Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam poki co z rzeczy dla dziecka i do porodu:
- ubranka (jakies pojedyncze tylko dokupie)
- kocyk i rozek (prezent, nie wiem czy rozka uzyje w ogole)
- laktator i 4 butelki
- po jednym smoczku silikonowym i kauczokowym
- fotelik samochodowy
- 2 koszule nocne (odziedzoczone po kolezankach ale fajne bo ladne i wiazane na tasiemki w biuscie)
- pol opakowania herbatek na laktacje
- krem do sutkow (oba tez odziedziczone)
Zostal mi wozek, mebelki, wanienka, bujaczek i mata edu, nosidelko i kosmetyki. Zdaze, mam taka nadzieje
Nie mowie dziewczyny, zebyscie nie sluchaly lekarzy, wprost przeciwnie... wydaje mi sie po prostu ze dla lekarza najlatwiej jest zaordynowac lezenie bo to nie on musi lezec i nic go to nie kosztuje. Zamiast tego moglby np. Zlecic dodatkowa wizyte po tygodniu zeby sprawdzic czy dalej dzieje sie zle, zrobic usg zamiast polegac na swoich paluchach itp...
Lezalabym gdybym musiala, ale wczesniej skonsultowalabym to z innym specjalista bo juz nie ufam pojedynczej opinii.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 10:11
karolinka85, Sista, nenette, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej! U mnie kiepska noc, wstawałam, przekładałam się z boku na bok! Miałam w planach upiec ciasto i zrobić sałatkę ale nie mam siły, jakaś słaba jestem
Znowu rano leciała mi krew z nosa, dziś najmocniej! We wtorek mam wizytę u gina to zapytam ci z tym zrobić!
Sista ja czytając nasze forum mam wrażenie, że jestem kompletnie zielona w sprawach wyprawki dla dziecka i rzeczach dla siebie! Dlatego cieszę się, że mogę się od was dużo dowiedzieć! -
nick nieaktualnySista wrote:Na fali dyskusji o wyprawce porodowej, mam pytanie do obecnych juz mam
Czy w przypadku CC jednorazowe majtki poporodowe tez sa potrzebne? A co do podkładów poporodowych, to ile kupić? Jest tu jakaś różnica w SN i CC?
I jeśli możecie, wytłumaczcie mi co z kremami na pupę dziecka. Sudocrem, linomag, zasypka, bepanten, to wszystko kupić ? Stałam ostatnio przed pułką w Rosmann i się zastanawiałam. Słyszałam, ze dziewczynki sa bardziej podatne za odparzenia. No i pieluchy, chce kupić 10 tetrowych. A ile kupić flanelowych?
Coraz bardziej przeraza mnie moja niewiedza...
I fajna rzecz. Jak byłam w tygodniu w pracy, to się dowiedziałam, ze jak urodzę dostanę od firmy wyprawkę (matę edukacyjna, zabawki na łóżeczko i zabawkę) - dobrze wiedziećSista lubi tę wiadomość
-
Ale jaja... maz do mnie dzwoni ze ktos 2 osiedla dalej wyniosl obok smietnikow fajny pojazd dzieciecy zapakowany i czysciutki. Zrobilam mu awanture ze nie zbieramy smieci, a ten i tak przywlokl to do domu bo stwierdzil ze sam sie chce tym powozic...
Oczy mam jak 5 zlotych... to jest jezdzik Swing Car. Stan idealny, jednej srubki brakowalo ale maz juz dobral... takie cudo nowe kosztuje 160zl a to jest z oryginalnym opakowaniem nawet... maz jezdzi po chacie, nawet ja sie przejechalam po podjezdzie... zostaje z nami definitywnie. Dokupimy drugi i beda wyscigi na dzielni ;Pkarolinka85, Muniek, Truskaweczka250, Sista, Scintilla, nenette, karolina0522, kasika8303 lubią tę wiadomość
-
A to my z dzisiaj i ostatnio upolowane pumki za 15zl
Nieukowa, Muniek, Ania1704, Truskaweczka250, Scintilla, agnieszyczka, CaneCorso, Joasia:), karolina0522, zyrcia, kasika8303, sss, nenette, lilly78, dorcia8919 lubią tę wiadomość
-
Hey dziewczynki u mnie tez słoneczna bezchmurna pogoda ale szkoda że nie jest tak ciepło jak pogoda się przestawia przez okno:) Ja koszule mam w rozmiarze L wolę mieć luźniejszą a jeszcze nie wiadomo jak mi brzuszek przez te 3mc urośnie;) co do wyprawki to juz praktycznie wszystko tylko wózek mi został ale to po Świętach kupimy pod koniec Kwietnia bo teraz to nie mam gdzie tego trzymać
Mam bujaczek, fotelik do samochodu, mate edukacyjną, laktator niedługo zamówię, wanienkę przewijak łóżeczko itd i takie rzeczy mi zostają pojedyncze do dokupienia:)
Co do kremów to ja kupiłam Sudocrem dla małej i linomag zielony a do brodawek Maltan bo jest bardzo dobry tak słyszałam:)Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:37
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Ja mam na odparzenia maść bepanthen. Szwagier mi dał 2 opakowania więc wypróbuję
Bepanthen też są b.dobre ale z droższych a są z lanolina tańsze i też całkiem ok:) Ale skoro dostałaś za free to czemu nie:)gosi_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
U mnie przymusowe leżenie, kaszel i ogólne osłabienie mnie dopadłoSyrop z cebuli się robi, mąż do apteki pojechał po prenalen, sok malinowy. Kurczę martwię się czy Bartek czasem mnie nie zaraził oskrzelami. Jutro podejdę do lekarza, bo dzisiaj w przychodni niedzielnej beznadziejny lekarz ma dyżur.
