Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
agawera wrote:mój już zapowiedziała że jak bedzie cieplej na wiosne wyeksmituje nas włączne z Weroniką do moich rodziów i bedzie odgrzybiac nasz pokój
czy pojawiaja sie wam hemorojdy z odbytu dziś rano mi sie coś pojawilo ale nie wiem czy to nie jedno razowa akcja
Ja nic takiego nie mam ale teraz w ciazy jem wszystko co bogate w blonnik i co dobrze wpływa na przemianę materii ,dzieki temu "łatwiej idzie"...
Na ktora jutro gin ?
-
zyrcia wrote:w smyku kupowałam, zobacz jeszcze na stronie, bo byly super wyprzedaże
w 5-10-15 chyba też były i w tesco
na stronie 5-10-15 też jeszcze jakieś przeceny są i śpiochy też były
Dzięki))
Kurczę, ale mnie dziś swędzą sutki i brodawki!!! Pierwszy raz tak mam.Szczęśliwy 3 cs, maluszku zostań z nami ♥
-
Agawera od 2 dni mam hemorojdy, dziś już mniej dokuczają
Zyrciu, dzięki za te linki do sklepów , miałam małej nic nie kupować , ale jak zobaczyłam te cuda to nie mogłam się oprzeć
zyrcia lubi tę wiadomość
-
Lilianko tulę Cię wirtualnie, jest mi strasznie przykro. Wiem że to trudne ale musisz być silna dla dzieciaczka. Wierzę i trzymam kciuki aby po porodzie okazało się że wszystko jest ok.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2015, 22:49
-
Witam się po badaniach polowkowych i po paczkach
z malutką wszystko ok, nadal pozostaje dziewczynką i póki co ma ułożenie miednicowego - siedziała sobie po turecku. Za to nie wiem czy mi się nie szykuje szybsze zwolnienie niż sobie zaplanowalam bo mam krótka szyjkę (2,7), za to jest twarda i zamnknieta i lekarka stwierdziła ze może być taka moja uroda. Ale na pewno się skróciła bo miesiąc temu miałam 3,3 czyli tez nie jakoś dużo. Ponoć przy samym badaniu palpacyjnym nie ma wskazań do zakładania np pessara póki co ale leki dostalam - luteina, lactovaginal i no spa w razie potrzeby bo od wczoraj mi się tez jakoś dziwnie brzuch napina. Za tydzień kontrolna wizyta i zobaczymy...
Co do ubranej to jak kupilam 2 wiary po ok 50 szt ciuszkow używanych co prawda, ale jedna wiata za 50zl a druga za pieluszki dada z biedronki to teraz zal mi pieniędzy na nowe jak ostatnio widziałam w Reserved sukienkie za 56 zł... Ale co nie co pewnie dokupieJoasia:), zyrcia, Nieukowa, karolinka85, sss, Scintilla, Rozalia lubią tę wiadomość
Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
Witam Was Mamusie 13 w piątek
dla przesadnych niech bedzie szczęśliwy
Ja do tego grona nie należę wiec luz
Dzis bedzie sie dużo działo na 10 mam w gdansku zebranie z szefem pozniej jade do naszego mieszkania bo podobno maja dzis skończyć podłogę kłaść i drzwi,wiec w koncu bedzie wszystko na czysto)) Pozniej zabieram mojego M na walentynkowy obiad do włoskiej knajpy a na 18 polowkowe : D Dzis bez drzemki w ciagu dnia ale mam nadzieje,ze bedzie tyle atrakcji i adrenaliny ,ze wytrzymam i bez tego
karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
agawera wrote:mój już zapowiedziała że jak bedzie cieplej na wiosne wyeksmituje nas włączne z Weroniką do moich rodziów i bedzie odgrzybiac nasz pokój
czy pojawiaja sie wam hemorojdy z odbytu dziś rano mi sie coś pojawilo ale nie wiem czy to nie jedno razowa akcja
Agawera - ja jak na razie nie mam hemoroidów. Choc juz miałam kilka przygód z ta przypadłością, okropne uczucie. Staram się, jak Dada, jeść dużo rzeczy obfitych w błonnik i pic dużo wody. Dzięki temu jestem w toalecie max. co dwa dni. Zapytaj lekarza i poczytaj w necie co można robić aby zapobiec na przyszłość. Myślę, niestety, ze im wyżej brzuszki tym może być gorzej. Powodzenia życzę !!
