X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • Sista Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja własnie przebieram i piorę ubranka dla Małej. Rozpędziłam się i samych rampersow letnich mam juz z 15 sztuk :) Wiele rzeczy nie ma metek, wiec bede musiała posprawdzać według jakiegoś wzoru rozmiarowego ubranka :) No i te większe zostawiam u mamy, bo Olga ma juz tyle ubranek, ze w przyszłym roku bede na Allegro "super sprzedawcą" ;)
    No i co najważniejsze - przy tej czynności brzuch mnie nie boli :):):)

Nieukowa lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a ja właśnie odebrałam wyniki badań moczu :| i jak zwykle coś...

Ślad ketonów ( Gosiu tu proszę o wytłumaczenie - podobno organizm i dzidziuś głodują :()
    i urobilinogen w moczu -.-

trzymajcie kciuki za wizytę u gina :( humor beznadziejny...

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też ostatnio źle wyszły badania moczu i gin powiedział, że jeszcze nie miał pacjentki, która na tym etapie miała dobre wyniki więc chyba nie ma co panikować ;) Żuravit i liczyć, że przejdzie :P

haha oglądam odcinek rozmów w toku ;D
    http://player.pl/programy-online/rozmowy-w-toku-odcinki,63/odcinek-2410,jak-sie-nie-przejechac-na-randkach-w-internecie,S00E2410,36180.html
    i pomyśleć, że z Radziem poznaliśmy się przez neta i ani on ani ja nie okazaliśmy się transem albo co :D haha :D

Truskaweczka250 lubi tę wiadomość

• Sista Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Mi też ostatnio źle wyszły badania moczu i gin powiedział, że jeszcze nie miał pacjentki, która na tym etapie miała dobre wyniki więc chyba nie ma co panikować ;) Żuravit i liczyć, że przejdzie :P

haha oglądam odcinek rozmów w toku ;D
    http://player.pl/programy-online/rozmowy-w-toku-odcinki,63/odcinek-2410,jak-sie-nie-przejechac-na-randkach-w-internecie,S00E2410,36180.html
    i pomyśleć, że z Radziem poznaliśmy się przez neta i ani on ani ja nie okazaliśmy się transem albo co :D haha :D
    Zyrciu - my tez poznaliśmy się w necie :)

zyrcia lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zawsze mówię Radkowi, że ma takiego farta i szczęście, że na mnie trafił :D haha
    oj dziewczyny powiem Wam, że mam dziś jakiś takie megaaaa super dobry dzień :D dużo energii a siedzę sama w domu i się nudze -_- niech już ten Leon wychodzi, bo matka nie ma co robić :D kot się czasem pomizia, ale tak to śpi cały dzień i i tak zmęczona :D nuda nuda nuda jak sobie z tym radzić >?

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny przyszła mi przesyłka - za free :P

Zarejestrujcie sie na: https://www.bebiklub.pl/
    Otrzymacie album dla maluszka. Nie jest jakiś specjalnie gruby, ale piękny (jak dla mnie). Mój album , czyli jak rosnę w miłości :) Zapakowany jest w kwadratowym pudełku na magnez, więc można coś gromadzić maluszka na pamiątkę :) Na stronie są również czasami ciekawe konkursy z fajnymi nagrodami. Można też pobrać sobie porady żywienia na różnym etapie życia dziecka, próbki jedzenia bebiko.

P.s. piszę o tym, bo myślałam, że jak coś za free, to nie postarają sie za wiele. A jest to książeczka, naprawdę ciekawie zrobiona :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 14:30

gosi_a, Scintilla lubią tę wiadomość

• Dada Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Boże jedyny Sista,ja po fasolce umierałam :-) nigdy w życiu nie miałam takich wzdęć jak wtedy. Wszystko mnie bolało,myslalam że brzuch mi pęknie!Nie polecam w ciąży jeść takich rzeczy. Także na pewno to jest powodem tego jak się czujesz.

