Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Boziu ile ja dziś jem, normalnie ilości nie do ogarnięcia...będę szafą trzydrzwiowią w czerwcu jak nic
O normach glukozowych nie mam bladego pojęcia, więc nie pomogę. Sama mam badanie za ponad tydzień i mam nadzieję, że mój słodyczoholizm się nie objawi w formie cukrzycy tfu tfu...Obiecałam sobie dziś że zaczynam się mocno ograniczać, zobaczymy co z tego wyjdzieMoja kondycja już od dłuższego czasu kiepska, ale jakoś mocno mi to nie dokucza.
Nieukowa liczne leukocyty w cytologii to chyba jakiś stan zapalny. Doczytałam że lakarz mówił, że ok, więc pewnie tak jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:12
-
Agata - dopóki miałam tylko leukocyty 5-10, bez bakterii, mój gin mówił, ze wszystko ok. Dopiero jak do leukocytów dołączyły liczne bakterie, gin skierował mnie na posiew moczu. No i po posiewie wylądowałam w szpitalu z antybiotykiem. Dlatego zerknij co masz przy bakteriach. Ale jak gin mówi, ze ok, to raczej ok
A ja mam pytanie z innej beczki. Czy Wy pozwalacie sobie na kąpiel w wannie? Ja uwielbiam kąpiele, ale odkąd jestem w ciąży, to omijam wannę z daleka. Ale jestem u rodziców i tu jest wanna 2m i kusi. A ja uwielbiam kąpieleWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:47
-
Aghata w cytologii czy w badaniu na biocenozę pochwy?
Jeśli w cytologii, to bardziej liczy się czy nie ma nadżerki- masz wynik w skali Bethesda czy 5-punktowej papanicolau?
Jeśli sam wynik jest ok a masz leukocyty, to może być jakiś łagodny stan zapalny pochodzący od pochwy a nie od szyjki macicy. Gorzej jak masz nadżerkę albo HPV to wtedy masz i nieprawidłową cytologię i leukocyty...
Jeżeli wynik jest w normie, to co najwyżej możesz zrobić posiew z pochwy jeżeli coś cię niepokoi... -
Nie wiem czy to zainteresuje inne Łodzianki - ( czyli jeśli się nie mylę Zyrcię i Lilly78 ) ale za miesiąc w naszym pięknym mieście odbędą się Targi "Będę mamą" - http://www.mamaija.pl/ .... jak zdrowie pozwoli to zawsze się można przejechać dla próbek
Marcia86 - trzymam kciuki aby szybciutko Cię wypuścili
Sista - mam podobnie - również uwielbiam wylegiwać się w wannie - ale obecnie mam rytuał, że czynię to jedynie w dniu kiedy mam wizytę u ginekologatak to szybki codzienny prysznic - czasami nawet 2xdziennie. Niestety z wanny coraz trudniej mi się "wydostać"
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:50
Sista, lilly78 lubią tę wiadomość
-
Magda_lena88 wrote:Na czczo 70,4 mg/dl
Kobiety ciężarne < 92 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
Po 1 h 150,4 mg/dl
Kobiety ciężarne < 180 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
Po 2 h 153,2 mg/dl nomy 70 -140
Kobiety ciężarne < 153 mg/dl (zalecenia PTD 2014)
hmm i co o tym myśleć....
Madziu nie znam się na tej glukozie, ale masz w normach widać -
Witam Was wszystkie, chciałabym dołączyć
Wreszcie się odważyłam
Podczytuję Was od samego początku z małą przerwą na czas kiedy pisałyście bardzo sporo o poronieniach, rosnącej becie, przestających bić serduszkach itp. - niestety nie byłam wstanie tego czytać, tym bardziej, że na przełomie 6/7 tyg trafiłam do szpitala z plamieniami. Na szczęście wszystko skończyło się dobrze, po tygodniu leżenia wróciłam do pracy i tak do zeszłego tygodnia. Powróciłam do Was jak już zaczęłyście pisać o ubrankach, butelkach, wymieniać się doświadczeniami i poradami, i tak śledzę forum do dziś
Scintilla, zyrcia, karolina0522, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitajcie dziewczyny
)
Gratuluję dobrych wynikówJa na glukozę idę jutro, mam nadzieję, że dam radę jakoś a idę sama więc tym bardziej się stresuję.
