X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • annaj Koleżanka

Wysłany: 12 lutego 2015, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam niedawno do domu byłam na małych zakupach. Nabyłam lovellę proszek jest w tesco w promocji, herbatki dla mamy karmiącej w rossmanie i pieluszki też w promocji- baby dram fun&fit. Będziemy ich używać razem z pampersami co by troche kieszeń odciążyć. Zatem trochu grosza zostało, będę dalej obserwować promocje w rossmanie co by jeszcze kosmetyki nabyć.

Bratowa pożyczy mi rogal do karmienia to też fajny bonus.

A pączki pyszne, choć wolę lody zakupiłam mały zapas w makro i mam co jeść :)

f2w3skjot714tnej.png
    17u9anlitdud0u9j.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    No i dziewczyny na ostatniej wizycie gin pobrał mi wymaz z pochwy bo często infekcje łapałam i dzwoniłam i okazało się że mam bakterie "escherichia coli"
    już patrzyłam co to jest i nie wiem jak tego syfa złapałam dbam o higienę aż przesadnie bo od wielu lat męczę się z infekcjami pochwy a nawet nie wiem sąk je złapałam kiedyś:( Tyle dobrze że jednak coś wiadomo i jutro ide na wizytę po antybiotyk mam nadzieję że mi to przejdzie i Małej nic nie będzie:(
    Truskaweczko - chciałam zacytować, a polubiłam, skorki. Ja to mam, choc w przewodzie moczowym. Nie musiałaś nic robić nadzwyczajnego, my w tym stanie jesteśmy narażone na takie infekcje. Ja uważam na siebie, dbam o higienę i złapałam. Mam cicha nadzieje, ze nie przeszło do pochwy. Gin na pewno ma juz wyniki badania, z których wynika jaki antybiotyk na to działa i Ci przepisze. Wszystko bedzie dobrze, musi być !!

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Truskaweczko - chciałam zacytować, a polubiłam, skorki. Ja to mam, choc w przewodzie moczowym. Nie musiałaś nic robić nadzwyczajnego, my w tym stanie jesteśmy narażone na takie infekcje. Ja uważam na siebie, dbam o higienę i złapałam. Mam cicha nadzieje, ze nie przeszło do pochwy. Gin na pewno ma juz wyniki badania, z których wynika jaki antybiotyk na to działa i Ci przepisze. Wszystko bedzie dobrze, musi być !!

No w sumie dobrze że sie zgodziłam na ten wymaz to może juz całkiem mnie wyleczy bo to masakra jak co kilka miesięcy sie to odnawia i kupe kasy trzeba wydać na leki co i tak do końca mi nie pomagały:( Mam nadzieję że Małej nic nie bezie z tego powodu niby pochwa jest zamknięta czopem śluzowym ale takie bakterie są niebezpieczne dla maluszków :(

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękuje scintilla..mam nadzieję,że będą miejsca jak akurat będę potrzebowała..ja łodzi w ogóle nie znam,a wiadomo chcę jak najtaniej,bo za 110zł na dobe przez 1mies robi się ładna sumka,której po prostu nie mam

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko jak nam dobrze wszystko pójdzie z remontem i mieszkaniem to chętnie Cię przygarnę :) będziemy mieszkać wtedy prawie na przeciwko matki polki jak termin nie zgra się z moim porodem i nie zjedzie mi się pół rodziny to na pewno będę miała miejsce do spania :) Więc jakby nie było miejsca w szpitalu to dawaj znać.

Scintilla, kasika8303 lubią tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Truskaweczka250 wrote:
    No w sumie dobrze że sie zgodziłam na ten wymaz to może juz całkiem mnie wyleczy bo to masakra jak co kilka miesięcy sie to odnawia i kupe kasy trzeba wydać na leki co i tak do końca mi nie pomagały:( Mam nadzieję że Małej nic nie bezie z tego powodu niby pochwa jest zamknięta czopem śluzowym ale takie bakterie są niebezpieczne dla maluszków :(
    Truskaweczko - mnie wczoraj pobrali wymaz z szyjki na posiew. Ufam, ze nic nie wychodują. Wyniki chyba w poniedziałek. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !!!

Truskaweczka250, Nieukowa lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    dziękuje scintilla..mam nadzieję,że będą miejsca jak akurat będę potrzebowała..ja łodzi w ogóle nie znam,a wiadomo chcę jak najtaniej,bo za 110zł na dobe przez 1mies robi się ładna sumka,której po prostu nie mam

Rozumiem .... koszt hoteli w Łodzi to faktycznie b. droga sprawa. Zresztą najlepiej będzie kiedy będziesz jak najbliżej dziecka a Szpital jest oddalony od Centrum - dlatego może warto zadzwonić i zapytać jak to fizycznie wygląda - czy zwykle jest problem z miejscem czy szpital stara się pomóc. Jeśli termin porodu nie ulegnie zmianie i urodzisz w czerwcu to wydaje mi się, że mogą robić się powoli wolne miejsca w BURS_ach a tam koszt za dobę zwykle nie przekracza 30/40zł.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 17:31

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Truskaweczko - mnie wczoraj pobrali wymaz z szyjki na posiew. Ufam, ze nic nie wychodują. Wyniki chyba w poniedziałek. Trzymam kciuki aby wszystko było dobrze !!!
    To ja też trzymam kciuki za Ciebie:)

Sista lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzięki dziewczyny..jestem przerażona i już sama nie wiem co myśleć,kiedy ona mi się nie rusza,kiedy jej nie czuję ciągle myślę,że może dostała porażenia..najgorsze są też wszystkie powikłania,piszą tylko same złe rzeczy..ona już chyba nie będzie taka na 100% zdrowa.

