X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika powodzenia jutro.. ;) dasz rade.. :)
    Kurcze jednak to twardnienia u mnie..rano byly 3 tak do poludnia..no i po poludniu ze 4..
    Hmm jutro zadzwonie do profesorki i zapytam ja..bo wizyta dopiero 5 marca..
    Dziewczyny jaka dawke magnezh bierzecie?bo czytalam ze niektore biora 3x2..do tego nospe 3x1..
    Orientujecie sie co daja teraz jak ktos ma nagminne twardnienia i bardzo czeste..kiedys byl fenoterol w tabletkach ale wycofali i jedynie podaja go dozylnie w szpitalu..ale moze sa jakies inne specyfiki..?
    Tak pytam z ciekawosci..na wszelki wypadek..jakby co ;)

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • OvuFriend

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomość wyedytowana przez administratora forum z powodu łamania zasad regulaminu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Kurcze jednak to twardnienia u mnie..rano byly 3 tak do poludnia..no i po poludniu ze 4..
    Dziewczyny jaka dawke magnezh bierzecie?bo czytalam ze niektore biora 3x2..do tego nospe 3x1..
    Orientujecie sie co daja teraz jak ktos ma nagminne twardnienia i bardzo czeste..kiedys byl fenoterol w tabletkach ale wycofali i jedynie podaja go dozylnie w szpitalu..ale moze sa jakies inne specyfiki..?
    Ja na samym początku brałam asparginian 2x2 i piłam max 2 tabletki magnezu musującego! Jeżeli chodzi o nospę to też, miałam zalecenia aby brać 3x1, ale najwięcej to były 2 tabletki, nie biorę nospy codziennie tylko wtedy gdy czuję potrzebę! Teraz biorę Magne b6 2x1 lub 3x 1 dziennie! Twardnieje mi brzuch ale nie tak bardzo jak na początku.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 21:39

karolinka85 lubi tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:

Nie dziękuję . Muszę dać rade :-)

Z twardnieniem i magnezem nie pomogę

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ciekawy artykuł, szczególnie dla tych, których Dzieciaki szaleją w brzuchach: http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/

nenette, Muniek, Scintilla lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:

Mi twardniał brzuch i brałam magnez 3x2 i no-spe 3x1, nic mi nie pomagało więc gin chciał obejrzeć szyjkę czy się nie skraca, ale kazał też zrobić mocz. No i się okazało, że ten twardy brzuch robił mi się od zapalenia pęcherza :( wybrałam antybiotyki i przeszło :)

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia dzięki za listę, zrobiłam na jej podstawie swoją w excelu i będę odchaczać:)

Kasika powodzenia jutro!

Karolinka do domowego użytku oprócz nospy jest np scopolan (to już na receptę)-mi kazali go włączyć jak nospa 3x1 nie działała do końca, teraz staram się ograniczać ale w sytuacjach kryzysowych jak wczoraj biorę taki mix. Wiem też, że zamiast fenoterolu czasem dają teraz salbutamol, ale to już jakaś kobyła na astme generalnie-też trzeba go brać razem z isoptinem na serce, jak kiedyś fenoterol. Nie wiem czy dają go długofalowo do domu, ja jak miałam mocne skurcze to gin kazał nospę+scopolan drażetki, jak nie pomoże to włączyć scopolan w czopku, a dopiero po tym jakby co powiedział, że da salbutamol ale tylko na 3dni-gdyby nie wyciszył skurczy to do szpitala. Koniec końców udało się bez niego na razie:) wiem, że w szpitalu dają też papawerynę na skurcze.
    Magnez biorę 2x1 magnezin comfort, gin powiedział, że więcej nie ma sensu..on ma dość duże dawki. Maglic też ma rację-twardnienia mogą też być od infekcji, której czasem nie widać-w pęcherzu lub szyjce. Ja teraz też biorę antybiotyk na bakterie w szyjce, liczę na to, że i skurcze troche przejdą..

kasika8303, Joasia:), karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tak:
    miliard ubrań :D, pieluchy tetrowe, płyn do kąpieli, ręczniki z kapturkiem x2, waciki, patyczki do uszu, oliwkę, szczotę do włosów, Sudocrem, pampersy 1 dużą pakę, kocyk, smoczki, butelki x2, śliniaki, przypinkę do smoczka, chusteczki mokre 4 paczki i dziś zamówiłam: spray do nosa, podkłady poporodowe, szczoteczkę do dziąseł (mam bzika na punkcie uzębienia- Leon będzie miał ostre rwanie :D), myjkę do kąpieli, aspirator do nosa, termoopakowanie do butelek plus futerał na smoczek w gratisie :D, szczotkę do butelek, jeszcze 2 smoczki, bo się nie mogłam oprzeć takie piękne ;D i szukałam też firmy MAM więc jeden musiałam wziąć jak już był na stronie, obcinaczki do paznokci, termometr żabę do wody :D.I to chyba na tyle. Też kupuję po trochu, zaszaleję pewnie jak dostanę wyrównanie z Zusu, a rzeczy do pokoju to dopiero w kwietniu po remoncie ;)

PS. tak mnie boli gardło, że prawdopodobnie nastąpi mój zgon -_- chyba jutro się wybiorę do lekarza :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 22:25

• Muniek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Dziewczyny, ciekawy artykuł, szczególnie dla tych, których Dzieciaki szaleją w brzuchach: http://mataja.pl/2015/02/czy-ruchy-plodu-moga-cos-powiedziec-o-charakterze-dziecka/
    Sista super artykuł :-) ciekawe jak to u mnie będzie,bo wydaje mi się że synuś tak umiarkowanie kopie. Ale czasem potrafi zasadzić porządnie :-P czas pokaże.

