X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie :) ogólnie wszystko w porządku i z szyjką i innymi takimi :)
    Co do wymiarów:
    - waga 601 g
    - HC 20,45 cm
    - AC 18,75 cm
    - FL 4,06 cm

Kolejna wizyta za 3 tygodnie i mam duże szanse na podniesienie się łożyska (jupi :) )

Rozalia, zyrcia, Scintilla, nenette, Alorrene13, kasika8303, maglic, Sista, Finezja, Magda_lena88, Joasia:) lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też dziś mam średni humor, ale póki co przypisuje to przeziębieniu. Zastanawia mnie tylko jedno, pomóżcie bo ja się kiepsko orientuje. Ostatnio strasznie często sikam nawet w ciągu dnia, do tego zaczęło mnie kłuć na dole i delikatnie boli podczas oddawania moczu. Powinnam iść na badanie moczu czy przeczekać i spróbować coś domowego na to?
    Joasiu zdrówka dla Ciebie! Małej na pewno nic nie będzie, mamy tu same silne maluchy :)
    Scintilla widziałam ten filmik u kogoś ns fb i słodka jest ta dziewczynka :) Jejka jak mi się marzyła córeczka, będę musiała chyba dorobić ;)
    Album bebiko super, ale ja planuje kupić coś w tym stylu

http://allegro.pl/album-mojego-dziecka-chlopiec-pierwszy-naszego-i5082248296.html

Scintilla, Sista, Joasia:) lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Huhuhu :D doszła mi paczka :D
    Oto moje łupy:
    2f04zle.jpg
    2096drq.jpg
    2zejzt1.jpg
    200wrbd.jpg

i dostałam 5% rabatu na kolejne zakupy więc Zusie proszę się pospieszyć z hajsami :D

Gosiu gratuluję udanej wizyty :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:25

Scintilla, Alorrene13, Rozalia, Sista, nenette, maglic, karolinka85 lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki.... Wróciłam !!! Na dłuższy wpis chyba zbiorę się jutro ! Dziś czuję się trochę zamotana, po w sumie 16-godzinnej podróży muszę przestawić się czasowo i wyspać bo jutro do pracy (ałć :( ) ale już niedługo... Dziś idę taka nieprzytomna na pierwsze spotkanie szkoły rodzenia, mam nadzieję że będzie fajnie i nie pośniemy z mężem. Jutro wizyta u giny na 18, w czwartek o 19:40 echo serca, i w najbliższym tyg.pewnie ta glukoza... Od wyjazdu czuję delikatne ruchy mojego juniora i mam nadzieje że podobało mu się na wakacjach i czuje się dobrze... A pozniej jak już mamcia będzie mieć wolne, to wreszcie kompletowanie wyprawki. Joasiu życzę zdrówka, jak i wszystkim pozostałym którym coś doskwiera. Ja wypoczełam i opaliłam się trochę, nasłoneczniłam ;) a tu tak szaro.... Czekam na wiosnę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 17:55

Rozalia, Scintilla, kasika8303, zyrcia, Sista, nenette, lilly78, gosi_a, Joasia:), A1984, karolinka85 lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To i ja się dołańczam do kiepskiego humorku :-( rano skowroneczek bo szkoła rodzenia a teraz zasnęłam i obudziłam się w kiepskim nastroju :-(

Joasiu, brak słów z tymi lekarzami. Nic się nieboją , o powołaniu nie wspomnę. Taka dyspozytorka powinna mieć powołanie i chęć pomocy innym. Zyrcia ma rację jak się na nich nie krzyknie to nic nie zrobią. Przykro mi że spotkała Cię taka znieczulica. Zdrowiej kochana jak najszybciej. Trzymam za to kciuki.

Joasia:) lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zyrciu super paczka :-)
    Ja na razie zamówiłam ręczniczki z kapturkiem, majtki poporodowe, podkłady i dla siebie koszule. I też czekam na kaskę z zusu, w pt mam dostać :-)

Gosiu gratuluję udanej wizyty :-)

zyrcia, gosi_a lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Muniek Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dorcia całkiem fajny ten album :-) dzięki za info. Napisze do nich może też mi wyślą.

dorcia8919 lubi tę wiadomość

snk2s95.png
    y1iruwn.png
    (*)18.02.17 (13tc) Nasz Synek <3
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny i ja melduje się po wizycie :)

Gabryś waży już kilogram :) pępowina mu leżała na twarzy i tylko zobaczyłam dwie dziury w nosie i dzióbek na ustach. Wszystko tak jak należy. Teraz mam się pokazać za 4 tygodnie :) no i oczywiście dieta z tym, że muszę jeść co 2,5h i wieczorem coś bardziej treściwego, ewentualnie przękąska nocna. No i duuuuużo pić, a ostatnio się ociągam :/

Zyrcia - świetne rzeczy, ja zakasuje rękawy i też zabieram się za kompletowanie :))

Gosiu - gratuluję udanej wizyty :) żeby te nasze słodkie dzieci rosły jak na drożdżach :)

zyrcia, Sista, Scintilla, Inesicia, gosi_a, nenette lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny zamiast wyprawki to mysle ciagle o jedzeniu...wstaje rano od razu mysle co tu zjesc, zawoze Zuze do przedszkola mysle zeby wstapic do lidla po jakas buleczke....dzisisj wrocilam zrobilam pomidorowa ale zupa to za malo, to placki ziemniasczane nasmazylam ze smietana, jak bedzie maj to bede wazyc ze sto kg. W tej chwilki mam jakies 9kg na plusie.