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka musisz walczyć o Małą sadzę że będzie Wam wdzięczna jak dorośnie i zrozumie jaka silna jest miłość Matki do swojego dziecka zdrowego czy chorego miłość nie wybiera kocha równie mocno. Trzymam kciuki za Was nie można się poddawać.

Viola lubi tę wiadomość

25.png
    Mili <3
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka27 wrote:
    dzięki dziewczyny..jestem przerażona i już sama nie wiem co myśleć,kiedy ona mi się nie rusza,kiedy jej nie czuję ciągle myślę,że może dostała porażenia..najgorsze są też wszystkie powikłania,piszą tylko same złe rzeczy..ona już chyba nie będzie taka na 100% zdrowa.

na 100% to możesz być tylko pewna tego, że będzie TWOJA! Wiem, że łatwo pisać abyś nie czytała historii w Internecie bo to silniejsze od człowieka ale pewnie sama widzisz, że wśród pesymistycznych wieści są i prawdziwe ludzie cuda! Każda z nas wierzy, że i Twoja historia skończy się takim właśnie małym, ruchliwym cudem :)

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nadine24 wrote:
    Żyrcia będziesz mogła Leona przebierać 3 razy dziennie :)

Agawera ja też zamierzam używać wielorazowych pieluszek, ale tak od 2-3 miesiąca bo podobno wcześniej ciężko jest się wyrobić z praniem :) Ale udało mi się wymyślić bardziej ekonomiczną opcję. Znalazłam w necie w dobrej cenie tkaninę PUL z której robi się otulacze, do tego mam też wykrój pieluszki wielorazowych i zaangażowałam babcię, która się zna na szyciu na maszynie. Do środku tetra zamiast tych "super chłonących" wkładów i gotowe :) czekam właśnie na pierwsze egzemplarze :)

Na razie kupuje pieluszki używane z Facebooka a wkładki kupie nowe

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianko tak strasznie mi przykro..ale wierze ze u Was bedzie inaczej,tzn.ze wszystko pomyslnie sie skonczy..a corcia bedzie sprawna tak samo jak jej rowiesnicy..zobaczysz tak wlasnie bedzie <3 Bog czuwa nad nami wszystkimi i napewno nie pozwoli zeby ten malutki skarb cierpial..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • lilirose Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    to moje wszystkie łupy -_- stwierdzam, że już koniec, teraz czas na resztę :D myślicie, że wystarczy :>???
    5lxpfm.jpg
    2laqwpf.jpg
    dpuvjb.jpg
    2s6n8sg.jpg
    ajqhjn.jpg

Zyrcia, !!!!!!!!!!! Jakie piękne ciuszki!

Powiedz, gdzie kupiłaś śpiochy? Ja chyba jestem ślepa, ale w sklepach albo same pajacyki, albo kaftaniki albo body. Śpiochów jak na lekarstwo :///

karolina0522, zyrcia lubią tę wiadomość

Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
    p19uyx8dp2cbt5uf.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Ale dużo ubrań już macie :-)
    Ja wkoncu przełamałem lody i kupiłam pierwsze 4 pary śpiochów,
    Jutro na 10 40 mam usg,.przepływów mózgowych , więc spytam.się,.czy LEnka nie zmieniła się w Leona :-) u mnie wszyscy zapatrzeni i mnie też to dopadło, jestem bardzo pociągająca.

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilianka bardzo mi przykro, ale trzymam za Was mocno kciuki. Bądź dzielna dla maluszka, bardzo życzę Ci żeby wszystko potoczyło się jak trzeba, musi tak być!

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W końcu dotarłam do domku. Miniu waży już 450 g i strasznie się wiercił podczas badania. Kładł skrzyżowane łokcie na twarz i znów nie chciał pokazać jak wygląda, tylko siurka wystawiał.Wszystkie parametry w normie oprócz ogniska hyperechogennego w lewej komorze serca i do tego są dwa, więc mocno się zmartwiłam :( Lekarz mówił że przeważnie nic to nie znaczy, ale w połączeniu z pępowiną dwunaczyniową lepiej jest dokładnie zbadać serduszko i zrobić to echo.
    Nenette dzwoniłam na Agatową ponownie, poprosiłam o szybszą wizytę i powiedziałam jak sytuacja wygląda, ale znów usłyszałam że nie ma terminów, więc nie wiem czemu u Ciebie się tak szybko udało :/ Tzn dobrze że masz za chwilę, ale nie rozumiem czemu ja mam czekać prawie 1,5 m-ca...ehh...
    Niestety humor mnie na chwilę opuścił i nawet pączki nie pomogły...Mam nadzieję że synek jest zdrowy, bo wiadomo już głowa mi zaczęła pisać najgorsze scenariusze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 18:28

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy każdym badaniu usg boje się ze serduszka nie będzie lekarz słyszał

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia,nie martw sie napewno wszystko jest i bedzie ok..tym ogniskiem sie nie przejmuj..moj synek tez ma..ale gin mowil zeby tym sie nie przejmowac ze to nie zadna wada ani nic..
    Wiec mysle ze lacznie z pepowina dwunaczyniowa to nic zlego nie oznacza ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2015, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilirose wrote:
    Zyrcia, !!!!!!!!!!! Jakie piękne ciuszki!

Powiedz, gdzie kupiłaś śpiochy? Ja chyba jestem ślepa, ale w sklepach albo same pajacyki, albo kaftaniki albo body. Śpiochów jak na lekarstwo :///
    w smyku kupowałam, zobacz jeszcze na stronie, bo byly super wyprzedaże ;) w 5-10-15 chyba też były i w tesco ;) na stronie 5-10-15 też jeszcze jakieś przeceny są i śpiochy też były ;)

lilirose lubi tę wiadomość

‹‹ 564 565 566 567 568 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