Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny
ni wiem która z Was polecała mi pumpernikla z Kaufa jako pieczywko w diecie cukrzycowej... ale od kiedy go jem cukier w granicach 110. Sprawdzam w dalszym ciągu co mogę, a czego nie
jakoś te dni lecą, a co do snów... to ja śpie jak kamień. A nie pogardziłabym jakimś erotykiem xD
Sista, Nieukowa, Joasia:), nenette, karolina0522, Scintilla lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:Hej Dziewczyny
co do koszul to mi się też podobają te od tego sprzedawcy ale kupię jedną bo jedną dostałam od siostry. Widzę że temat wyprawki porodowej ruszył pewną parą więc sama stwierdziłam że czas zasięgnąć opinii doświadczonej żeby wiedzieć co brać a co nie. Mam tam jakieś majtki jednorazowe i jakieś podkłady ale słabo kojarzę czego ile się używa itp.
podobnie jest z kwestią butelek bo tu również jestem zielona ale tym to się zajmę jak w końcu dotrą moje mebelki które miały być na początku lutego
chciałam zajechac jutro do tego sklepu bo przez telefon to takie gadanie ale mąż tak nam zaplanował wyjazd od teściów że nie zdążymy. Zajadę tam sama we wtorek i załatwię temat
Kasika gdyby mi lekarz powiedział że mam leżeć to też bym też leżała
We wtorek wizytuję i już się nie mogę doczekać bo chciałabym wiedzieć co z tym łożyskiem. Ciągle siedzi mi to w głowie bo to już nawet nie chodzi o sposób porodu ale donoszenie ciąży.
Cukier unormowałam więc chociaż tyle dobrze
Właśnie u mnie wychodzi słońce więc życzę by i u Was dzień był promienny
P.s. nie wiem czy odnioslam się do wszystkich wątków ale tyle napisałyście że hoho
:* zazdroszczę tego unormowania. Ile Ci to zajęło? Ja jak narazie się zmagam, no ale ciężko mi to wychodzi. Nie mam pomysłu co robić sobie do jedzenia, więc kończe na kanapkach. Albo 4 łyżkach kaszy z pieczonym kurczakiem na obiad -
Ja Ci polecałam pumpernikiel ale powiedz to po posiłku masz 110 czy na czczo?
ogólnie to chyba ze 3-4 tygodnie. Na śniadanie jem zawsze kanapkę, na przekąski to różnie jogurt naturalny z waflami ryżowymi albo vasa z jakimś serkiem. Na pewno przyjaciółmi cukrzykow są warzywa na surowo czyli np. Surówki czy sałatkina obiady różnie ale może być pierś jakoś pieczona albo ryż z czymś tylko jak warzywa to nie gotowane. Powoli dojdziesz do celu
maglic lubi tę wiadomość
-
dzisiaj na czczo miałam 89
a wczoraj 92, wiem na granicy, nie wiem czy później nie jeść pół kajzerki białej z serem tak o 23. Po 1 śniadaniu z pumpernikla, piersi i masy warzyw miałam 100, po 2 sniadaniu znowu pumpernikiel 1 kromka z 2 jajami i kapusta kiszona cukier 89, po obiedzie kasza jeczmienna (3 łyżki z piersią gotowaną i brokułem) cukier 81, teraz zjadłam jabłko i kiwi
ale aż na mnie patrzyło to jabłko... Nie wiem czy nie jem z mało poprostu. A zapisujesz sobie co jesz i jakie po tym cukry ?
/przepraszam, że tak łopatoligicznie tłumacze co jem..ale liczę, że w końcu powoli to zrozumiem.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:27
-
A wracając do tematu kosmetyków to ja chyba kupię Oilatum emulsję do kąpieli i szampon. Do tego znalazłam krem ochronny Pharmaceris baby z filtrem 50+ który można stosować od narodzin na letnie spacery. Pieluszki kupię małe paczki Pampers i Dada żeby sprawdzić czy odpowiadają małej.
