X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boziu ile ja dziś jem, normalnie ilości nie do ogarnięcia...będę szafą trzydrzwiowią w czerwcu jak nic ;)
    O normach glukozowych nie mam bladego pojęcia, więc nie pomogę. Sama mam badanie za ponad tydzień i mam nadzieję, że mój słodyczoholizm się nie objawi w formie cukrzycy tfu tfu...Obiecałam sobie dziś że zaczynam się mocno ograniczać, zobaczymy co z tego wyjdzie :) Moja kondycja już od dłuższego czasu kiepska, ale jakoś mocno mi to nie dokucza.
    Nieukowa liczne leukocyty w cytologii to chyba jakiś stan zapalny. Doczytałam że lakarz mówił, że ok, więc pewnie tak jest.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:12

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja pytałam o leukocyty a nie Nieukowa :) pewnie zmylil Cię mój zwierzak w awatarku hihi

preg.png[/url]
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    To ja pytałam o leukocyty a nie Nieukowa :) pewnie zmylil Cię mój zwierzak w awatarku hihi

Kurcze przepraszam Cię, nie wiem skąd jak wzięłam Nieukową hehe :)

Nieukowa lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agata - dopóki miałam tylko leukocyty 5-10, bez bakterii, mój gin mówił, ze wszystko ok. Dopiero jak do leukocytów dołączyły liczne bakterie, gin skierował mnie na posiew moczu. No i po posiewie wylądowałam w szpitalu z antybiotykiem. Dlatego zerknij co masz przy bakteriach. Ale jak gin mówi, ze ok, to raczej ok :)

A ja mam pytanie z innej beczki. Czy Wy pozwalacie sobie na kąpiel w wannie? Ja uwielbiam kąpiele, ale odkąd jestem w ciąży, to omijam wannę z daleka. Ale jestem u rodziców i tu jest wanna 2m i kusi. A ja uwielbiam kąpiele :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:47

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Marcia86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się ze szpitala. Dziś miałam zabieg założenia szwu na szyjkę. Teraz jeszcze do środy obserwacja czy nie powstają skurcze po tym zabiegu. Mam nadzieje ze juz w środę wyjde :) bo mąż ma urodzinki .

Maja 5.06.2015
    Aniela 27.08.2021
    lprkmg7yq9lzv97b.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata w cytologii czy w badaniu na biocenozę pochwy?

Jeśli w cytologii, to bardziej liczy się czy nie ma nadżerki- masz wynik w skali Bethesda czy 5-punktowej papanicolau?
    Jeśli sam wynik jest ok a masz leukocyty, to może być jakiś łagodny stan zapalny pochodzący od pochwy a nie od szyjki macicy. Gorzej jak masz nadżerkę albo HPV to wtedy masz i nieprawidłową cytologię i leukocyty...

Jeżeli wynik jest w normie, to co najwyżej możesz zrobić posiew z pochwy jeżeli coś cię niepokoi...

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem czy to zainteresuje inne Łodzianki - ( czyli jeśli się nie mylę Zyrcię i Lilly78 ) ale za miesiąc w naszym pięknym mieście odbędą się Targi "Będę mamą" - http://www.mamaija.pl/ .... jak zdrowie pozwoli to zawsze się można przejechać dla próbek ;)

Marcia86 - trzymam kciuki aby szybciutko Cię wypuścili :)

Sista - mam podobnie - również uwielbiam wylegiwać się w wannie - ale obecnie mam rytuał, że czynię to jedynie w dniu kiedy mam wizytę u ginekologa :D tak to szybki codzienny prysznic - czasami nawet 2xdziennie. Niestety z wanny coraz trudniej mi się "wydostać" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:50

Sista, lilly78 lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magda_lena88 wrote:
    Na czczo 70,4 mg/dl
    Kobiety ciężarne < 92 mg/dl (zalecenia PTD 2014)

Po 1 h 150,4 mg/dl
    Kobiety ciężarne < 180 mg/dl (zalecenia PTD 2014)