Co do wyprawki dla kobiety po cc, to kupiłam bo poprzednio były mi potrzebne:
Octanisept
Plastry z opatrunkiem sterylne 20*10 cm
Sterylne gaziki
Podkłady poporodowe 2 op
Podpaski normalne takie które używałam przed ciążą
Podkłady na łóżko santi 60*90 cm 2 op
3 koszule
Szlafrok
herbatkę hipp w saszetkach dla karmiących
Wkładki laktacyjne Lovi
Dla dziecka kupiłam ;
Ciuszki ( mam bana na kupowanie )
Wózek 3w 1 + baza isofix
Butelki Lovi
Smoczki Lovi
Kołyskę
Łóżeczko ( dostaliśmy od przyjaciół praktycznie nowe)
Huśtawkę fisher price od 0
posciel do wózka i kołyski 4w1
Kocyk bawełniany
Pampersy care 1
Pieluchy tetrowe 6szt
Bepanthen
Suddocrem
Linomag
Okrycie kąpielowe 1 nowe 3 używane od siostry
Sopelek aspirator do noska
Zestaw nożyczki dla noworodka
Szczotka (zestaw) do włosków
(po Bartku mam) sterylizator Avent do kuchenki mikrofalowej
Do prania proszek i płyn Lovela
Wanienka ikea ( kupiona przy remoncie łazienki do mycia dzieci ) ale nie wiem czy przy tej opcji zostaniemy
Narazie tyle resztę jak wyzdrowieje
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:13
Scintilla, Sista, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Nieukowa wrote:Ja mam poki co z rzeczy dla dziecka i do porodu:
- ubranka (jakies pojedyncze tylko dokupie)
- kocyk i rozek (prezent, nie wiem czy rozka uzyje w ogole)
- laktator i 4 butelki
- po jednym smoczku silikonowym i kauczokowym
- fotelik samochodowy
- 2 koszule nocne (odziedzoczone po kolezankach ale fajne bo ladne i wiazane na tasiemki w biuscie)
- pol opakowania herbatek na laktacje
- krem do sutkow (oba tez odziedziczone)
Zostal mi wozek, mebelki, wanienka, bujaczek i mata edu, nosidelko i kosmetyki. Zdaze, mam taka nadzieje
Nie mowie dziewczyny, zebyscie nie sluchaly lekarzy, wprost przeciwnie... wydaje mi sie po prostu ze dla lekarza najlatwiej jest zaordynowac lezenie bo to nie on musi lezec i nic go to nie kosztuje. Zamiast tego moglby np. Zlecic dodatkowa wizyte po tygodniu zeby sprawdzic czy dalej dzieje sie zle, zrobic usg zamiast polegac na swoich paluchach itp...
Lezalabym gdybym musiala, ale wczesniej skonsultowalabym to z innym specjalista bo juz nie ufam pojedynczej opinii.
Nieukowa dokładnie, co lekarz to inna zasada, tak to już jest.
-
karolinka85 wrote:A to my z dzisiaj i ostatnio upolowane pumki za 15zl
Śliczny brzusio, Karolinka mam takie same panele w domutak mi się jakoś rzuciły w oczy
karolinka85 lubi tę wiadomość
-
Jak tak czytam Wasze zakupy do Szpitalnej Wyprawki ... Widzę już częściowo spakowane Majówki i Oglądam Brzuszki Kwietniówek to pojawia mi się automatycznie taka kropka nad głową jak w bajce "Pomysłowy Dowbromir", i mówi: że czas się zbliża ...