-
Witajcie Dziewczyny w kolejnym pięknym dniu
Muszę dziś mojego gina poszukać i zapytać czy w poniedziałek wychodzę. Bo jeśli nie, to muszę wyjsć na własne żądanie, bo we wtorek połówkowe, a termin mam juz ostateczny, bo wg. USG to bedzie juz 22w4d. W poniedziałek dyżur powinien mieć gin, u którego mam we wtorek połówkowe, może mnie zrozumie
Miłego i słonecznego dnia Dziewczyny !! Dla mnie pechowa 13-tka jest tylko w środęAnia1704 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny
Dzionek dobry o tyle, że piątunioJa wiem że większość z was nie widzi różnicy, ale pracujące wciąż odliczają do weekendów
Dziś po południu mam powtórkę usg serca połówkowe, bo ostatnio mały nie pokazał co mu tam pika w środkuPoza tym wporzo... w pracy kupa pracy, ale to już standard... Idę zaraz do studentów, co by nieść kaganek oświaty ;/
Hemoroida mam od kilku lat i póki co jest "grzeczny" w tej mojej ciąży. Ale po połogu chyba wyciągnę skierowanie na leczenie, bo ile można się z tym dziadostwem kulać.
Jutro mam w planach szoping ciuszkowy (wszystko przez Zyrcię, chętki mi narobiła!) żeby podłapać może jakieś fajne rampersy i śpiochy... A potem wpadam do kumpeli - kolejna która jak tylko usłyszała o ciąży to mi spakowała pakęNie wiem jeszcze co, ale już się boję po jej entuzjazmie, że tona
karolinka85, Sista, zyrcia, Rozalia, nenette, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Witam się i ja kolejnego słonecznego dnia:)
Wczoraj wracaliśmy do Wawy ponad 7h. Masakra. Niby jechało się dobrze, ale najpierw wstąpiliśmy na cmentarz do babci, do sklepu po jakieś drobne zakupy i chyba z 8 razy na stacje na siku. Miałam dość jak już byliśmy na miejscu. Walnęłam się do spania i ledwo dziś wstałam.
Nieukowa u mnie teście też dali nam kasę na wózek i kazali kupić taki jaki chcemy i dla nas było to akurat lepsze rozwiązanie bo ja wolę wszystko wybierać sama.
Co do ciuszków to ja nie kupuję nowych bo jednak szkoda na nie kasy. Malutka i i tak szybko z nich wyrośnie, a ja w ciągu 3 miesięcy myślę, że jeszcze upoluję coś w szmateksach. Jak się poszuka to można znaleźć tam takie cudeńka, że aż się oczy świecąChciałabym jeszcze upolować jakieś rampersy bo strasznie mi się podobają, ale to może jak zrobi się cieplej. Ostatnio dostałam jeszcze od bratowej chyba 6 par bucików, a obiecała mi też i ubranka.
Chyba zaczyna mnie łapać jakieś przeziębienie. Dziś ból gardła i chyba wyskoczy mi opryszczka. -
karolinka85 wrote:Sista,a to nie moga zrobic Ci w szpitalu polowkowego? U nas tak robia..ze odbywa sie podczas pobytu w szpitalu..
nenette, karolinka85, maglic, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
U mnie też pięknie i słonecznie, ale niestety mimo to poranki mam koszmarne. Od jakiegoś czasu w ogóle nie potrafię się wyspać, budzę się w środku nocy i nie mogę już spać albo nie umiem wieczorem zasnąć. Masakra
Dziś piątek 13stego, ale zawsze ten dzień staram się obrócić w szczęśliwy.
A wieczorem idę na urodzinki, jedziemy na gokarty. Niestety będę się musiała obejść tylko widokiem, boję się jakiegoś urazu, a w tych "kontaktowych" autkach o to nie trudno. Będę się bawić w cheerleaderkę mojego MSista, karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Witam dzisiejszego pięknego słonecznego dnia:)
Dzisiaj w nocy nie mogłam spać...
śniło mi sie że mała mnie kopała jak sie obudziłam to okazało sie ze naprawdę tak mocno mnie kopieże zasnąć nie mogłam, i masowałam brzuch a Mała jeszcze bardziej kopała główkę miała z prawej strony i nóżkami nad macicą leciały kopniaczki:) Miłe uczucie nie dała sie wyspać ale i tak sie cieszyłam że tak ruchliwa jest:) Oby to jednorazowy wybryczek w nocy po porodzie jeszcze nie będzie mi spała w nocy hehe
Dzisiaj jadę do gina na 16 po leki na tę bakterię oby, pomogły.karolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
U nas również pięknie świeci słonko - i dzień się ładnie wydłuża - achh... wczoraj po 16.00 byłam jeszcze w stanie dostrzec kurze do wytarcia
Zazdroszczę Wam już tych kompletów ubrań - nam się udało potwierdzić zakup mebli więc po 8 marca oficjalnie będę mogła zacząć myśleć o kompletowaniu wyprawki - w międzyczasie remont na tip top - obecnie siedzimy w stosie reklamówek i kartonów ( A wiadomo, że kartony potrafią być niebezpieczne)
Trochę przeraża mnie wizja różowych zakupów - bo ciężko dostać dla dziewczynki inne kolory ( nie wspominając już o modzie na body w panterkę) ale czasu mi wystarczy aby skompletować kolekcję "neutral"
Mój M. słyszał coś wczoraj w radiu o planowanych na MAJ strajkach położnych i pielęgniarek - wiecie coś o tym ? -
Scintilla wrote:U nas również pięknie świeci słonko - i dzień się ładnie wydłuża - achh... wczoraj po 16.00 byłam jeszcze w stanie dostrzec kurze do wytarcia
Zazdroszczę Wam już tych kompletów ubrań - nam się udało potwierdzić zakup mebli więc po 8 marca oficjalnie będę mogła zacząć myśleć o kompletowaniu wyprawki - w międzyczasie remont na tip top - obecnie siedzimy w stosie reklamówek i kartonów ( A wiadomo, że kartony potrafią być niebezpieczne)
Trochę przeraża mnie wizja różowych zakupów - bo ciężko dostać dla dziewczynki inne kolory ( nie wspominając już o modzie na body w panterkę) ale czasu mi wystarczy aby skompletować kolekcję "neutral"
Mój M. słyszał coś wczoraj w radiu o planowanych na MAJ strajkach położnych i pielęgniarek - wiecie coś o tym ?
Jaki strajk o_O ?? -
Truskaweczka250 wrote:Jaki strajk o_O ??
Właśnie nie mogę w Internecie wyszukać nic konkretnego - ale biorąc pod uwagę ilość strajków obecnie wcale by mnie to nie zdziwiło - M. notorycznie słucha TOK FM i coś mu koło ucha przeleciało na ten temat -
http://fakty.interia.pl/polska/news-pielegniarki-i-polozne-z-ozzpip-szykuja-sie-do-strajku,nId,1670637
Nie wiem czy to potwierdzone źródło ...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 lutego 2015, 09:57
-
Scintilla wrote:Właśnie nie mogę w Internecie wyszukać nic konkretnego - ale biorąc pod uwagę ilość strajków obecnie wcale by mnie to nie zdziwiło - M. notorycznie słucha TOK FM i coś mu koło ucha przeleciało na ten temat
O kurcze to nie za dobrze bo ja słyszałam że w maju będzie bardzo dużo porodów w całej Polsce i z miejscami może byc problem jak w tamtym roku w czerwcu/lipcu i lepiej żeby długo nie strajkowały bo kto sie nami zajmie ;(
-
Witam dziewczyny
byłam wczoraj na wizycie u mojego gin wszystko jest w porządku, tylko mam wzbogacić dietę w żelazo, bo krwinki mi spadły są minimalnie poniżej normy i mamy to kontrolować.
Obawiałam się o wagę a tu przez miesiąc +0,5kg wiec ok w sumie +6,5kg wystarczyło zrezygnować z makaronu, białego pieczywa, czekolady w dużej ilości i jest ok.
Dziś jadę do siostry będziemy przebierać ciuszki dla mojej niuni strasznie się cieszęScintilla, Rozalia, BrumBrumek, nenette, karolinka85, Joasia:), Ania1704 lubią tę wiadomość