Po 2 h 153,2 mg/dl nomy 70 -140
    Kobiety ciężarne < 153 mg/dl (zalecenia PTD 2014)

hmm i co o tym myśleć....:|

Madziu nie znam się na tej glukozie, ale masz w normach widać

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was wszystkie, chciałabym dołączyć :) Wreszcie się odważyłam ;)

Podczytuję Was od samego początku z małą przerwą na czas kiedy pisałyście bardzo sporo o poronieniach, rosnącej becie, przestających bić serduszkach itp. - niestety nie byłam wstanie tego czytać, tym bardziej, że na przełomie 6/7 tyg trafiłam do szpitala z plamieniami. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, po tygodniu leżenia wróciłam do pracy i tak do zeszłego tygodnia. Powróciłam do Was jak już zaczęłyście pisać o ubrankach, butelkach, wymieniać się doświadczeniami i poradami, i tak śledzę forum do dziś :)

Scintilla, zyrcia, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :))
    Gratuluję dobrych wyników :) Ja na glukozę idę jutro, mam nadzieję, że dam radę jakoś a idę sama więc tym bardziej się stresuję.
    Dopadło mnie choróbsko, tzn nic mnie nie boli, ale mam zawalone całe zatoki i głos jak Doda :D byłam u lekarki, powiedziała, że nie ma mowy o antybiotyku o.O a chciałam żeby się nie męczyć, ale rutinoskorbin i olejek z Olbasu ma wystarczyć więc siedzę i wącham :D Matka codziennie do mnie wydzwania i mi opowiada szczegółowo co zakupiła dla wnusia :D coś czuję, że Leon będzie niezły model i będzie się przebierał ze sto razy dziennie :D Czekam ciągle na dolary z Zusu żeby kupić znowu jakąś partię do wyprawki, ale na razie czekam na jeszcze jedną paczkę więc jakaś satysfakcja będzie :P Ciuchów nie kupuję za dużo, ale jak już te hajsy będą to mam zamiar się wybrać tu do jednego lumpka, bo mają boskie rzeczy jak widziałam na fb więc pewnie tak czy siak zaszaleję :D Łóżeczko mi kupi moja babcia po świętach więc kolejny koszt mi odejdzie, jedyne co to zabroniłam kupować pościeli, bo musi mi pasować do aranżacji mieszkania a do remontu jeszcze miesiąc :D
    Chociaż dziś tak sobie myślę, że niby się dłuży, a to jutro już 100 dni do porodu ! <3 Liczę, że jak nie uda mi się załatwić cc to jednak Leon się będzie spieszył na do rodziców :D

Scintilla, nenette lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ciuchów nie kupuję za dużo, ale jak już te hajsy będą to mam zamiar się wybrać tu do jednego lumpka, bo mają boskie rzeczy jak widziałam na fb więc pewnie tak czy siak zaszaleję

Zyrcia podziel się tajemną wiedzą gdzie w Łodzi taki lumpek jest - bo też z miłą chęcią upolowałabym coś w marcu właśnie z używek - a to co jest w tych małych, osiedlowych second handach jest średniej jakości :(

... i Witamy nową Mamę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:57

Finezja lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.facebook.com/pages/Szafa-Malucha-%C5%81%C3%B3d%C5%BA/171173749688473?fref=ts proszę ;) to jest na retkini ;) i słyszałam same pochwały :p Jak dostanę ruble to w któryś czwartek się bankowo wybieram :D

Scintilla lubi tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    https://www.facebook.com/pages/Szafa-Malucha-%C5%81%C3%B3d%C5%BA/171173749688473?fref=ts proszę ;) to jest na retkini ;) i słyszałam same pochwały :p Jak dostanę ruble to w któryś czwartek się bankowo wybieram :D

Koniecznie daj recenzję... ja jeszcze muszę poczekać około 2 tyg jak dostaniemy meble i rozpakuję swoje rzeczy ... jak ich pochwalisz to wsiadam w MPK i robię napad na Retkinie... Dzięki!

zyrcia lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 20:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny extra ciuchy w tym lumpie :-) czemu mam tak daleko do Łodzi? :-)

c77352d493.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezu Zyrcia ja odliczam dni do przewidywanego L4, potem to ja mogę siedzieć i kolejne 9mc z brzuchem, nie przeszkadza mi :P
    Właśnie mnie Stworzenie kopie i pozdrawia ciotki forumowe :P

Fajny lump, ale ja już z ciuszkami pass - może jakieś pojedyncze, ale generalnie wystarczy :) Teraz misją będzie skompletowaćresztę, ale to już w kwietniu jak będę wolna od roboty!

