X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • sss Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Jak tam po wekendzie? Ja dzisiaj odpoczywam bo ciezko bylo. Pogrzeb tlum ludzi w domu buu ale juz dzisiaj spokoj. Czekam co mi lekarz odpisze bo mial mi wyniki sprawdzic. W niedziele polazilam po galeri. Kupilam kocyk malemu, butelki, spioszki ale jak zobaczylam ceny w Smyku to chyba zostane przy allegro..

Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm
  • Sista Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - wczoraj była dyskusja o normach, przejrzyj poprzednie strony. I może nasza ekspertka Gosia się odezwie :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    Witam brzuchatki mam pytanie do mam cukrzycowych .Jaka powinna być glukoza ogólnie w ciąży bo ja jeszcze nie robiłam jej dopiero w przyszłym tyg będe,ale mierze w domu glukometrem bo moja mama ma cukrzyce niestety,ost mi wychodzi duży cukier np 120,119 lub 145 :( a dziś na czczo miałam 109. nie wiem co myśleć ogólnie ost się zle czuje ciągle jestem zmęczona i śpiąca.Wiem ,że teraz są nowe normy i nie wiem jakie booje się,że dołącze do słodkich mam .

na czczo norma do 90
    1h po posiłku - 120
    Mi takie ustaliła moja diabetolog.
    :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 12:21

gosi_a lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    maglic wrote:
    na czczo norma do 90
    1h po posiłku - 120
    Mi takie ustaliła moja diabetolog.
    :)

No to ja sie niestety musze przygotować na to,że będe miała cukrzyce :( bo to czuje niestety jak ja mam na czczo powyżej 100 to nie ma inenj opcji okaże sie w przyszłym tyg.

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tu już więcej ekspertek od cukrzycy :) Maglic i Scintilla jeszcze :)

Muszę się Wam pochwalić, że zapisałam się na szkołę rodzenia :)
    Dokładnie nie ma terminu, ale kurs rusza w kwietniu, więc dla mnie idealnie :) Idę na zajęcia prywatne, za 12 spotkań 2-godzinnych wychodzi 350 zł. Za to prowadzi je specjalistka od laktacji na moim terenie, więc gęba cieszy mi się podwójnie :) Tym bardziej, że dzisiaj nie było aqua aerobiku :(

sss, czasami warto popatrzeć na necie w Smyku i jak weźmiesz dostawę do empiku to jest za darmo, a mają czasami fajne promocje. Ja teraz czyham na jakieś pieluchowe i chusteczkowe promo :)

Sista, nenette, Scintilla lubią tę wiadomość

wnidt5odau6o2x80.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell wrote:
    No to ja sie niestety musze przygotować na to,że będe miała cukrzyce :( bo to czuje niestety jak ja mam na czczo powyżej 100 to nie ma inenj opcji okaże sie w przyszłym tyg.

Dopóki nie masz wyniku to się nie stresuj, bo od stresu cukier rośnie :)
    A nawet jak będziesz musiała zaprzyjaźnić się z dietą to dasz radę :)
    Ja ostatnio odkryłam dzięki Maglic fajną stronę, gdzie są przepisy, które mogą stosować słodkie mamy (oczywiście nie wszystkie).

http://www.mojdietetyk.pl/cos_pysznego_zdrowego

wnidt5odau6o2x80.png
  • maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Evell - trzymam mocno kciuki, żeby jednak to nie była cukrzyca :)

gosi_a wrote:

Dokładnie nie ma terminu, ale kurs rusza w kwietniu, więc dla mnie idealnie :) Idę na zajęcia prywatne, za 12 spotkań 2-godzinnych wychodzi 350 zł. Za to prowadzi je specjalistka od laktacji na moim terenie, więc gęba cieszy mi się podwójnie :) Tym bardziej, że dzisiaj nie było aqua aerobiku :(

sss, czasami warto popatrzeć na necie w Smyku i jak weźmiesz dostawę do empiku to jest za darmo, a mają czasami fajne promocje. Ja teraz czyham na jakieś pieluchowe i chusteczkowe promo :)

gosi_a ja to jestem zieloniutka dalej, ale dzięki Twoim radom powolutku, coraz lepiej to idzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 17:36

Evell, Sista lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po krzywej. Nie mam wyników, bo powiedzieli, że dostanie je lekarz i dowiem się dopiero 9go na wizycie. Pytałam czy mogę odebrać wcześniej ale nie o.O ogólnie to nawet dobre było :D zapomniałam cytryny i trochę miałam stres, ale to smakowało jak lekko przesłodzona herbata ;D czyli nawet dobre, wynudziłam się i czuję się okej,ale strasznie trzęsą mi się ręce i jest mi gorąco, aż mokra jestem o.O trochu jak żul jakiś o.O

