

U Was tez tak słonko cudnie swieci i czuć wiosnę ? U nas okno otwarte i mam wrażenie, ze to kwiecień :):):)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, dziewczyny
    Ja ruchy czuję bardzo nisko pod pępkiem z 10 cm.w dół :-)
    razem.z.bratem kupiliśmy mamie na urodziny kotkę rasy mein come. :-) super futrzak,

Tylko czemu tyle kasy?? Na ten miesiąc wydatki przekroczyły mój budżet

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    BrumBrumek wrote:
    lily jak wrócisz ze szkoły ;) to zdaj nam relację co i jak. Wydaję mi się że chyba pierwsza z nas zaczynasz edukację. ;)

startuje do szkoły 18.02 o 17,30 ćwiczenia dla ciężarnych o 14 i wizyta do ginekologa 15,15 zapowiada się niezła środa tez nie moge sie doczekać
    jutro jest piątek mam nadzieję ze dowiem sie kim jest cosiek usg połówkowe

Sista, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    startuje do szkoły 18.02 o 17,30 ćwiczenia dla ciężarnych o 14 i wizyta do ginekologa 15,15 zapowiada się niezła środa tez nie moge sie doczekać
    jutro jest piątek mam nadzieję ze dowiem sie kim jest cosiek usg połówkowe

Agawera, jak będziesz w sr w środę to zapytaj proszę kiedy będzie można zapisywać się na kwiecień na zajęcia bo póki co to harmonogram na stronie jest do marca.
    Będę wdzięczna :)

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marcia a próbowałaś tam dzwonić ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jeszcze nie dzwonilam, ale i tak będę mogła dopiero od kwietnia chodzić bo do końca marca pracuje.

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agawera ja tez mam jutro polowkowe.

Odebrałam wyniki 120 glukozy co myślicie?

A i odebrałam wypis i wyniki ze szpitala i Leon ważył w niedzielę 347 gram :) nic mi nawet nie mówili

agawera lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej Kochane życzę Wam słodkiego tłustego czwartku <3
    3126xc7.jpg
    Pochwalę się otóż w końcu spaliśmy na Naszym nowym łóżku <3 cudnie, wygodnie, rewelacja :)
    ogólnie czujemy się Ok :) dziś nawet sporo energii mam :O :O
    Ciekawa jestem ile Nasz Maluch będzie ważył na następnej wizycie:) to będzie jakoś 25tc - mam nadzieję, że po ostatnim USG ładnie nadrobi Bąbel :) i że w końcu uda Nam się wpaść na jakieś imię dla Niego :P póki co jest bezimienny :x
    Dziś się troszkę wystraszyłam bo rano jak wstałam to poczułam, że coś mi cieknie aż po nodze :O oczywiście od razu myśl - "odeszły wody" i przerażenie :| ale poszłam siusiu i nie zauważyłam nic niepokojącego tzn. żadnego odchodzącego czopa (czopu), żadnych plamień czy krwawień, brzuszek też jest bez zmian tzn. nie twardnieje, nie spina się, nie mam bóli @ więc staram się być spokojna :P Może to ten śluz tak poleciał albo nie trzymam moczu ?? :O :O Póki co jest dobrze brak skurczy itp. więc luz :x - albo wydaje mi się, że luz :P
    No i dziś zaszalałam i wydałam na Młodego ponad 100zł - chyba już wystarczy ciuszków :P tak jakoś wyszło, że poszłam do biblioteki a po drodze weszłam do "lumpa a tam dostawa nowego towaru no i się zaopatrzyłam w różności dla Bąbla i najlepsze, że same firmowe rzeczy :) więc się opłacało :)
    No i mam nadzieję, że Młody już pozostanie Młodym :P Chyba dwa USG nie mogły się mylić :)
    A to dzisiejsze łupy:
    pół śpiochy i portki:
    29vhzsi.jpg
    body na krótki rękaw:
    wrcp41.jpg
    body na długi:
    r2ndbm.jpg
    i bluzeczki:
    30wwb2p.jpg
    troszkę się tego nazbierało :) Mąż stwierdził, że teraz to już nie ma wyjścia i musi skręcić komodę dla Młodego :)
    Kochane życzę Wam pięknego popołudnia :)
    Ja jeszcze dziś muszę wyciągnąć męża na zakupy bo na weekend ponoć teściowa wpadnie więc trzeba jakieś ciacho zrobić i sałatkę :D Dobrze, że lubię gotować to nie ma problemu ;)
    Buziaki <3

zyrcia, agawera, patrycja_24, Z., karolinka85, Scintilla, Sista, Aka81, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