Dopadło mnie choróbsko, tzn nic mnie nie boli, ale mam zawalone całe zatoki i głos jak Dodabyłam u lekarki, powiedziała, że nie ma mowy o antybiotyku
a chciałam żeby się nie męczyć, ale rutinoskorbin i olejek z Olbasu ma wystarczyć więc siedzę i wącham
Matka codziennie do mnie wydzwania i mi opowiada szczegółowo co zakupiła dla wnusia
coś czuję, że Leon będzie niezły model i będzie się przebierał ze sto razy dziennie
Czekam ciągle na dolary z Zusu żeby kupić znowu jakąś partię do wyprawki, ale na razie czekam na jeszcze jedną paczkę więc jakaś satysfakcja będzie
Ciuchów nie kupuję za dużo, ale jak już te hajsy będą to mam zamiar się wybrać tu do jednego lumpka, bo mają boskie rzeczy jak widziałam na fb więc pewnie tak czy siak zaszaleję
Łóżeczko mi kupi moja babcia po świętach więc kolejny koszt mi odejdzie, jedyne co to zabroniłam kupować pościeli, bo musi mi pasować do aranżacji mieszkania a do remontu jeszcze miesiąc
Chociaż dziś tak sobie myślę, że niby się dłuży, a to jutro już 100 dni do porodu !Liczę, że jak nie uda mi się załatwić cc to jednak Leon się będzie spieszył na do rodziców
Scintilla, nenette lubią tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Ciuchów nie kupuję za dużo, ale jak już te hajsy będą to mam zamiar się wybrać tu do jednego lumpka, bo mają boskie rzeczy jak widziałam na fb więc pewnie tak czy siak zaszaleję
Zyrcia podziel się tajemną wiedzą gdzie w Łodzi taki lumpek jest - bo też z miłą chęcią upolowałabym coś w marcu właśnie z używek - a to co jest w tych małych, osiedlowych second handach jest średniej jakości
... i Witamy nową MamęWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 19:57
Finezja lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
zyrcia wrote:https://www.facebook.com/pages/Szafa-Malucha-%C5%81%C3%B3d%C5%BA/171173749688473?fref=ts proszę
to jest na retkini
i słyszałam same pochwały :p Jak dostanę ruble to w któryś czwartek się bankowo wybieram
Koniecznie daj recenzję... ja jeszcze muszę poczekać około 2 tyg jak dostaniemy meble i rozpakuję swoje rzeczy ... jak ich pochwalisz to wsiadam w MPK i robię napad na Retkinie... Dzięki!zyrcia lubi tę wiadomość
-
Jezu Zyrcia ja odliczam dni do przewidywanego L4, potem to ja mogę siedzieć i kolejne 9mc z brzuchem, nie przeszkadza mi
Właśnie mnie Stworzenie kopie i pozdrawia ciotki forumowe
Fajny lump, ale ja już z ciuszkami pass - może jakieś pojedyncze, ale generalnie wystarczyTeraz misją będzie skompletowaćresztę, ale to już w kwietniu jak będę wolna od roboty!
Sista, nenette, karolina0522, karolinka85, zyrcia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyno ja już ponad miesiąc na L4 a z Zusu rubli nie ma -_- jak dzwoniłam to sie na mnie darli, że przedsiębiorcy rozliczają się do 10 lutego, ja mówię, że jest 19... no to co?? i kto mi podał ten numer bo tu się nie dzwoni
no to już odpuściłam i spokojnie czekam. Też niby z ciuchami stopuję, ale jakby nie patrzeć trochę większych można już kupować :p nie zmarnuje się. I tak nie mam takiego świra jak moja mama
Jak wezmę to się oczywiście pochwalę
i łupami z lumpka też
Sista, Nieukowa, nenette lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej Dziewczyny,
na początku gratuluję pozytywnych wizyt, za jutrzejsze glukozowanie i za wizyty jutro.
Na twardnieniach i skurczach się nie znam to nawet nie będę się do tego odnosić.
Zyrcia- dla mnie jesteś niesamowitaNie dość że masz Leona ubranego chyba do lat 3 to jeszcze Twój optymizm mnie zaraża
Na te zatoki to jest taki lek GripStop w sprayu, który mogą stosować ciężarne. Na mnie podziałał elegancko jak miałam katar bo sól nie ogarniała.
My dzisiaj się dowiedzieliśmy, że nasze mebelki mają być w następny wtorek więc czekam niecierpliwie, bo już nie mam gdzie trzymać wszystkich rzeczyA na dodatek dzisiaj kupiliśmy ręcznik kąpielowy, bo te które dostałam w spadku są już trochę szorstkie, a po narodzinach skórka taka delikatna
Poza tym kupiliśmy też stojak na wanienkę, żeby się nie schylać w trakcie pluskania się kruszynki. Wyszło mi jednakowo jak za używany, a poza tym się dogadałam że jak mi nie będzie pasował do wanienki to zwrócę. Dowiedziałam się też, że na mój wózek są zapisy, bo schodzi jak ciepłe bułeczki, a kosztuje obecnie 1200 zł (bez fotelika, bo chcemy Cabriofixa). Wystarczy wpłacić 100 złotową zaliczkę i można odebrać w kwietniu. Zamówimy też bazę i fotelik, ale odbierzemy w kwietniu
Jutro mam wizytę o 15.40 więc proszę o wsparcie duchowenenette, zyrcia lubią tę wiadomość
-
Ano jak Zusowi ty zalegasz, to zaraz by ci windykacje robili, ale jak oni maja obsuwe to odsetek nie zobaczysz...
Wlasnie dokonalam wstrzasajacego odkrycia: jak mi sie macica podniosla, to mam luzna skore zaraz nad kaśka i mi odstaje jak sie po brzuchu smaruje kremem... Ja wiem ze lepiej miec zapas skory na przyszlosc i ze brzuch przy koncowce znowu opada, ale wyglada to glupioWiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2015, 22:18
zyrcia lubi tę wiadomość