X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2015, 22:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa aż powstałam oglądać się w lustrze i chyba też tak mam ;)

Poprzychodziły paczki z ciuszkami pierwsze, jutro postaram się cyknąć fotkę:) chciałam jak najmniej różu, a jakoś go sporo w tych moich łupach, muszę trochę szarościami poprzygaszać ;)

Nieukowa, gosi_a lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 00:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Hej Dziewczyny,
    na początku gratuluję pozytywnych wizyt, za jutrzejsze glukozowanie i za wizyty jutro.

Na twardnieniach i skurczach się nie znam to nawet nie będę się do tego odnosić.

Zyrcia- dla mnie jesteś niesamowita :) Nie dość że masz Leona ubranego chyba do lat 3 to jeszcze Twój optymizm mnie zaraża :) Na te zatoki to jest taki lek GripStop w sprayu, który mogą stosować ciężarne. Na mnie podziałał elegancko jak miałam katar bo sól nie ogarniała.

My dzisiaj się dowiedzieliśmy, że nasze mebelki mają być w następny wtorek więc czekam niecierpliwie, bo już nie mam gdzie trzymać wszystkich rzeczy :) A na dodatek dzisiaj kupiliśmy ręcznik kąpielowy, bo te które dostałam w spadku są już trochę szorstkie, a po narodzinach skórka taka delikatna :) Poza tym kupiliśmy też stojak na wanienkę, żeby się nie schylać w trakcie pluskania się kruszynki. Wyszło mi jednakowo jak za używany, a poza tym się dogadałam że jak mi nie będzie pasował do wanienki to zwrócę. Dowiedziałam się też, że na mój wózek są zapisy, bo schodzi jak ciepłe bułeczki, a kosztuje obecnie 1200 zł (bez fotelika, bo chcemy Cabriofixa). Wystarczy wpłacić 100 złotową zaliczkę i można odebrać w kwietniu. Zamówimy też bazę i fotelik, ale odbierzemy w kwietniu :)

Jutro mam wizytę o 15.40 więc proszę o wsparcie duchowe :)
    Ja zdrowa nie jestem :D boję się co wyrośnie z mojego dziecka :D Dobrze, że mój Radosław to oaza spokoj, bo inaczej to nie wiem co by było :D on jakoś mnie musi ogarnąć :D ja Wam powiem, że najlepiej uświadomiłam sobie to, że z głową nie jest najlepiej podczas jednej operacji :D A mianowicie po wybudzeniu z narkozy jeszcze na sali operacyjnej obczaiłam, że mam majtki z pidżamą tak jakby zrulowane i wkręciłam sobie, że na pewno coś tam przy mnie majstrowali razem ze studentami, którzy byli obecni :D No więc wpadłam w furię, darłam się, bluzgałam na lekarzy itp :D no to od razu dostałam coś w żyłę na głowę chyba i jedziemy na pooperacyjną. Za drzwiami czekał spraliżowany ze strachu mój już teraz mąż :D i po cichutku pyta jak tam? a ja na cały korytarz KU**A ZGWAŁCILI MNIE !! jego mina boska :D co się później nawstydziłam jak wytrzeźwiałam z narkozy to szok :D a po drugiej operacji znowu zrobiłam awanturę, że mi wyłączyli króla lwa o.O bo akurat mi się śniło :D
    ehh tak mnie na wspomnienia wzięło :D dlatego nie dziwi mnie, że Leon tak fika :D
    a co do ciuchów to i tak lepsza jest moja matka :D

Nieukowa ja znowu mam wrażenie, że mam skórę tak mega napięta, że mi pęknie skóra z resztek po kolczyku w pępku co miałam sto lat temu :P a Radek mówi, że już średnio ma ochotę patrzeć na mój goły brzuch bo ma jakieś lęki, że wybuchnę o.O :D on chyba jednak też do końca zdrowy nie jest :D

Ale się rozgadałam :D idę spać ! na 9 idę doić glukozę, zobaczymy co z tego wyjdzie :D

Dobranoc dziewczęta :D ! <3

• karolinka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie z rana..juz po pobraniu krwi..ciekawe czego sie dzis dowiem...hmm jedyne co moga mi robic to usg..i badanie szyjki..no bo coz innego.. Ehh
    Polozna stwierdzila ze twardnienie do10razy jest normalne..mi twardnieje 5-6 razy..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Aghata w cytologii czy w badaniu na biocenozę pochwy?

