Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
BrumBrumek wrote:Inesicia - ja też dziś byłam na krzywej więc czekamy razem na dzisiejsze wyniki!! Mam też takie przeczucie że może być coś nie tak... No zobaczmy, jeszcze trochę cierpliwości
-
BrumBrumek wrote:Inesicia
Agnieszyczka, ja też jak chodziłam na NFZ to robił mi usg na każdej wizycie ale przez brzuch a niżej nawet nie zaglądałnawet jak powiedziałam mu o twardnieniach brzucha nie zbadał szyjki!! Trafiłam później do świetnego lekarza który skierował mnie do szpitala i tam dokładnie wszystko pomierzyli.
To już nie wiem bo ja chodzę prywatnie od samego początku i od 2 trym robi mi tylko usg przez powloki... może przez to ze nic mi sie nie dzieje i nie skarżę sie na nic dlatego nie robi tego badania?! -
Ja to chyba mam szczescie do lekarza. Zawsze mnie bada recznie potem docipnie sprawdza szyjke aprzez brzuch tez mierzy. Nigdy nie wspomnial ze cos jest nie tak wiec wierze ze ok. Ja na 16.00 na polowkowe lece, stres jak zawsze
Ja dzis mam kiepski dzien, brzuch jakis ciezki, babacia zmarla w nocy i takie zamieszanie w domu ....Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
lilly78 wrote:Joasiu, zdrówka dla synka!
Scintilla, ja nie pomogę, właściwie od usg genetycznego w 13tc nie miałam już usg dopochwowego robionego, tylko moja gin bada mnie ręcznie.
U nas też dziś piękne słoneczko, na weekend tez super pogodę zapowiadają, a ja całe dnie będę pracować zamiast iść na spacer z mężastym
a, przyszły mi zamówione koszulki nocne na teraz i później do karmienia, muszę je tylko wyprać żeby straciły ten sklepowy zapach. -
nadine24 wrote:Dziewczyny, jak jesteśmy już w temacie cukrzycy, to powiedzcie mi czy jak krzywa wyjdzie ok, to później jeszcze się coś może zmienić i jednak tę cukrzycę mieć? czy jak już w okolicach 24 tygodnia jej nie ma, to później się już nic nie zmieni?
Jako, że ją mam to dużo o niej czytam, no i podobno może się zdarzyć tak, że np. po 30 tc wyjdą cukry podwyższone. Łożysko coraz gorzej sobie radzi wraz ze wzrostem ciąży... niestety. -
nenette wrote:No z szyjka to cyrk, mi wychodza teraz pomiary miedzy 2,8mm-3,2mm wiec pewnie ok 3cm jest. Za 1,5tyg mierzymy znowu i zobaczymy.. Niestety bakterie, które mam mogą powodować skurcze i dalsze skracanie, więc bardzo liczę, że ten antybiotyk je wytłucze w końcu, też nie będą dziecka faszerować tymi lekami w nieskończoność przecież
nawet nie chcę myśleć co będzie jak nie znikną po tym leczeniu..
Agnieszyczka zwykle dopuki nic się nie dzieje gin bada szyjkę ręcznie i nic nie mówi jeśli w badaniu szyjka jest ok, czyli twarda i zamknięta. Mi ani jeden ani drugi lekarz nie robił USG szyjki na wizytach do momentu aż nie dostałam skurczy i teraz sprawdzają za każdym razem... nie wiem dziewczyny jak u Was? Wam badali co wizytę?
Mnie mój gin bada zawsze na początku wizyty. pózniej się ubieram i USG. To ten prywatnie.
nenette lubi tę wiadomość
-
maglic wrote:Jako, że ją mam to dużo o niej czytam, no i podobno może się zdarzyć tak, że np. po 30 tc wyjdą cukry podwyższone. Łożysko coraz gorzej sobie radzi wraz ze wzrostem ciąży... niestety.
czyli lepiej nadal się mimo wszystko pilnować
a dziś nie mogłam się powstrzymać i rano zjadłam bezę z kremem i do tego ptysia, a teraz poprawiłam pączkiem ... mam taki jakiś słodki dzieńkasika8303 lubi tę wiadomość
-
nadine24 wrote:czyli lepiej nadal się mimo wszystko pilnować
a dziś nie mogłam się powstrzymać i rano zjadłam bezę z kremem i do tego ptysia, a teraz poprawiłam pączkiem ... mam taki jakiś słodki dzień
zazdroszczęja nie mam pomysłu na jedzenie.. najchętniej bym chciała już maj xD
-
A ja z chęciom zjadłabym ośmiornicę, ale w ciąży owoce morza chyba nie są zalecane.
Od dwóch dni bolą mnie plecy w odcinku piersiowym po lewej stronie. Normalnie wieczorem ruszyć się nie mogę. Chyba muszę poszukać jakieś ćwiczenia bo za 3 miesiące będzie masakra. -
Odebrałam wyniki m.in. moczu - bilirubina nieobecna, więc moja swędząca skóra nie jest przyczyną związaną z wątrobą. Dobra wiadomość, ale skóra dalej wkurza. No cóż moja taka natura i tyle.