Joasia:) lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    A ja dziewczyny zamiast wyprawki to mysle ciagle o jedzeniu...wstaje rano od razu mysle co tu zjesc, zawoze Zuze do przedszkola mysle zeby wstapic do lidla po jakas buleczke....dzisisj wrocilam zrobilam pomidorowa ale zupa to za malo, to placki ziemniasczane nasmazylam ze smietana, jak bedzie maj to bede wazyc ze sto kg. W tej chwilki mam jakies 9kg na plusie.

zazdroszcze :( też bym tak porządnie pojadła.
    Placuszki, babeczki, drożdżóweczki - za jakie grzechy ta cukrzyca ? <płacze>

:D:D ja za to w lipcu będę ważyła ze sto kilo, jak mi to minie to nic mnie nie powstrzyma, zjem wszystko co stanie mi na drodze. :D:D

dorcia8919, gosi_a lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muniek wrote:
    Dorcia całkiem fajny ten album :-) dzięki za info. Napisze do nich może też mi wyślą.

Śmiało odezwij się na bank wyślą :) Albumik jest bardzo kolorowy, dobrze wykonany. Masz też taki pojemnik kartonowy, ale kolorowy i na magnez, gdzie możesz śmiało gromadzić jakieś pamiątki po maluszku :) Z resztą sama zobaczysz jak dojdzie przesyłka :) Jak coś pochwal się czy na żywo się podoba :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 18:51

Muniek, Joasia:) lubią tę wiadomość

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już jakiś czas temu zarejestrowałam się w bebiprogram i póki co nic nie przyszło. A dziś zapisałam się jeszcze w bebiklubie:)
    Gratuluję udanych wizyt i zdrowych maluszków. Ja już nie mogę doczekać się mojej czwartkowej wizyty;)
    U mnie na szczęście sensacje żołądkowe minęły. Z rana czułam jeszcze jakiś dyskomfort w jelitach, ale teraz jest już w miarę ok. Ale przez ostatnie 2 dni myślałam, że zejdę. Nie sądziłam, że skurcze jelit mogą być aż tak bolesne. Teraz chciałabym o tym już tylko zapomnieć. Dziś byłam w lupku i za 20 zł nabyłam 3 bluzeczki, 4 bodziaki, sweterek, spodenki. Wszystko w super stanie;) Lubię to;) Co prawda większość w kolorze, albo przynajmniej z dodatkiem różu, ale nic. Jakoś to przeżyję.
    Mam do Was pytanie: czy jest sens robić jutro morfologię skoro robili mi badanie krwi w niedzielę jak byłam na IP? Czy te wyniki będę się znacznie od siebie różnić?

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj byłam u gina z wynikami z ubiegłego wtorku i nic mi na to nie powiedział ;) więc chyba to nie ma jakiegoś wielkiego znaczenia.

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej ;) tak jak myslalam ze bede miec usg szyjki..ma 4.14cm i usg dzidziusia..dostalam nawet fote 4d na pamiatke..bo przelaczyl z 2d ;) ale sie zmartwilam bo kosc udowa jest tydzien do tylu :( wiem ze kazdy dzidzius rosnie swoim tempem..lekarz kazal sie nie martwic..ale ja glupia juz mysle..
    Na pierwszej wizycie tylko mnie pytali..a potem na obchodzie mnie nie bylo bo lekarz mnie wzial ns usg..i nic niewiem..wyniki z krwi sa ok..dzis tylko 2razy mi twardnial..no i pewnie wyjde..bo nie beda mnie darmo trzymac..zreszta pytalam poloznej i do 10twardnien jest ok..

karolina0522 lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja zawsze robię badania na tydzień przed wizytą i też jest ok :)

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko mi nie chodzi o to ile przed wizytą tylko o to, że na IP pobierali mi krew nie na czczo bo to było wieczorem, a morfologię chyba powinno robić się jednak na czczo.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:06

• Magda_lena88 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia ja bym zrobiła morfologię na świeżo - bo tak jak piszesz robi się to badanie na czczo..
    Gratuluję udanych wizyt :)
    My wizytę mamy jutro :O i pooglądamy Naszego Szkraba <3 ciekawe ile przybrał na wadze bo na połówkowym ponoć waga w normie była ale Maluszek taka Kruszynka - oby było Ok :) no i dowiem się czy dołączę do "słodkich mam".
    Dobrej nocy życzymy <3

relghdgecegtmzr9.png

P6dtp2.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Inesicia wrote:
    Tylko mi nie chodzi o to ile przed wizytą tylko o to, że na IP pobierali mi krew nie na czczo bo to było wieczorem, a morfologię chyba powinno robić się jednak na czczo.

uu.. to nie wiem, może lepiej wykonać na czczo, na pewno nie zaszkodzi :)

ukdytv73la1h903i.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    zazdroszcze :( też bym tak porządnie pojadła.
    Placuszki, babeczki, drożdżóweczki - za jakie grzechy ta cukrzyca ? <płacze>

:D:D ja za to w lipcu będę ważyła ze sto kilo, jak mi to minie to nic mnie nie powstrzyma, zjem wszystko co stanie mi na drodze. :D:D

Maglic, ja już mam zaplanowane, że po porodzie, jak tylko będę mogła wciągam największą czekoladę milkę z toffi :)

A poza tym to dostałam dzisiaj receptę na żelazo, bo podobno zaraz się zacznie największe rozrzedzenie krwi i lepiej od razu się przygotować na spadek hemoglobiny.
    Poza tym, jeśli łożysko się nie podniesie (choć wierzę że będzie dobrze) to położą mnie do szpitala po sterydy dla małej, żeby płucka się szybciej rozwinęły.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 20:19

maglic lubi tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
‹‹ 624 625 626 627 628 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