Jeśli w cytologii, to bardziej liczy się czy nie ma nadżerki- masz wynik w skali Bethesda czy 5-punktowej papanicolau?
    Jeśli sam wynik jest ok a masz leukocyty, to może być jakiś łagodny stan zapalny pochodzący od pochwy a nie od szyjki macicy. Gorzej jak masz nadżerkę albo HPV to wtedy masz i nieprawidłową cytologię i leukocyty...

Jeżeli wynik jest w normie, to co najwyżej możesz zrobić posiew z pochwy jeżeli coś cię niepokoi...

To leukocyty w cytytologii...wyniki w skali chyba tej drugiej A1B2C2 cos takiego lekarz spojrzal mowi ze ok zbadal mnie na fotelu i nic nie mowil...gdzies wyczytalam ze w ciazy moga byc podwyzszone leukocyty a skoro lekarz mowi ze ok jestem zmuszona mu wierzyc...

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jade dzisiaj do neurologa po zaswisdczenie do porodu. Juz bede wiedziala czy nan100% czeka mnie cc

preg.png[/url]
  • XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Wam :)

miłego dnia :)

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu popłakałam się ze śmiechu :-) :-) :-) gigantka jesteś :-)

Karolinko a jak się ogólnie czujesz? Trzymam kciuki aby było ok i abyś szybko wróciła do domku.

A ja dziś idę na 1 zajęcia szkoły rodzenia. Ominęły mnie 2 przez to leżenie plackiem.

karolinka85 lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja dziś ponownie po nie przespanej nocy :( Nie wiem czy to psychika czy tak się dzieje, ale mam wrażenie, że częściej twardnieje mi brzuch :( Na szczęście dziś o 15-tej kontrolna wizyta u gina więc poruszę ten temat, trochę się martwię tym bardziej, że systematycznie biorę magnez i asparganin które mają wyciszyć napinanie się brzucha!
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty i proszę was o to samo :)
    Ściskam dziewczyny w szpitalach, aby jak najszybciej wróciły do domu!

karolinka85 lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Po stu nocnych wędrówkach do kibelka nareszcie nastał ranek :) Muszę ograniczyć wieczorne spożycie wody, bo inaczej się wykończę tymi spacerami.
    Czujemy się dziś lepiej, pewnie to zasługa syropu z cebuli którym faszerowałam się wczoraj. No ale spacerek jeszcze dziś sobie daruje. Zobaczyłam że w moim rodzinnym mieście jest textil market o którym wspominałyście, a że będę w weekend u mamy to skoczę zobaczyć co tam jest :) Trzymam kciuki za wizyty i niech Wasze brzuszki już się uspokoją z tym twardnieniem.

Ania1704, gosi_a, karolinka85 lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam mamusie:)
    ja po raz drugi wczoraj wróciłam z dwoma wielkimi torbami ubranek dla mojej Izuni do roku kupowanie ubranek mam z głowy:) Mój mąż się tylko wkurza gdzie ty to schowasz, bo nie mamy jeszcze szafy w małym pokoju.
    Dziewczyny mam pytanie mam takie dziwne uczucie kłucia pod biustem takie jakby mnie ktoś igłami w żebra szturchał Od czego to może być? Najgorzej jest jak dłużej posiedzę wrr...
    Od jutra zaczynam szkołę rodzenia, ale się cieszę.

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć wszystkim :)
    Jak sie czujecie ja wczoraj wieczorem miałam dziwny boł w okolicy żołądka,:( klatki piersiowej nie mogłam siedzieć nawet przy laptopie bo mnie tak bolało:( I nie wiedziałam co sie dzieje A. kazała mi sie położyć ale jak leżałam to krzyż mnie bolał że później wstać nie mogłam :(
    W nocy ok 2,30 obudziłam sie z większym bólem:( Napiłam sie i siedziałam trudno było tak nabrać powietrza ale nagle poczułam jak Mała sie poruszyła w okolicy żeber i już sie wyjaśniło skąd ten ból uciskała mi gdzieś żebra i tak mnie bolało :) położyłam sie i kilka razy przekręciłam i zmieniła pozycje ufff.. po kilkunastu min przestało boleć i mogłam spokojnie zasnąć. A ja juz sie bałam że cos nie tam od wieczora Głupie pomysły mi przyszły do głowy ze to może Serce mnie boli :( Jak dobrze że to tylko ona:)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Truskaweczka250 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokrotka2626 wrote:
    Witam mamusie:)
    ja po raz drugi wczoraj wróciłam z dwoma wielkimi torbami ubranek dla mojej Izuni do roku kupowanie ubranek mam z głowy:) Mój mąż się tylko wkurza gdzie ty to schowasz, bo nie mamy jeszcze szafy w małym pokoju.
    Dziewczyny mam pytanie mam takie dziwne uczucie kłucia pod biustem takie jakby mnie ktoś igłami w żebra szturchał Od czego to może być? Najgorzej jest jak dłużej posiedzę wrr...
    Od jutra zaczynam szkołę rodzenia, ale się cieszę.