Ja obecnie wertuję głównie allegro - klikam "dodaj do obserwowanych" i zaciskam kciuki aby meble przyjechały w terminie - bo liczba pudełek, reklamówek, farb i strzępków wykładziny jaka wala mi się po dużym pokoju trochę mnie przeraża i odstrasza od jakichkolwiek zakupów.
Pocieszyłyście mnie tym, że nie tylko ja mam problem ze snem - najdziwniejsze jest to, że powodem tego nie jest ani dyskomfort kręgosłupa, ani przeszkadzający brzuch - wystarczy, że korzystając z toalety w wersji :na śpiocha - rozbudzę się jakąś myślą o dziecku, zakupach i nie śpię już do rana... o dziwnym snach nie wspomnę - przedwczoraj dopadł mnie erotyk z Hubertem Urbańskim na tle scenografii do Milionerów
maglic, karolinka85, nenette lubią tę wiadomość
-
Scintilla wrote:Jak tak czytam Wasze zakupy do Szpitalnej Wyprawki ... Widzę już częściowo spakowane Majówki i Oglądam Brzuszki Kwietniówek to pojawia mi się automatycznie taka kropka nad głową jak w bajce "Pomysłowy Dowbromir", i mówi: że czas się zbliża ...
Ja obecnie wertuję głównie allegro - klikam "dodaj do obserwowanych" i zaciskam kciuki aby meble przyjechały w terminie - bo liczba pudełek, reklamówek, farb i strzępków wykładziny jaka wala mi się po dużym pokoju trochę mnie przeraża i odstrasza od jakichkolwiek zakupów.
Pocieszyłyście mnie tym, że nie tylko ja mam problem ze snem - najdziwniejsze jest to, że powodem tego nie jest ani dyskomfort kręgosłupa, ani przeszkadzający brzuch - wystarczy, że korzystając z toalety w wersji :na śpiocha - rozbudzę się jakąś myślą o dziecku, zakupach i nie śpię już do rana... o dziwnym snach nie wspomnę - przedwczoraj dopadł mnie erotyk z Hubertem Urbańskim na tle scenografii do Milionerów
Zwariować idzie z tymi snami, ale Scintilla Twój mnie rozbawiłi weź skąd to sie przypałętuje ?
-
kasika8303 wrote:Zwariować idzie z tymi snami, ale Scintilla Twój mnie rozbawił
i weź skąd to sie przypałętuje ?
Może dziecko naciska jakiś tajemniczy przycisk... to by tłumaczyło fakt, że po takim śnie o 3nad ranem - wierci się i kopie jak szalona - pewnie w środku chichocze i bije brawa sama sobie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:32
kasika8303, nenette lubią tę wiadomość
-
Mnie moje sny też ostatnio zadziwiają,totalne abstrakcje
no i właśnie zazwyczaj jak się przebudzę to mały szaleje
A co do wyprawki ja jak na razie mam tylko ubranka,kilka kupiłam ja,kilka moja mama a resztę dostałam w spadku.A ostatnio kolega mojego męża z pracy obiecał że mu też coś przyniesieAle poza tym nie mam nic. Wybieramy się w przyszłym tygodniu do polski i mam zamiar coś kupić w końcu.A jak już pomalujemy pokoik to wtedy kupimy w końcu mebelki
Wózek myślę tak końcem kwietnia,ale zobaczymy jeszcze.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 12:39
Scintilla, karolina0522, karolinka85, dorcia8919 lubią tę wiadomość
(*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek -
Scintilla wrote:Może dziecko naciska jakiś tajemniczy przycisk
... to by tłumaczyło fakt, że po takim śnie o 3nad ranem - wierci się i kopie jak szalona - pewnie w środku chichocze i bije brawa sama sobie
może byćmama przeżywa sen a dziecko nabija sie w brzuszku
Scintilla lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Ania1704 wrote:Ja też mam bardzo dziwne sny.. Dziś śniła mi się Magda Gesler
Wygląda na to, że śni nam się nowa ramówka TVN
Dziewczynki czy czujecie ostatnio częstsze ciągnięcia/kłucia spojenia łonowego ??kasika8303, Ania1704 lubią tę wiadomość
-
hej dziewczyny,
mnie ciągle coś ciągnie, kłuję i boli w dole brzucha i po bokach niego
brzuch mi twardnieje kilka razy na dzien w różnych porach i pozycjach, czy siedzę, stoję, czy idę..jest to wtedy takie dziwne uczucie nie boli , ale mam wrażenie , ze brzuch mi pęknie..nie wiem, czy też tak macie...AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg