Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny. Jak tam po wekendzie? Ja dzisiaj odpoczywam bo ciezko bylo. Pogrzeb tlum ludzi w domu buu ale juz dzisiaj spokoj. Czekam co mi lekarz odpisze bo mial mi wyniki sprawdzic. W niedziele polazilam po galeri. Kupilam kocyk malemu, butelki, spioszki ale jak zobaczylam ceny w Smyku to chyba zostane przy allegro..Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
-
Evell wrote:Witam brzuchatki mam pytanie do mam cukrzycowych .Jaka powinna być glukoza ogólnie w ciąży bo ja jeszcze nie robiłam jej dopiero w przyszłym tyg będe,ale mierze w domu glukometrem bo moja mama ma cukrzyce niestety,ost mi wychodzi duży cukier np 120,119 lub 145
a dziś na czczo miałam 109. nie wiem co myśleć ogólnie ost się zle czuje ciągle jestem zmęczona i śpiąca.Wiem ,że teraz są nowe normy i nie wiem jakie booje się,że dołącze do słodkich mam .
na czczo norma do 90
1h po posiłku - 120
Mi takie ustaliła moja diabetolog.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:21
gosi_a lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymaglic wrote:na czczo norma do 90
1h po posiłku - 120
Mi takie ustaliła moja diabetolog.
No to ja sie niestety musze przygotować na to,że będe miała cukrzycebo to czuje niestety jak ja mam na czczo powyżej 100 to nie ma inenj opcji okaże sie w przyszłym tyg.
-
Tu już więcej ekspertek od cukrzycy
Maglic i Scintilla jeszcze
Muszę się Wam pochwalić, że zapisałam się na szkołę rodzenia
Dokładnie nie ma terminu, ale kurs rusza w kwietniu, więc dla mnie idealnieIdę na zajęcia prywatne, za 12 spotkań 2-godzinnych wychodzi 350 zł. Za to prowadzi je specjalistka od laktacji na moim terenie, więc gęba cieszy mi się podwójnie
Tym bardziej, że dzisiaj nie było aqua aerobiku
sss, czasami warto popatrzeć na necie w Smyku i jak weźmiesz dostawę do empiku to jest za darmo, a mają czasami fajne promocje. Ja teraz czyham na jakieś pieluchowe i chusteczkowe promoSista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość
-
Evell wrote:No to ja sie niestety musze przygotować na to,że będe miała cukrzyce
bo to czuje niestety jak ja mam na czczo powyżej 100 to nie ma inenj opcji okaże sie w przyszłym tyg.
Dopóki nie masz wyniku to się nie stresuj, bo od stresu cukier rośnie
A nawet jak będziesz musiała zaprzyjaźnić się z dietą to dasz radę
Ja ostatnio odkryłam dzięki Maglic fajną stronę, gdzie są przepisy, które mogą stosować słodkie mamy (oczywiście nie wszystkie).
http://www.mojdietetyk.pl/cos_pysznego_zdrowego -
Evell - trzymam mocno kciuki, żeby jednak to nie była cukrzyca
gosi_a wrote:Tu już więcej ekspertek od cukrzycyMaglic i Scintilla jeszcze
Dokładnie nie ma terminu, ale kurs rusza w kwietniu, więc dla mnie idealnieIdę na zajęcia prywatne, za 12 spotkań 2-godzinnych wychodzi 350 zł. Za to prowadzi je specjalistka od laktacji na moim terenie, więc gęba cieszy mi się podwójnie
sss, czasami warto popatrzeć na necie w Smyku i jak weźmiesz dostawę do empiku to jest za darmo, a mają czasami fajne promocje. Ja teraz czyham na jakieś pieluchowe i chusteczkowe promo
gosi_a ja to jestem zieloniutka dalej, ale dzięki Twoim radom powolutku, coraz lepiej to idzie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 17:36
Evell, Sista lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa już po krzywej. Nie mam wyników, bo powiedzieli, że dostanie je lekarz i dowiem się dopiero 9go na wizycie. Pytałam czy mogę odebrać wcześniej ale nie
ogólnie to nawet dobre było
zapomniałam cytryny i trochę miałam stres, ale to smakowało jak lekko przesłodzona herbata
czyli nawet dobre, wynudziłam się i czuję się okej,ale strasznie trzęsą mi się ręce i jest mi gorąco, aż mokra jestem