Miał ktoś kryształy szczawianu wapnia w moczu dość liczne? Wiem o czym one mogą świadczyć, ale wszystkie parametry są w zasadzie w normie lub na jej granicy. Pytam bo może któraś miała i powie czy lekarz coś zalecił czy coś w tym stylu?
Mam pytanie odnośnie suwaczka. Czy za każdym razem trzeba go wklejać?zielona jest w takim czymś
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 14:58
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:Odebrałam wyniki m.in. moczu - bilirubina nieobecna, więc moja swędząca skóra nie jest przyczyną związaną z wątrobą. Dobra wiadomość, ale skóra dalej wkurza. No cóż moja taka natura i tyle.
Miał ktoś kryształy szczawianu wapnia w moczu dość liczne? Wiem o czym one mogą świadczyć, ale wszystkie parametry są w zasadzie w normie lub na jej granicy. Pytam bo może któraś miała i powie czy lekarz coś zalecił czy coś w tym stylu?
Mam pytanie odnośnie suwaczka. Czy za każdym razem trzeba go wklejać?zielona jest w takim czymś
Ja miałam tylko, że nieliczne no i gin nic nie powiedział na to.dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
Witam dziewczyny.Śledzę to forum od niedawna.Ja również szykuję się na czerwiec (z USG 4.06,z om 11.06).Mam 30l i to moje pierwsze dziecko-syn
Joasia:), karolinka85, Scintilla, nenette, dorcia8919, Inesicia, patrycja_24, sss, agawera lubią tę wiadomość
-
dorcia8919 wrote:Odebrałam wyniki m.in. moczu - bilirubina nieobecna, więc moja swędząca skóra nie jest przyczyną związaną z wątrobą. Dobra wiadomość, ale skóra dalej wkurza. No cóż moja taka natura i tyle.
dorcia8919 lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Dorcia,ale nie chodzilo o bilirubine w moczu tylko zwykle badanie bilirubiny..bo jak jest wyzsza to trzeba zbadac alt i asp..czy przypadkiem to nie cholestaza..choc ona przewaznie pojawia sie po 30tc
AaaNo widzisz
A ja myślałam, że po kłopocie
Dobrze, że ktoś jeszcze czuwa :)no cóż najpierw jednak pogadam z ginem jak on to widzi. Czytałam, że raczej zdarza się ta choroba po 30tc, a nie teraz, więc jakoś nie chce mi się wierzyć, ze coś może być nie tak. Dobrze, że nie jestem panikarą, tylko wszystko na spokojnie
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
perelkaKS wrote:Witam dziewczyny.Śledzę to forum od niedawna.Ja również szykuję się na czerwiec (z USG 4.06,z om 11.06).Mam 30l i to moje pierwsze dziecko-syn
Witamy nową mamuśkę
U mnie też najpierw z USG wynikało,że data porodu wcześniejsza, po ostatnich badaniach i dokładnych zmierzeniu wszystkich parametrów dziecka, zmieniła sie na datę z ostatniej miesiączki. -
nick nieaktualnyWitam nowe koleżanki
Dzięki za życzenia zdrówka dla Bartusia'. Bidulka leży i ogląda bajki, ale na szczęście w dzień gorączka trochę odpuściła.
W poniedziałek mąż zawozi Kubę do dziadków do Opola ( 120 km od domu), i zostaje tam w szpitalu . Będę tydzień sama z Bartkiem w domuMimo starań czuje już stres, że nie będę mogła być przy nim w czasie operacji i potem. Na szczęście w Opolu mam rodziców i rodzeństwo wiec niby opiekę będzie miał ... ale co żonka to żonka. Muszę tylko jakieś zajęcie znaleźć sobie na wtorek ( dzień operacji ) żeby nie ześwirować.
A z innej beczki ... to zważyłam się i 9 kg na plusieapetyt dosłownie na wszystko co widzą oczy. Nawet wzdycham przed tv widząc jedzeniowe reklamy ... programy kulinarne oglądam niczym buldog zaśliniona.
Moja wizyta dopiero 9.03 wiec sporo czasu jeszcze a tez ciekawa jestem jak tam szyjka i cały apartament Jukeczki się sprawuje.
Dzisiaj przyszło to przenośne KTG ale czekam z wypróbowaniem na męża. Obiecałam ze poczekam wiec schowałam narazie je przed samą sobą
A i oczywiście trzymam kciuki za Wasze wizyty i wyniki badań.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 15:52
dorcia8919, kasika8303, agnieszyczka, Scintilla, Sista, nenette, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Mam wyniki krzywej cukrowej i wygląda to tak
na czczo 81,8
po 1h 137,3
po 2h 110,4
co o tym myślicie? Wiem, że na czczo jest ok, a co z resztą?
Poza tym w moczu są śladowe ilości białka i 0-2 leukocyty w p.w. (niby obok jest napisane, że norma to 0-3 w p.w.)