Ja tak samo po kalafiorze.... Ale zjadłam 3/4

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • Dada Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żyrcia u mnie znowu podobnie gile po pachy.I tez moj M nie okazał sie transem ani zboczencem ( no moze czasem ;)))

zyrcia lubi tę wiadomość

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dada wrote:
    Żyrcia u mnie znowu podobnie gile po pachy.I tez moj M nie okazał sie transem ani zboczencem ( no moze czasem ;)))
    w sumie ta... zboczony to on jest, najlepiej jak rozpoczęliśmy starania o Leona... w 7 niebie był :D codziennie non stop prawie :D haha a teraz taki niewyżyty chodzi :D ale mówi, że i tak by się bał żeby dziecko guza jakiegoś nie miało o.O :D

Joasia:), nenette, Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie kochane:)

U nas do dupy :( moje choróbsko przyjęło już gigantyczne wymiary. Kaszel i katar mnie chyba udusi, do tego doszła gorączka. W nocy udało mni sie paracetamolem zbić ją do 37,5. Kurczę wystraszyłam się twardniejącego brzucha wiec o 2" zadzwoniłam po pogotowie. Tłumacze babie co i jak a ona wysrane na moje obawy. Mam przyjechać sama bo karetka do takich przypadków nie jeździ. Mowię ze jestem sama, mąż w szpitalu na operacji a ta kpiącym tonem, że to nie jej problem gdzie jest mój mąż. Odpuściłam, wzięłam nospe i przetrwałam do rana. O 7:30 dzwonię do przychodni i słyszę, pani doktor ma komplet pacjentów. Nosz kur.a to gdzie mam iść sie jej pytam. No z łaski kazała mi przyjść. Czekałam ponad godzinę żeby mnie zbadała. Na szczęście oskrzela czyste, antybiotyku mi nie przepisała, bo jestem uczulona od dziecka na penicylinę. Wyszłam to sie popłakałam, że mimo ciąży traktują Cię jak gówno.
    Zostaje mi nadzieja, że mój organizm pokona zarazę, i nie zaszkodzi to Julce.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia:) wrote:
    Witam sie kochane:)

U nas do dupy :( moje choróbsko przyjęło już gigantyczne wymiary. Kaszel i katar mnie chyba udusi, do tego doszła gorączka. W nocy udało mni sie paracetamolem zbić ją do 37,5. Kurczę wystraszyłam się twardniejącego brzucha wiec o 2" zadzwoniłam po pogotowie. Tłumacze babie co i jak a ona wysrane na moje obawy. Mam przyjechać sama bo karetka do takich przypadków nie jeździ. Mowię ze jestem sama, mąż w szpitalu na operacji a ta kpiącym tonem, że to nie jej problem gdzie jest mój mąż. Odpuściłam, wzięłam nospe i przetrwałam do rana. O 7:30 dzwonię do przychodni i słyszę, pani doktor ma komplet pacjentów. Nosz kur.a to gdzie mam iść sie jej pytam. No z łaski kazała mi przyjść. Czekałam ponad godzinę żeby mnie zbadała. Na szczęście oskrzela czyste, antybiotyku mi nie przepisała, bo jestem uczulona od dziecka na penicylinę. Wyszłam to sie popłakałam, że mimo ciąży traktują Cię jak gówno.
    Zostaje mi nadzieja, że mój organizm pokona zarazę, i nie zaszkodzi to Julce.
    Joasiu teraz wszyscy chorzy więc jakoś musisz przetrwać to choróbsko a następnym razem jak będziesz dzwoniła na pogotowie to poproś imię i nazwisko przyjmującego zgłoszenie i powiedz, że jeśli coś się stanie będzie odpowiadać za nieudzielenie pomocy i żeby pamiętali, że wszystkie rozmowy są nagrywane a Ty tego nie zostawisz. Od razu inna rozmowa -_-

• Muniek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasiu współczuje :-( wszędzie ludzi jak bydło traktują,zawsze wymyślą powód żeby człowiekowi nie pomóc.Bidulko szybkiego powrotu do zdrowia.

Dorcia a możesz fotke wstawić jak to wygląda?ja się rejestrowałam ale nic mi nie przyszło jeszcze.

My mamy zakaz seksu,więc mój mężuś to już na skraju wyrzymałości ;-) aż mi go żal ha ha.