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:

Bardzo fajny artykuł:) To teraz jestem bardzo ciekawa jaka będzie Pola, na usg zawsze skacze jak sprężyna czy to 8 rano czy 15 czy też 2 w nocy ;)

Sista lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Sista super artykuł :-) ciekawe jak to u mnie będzie,bo wydaje mi się że synuś tak umiarkowanie kopie. Ale czasem potrafi zasadzić porządnie :-P czas pokaże.
    No ja tez jestem ciekawa, jak bedzie po drugiej stronie, tymczasem Olga spokojna. Zobaczymy czy bedzie spokojna po tatusiu, czy jednak ogień po mamie ;)
    Wrócę do tego posta w sierpniu, to zobaczmy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 lutego 2015, 22:46

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 22 lutego 2015, 22:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    No ja tez jestem ciekawa, jak bedzie po drugiej stronie, tymczasem Olga spokojna. Zobaczymy czy bedzie spokojna po tatusiu, czy jednak ogień po mamie ;)
    To my z mężem raczej oboje jesteśmy spokojni,z tego co wiemy od rodziców i ja i on jako maluchy byliśmy mega grzeczni i spokojni właśnie :-) moja mama wręcz mówi że jak była ze mną w ciąży to czasem musiała brzuchem ruszać bo ja znaku życia nie dawałam :-) za to mój brat szalał strasznie,no i coś mi się wydaje że może tak być że Samuel wda się w wujka :-) a mój brat do dziś ma pełno energii i ciężko mu na tyłku usiedzieć. Ale generalnie jest cudnym człowiekiem,także nie będę miała nic przeciwko jak mały poda się na niego :-P

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 06:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie o poranku:)

Mam pytanie czy któraś z Was w ciąży brała paracetamol. Musiałam zażyć, bo ból gardła, głowy i stan podgorączkowy były nie do wytrzymania. Teraz nam wyrzuty sumienia :( czy Julce nie zaszkodziłam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 07:00

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu nie brałam, ale można brać, nie zaszkodzi Julce. Byłam trochę przeziębiona i gin mówił że najpierw mam próbować herbatę z miodem i cytryna a jak nie przejdzie to paracetamol. Także spokojnie, Juleczka bezpieczna :-)

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 07:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia na tym etapie na pewno nie zaszkodzisz jedną dawką paracetamolu :)
    Ja musiałam wziąć na zbicie gorączki w 5 tygodniu ciąży, bo miałam 39 i samymi okładami nie dałam rady... podobno jest bezpieczny jeżeli nie bierze sie więcej niż 2 na dobę.

Ps. Nie wierzyłam w to bo film moim zdaniem był zbyt polski, a jednak Ida skończyla z Oscarem :)

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej..dzwonilam do profesorki w zwiazku z tym twardnieniem..kazala sie wczesniej pokazac..a najlepiej przyjechac dzis na IP i na wszelki wypadek wziasc ze soba rzeczy.. :( ehh wiec pewnie zostane tam..bo mowila ze w 22tyg to za wczesnie na twardnienia.. :(

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej. Trzymam za Was kciuki. Ja siedzę po wypiciu glukozy. Czekam na pobranie po godz.później znowu po godz. Taka starsza pielęgniarka jest i pilam bez cytryny. Młody się trochę rozbudził. Póki co odpukać jest ok.

Sista lubi tę wiadomość

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:

Mam pytanie czy któraś z Was w ciąży brała paracetamol. Musiałam zażyć, bo ból gardła, głowy i stan podgorączkowy były nie do wytrzymania. Teraz nam wyrzuty sumienia :( czy Julce nie zaszkodziłam.

Dzień dobry :)
    Spokojnie możesz brać paracetamol, nie zaszkodzi. Już mam to przerobione, więc śmiało. Poza tym mam silne bóle głowy, więc jak już nic nie pomaga, to lekarz nawet kazał mi brać apap, bo też nie zagraża płodowi, ale staram sie tego unikać. Brałam , nie mówię, że nie, bo sam ból gorzej działa na dziecko niż przyjęcie dawki leków.

Joasia:) lubi tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Hej..dzwonilam do profesorki w zwiazku z tym twardnieniem..kazala sie wczesniej pokazac..a najlepiej przyjechac dzis na IP i na wszelki wypadek wziasc ze soba rzeczy.. :( ehh wiec pewnie zostane tam..bo mowila ze w 22tyg to za wczesnie na twardnienia.. :(

Powodzenia i wracaj szybko do domku. 3mam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:

Joasia ja jak byłam przeziębiona to gin powiedział, że paracetamol jest wskazany w ciąży! do tego wapno i Rutinoscorbin.

dorcia8919, Joasia:) lubią tę wiadomość

‹‹ 617 618 619 620 621 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