Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Truskaweczka250 wrote:A ty już wiesz kto z brzuszku mieszka?
Będzie mała ZosiaTo moje pierwsze dziecko więc jestem przerażona moja niewiedza a zarazem podekscytowana i zniecierpliwiona.
Ja robiłam test z glukoza w 24 tygodniu, wyszło ok.
O co chodzi z tą szyjką, mój gin w ogole mi nic na ten temat nie mówi?Muniek, karolinka85, nenette, Scintilla, Truskaweczka250, agawera lubią tę wiadomość
-
Agnieszyczka witam
Magdalena brzusio uroczy,mój z dnia na dzień wydaje się wiekszy.
Joasia zdrówka dla synusia,niestety pogoda bardzo zdradliwa,ja gdzie się nie rusze tam wszyscy chorzy.
U nas w końcu słonecznieponad tydzień było pochmurno. A dziś jest tak pięknie że aż żyć się chce. Noc miałam dziś kiepską,bolał mnie brzuch przez wzdęcia. Wczoraj do obiadu trochę cebulki było a ja już umieram!!ostatnio zauważyłam że zgage mam po pomarańczach,tak mi smakują a jeść nie mogę. Teraz nałożyłam sobie farbę na włosy i robie się na bóstwo
dziś mam wspaniały humor
Życzę wam dziewczyny równie pięknego dnia i super nastrojukarolinka85, Joasia:) lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Ja tez wlasnie poszlabym gdzies na badanie szyjki..bo wizyte mam dopiero 5marca..bylam ostatnio u gina na nfz..to dal skierowanie na usg..a tam najblizszy termin 6marca..haha
A na izbe juz nie pojde..po ostatnimwiec chyba pozostaje czekanie do wizyty..niby miala 4.33 na polowkowym..wiec ok..a sporo leze..nie laze po sklepach ani nigdzie..wiec mysle ze sie nie skraca..
Swoja droga gabinety prywatne powinny miec taka usluge-opcje jak usg szyjkitak jak jest monitoring owulacji
kasika8303, Scintilla lubią tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:mi gin powiedziała , ze 3cm w tym tygodniu ciąży, gdzie szyjka jest twarda i zamknięta to jest ok,,,o niestety na to nie mamy wpływu, czy się skróci, czy nie!!!
Karolinka dokładnie. Ja już przestałam o tym myśleć, ile można, ciągle coś. Dużo odpoczywam i tyle mogę zrobić.
Agnieszyczka gin robiąc usg czasami sprawdza długość szyjki. Do 2,5 cm jest ok. Ale czasami, jak u mnie wychodzi z tego mierzenia istny cyrk.karolinka85, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
agnieszyczka wrote:Będzie mała Zosia
To moje pierwsze dziecko więc jestem przerażona moja niewiedza a zarazem podekscytowana i zniecierpliwiona.
O co chodzi z tą szyjką, mój gin w ogole mi nic na ten temat nie mówi? -
No właśnie jest różnica w długości szyjki w zależności jak się sondę mocno przycisnie. A chodzi o to żeby przyłożyć lekko. Wczoraj mi gin pokazywala na usg jak mozna zrobic nawet 6 cm z mojej szyjki
U mnie się juz taki lejek zaczął robić od str wewnętrznej, widoczny tylko na usg. Stąd ten stres. Od str zewnętrznej szyjka twarda bez żadnego rozwarcia... Najlepiej żeby kontrolował to ten sam lekarz...Maja 5.06.2015
Aniela 27.08.2021
-
To moje pierwsze dziecko więc jestem przerażona moja niewiedza a zarazem podekscytowana i zniecierpliwiona.
O co chodzi z tą szyjką, mój gin w ogole mi nic na ten temat nie mówi?
Moje też pierwsze:) ile masz lat?Ja tez zaczynam czuć przerażenie bo czas zaczyna chyba przyśpieszać
Glukozę też mam za sobą i jest ok robiłam tak jak ty w 24tc;)
-
karolinka85 wrote:Znalazlam...niestety w Lodzi w Pregmed jest taka opcja jak usg szyjki macicy! Szkoda ze nie mieszkam tam..
szukam dalej u siebie
moze akurat znajde
Niestety nie ma- już tam dzwoniłam
... też sugerowałam się www - mierzą szyjkę tylko kiedy zdecyduję się na USG ciąży - razem za 250
-
O co chodzi z tą szyjką, mój gin w ogole mi nic na ten temat nie mówi?
To już chyba trzecia Zosia na naszym forum;) Co prawda my jeszcze wahamy się co do tego imienia, ale na razie innej opcji nie mamy;)
Po raz kolejny zmieniliśmy termin zajęć w szkole rodzenia (mam nadzieję, że już ostatecznie) więc zaczynamy 18.03 i kończymy 30.03, a dzięki temu na początku marca możemy pojechać do rodziców;) -
Truskaweczka250 wrote:Moje też pierwsze:) ile masz lat?
Ja tez zaczynam czuć przerażenie bo czas zaczyna chyba przyśpieszać
Glukozę też mam za sobą i jest ok robiłam tak jak ty w 24tc;)
w tym roku skończe 26 a Ty? Jak czytam to forum to mam wrażenie że nic nie wiem hehe... ale czytam rózne artykuly, staram sie nadrbiać.
to nie wiem moj gin nic mi nie mowi na temat szyjki, ale go spytam nastepnym razem. A jeśli dzieje sie coś zlego z szyjką to są jakies objawy? -
agnieszyczka wrote:w tym roku skończe 26 a Ty? Jak czytam to forum to mam wrażenie że nic nie wiem hehe... ale czytam rózne artykuly, staram sie nadrbiać.
to nie wiem moj gin nic mi nie mowi na temat szyjki, ale go spytam nastepnym razem. A jeśli dzieje sie coś zlego z szyjką to są jakies objawy?