trochu jak żul jakiś
gosi_a lubi tę wiadomość
-
zyrcia wrote:Ja już po krzywej. Nie mam wyników, bo powiedzieli, że dostanie je lekarz i dowiem się dopiero 9go na wizycie. Pytałam czy mogę odebrać wcześniej ale nie
ogólnie to nawet dobre było
zapomniałam cytryny i trochę miałam stres, ale to smakowało jak lekko przesłodzona herbata
czyli nawet dobre, wynudziłam się i czuję się okej,ale strasznie trzęsą mi się ręce i jest mi gorąco, aż mokra jestem
trochu jak żul jakiś
miałam identycznie, dilerka taka, że aż wstyd
Wypić tego nie dałabym rady bez cytryny, więc podziwiam.Biegłam po nią do sklepu, jak mi pielęgniarka przypomniała, bo nie wzięłam ze sobą. <dzięki Bogu>
zyrcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jestem po wizycie u neurologa, babka jak usłyszałam że cieli mnie w poprzedniej ciąży powiedziała ze to głupota, żewby przez torbiela robili mi cc, ale teraz napisała że względnnie cą zalecenia do cc bo drugi poród lepiej juć w ten sposób rozwiązać, ale jak będą mieli w szpitalu jakieś wątpliwości niech zapytają jeszcze neurochirurga...czyli wniskując, wg niej to że miałam cc to był błąd lekarski i powinnam rodzić naturalnie. Może powinnam to gdzieś zgłosić?
zyrcia, gosi_a lubią tę wiadomość
[/url]
-
nick nieaktualny
-
Sista wrote:Maniek - nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłas
Chciałam byc dobra i zapytałam M. co by zjadl w sobotę. Jako, ze chciał fasolkę, zrobiłam fasolkę. Ale jadłam ostatni raz, w ciąży, bo faktycznie "gazy" były armatnie
Dzis na obiad zupa z czerwonego buraka.
Sista rozbawiłaś mnie tymi "armatnimi" gazami, ja wczoraj miałam podobnietyle, że po meksykańskich tortillach z kukurydzą i groszkiem. Jadłam je dwa dni z rzędu i farszu zostało jeszcze na dziś, ale chyba też już odpuszczę
Brzuch też mi się spinał, dolna część do pępka, ale to na bank gazy albo mała się rozciąga.
Sista lubi tę wiadomość
-
a może lepiej że miaam cc, moja mama miała ciężki porody może bym po niej odziedziczyła a tak to chociaż szybki poród bez bólu bo po cc szybko doszłam do siebie...tylko na własne żadanie poproszę teraz o zewnątrzoponowe a nie narkoze żeby widzieć jak przychodzi na świat synek
[/url]
-
gosi_a wrote:Tu już więcej ekspertek od cukrzycy
Maglic i Scintilla jeszcze
sss, czasami warto popatrzeć na necie w Smyku i jak weźmiesz dostawę do empiku to jest za darmo, a mają czasami fajne promocje. Ja teraz czyham na jakieś pieluchowe i chusteczkowe promo
gosi_a - chusteczkowe promo ma być w Carrefour`ze od jutra - 6 pak pampers sensitiv i chyba tych zwykłych za 21,90 jeśli dobrze pamiętam. to bardzo dobra cena, ja sama kupiłam na promocji ten sam zestaw w Auchan`ie za 25 zlgosi_a lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry, no w sumie już popołudniu ale się witam. Dziś od samej pobudki bez sił i energii. Nawet praca mnie nie obudziła.
Udanych wizyt gratuluję, za przyszłe życzę powodzenia
Przez weekend tyle nowych wpisów, że trzeba nadrobić - kiedy Wy macie czas tu siedzieć to ja nie wiem)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:13
-
Jestem po szkole rodzenia
Amelcia dostała skarpetki z gadżetów i próbki chemii
czad, a same zajęcia super. A teraz do wieczorka leżenie plackiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:41
gosi_a, agnieszyczka, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyw Łodzi jeszcze nie ma rejestracji nie fajnie !
Ja Wam powiem, że dziś jestem prawdziwym żulem, oprócz delirki mam gila do pasa i myślę, że zgrałabym się z Panami, którzy odpoczywają po browarze pod moim blokiem na trawnikuJeszcze dziś odbiere pakę z nowymi łupami