gosi_a lubi tę wiadomość

• maglic Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    Ja już po krzywej. Nie mam wyników, bo powiedzieli, że dostanie je lekarz i dowiem się dopiero 9go na wizycie. Pytałam czy mogę odebrać wcześniej ale nie o.O ogólnie to nawet dobre było :D zapomniałam cytryny i trochę miałam stres, ale to smakowało jak lekko przesłodzona herbata ;D czyli nawet dobre, wynudziłam się i czuję się okej,ale strasznie trzęsą mi się ręce i jest mi gorąco, aż mokra jestem o.O trochu jak żul jakiś o.O

miałam identycznie, dilerka taka, że aż wstyd :)
    Wypić tego nie dałabym rady bez cytryny, więc podziwiam. :D Biegłam po nią do sklepu, jak mi pielęgniarka przypomniała, bo nie wzięłam ze sobą. <dzięki Bogu> :D

zyrcia lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny obym jej nie miała bo chyba sie załamie jak już mam z tarczycą problemy i musze sie z tym borykać. w na stępnym tyg mam zrobić glukoze 75mg trzymajcie kciuki.

• aghata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie u neurologa, babka jak usłyszałam że cieli mnie w poprzedniej ciąży powiedziała ze to głupota, żewby przez torbiela robili mi cc, ale teraz napisała że względnnie cą zalecenia do cc bo drugi poród lepiej juć w ten sposób rozwiązać, ale jak będą mieli w szpitalu jakieś wątpliwości niech zapytają jeszcze neurochirurga...czyli wniskując, wg niej to że miałam cc to był błąd lekarski i powinnam rodzić naturalnie. Może powinnam to gdzieś zgłosić? :P

zyrcia, gosi_a lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja bym już pozywała :D

Sista, karolina0522 lubią tę wiadomość

• Finezja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista wrote:
    Maniek - nawet nie wiesz jak mnie pocieszyłas :) Chciałam byc dobra i zapytałam M. co by zjadl w sobotę. Jako, ze chciał fasolkę, zrobiłam fasolkę. Ale jadłam ostatni raz, w ciąży, bo faktycznie "gazy" były armatnie ;) Dzis na obiad zupa z czerwonego buraka.

Sista rozbawiłaś mnie tymi "armatnimi" gazami, ja wczoraj miałam podobnie ;) tyle, że po meksykańskich tortillach z kukurydzą i groszkiem. Jadłam je dwa dni z rzędu i farszu zostało jeszcze na dziś, ale chyba też już odpuszczę ;) Brzuch też mi się spinał, dolna część do pępka, ale to na bank gazy albo mała się rozciąga.

Sista lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    właśnie Żyrcia tak sobie o Tobie pomyślałam hehe...aaadam sobie chyba spokój, nawet nie pamietam jak się nazywała lekarka która wypisała mi to zaświadczenie.

preg.png[/url]
  • aghata Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a może lepiej że miaam cc, moja mama miała ciężki porody może bym po niej odziedziczyła a tak to chociaż szybki poród bez bólu bo po cc szybko doszłam do siebie...tylko na własne żadanie poproszę teraz o zewnątrzoponowe a nie narkoze żeby widzieć jak przychodzi na świat synek

preg.png[/url]
  • Finezja Ekspertka

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:

gosi_a - chusteczkowe promo ma być w Carrefour`ze od jutra - 6 pak pampers sensitiv i chyba tych zwykłych za 21,90 jeśli dobrze pamiętam. to bardzo dobra cena, ja sama kupiłam na promocji ten sam zestaw w Auchan`ie za 25 zl

gosi_a lubi tę wiadomość

qdkk8u69wcmbbuud.png]
  • dorcia8919 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry, no w sumie już popołudniu ale się witam. Dziś od samej pobudki bez sił i energii. Nawet praca mnie nie obudziła.

Udanych wizyt gratuluję, za przyszłe życzę powodzenia :)

Przez weekend tyle nowych wpisów, że trzeba nadrobić - kiedy Wy macie czas tu siedzieć to ja nie wiem :))

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:13

• gosi_a Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Finezja, dziękuję za informacje, ale nie chcę kupować wielopaków, bo nigdy nie wiadomo czy nie uczulą np. chusteczki. Wolę kupić po jednej paczce różnych firm, żeby mieć alternatywę.

Kolejne darmowe warsztaty:
    http://www.mama-wie.pl/

wnidt5odau6o2x80.png
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po szkole rodzenia :-) Amelcia dostała skarpetki z gadżetów i próbki chemii :-) czad, a same zajęcia super. A teraz do wieczorka leżenie plackiem

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2015, 13:41

gosi_a, agnieszyczka, karolinka85 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2015, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w Łodzi jeszcze nie ma rejestracji nie fajnie !
    Ja Wam powiem, że dziś jestem prawdziwym żulem, oprócz delirki mam gila do pasa i myślę, że zgrałabym się z Panami, którzy odpoczywają po browarze pod moim blokiem na trawniku :D Jeszcze dziś odbiere pakę z nowymi łupami :D

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wysoki testosteron u kobiet - przyczyny, objawy, leczenie

Jakie mogą być przyczyny podwyższonego testosteronu w kobiecym organizmie? Jakie są najczęstsze objawy wysokiego testosteronu u kobiet? Jak wygląda diagnoza i leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