Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyInesicia wrote:Mam wyniki krzywej cukrowej i wygląda to tak
na czczo 81,8
po 1h 137,3
po 2h 110,4
co o tym myślicie? Wiem, że na czczo jest ok, a co z resztą?
Poza tym w moczu są śladowe ilości białka i 0-2 leukocyty w p.w. (niby obok jest napisane, że norma to 0-3 w p.w.) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Joasia:) wrote:Z. Fajny artykuł o piersiach w ciąży
http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=649
"Od połowy ciąży możesz zauważyć, ze z brodawek wycieka niewielka ilość wydzieliny o zabarwieniu przezroczystym lub żółtawym. Jest to siara, czyli pierwsze mleko. U niektórych kobiet nie zauważa się wydzielania siary aż do dnia porodu. Nie oznacza to, że braku pokarmu, ani że wystąpią trudności w karmieniu piersią. Czasem może się zdarzyć, że siara zaczyna wyciekać z piersi podczas współżycia seksualnego. Jeśli przeszkadza to partnerom, mogą tego uniknąć, zaprzestając stymulacji piersi."
Dzięki za artykuł, tego, że w trakcie współżycia może się to zdarzać nie słyszałam.
Truskaweczka, no to właśnie takie kropelki. Mam nadzieję, że nie będzie to bardzo uciążliwe...Truskaweczka250 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
karolinka85 wrote:A u mnie wlasnie chyba rozpoczely sie twardnienia
przez chwile mialam twarde pod pepkiem..no chyba ze synek odwrocil sie pleckami..i stad to..?
Mi mówili, że to normalne po 20 tyg., że macica ćwiczy do porodu.
Chyba, że napina się często w krótkim czasie, no i jak są inne objawy niepokojące np. bóle podobne do okresowych...karolinka85 lubi tę wiadomość
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
Z. wrote:Mi mówili, że to normalne po 20 tyg., że macica ćwiczy do porodu.
Chyba, że napina się często w krótkim czasie, no i jak są inne objawy niepokojące np. bóle podobne do okresowych...
Poki co byl tylko raz.. Chyba musze zwiekszyc dawke magnezu bo biore tylko jeden.. -
nick nieaktualnyKurczę dziewczyny właśnie testowaliśmy to przenośne urządzenie czyli dopplera
jej normalnie super słychać serduszko Juleczki. Tętno 150/155 fajnie tak czasem podsłuchać serduszka bez konieczności wizyty u gina.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 17:54
karolinka85, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
Joasia to super..ja czasem w "chwilach grozy" wyciagam detektor i slucham..
bo bez tego bym chyba osiwiala..a latac na usg i placic stowke za jedno to ladna sumka by byla
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
HEJ.
My byliśmy w śr na wizycie . Julka pozostaje Julką , ma prawie 500 g
wszystko ok , szyjka długa, przeszło 4 cm .
Za miesiąc znów wizyta . Mam tylko brać żelazo .Joasia:), karolinka85, Sista, Truskaweczka250, lilly78, BrumBrumek, sss, Inesicia, Aka81, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Nie wchodziłam cały dzień i później tyle naskrobałyście że masakra
Fajnie że Wasze wyniki glukozy są w normie, gratuluję
Gratuluję też wizyt u lekarzy i witam nową koleżankę
My wyjechaliśmy na weekend do teściów i pogoda piękna więc nawet lepiej się człowiek czujedobrze że już niedługo wiosna
A ja mam taką niedogodność że dostaję wypieków wieczorem na policzkach i całe mnie pieką