Sista, nenette, karolina0522, karolinka85, zyrcia lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no ja już ponad miesiąc na L4 a z Zusu rubli nie ma -_- jak dzwoniłam to sie na mnie darli, że przedsiębiorcy rozliczają się do 10 lutego, ja mówię, że jest 19... no to co?? i kto mi podał ten numer bo tu się nie dzwoni o.O no to już odpuściłam i spokojnie czekam. Też niby z ciuchami stopuję, ale jakby nie patrzeć trochę większych można już kupować :p nie zmarnuje się. I tak nie mam takiego świra jak moja mama :D Jak wezmę to się oczywiście pochwalę :D i łupami z lumpka też :D

Sista, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh Zakład Udręczenia Społecznego :-) ja też o pierwszą kasę wydzwaniałam do nich

c77352d493.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem na zwolnieniu od 19.01 i do tej pory ani grosza -_- ciekawe jakbym liczyła tylko na dolce od nich to z czego bym żyła -_-

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny,
    na początku gratuluję pozytywnych wizyt, za jutrzejsze glukozowanie i za wizyty jutro.

Na twardnieniach i skurczach się nie znam to nawet nie będę się do tego odnosić.

Zyrcia- dla mnie jesteś niesamowita :) Nie dość że masz Leona ubranego chyba do lat 3 to jeszcze Twój optymizm mnie zaraża :) Na te zatoki to jest taki lek GripStop w sprayu, który mogą stosować ciężarne. Na mnie podziałał elegancko jak miałam katar bo sól nie ogarniała.

My dzisiaj się dowiedzieliśmy, że nasze mebelki mają być w następny wtorek więc czekam niecierpliwie, bo już nie mam gdzie trzymać wszystkich rzeczy :) A na dodatek dzisiaj kupiliśmy ręcznik kąpielowy, bo te które dostałam w spadku są już trochę szorstkie, a po narodzinach skórka taka delikatna :) Poza tym kupiliśmy też stojak na wanienkę, żeby się nie schylać w trakcie pluskania się kruszynki. Wyszło mi jednakowo jak za używany, a poza tym się dogadałam że jak mi nie będzie pasował do wanienki to zwrócę. Dowiedziałam się też, że na mój wózek są zapisy, bo schodzi jak ciepłe bułeczki, a kosztuje obecnie 1200 zł (bez fotelika, bo chcemy Cabriofixa). Wystarczy wpłacić 100 złotową zaliczkę i można odebrać w kwietniu. Zamówimy też bazę i fotelik, ale odbierzemy w kwietniu :)

Jutro mam wizytę o 15.40 więc proszę o wsparcie duchowe :)

nenette, zyrcia lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ano jak Zusowi ty zalegasz, to zaraz by ci windykacje robili, ale jak oni maja obsuwe to odsetek nie zobaczysz...

Wlasnie dokonalam wstrzasajacego odkrycia: jak mi sie macica podniosla, to mam luzna skore zaraz nad kaśka i mi odstaje jak sie po brzuchu smaruje kremem... Ja wiem ze lepiej miec zapas skory na przyszlosc i ze brzuch przy koncowce znowu opada, ale wyglada to glupio :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:18

zyrcia lubi tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 620 621 622 623 624 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Koronawirus a problemy z płodnością - o emocjach w obliczu pandemii

Pandemia koronawirusa szczególnie mocno uderza w pary starające się o dziecko lub zmagające się z niepłodnością. Jak radzić sobie z emocjami w tym trudnym czasie? Na czym skupić swoją energię i uwagę? Jak obecny czas może przysłużyć się płodności? Czy z obecnej sytuacji można wyciągnąć dobrą lekcję? O tym wszystkim opowiada doświadczona psycholog, każdego dnia wspierająca pary w drodze do rodzicielstwa - Justyna Kuczmierowska. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