Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już po wizycie
ogólnie wszystko w porządku i z szyjką i innymi takimi
Co do wymiarów:
- waga 601 g
- HC 20,45 cm
- AC 18,75 cm
- FL 4,06 cm
Kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam duże szanse na podniesienie się łożyska (jupi)
Rozalia, zyrcia, Scintilla, nenette, Alorrene13, kasika8303, maglic, Sista, Finezja, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Ja też dziś mam średni humor, ale póki co przypisuje to przeziębieniu. Zastanawia mnie tylko jedno, pomóżcie bo ja się kiepsko orientuje. Ostatnio strasznie często sikam nawet w ciągu dnia, do tego zaczęło mnie kłuć na dole i delikatnie boli podczas oddawania moczu. Powinnam iść na badanie moczu czy przeczekać i spróbować coś domowego na to?
Joasiu zdrówka dla Ciebie! Małej na pewno nic nie będzie, mamy tu same silne maluchy
Scintilla widziałam ten filmik u kogoś ns fb i słodka jest ta dziewczynkaJejka jak mi się marzyła córeczka, będę musiała chyba dorobić
Album bebiko super, ale ja planuje kupić coś w tym stylu
http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-chlopiec-pierwszy-naszego-i5082248296.htmlScintilla, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHuhuhu
doszła mi paczka
Oto moje łupy:
i dostałam 5% rabatu na kolejne zakupy więc Zusie proszę się pospieszyć z hajsami
Gosiu gratuluję udanej wizytyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:25
Scintilla, Alorrene13, Rozalia, Sista, nenette, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
Dziewczynki.... Wróciłam !!! Na dłuższy wpis chyba zbiorę się jutro ! Dziś czuję się trochę zamotana, po w sumie 16-godzinnej podróży muszę przestawić się czasowo i wyspać bo jutro do pracy (ałć
) ale już niedługo... Dziś idę taka nieprzytomna na pierwsze spotkanie szkoły rodzenia, mam nadzieję że będzie fajnie i nie pośniemy z mężem. Jutro wizyta u giny na 18, w czwartek o 19:40 echo serca, i w najbliższym tyg.pewnie ta glukoza... Od wyjazdu czuję delikatne ruchy mojego juniora i mam nadzieje że podobało mu się na wakacjach i czuje się dobrze... A pozniej jak już mamcia będzie mieć wolne, to wreszcie kompletowanie wyprawki. Joasiu życzę zdrówka, jak i wszystkim pozostałym którym coś doskwiera. Ja wypoczełam i opaliłam się trochę, nasłoneczniłam
a tu tak szaro.... Czekam na wiosnę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:55
Rozalia, Scintilla, kasika8303, zyrcia, Sista, nenette, lilly78, gosi_a, Joasia:), A1984, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
To i ja się dołańczam do kiepskiego humorku
rano skowroneczek bo szkoła rodzenia a teraz zasnęłam i obudziłam się w kiepskim nastroju
Joasiu, brak słów z tymi lekarzami. Nic się nieboją , o powołaniu nie wspomnę. Taka dyspozytorka powinna mieć powołanie i chęć pomocy innym. Zyrcia ma rację jak się na nich nie krzyknie to nic nie zrobią. Przykro mi że spotkała Cię taka znieczulica. Zdrowiej kochana jak najszybciej. Trzymam za to kciuki.
Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Zyrciu super paczka
Ja na razie zamówiłam ręczniczki z kapturkiem, majtki poporodowe, podkłady i dla siebie koszule. I też czekam na kaskę z zusu, w pt mam dostać
Gosiu gratuluję udanej wizytyzyrcia, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny i ja melduje się po wizycie
Gabryś waży już kilogrampępowina mu leżała na twarzy i tylko zobaczyłam dwie dziury w nosie i dzióbek na ustach. Wszystko tak jak należy. Teraz mam się pokazać za 4 tygodnie
no i oczywiście dieta z tym, że muszę jeść co 2,5h i wieczorem coś bardziej treściwego, ewentualnie przękąska nocna. No i duuuuużo pić, a ostatnio się ociągam
Zyrcia - świetne rzeczy, ja zakasuje rękawy i też zabieram się za kompletowanie)
Gosiu - gratuluję udanej wizytyżeby te nasze słodkie dzieci rosły jak na drożdżach
zyrcia, Sista, Scintilla, Inesicia, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość
-
A ja dziewczyny zamiast wyprawki to mysle ciagle o jedzeniu...wstaje rano od razu mysle co tu zjesc, zawoze Zuze do przedszkola mysle zeby wstapic do lidla po jakas buleczke....dzisisj wrocilam zrobilam pomidorowa ale zupa to za malo, to placki ziemniasczane nasmazylam ze smietana, jak bedzie maj to bede wazyc ze sto kg. W tej chwilki mam jakies 9kg na plusie.
