X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam poki co z rzeczy dla dziecka i do porodu:
    - ubranka (jakies pojedyncze tylko dokupie)
    - kocyk i rozek (prezent, nie wiem czy rozka uzyje w ogole)
    - laktator i 4 butelki
    - po jednym smoczku silikonowym i kauczokowym
    - fotelik samochodowy
    - 2 koszule nocne (odziedzoczone po kolezankach ale fajne bo ladne i wiazane na tasiemki w biuscie)
    - pol opakowania herbatek na laktacje
    - krem do sutkow (oba tez odziedziczone)

Zostal mi wozek, mebelki, wanienka, bujaczek i mata edu, nosidelko i kosmetyki. Zdaze, mam taka nadzieje ;)

Nie mowie dziewczyny, zebyscie nie sluchaly lekarzy, wprost przeciwnie... wydaje mi sie po prostu ze dla lekarza najlatwiej jest zaordynowac lezenie bo to nie on musi lezec i nic go to nie kosztuje. Zamiast tego moglby np. Zlecic dodatkowa wizyte po tygodniu zeby sprawdzic czy dalej dzieje sie zle, zrobic usg zamiast polegac na swoich paluchach itp...
    Lezalabym gdybym musiala, ale wczesniej skonsultowalabym to z innym specjalista bo juz nie ufam pojedynczej opinii.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:11

karolinka85, Sista, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! U mnie kiepska noc, wstawałam, przekładałam się z boku na bok! Miałam w planach upiec ciasto i zrobić sałatkę ale nie mam siły, jakaś słaba jestem :( Znowu rano leciała mi krew z nosa, dziś najmocniej! We wtorek mam wizytę u gina to zapytam ci z tym zrobić!
    Sista ja czytając nasze forum mam wrażenie, że jestem kompletnie zielona w sprawach wyprawki dla dziecka i rzeczach dla siebie! Dlatego cieszę się, że mogę się od was dużo dowiedzieć!

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Na fali dyskusji o wyprawce porodowej, mam pytanie do obecnych juz mam :) Czy w przypadku CC jednorazowe majtki poporodowe tez sa potrzebne? A co do podkładów poporodowych, to ile kupić? Jest tu jakaś różnica w SN i CC?
    I jeśli możecie, wytłumaczcie mi co z kremami na pupę dziecka. Sudocrem, linomag, zasypka, bepanten, to wszystko kupić ? Stałam ostatnio przed pułką w Rosmann i się zastanawiałam. Słyszałam, ze dziewczynki sa bardziej podatne za odparzenia. No i pieluchy, chce kupić 10 tetrowych. A ile kupić flanelowych?
    Coraz bardziej przeraza mnie moja niewiedza...
    I fajna rzecz. Jak byłam w tygodniu w pracy, to się dowiedziałam, ze jak urodzę dostanę od firmy wyprawkę (matę edukacyjna, zabawki na łóżeczko i zabawkę) - dobrze wiedzieć :)
    Sista, jeżeli chodzi o kremy na pupę to ja kupię sudocrem i linomag! Te dwa cieszą się najlepszą opinią u moich znajomych mam!

Sista lubi tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale jaja... maz do mnie dzwoni ze ktos 2 osiedla dalej wyniosl obok smietnikow fajny pojazd dzieciecy zapakowany i czysciutki. Zrobilam mu awanture ze nie zbieramy smieci, a ten i tak przywlokl to do domu bo stwierdzil ze sam sie chce tym powozic...
    Oczy mam jak 5 zlotych... to jest jezdzik Swing Car. Stan idealny, jednej srubki brakowalo ale maz juz dobral... takie cudo nowe kosztuje 160zl a to jest z oryginalnym opakowaniem nawet... maz jezdzi po chacie, nawet ja sie przejechalam po podjezdzie... zostaje z nami definitywnie. Dokupimy drugi i beda wyscigi na dzielni ;P

karolinka85, Muniek, Truskaweczka250, Sista, Scintilla, nenette, karolina0522, kasika8303 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to my z dzisiaj i ostatnio upolowane pumki za 15zl ;)

10wpbh0.jpg
    jazb79.jpg

Nieukowa, Muniek, Ania1704, Truskaweczka250, Scintilla, agnieszyczka, CaneCorso, Joasia:), karolina0522, zyrcia, kasika8303, sss, nenette, lilly78, dorcia8919 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hey dziewczynki u mnie tez słoneczna bezchmurna pogoda ale szkoda że nie jest tak ciepło jak pogoda się przestawia przez okno:) Ja koszule mam w rozmiarze L wolę mieć luźniejszą a jeszcze nie wiadomo jak mi brzuszek przez te 3mc urośnie;) co do wyprawki to juz praktycznie wszystko tylko wózek mi został ale to po Świętach kupimy pod koniec Kwietnia bo teraz to nie mam gdzie tego trzymać:) Mam bujaczek, fotelik do samochodu, mate edukacyjną, laktator niedługo zamówię, wanienkę przewijak łóżeczko itd i takie rzeczy mi zostają pojedyncze do dokupienia:)
    Co do kremów to ja kupiłam Sudocrem dla małej i linomag zielony a do brodawek Maltan bo jest bardzo dobry tak słyszałam:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:37

karolinka85 lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam na odparzenia maść bepanthen. Szwagier mi dał 2 opakowania więc wypróbuję :-)