-
Cieszę się że pumpernikiel zadziałał
wiesz, ostatnio miałam przynieść do diabetologa listę wszystkich posiłków z tygodnia i ona mi wskazała błędy. Mogę Ci od razu powiedzieć że ja bym Ci nie polecała kajzerki białej z serem na noc bo pszenne pieczywo za szybko się wchłania podobnie jak ser. Lepiej żebyś zjadła o 22 pumpernikiel jeśli z serem to koniecznie dodaj jakąś paprykę lub inne warzywo. Tak mi zaleciła lekarka. Ja np. Wiem że nie mogę zjeść na śniadanie bułki bo cukier ponad 130. A o której jesz kanapkę przed snem i śniadanie?
-
A ja naczytałam się analizy kosmetyków na stronę srokao, i mam wielkie dylematy. Chcialam kupić Mustele do kąpieli, ale to jakaś mieszanka nie dla dzieci
Podobnie z z innymi kosmetykami, które miałam na oku
Co do Oliatum, to ja bym uważała, bo jest dla dzieci z problemami z sucha skóra. Wiem, ze szybko uzależnia.Scintilla lubi tę wiadomość
-
Joasia:) wrote:Witam
U mnie przymusowe leżenie, kaszel i ogólne osłabienie mnie dopadłoSyrop z cebuli się robi, mąż do apteki pojechał po prenalen, sok malinowy. Kurczę martwię się czy Bartek czasem mnie nie zaraził oskrzelami. Jutro podejdę do lekarza, bo dzisiaj w przychodni niedzielnej beznadziejny lekarz ma dyżur.
Co do wyprawki dla kobiety po cc, to kupiłam bo poprzednio były mi potrzebne:
Octanisept
Plastry z opatrunkiem sterylne 20*10 cm
Sterylne gaziki
Podkłady poporodowe 2 op
Podpaski normalne takie które używałam przed ciążą
Podkłady na łóżko santi 60*90 cm 2 op
3 koszule
Szlafrok
herbatkę hipp w saszetkach dla karmiących
Wkładki laktacyjne Lovi
Dla dziecka kupiłam ;
Ciuszki ( mam bana na kupowanie )
Wózek 3w 1 + baza isofix
Butelki Lovi
Smoczki Lovi
Kołyskę
Łóżeczko ( dostaliśmy od przyjaciół praktycznie nowe)
Huśtawkę fisher price od 0
posciel do wózka i kołyski 4w1
Kocyk bawełniany
Pampersy care 1
Pieluchy tetrowe 6szt
Bepanthen
Suddocrem
Linomag
Okrycie kąpielowe 1 nowe 3 używane od siostry
Sopelek aspirator do noska
Zestaw nożyczki dla noworodka
Szczotka (zestaw) do włosków
(po Bartku mam) sterylizator Avent do kuchenki mikrofalowej
Do prania proszek i płyn Lovela
Wanienka ikea ( kupiona przy remoncie łazienki do mycia dzieci ) ale nie wiem czy przy tej opcji zostaniemy
Narazie tyle resztę jak wyzdrowieje
Asiu, głupie pytanie, kiedy używa się bepanthenu, a kiedy linomau ? Bo myślałam, ze mają te same właściwości. I drugie pytanie, czy kupować tez pieluszki flanelowe?
-
gosi_a wrote:Cieszę się że pumpernikiel zadziałał
wiesz, ostatnio miałam przynieść do diabetologa listę wszystkich posiłków z tygodnia i ona mi wskazała błędy. Mogę Ci od razu powiedzieć że ja bym Ci nie polecała kajzerki białej z serem na noc bo pszenne pieczywo za szybko się wchłania podobnie jak ser. Lepiej żebyś zjadła o 22 pumpernikiel jeśli z serem to koniecznie dodaj jakąś paprykę lub inne warzywo. Tak mi zaleciła lekarka. Ja np. Wiem że nie mogę zjeść na śniadanie bułki bo cukier ponad 130. A o której jesz kanapkę przed snem i śniadanie?
Równiiutko o 22:00 jem 1 kromke pumpernikla z wędliną i warzywkami ( zazwyczaj ogóreczek, pomidorek, sałata) I rano cukry albo 92, albo 89.. nie wiem jak będzie jutro..