O widzę że nie jestem sama w tym kłuciem hehe ;)

25.png
    https://www.maluchy.pl/li-73052.png
    Mili <3
  • Stokrotka2626 Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    najgorsze jest to że na te kłucia pomaga tylko leżenie na plecach, a wtedy brzuszek się mi napina i mała niunia strasznie się wtedy wierci

A co będzie jak brzusiu będzie większy hmm ... do czerwca jeszcze trochę czasu oj będzie ze mnie wieloryb w czerwcu masakra

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 11:06

f2w3qqmz6uxsr9l6.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny, to ja dzisiaj dołączam do tych z dziwnymi uczuciami. Od wczoraj mam dziwny brzuch. Tzn. nie boli, ale taki dyskomfort czuje. Tak bardziej w połowie drogi pomiędzy dołem a pępkiem, tak na wysokości kości biodrowych :/ miałyście tak może? Bo Wy w większości macie wszystko przede mną :) W sobotę robiłam fasolkę po bretońsku i jadłam ja wczoraj po raz trzeci, myślałam, ze od tego. Ulgę czułam jak kładłam się na boku, najlepiej prawym. Ale ze spaniem nie miałam problemu, bo wlasnie na boku spałam. Po "gazach" tez czułam ulgę. Mała ogólnie jest mało ruchliwa, ale przekręcała się rano i miała czkawkę. A ten dyskomfort to może od rosnącego brzucha? Jutro ide na glukozę, a w czwartek do mojego gina, to może rozwieje moje watpliwości.

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja ostatnio też mam takie dziwne uczucie pod biustem,z lewej strony jakby mi skóra dretwiała. To nie boli ale takie jakieś nieprzyjemne. I tak sobie myślę,że to może już gdzieś tam macica uciska,nie mam pojęcia. Ale rzeczywiście do czerwca jest sporo czasu a brzuch rośnie,także aż się boję :-P

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boże jedyny Sista,ja po fasolce umierałam :-) nigdy w życiu nie miałam takich wzdęć jak wtedy. Wszystko mnie bolało,myslalam że brzuch mi pęknie!Nie polecam w ciąży jeść takich rzeczy. Także na pewno to jest powodem tego jak się czujesz.

Sista lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:06

Scintilla lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Boże jedyny Sista,ja po fasolce umierałam :-) nigdy w życiu nie miałam takich wzdęć jak wtedy. Wszystko mnie bolało,myslalam że brzuch mi pęknie!Nie polecam w ciąży jeść takich rzeczy. Także na pewno to jest powodem tego jak się czujesz.
    Maniek - nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłas :) Chciałam byc dobra i zapytałam M. co by zjadl w sobotę. Jako, ze chciał fasolkę, zrobiłam fasolkę. Ale jadłam ostatni raz, w ciąży, bo faktycznie "gazy" były armatnie ;) Dzis na obiad zupa z czerwonego buraka.

Finezja lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam brzuchatki mam pytanie do mam cukrzycowych .Jaka powinna być glukoza ogólnie w ciąży bo ja jeszcze nie robiłam jej dopiero w przyszłym tyg będe,ale mierze w domu glukometrem bo moja mama ma cukrzyce niestety,ost mi wychodzi duży cukier np 120,119 lub 145 :( a dziś na czczo miałam 109. nie wiem co myśleć ogólnie ost się zle czuje ciągle jestem zmęczona i śpiąca.Wiem ,że teraz są nowe normy i nie wiem jakie booje się,że dołącze do słodkich mam .

• Muniek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilly ja i bez tego ostatnio,aż wstyd się przyznać ale puszczam bąki jak stary dziadek. Mój mąż tylko z politowaniem na mnie patrzy :-) to jest na serio okropne :-P ha ha ha
    Ja dzisiaj na obiad naleśniki z serem mniami :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:04

Sista, lilly78, Finezja, Truskaweczka250, Scintilla lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karuzela łóżeczkowa, która rośnie razem z dzieckiem

Karuzele do łóżeczka to nie tylko dekoracja – pomagają stymulować zmysły malucha i wspierają jego rozwój. Kolorowe, poruszające się elementy przyciągają uwagę dziecka, rozwijając wzrok oraz koordynację. Dodatkowo, delikatna muzyka i spokojne ruchy karuzeli mogą działać kojąco, pomagając maluchowi w wyciszeniu się przed snem.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