Truskaweczka250, Sista lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Ja mam na odparzenia maść bepanthen. Szwagier mi dał 2 opakowania więc wypróbuję :-)

Bepanthen też są b.dobre ale z droższych a są z lanolina tańsze i też całkiem ok:) Ale skoro dostałaś za free to czemu nie:)

gosi_a lubi tę wiadomość

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)

U mnie przymusowe leżenie, kaszel i ogólne osłabienie mnie dopadło :( Syrop z cebuli się robi, mąż do apteki pojechał po prenalen, sok malinowy. Kurczę martwię się czy Bartek czasem mnie nie zaraził oskrzelami. Jutro podejdę do lekarza, bo dzisiaj w przychodni niedzielnej beznadziejny lekarz ma dyżur.

Co do wyprawki dla kobiety po cc, to kupiłam bo poprzednio były mi potrzebne:
    Octanisept
    Plastry z opatrunkiem sterylne 20*10 cm
    Sterylne gaziki
    Podkłady poporodowe 2 op
    Podpaski normalne takie które używałam przed ciążą
    Podkłady na łóżko santi 60*90 cm 2 op
    3 koszule
    Szlafrok
    herbatkę hipp w saszetkach dla karmiących
    Wkładki laktacyjne Lovi

Dla dziecka kupiłam ;
    Ciuszki ( mam bana na kupowanie )
    Wózek 3w 1 + baza isofix
    Butelki Lovi
    Smoczki Lovi
    Kołyskę
    Łóżeczko ( dostaliśmy od przyjaciół praktycznie nowe)
    Huśtawkę fisher price od 0
    posciel do wózka i kołyski 4w1
    Kocyk bawełniany
    Pampersy care 1
    Pieluchy tetrowe 6szt
    Bepanthen
    Suddocrem
    Linomag
    Okrycie kąpielowe 1 nowe 3 używane od siostry
    Sopelek aspirator do noska
    Zestaw nożyczki dla noworodka
    Szczotka (zestaw) do włosków
    (po Bartku mam) sterylizator Avent do kuchenki mikrofalowej
    Do prania proszek i płyn Lovela
    Wanienka ikea ( kupiona przy remoncie łazienki do mycia dzieci ) ale nie wiem czy przy tej opcji zostaniemy

Narazie tyle resztę jak wyzdrowieje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:13

Scintilla, Sista, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Ja mam poki co z rzeczy dla dziecka i do porodu:
    - ubranka (jakies pojedyncze tylko dokupie)
    - kocyk i rozek (prezent, nie wiem czy rozka uzyje w ogole)
    - laktator i 4 butelki
    - po jednym smoczku silikonowym i kauczokowym
    - fotelik samochodowy
    - 2 koszule nocne (odziedzoczone po kolezankach ale fajne bo ladne i wiazane na tasiemki w biuscie)
    - pol opakowania herbatek na laktacje
    - krem do sutkow (oba tez odziedziczone)

Zostal mi wozek, mebelki, wanienka, bujaczek i mata edu, nosidelko i kosmetyki. Zdaze, mam taka nadzieje ;)

Nie mowie dziewczyny, zebyscie nie sluchaly lekarzy, wprost przeciwnie... wydaje mi sie po prostu ze dla lekarza najlatwiej jest zaordynowac lezenie bo to nie on musi lezec i nic go to nie kosztuje. Zamiast tego moglby np. Zlecic dodatkowa wizyte po tygodniu zeby sprawdzic czy dalej dzieje sie zle, zrobic usg zamiast polegac na swoich paluchach itp...
    Lezalabym gdybym musiala, ale wczesniej skonsultowalabym to z innym specjalista bo juz nie ufam pojedynczej opinii.

Nieukowa dokładnie, co lekarz to inna zasada, tak to już jest.

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    A to my z dzisiaj i ostatnio upolowane pumki za 15zl ;)

10wpbh0.jpg
    jazb79.jpg

Śliczny brzusio, Karolinka mam takie same panele w domu :-) tak mi się jakoś rzuciły w oczy :-)

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak tak czytam Wasze zakupy do Szpitalnej Wyprawki ... Widzę już częściowo spakowane Majówki i Oglądam Brzuszki Kwietniówek to pojawia mi się automatycznie taka kropka nad głową jak w bajce "Pomysłowy Dowbromir", i mówi: że czas się zbliża ... :D

Ja obecnie wertuję głównie allegro - klikam "dodaj do obserwowanych" i zaciskam kciuki aby meble przyjechały w terminie - bo liczba pudełek, reklamówek, farb i strzępków wykładziny jaka wala mi się po dużym pokoju trochę mnie przeraża i odstrasza od jakichkolwiek zakupów.