To ja w kwietniu będę miała 26lat:) tez sie edukuje gazety, fora dla mam i jakoś damy rade ja mam młodsze rodzeństwo to tak mniej więcej wiem co nieco bo sie tez opiekowałam nimi ale wiadomo ze swoje dziecko to co innego nerwy i strach;) -
nick nieaktualnyNo z szyjka to cyrk, mi wychodza teraz pomiary miedzy 2,8mm-3,2mm wiec pewnie ok 3cm jest. Za 1,5tyg mierzymy znowu i zobaczymy.. Niestety bakterie, które mam mogą powodować skurcze i dalsze skracanie, więc bardzo liczę, że ten antybiotyk je wytłucze w końcu, też nie będą dziecka faszerować tymi lekami w nieskończoność przecież
nawet nie chcę myśleć co będzie jak nie znikną po tym leczeniu..
Agnieszyczka zwykle dopuki nic się nie dzieje gin bada szyjkę ręcznie i nic nie mówi jeśli w badaniu szyjka jest ok, czyli twarda i zamknięta. Mi ani jeden ani drugi lekarz nie robił USG szyjki na wizytach do momentu aż nie dostałam skurczy i teraz sprawdzają za każdym razem... nie wiem dziewczyny jak u Was? Wam badali co wizytę? -
karolinka85 wrote:Scintilla..ehh to poco jest napisane ze usg szyjki macicy..z tego co napisane jest to mozna wywnioskowac ze wszystkie wymienione usg sa oddzielnie..
Pewnie liczą, że nie ma różnicy czy zapłacisz 100 czy 250
Mi właśnie przywiózł zakupy Pan z Etesco i był chyba zszokowany tym, że nie dostał napiwku... Hmmm zawsze jak zamawiamy coś np z jedzenia z M. to przeważnie dajemy kilka zł - ale skoro w Tesco płacę 8zł za transport a za zakupy płacę kartą to byłoby chyba dziwne gdybym szukała złotówek w portfelu .. hmmm
-
nenette wrote:No z szyjka to cyrk, mi wychodza teraz pomiary miedzy 2,8mm-3,2mm wiec pewnie ok 3cm jest. Za 1,5tyg mierzymy znowu i zobaczymy.. Niestety bakterie, które mam mogą powodować skurcze i dalsze skracanie, więc bardzo liczę, że ten antybiotyk je wytłucze w końcu, też nie będą dziecka faszerować tymi lekami w nieskończoność przecież
Agnieszyczka zwykle dopuki nic się nie dzieje gin bada szyjkę ręcznie i nic nie mówi jeśli w badaniu szyjka jest ok, czyli twarda i zamknięta. Mi ani jeden ani drugi lekarz nie robił USG szyjki na wizytach do momentu aż nie dostałam skurczy i teraz sprawdzają za każdym razem... nie wiem dziewczyny jak u Was? Wam badali co wizytę?
Własnie poza USG przez powloki brzuszne to mnie nie badał, dlatego byłam zdziwiona ze cos takiego robia podczas wizyty. -
nenette wrote:No z szyjka to cyrk, mi wychodza teraz pomiary miedzy 2,8mm-3,2mm wiec pewnie ok 3cm jest. Za 1,5tyg mierzymy znowu i zobaczymy.. Niestety bakterie, które mam mogą powodować skurcze i dalsze skracanie, więc bardzo liczę, że ten antybiotyk je wytłucze w końcu, też nie będą dziecka faszerować tymi lekami w nieskończoność przecież
Agnieszyczka zwykle dopuki nic się nie dzieje gin bada szyjkę ręcznie i nic nie mówi jeśli w badaniu szyjka jest ok, czyli twarda i zamknięta. Mi ani jeden ani drugi lekarz nie robił USG szyjki na wizytach do momentu aż nie dostałam skurczy i teraz sprawdzają za każdym razem... nie wiem dziewczyny jak u Was? Wam badali co wizytę?
Mi uczciwie badają od 12 tc. Widzę różnicę w długości szyjki też w zależności od sprzętu. Pamiętam jak trafiłam do szpitala na ip, a tam sprzęt mają który ma 100 latzmierzyli mała iwyszło 2 cm a 3 dni wcześniej u gina miala 3,5 cm, plamiłam i przeżywałam że zarodek maleje. Przyszedł na dyżur mój gin i się za głowe złapał że tam na tym sprzęcie mierzyli dziecko. Wziął mnie na usg i wyszło 4 cm , jeszcze raz tyle. Po tej sytuacji wiem ile zależy od dobrego usg.
tylko ja jestem po 2 poronieniach,może też dlatego mi tak szyjkę sprawdzają.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:44
nenette lubi tę wiadomość
-
Inesicia - ja też dziś byłam na krzywej więc czekamy razem na dzisiejsze wyniki!! Mam też takie przeczucie że może być coś nie tak... No zobaczmy, jeszcze trochę cierpliwości
Agnieszyczka, ja też jak chodziłam na NFZ to robił mi usg na każdej wizycie ale przez brzuch a niżej nawet nie zaglądałnawet jak powiedziałam mu o twardnieniach brzucha nie zbadał szyjki!! Trafiłam później do świetnego lekarza który skierował mnie do szpitala i tam dokładnie wszystko pomierzyli.
Marcia trzymaj się tam, a my trzymamy kciukiWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2015, 13:49