Zyrcia ja już od pażdziernika w domu siedzę i powiem ci że do głowy już dostaję.Czekam na wiosne może jakoś inaczej będzie.Tym bardziej że ja w tych niemczech,a tu znajomych brak ;-( tylko mój brat z dziołchą,ale ileż można im siedzieć na głowie.Cieszę się jak dziecko bo jutro jedziemy na 5dni do polski :-) jupiii!!

Joasia:), Sista lubią tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki zawsze dodacie otuchy :)

Muniek to udanego wypoczynku w PL :) pewnie zakupy dla maluszka w planach.

Ja dostałam przesyłkę gratisową z www. bebiprogram.pl . Teczka rozmiaru zeszytu ( przyda sie na dokumenty typu wyniki itp) a w środku jest płyta z kołysankami.

Muniek, agawera lubią tę wiadomość

• Nieukowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe, ja z kolei na głowę w robocie dostaję :P
    Nie mogę się nadziwić że macie czas latać po promocjach i że macie już wyprawki pokompletowane, a potem sobie przypominam że ja przecież nie mam kiedy bo pracuję :P

Za to od kwietnia poszaleję! I będę mogła posiać pomidorki, paprykę i sałaty! I jeszcze 500 innych rzeczy będę robić w domu i ogrodzie!
    Ale ja mam proste i skromne marzenia :)

Joasia:), Alorrene13 lubią tę wiadomość

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Joasiu :-) tak planujemy coś kupić,bo tutaj nie ma wszystkiego co bym chciała.

Nieukowa oj gdybym miała ogród to pewnie też bym sobie coś na nim porobiła,ale zostaje mi tylko balkon,a na nim nie poszaleje niestety :-) za to jak będzie pogoda to chociaż ze słońca skorzystam.

Joasia:) lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek ja się przypomniałam im i po tygodniu jakoś doszło. Więc wyślij i maila zobaczysz od razu wyślą.

A tu kilka fotek jak mniej więcej wyglądają niektóre strony:
    2m43wnd.jpg2uyq25u.jpg
    d7b5l.jpg
    1z4g11y.jpg
    2dkls2o.jpg
    fvfvgi.jpg
    34h6p6o.jpg
    2a8s1ty.jpg
    2z4ia34.jpg
    11tvg60.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:05

Muniek, Rozalia lubią tę wiadomość

• dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj jakie duże te fotki ;/////// - przepraszam
    Już poprawiam na mniejsze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 16:05

• karolina0522 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny<
    u mnie tak sobie, brzuch ciągle twardnieje, biorę buscopan forte:(
    w nocy nie wiem, czy mi się śniło, czy naprawdę tak mnie bolał brzuch....
    dziś odkurzałam u mojej babci mieszkanie a to 80m i strasznie mnie bolał brzuch już sama nie wiem, czy przesadzam i jestem przewrażliwiona , czy ta szyjka się skraca , mam wizyte w czwartek to zobaczę ....
    JA TEŻ BYM TYCH WSZYSTKICH LEKARZY POZWAŁA!! IDZIESZ NA KASĘ CHORYCH- ZE WSZYSTKIM CI ŁASKĘ ROBIĄ, ZAPŁACISZ TO TROCHĘ ŻYCZLIWIEJ POPATRZĄ ....

Joasia:) lubi tę wiadomość

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakby któraś planowała pozew to zapraszam z chęcią pomogę :D

Joasia:), Sista, nenette lubią tę wiadomość

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - Trzymam kciuki aby Krzywa wyszła poprawna!

Maglic - Ketony na początku się zdarzają bo dopiero regulujesz sobie poziom cukru - pewnie lekarz zaleci wprowadzenie większej ilości "przekąsek" w ciągu dnia - np. surowych warzyw.

Joasiu - współczuje choróbska - wysyłam zdrowe, pozytywne fluidy!

Odkąd wczoraj zabrałam się do mini porządków i więcej się ruszam twardnienia ustąpiły o.O ... :) :)

Widzę, że sporo mam ma dzisiaj kiepski humor - dla poprawy nastroju :

https://www.youtube.com/watch?v=_bP0Uf3Shd0

Joasia:), Rozalia, nenette, maglic lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
‹‹ 623 624 625 626 627 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