Joasia:) lubi tę wiadomość
[/url]
-
aghata wrote:A ja dziewczyny zamiast wyprawki to mysle ciagle o jedzeniu...wstaje rano od razu mysle co tu zjesc, zawoze Zuze do przedszkola mysle zeby wstapic do lidla po jakas buleczke....dzisisj wrocilam zrobilam pomidorowa ale zupa to za malo, to placki ziemniasczane nasmazylam ze smietana, jak bedzie maj to bede wazyc ze sto kg. W tej chwilki mam jakies 9kg na plusie.
zazdroszczeteż bym tak porządnie pojadła.
Placuszki, babeczki, drożdżóweczki - za jakie grzechy ta cukrzyca ? <płacze>
:D ja za to w lipcu będę ważyła ze sto kilo, jak mi to minie to nic mnie nie powstrzyma, zjem wszystko co stanie mi na drodze.
:D
dorcia8919, gosi_a lubią tę wiadomość
-
Muniek wrote:Dorcia całkiem fajny ten album
dzięki za info. Napisze do nich może też mi wyślą.
Śmiało odezwij się na bank wyśląAlbumik jest bardzo kolorowy, dobrze wykonany. Masz też taki pojemnik kartonowy, ale kolorowy i na magnez, gdzie możesz śmiało gromadzić jakieś pamiątki po maluszku
Z resztą sama zobaczysz jak dojdzie przesyłka
Jak coś pochwal się czy na żywo się podoba
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:51
Muniek, Joasia:) lubią tę wiadomość
-
Ja już jakiś czas temu zarejestrowałam się w bebiprogram i póki co nic nie przyszło. A dziś zapisałam się jeszcze w bebiklubie:)
Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków. Ja już nie mogę doczekać się mojej czwartkowej wizyty;)
U mnie na szczęście sensacje żołądkowe minęły. Z rana czułam jeszcze jakiś dyskomfort w jelitach, ale teraz jest już w miarę ok. Ale przez ostatnie 2 dni myślałam, że zejdę. Nie sądziłam, że skurcze jelit mogą być aż tak bolesne. Teraz chciałabym o tym już tylko zapomnieć. Dziś byłam w lupku i za 20 zł nabyłam 3 bluzeczki, 4 bodziaki, sweterek, spodenki. Wszystko w super stanie;) Lubię to;) Co prawda większość w kolorze, albo przynajmniej z dodatkiem różu, ale nic. Jakoś to przeżyję.
Mam do Was pytanie: czy jest sens robić jutro morfologię skoro robili mi badanie krwi w niedzielę jak byłam na IP? Czy te wyniki będę się znacznie od siebie różnić?
-
Hej
tak jak myslalam ze bede miec usg szyjki..ma 4.14cm i usg dzidziusia..dostalam nawet fote 4d na pamiatke..bo przelaczyl z 2d
ale sie zmartwilam bo kosc udowa jest tydzien do tylu
wiem ze kazdy dzidzius rosnie swoim tempem..lekarz kazal sie nie martwic..ale ja glupia juz mysle..
Na pierwszej wizycie tylko mnie pytali..a potem na obchodzie mnie nie bylo bo lekarz mnie wzial ns usg..i nic niewiem..wyniki z krwi sa ok..dzis tylko 2razy mi twardnial..no i pewnie wyjde..bo nie beda mnie darmo trzymac..zreszta pytalam poloznej i do 10twardnien jest ok..karolina0522 lubi tę wiadomość
-
Tylko mi nie chodzi o to ile przed wizytą tylko o to, że na IP pobierali mi krew nie na czczo bo to było wieczorem, a morfologię chyba powinno robić się jednak na czczo.
-
Inesicia ja bym zrobiła morfologię na świeżo - bo tak jak piszesz robi się to badanie na czczo..
Gratuluję udanych wizyt
My wizytę mamy jutroi pooglądamy Naszego Szkraba
ciekawe ile przybrał na wadze bo na połówkowym ponoć waga w normie była ale Maluszek taka Kruszynka - oby było Ok
no i dowiem się czy dołączę do "słodkich mam".
Dobrej nocy życzymy -
Inesicia wrote:Tylko mi nie chodzi o to ile przed wizytą tylko o to, że na IP pobierali mi krew nie na czczo bo to było wieczorem, a morfologię chyba powinno robić się jednak na czczo.
uu.. to nie wiem, może lepiej wykonać na czczo, na pewno nie zaszkodzi -
maglic wrote:zazdroszcze
też bym tak porządnie pojadła.
Placuszki, babeczki, drożdżóweczki - za jakie grzechy ta cukrzyca ? <płacze>
:D ja za to w lipcu będę ważyła ze sto kilo, jak mi to minie to nic mnie nie powstrzyma, zjem wszystko co stanie mi na drodze.
:D
Maglic, ja już mam zaplanowane, że po porodzie, jak tylko będę mogła wciągam największą czekoladę milkę z toffi
A poza tym to dostałam dzisiaj receptę na żelazo, bo podobno zaraz się zacznie największe rozrzedzenie krwi i lepiej od razu się przygotować na spadek hemoglobiny.
Poza tym, jeśli łożysko się nie podniesie (choć wierzę że będzie dobrze) to położą mnie do szpitala po sterydy dla małej, żeby płucka się szybciej rozwinęły.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:19
maglic lubi tę wiadomość