/ dopiero teraz spojrzałam na swój suwaczekJeszcze tylko 100 dni przede mną
Teraz pewnie czas będzie pędził ze zdwojoną siłą..Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:47
Sista, nenette, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
gosi_a wrote:A śniadanie o której?
sista dzięki za opinię. Ogólnie to planuję pogadać na szkole rodzenia o kosmetykach i wtedy kupić
O 8 jem znowu kromke tego pumpernikla. Ojej jak tak o tym piszę to jem tylko te pumpernikle z kapustą kiszoną i ogórkami kiszonymi
-
A śniadanie jesz zaraz po przebudzeniu? Ile Ci schodzi od przebudzenia do mierzenia?
przecież możesz zjeść jajecznice, albo płatki owsiane z jogurtemnie musisz jeść tylko kanapek
nawet sałatkę np. Z kurczakiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 16:54
-
Gosia - ja na szczęście jestem przed wypłata, wiec nie kupuje jeszcze. I jest czas na opinie koleżanek
Moj siostrzeniec miał stosowana tylko Mustelle, a pupcie i skore ma jak u niemowlaka. Bez żadnych olejków i mleczek. Muszę się troche wyluzować
gosi_a lubi tę wiadomość
-
gosi_a wrote:A śniadanie jesz zaraz po przebudzeniu? Ile Ci schodzi od przebudzenia do mierzenia?
mierzę na czczo o 7, potem kładę się na te 45 i o 8 jem kanapkę, dzisiaj mój cukier po takiej przyjemności 100.
Mój lekarz stwierdził, że obciążenie wyszło nawet bo podobno tylko na czczo przekroczyłam norme bo miałam 94 i nie będzie problemów z pomiarami. Mam jeść o 8, 11, 13:30, 16, 19 no i o 22 tą kanapkę i 13 marca się zgłosić do niej, no ale widzę po sobie i po pomiarach, że jednak coś jest nie tak. Zjem grahamkę i cukier wybija mi do 146, więc odrzuciłam każdy inny chleb prócz tego pumpernikla ( dzięki Ci za tą radę <całuje w paluszki u stóp>)Jestem zła, że nikt mi nic dokładnie nie wytłumaczył tylko dali glukometr, kartkę z produktami podnoszącymi cukier i radź sobie sama..
/ na podwieczorek zjadłam to jabłko i kiwi i cukier 109.Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 17:03
-
Co do erotykow..to hmmm po tych dzisiejszych 3glupich snach mialam 4..i to wlasnie zwiazany z sexem..a to pewnie przez to ze ostatni raz kochalismy sie po owulacji 1pazdziernika...no i jak zawsze bylo bardzoooo czesto to teraz nic..i tak jeszcze z pol roku..ehh..bo mamy zakaz..zreszta balabym sie ze zaszkodze
a synek jest najwazniejszy
-
Ciekawe czy gdybyś zjadła 2 kromki na ostatni posiłek jaki byłby rano cukier. Ja jem o 8,10.30,13,15,17,19 i 22. Raz w tygodniu robie pomiar dodatkowy o 22 i o 3 w nocy. Wstaję o 7.50 i o 8 mierzę na czczo i jem śniadanie.
Czasami insulina jest konieczna i dieta nie wystarcza ale wierzę że uda Ci się to ogarnąć.
A z tym chlebem to trzeba sobie pomagać po to tu jesteśmy
jeszcze możesz sobie zapisywać czego nie możesz jeść żeby eliminować błędy. W kauflandzie jest jeszcze chleb pelnoziarnisty zytni a w intermarche jest paczkowany pelnoziarnisty ze słonecznikiem. Też dobreWiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 17:10
maglic lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista bepanthen będę stosowała na pękające sutki oraz pielęgnacji pupci. Linomag też kupiłam bo używała go moja siostra dla córeczki i była zadowolona( tak w razie w).
Pieluch flanelowych nie kupuje, przy Bartku się nie sprawdziły, wole tetrowe.Sista lubi tę wiadomość