Pocieszyłyście mnie tym, że nie tylko ja mam problem ze snem - najdziwniejsze jest to, że powodem tego nie jest ani dyskomfort kręgosłupa, ani przeszkadzający brzuch - wystarczy, że korzystając z toalety w wersji :na śpiocha - rozbudzę się jakąś myślą o dziecku, zakupach i nie śpię już do rana :( ... o dziwnym snach nie wspomnę - przedwczoraj dopadł mnie erotyk z Hubertem Urbańskim na tle scenografii do Milionerów o.O

maglic, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Jak tak czytam Wasze zakupy do Szpitalnej Wyprawki ... Widzę już częściowo spakowane Majówki i Oglądam Brzuszki Kwietniówek to pojawia mi się automatycznie taka kropka nad głową jak w bajce "Pomysłowy Dowbromir", i mówi: że czas się zbliża ... :D

Ja obecnie wertuję głównie allegro - klikam "dodaj do obserwowanych" i zaciskam kciuki aby meble przyjechały w terminie - bo liczba pudełek, reklamówek, farb i strzępków wykładziny jaka wala mi się po dużym pokoju trochę mnie przeraża i odstrasza od jakichkolwiek zakupów.

Pocieszyłyście mnie tym, że nie tylko ja mam problem ze snem - najdziwniejsze jest to, że powodem tego nie jest ani dyskomfort kręgosłupa, ani przeszkadzający brzuch - wystarczy, że korzystając z toalety w wersji :na śpiocha - rozbudzę się jakąś myślą o dziecku, zakupach i nie śpię już do rana :( ... o dziwnym snach nie wspomnę - przedwczoraj dopadł mnie erotyk z Hubertem Urbańskim na tle scenografii do Milionerów o.O

Zwariować idzie z tymi snami, ale Scintilla Twój mnie rozbawił :-) i weź skąd to sie przypałętuje ?:-)

c77352d493.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kasika8303 wrote:
    Zwariować idzie z tymi snami, ale Scintilla Twój mnie rozbawił :-) i weź skąd to sie przypałętuje ?:-)

Może dziecko naciska jakiś tajemniczy przycisk :D ... to by tłumaczyło fakt, że po takim śnie o 3nad ranem - wierci się i kopie jak szalona - pewnie w środku chichocze i bije brawa sama sobie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:32

kasika8303, nenette lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie moje sny też ostatnio zadziwiają,totalne abstrakcje ;-) no i właśnie zazwyczaj jak się przebudzę to mały szaleje :-)

A co do wyprawki ja jak na razie mam tylko ubranka,kilka kupiłam ja,kilka moja mama a resztę dostałam w spadku.A ostatnio kolega mojego męża z pracy obiecał że mu też coś przyniesie :-) Ale poza tym nie mam nic. Wybieramy się w przyszłym tygodniu do polski i mam zamiar coś kupić w końcu.A jak już pomalujemy pokoik to wtedy kupimy w końcu mebelki :-) Wózek myślę tak końcem kwietnia,ale zobaczymy jeszcze.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:39

Scintilla, karolina0522, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Może dziecko naciska jakiś tajemniczy przycisk :D ... to by tłumaczyło fakt, że po takim śnie o 3nad ranem - wierci się i kopie jak szalona - pewnie w środku chichocze i bije brawa sama sobie ;)

może być :-) mama przeżywa sen a dziecko nabija sie w brzuszku :-)

Scintilla lubi tę wiadomość

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też mam bardzo dziwne sny.. Dziś śniła mi się Magda Gesler :)

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Ja też mam bardzo dziwne sny.. Dziś śniła mi się Magda Gesler :)

Wygląda na to, że śni nam się nowa ramówka TVN :D

Dziewczynki czy czujecie ostatnio częstsze ciągnięcia/kłucia spojenia łonowego ??

kasika8303, Ania1704 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie ostatnio tylko kręgosłup boli,bardzo mało pozycji mi odpowiada. Takie ciągnięcia miałam jakieś półtora miesiąca temu,teraz jest ok ;-)

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 14:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny,
    mnie ciągle coś ciągnie, kłuję i boli w dole brzucha i po bokach niego
    brzuch mi twardnieje kilka razy na dzien w różnych porach i pozycjach, czy siedzę, stoję, czy idę..jest to wtedy takie dziwne uczucie nie boli , ale mam wrażenie , ze brzuch mi pęknie..nie wiem, czy też tak macie...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