X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mały dylemat! 3 tyg. temu gin z NFZ dał mi skierowanie na glukozę, wczoraj ginka do której chodzę prywatnie dała mi ponownie na to badanie! Wiem, że to badanie robi się między 24-28 tyg. ale przyznam wam się szczerze, że trochę żal mi kasy aby robić je drugi raz tym bardziej, że ginka widziała te wyniki i mówiła, że są ok!
    Chyba przez te kilka tygodni wyniki nie zmieniły się na tyle, żebym miała cukrzycę! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    aaaaa na tvnplayer już prapremiera Prawa Agaty :D ! wreszcie, bo umieram z nudy :D Wpadam w trans :D
    Kurczę, a ja nie mogę odpalić sobie tego odcinka! Coś mi net zawodzi :(

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Dziewczyny mam mały dylemat! 3 tyg. temu gin z NFZ dał mi skierowanie na glukozę, wczoraj ginka do której chodzę prywatnie dała mi ponownie na to badanie! Wiem, że to badanie robi się między 24-28 tyg. ale przyznam wam się szczerze, że trochę żal mi kasy aby robić je drugi raz tym bardziej, że ginka widziała te wyniki i mówiła, że są ok!
    Chyba przez te kilka tygodni wyniki nie zmieniły się na tyle, żebym miała cukrzycę! :/

Teoretycznie im bliżej 30 tygodnia tym trzustka gorzej sobie radzi z cukrami, stąd zalecają badanie między 24 a 28 ... z drugiej strony nie wydaje mi się aby wynik z 21 tygodnia był nie "ważny" i trzeba go było podważać - bo z tego co pamiętam daleko Ci było Aniu do górnych norm - dobrze pamiętam :) ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba nie ma sensu robić tego samego badania na glukozę 2 razy, tak mi się wydaje. Chyba że lekarz celowo zleciłby kontrolę, ale jak wyniki były dobre to po co ... ja tez muszę iść na to niedługo. Nie wiem co z moją szyjką, na połówkowym miałam 3,5 cm bez rewelki i to było jedyne badanie kiedy dostałam taki dokładny pomiar. Będę dziś u giny, a jutro na echu to podpytam ile mam teraz. Ja też czasami czuję ruchy powyżej pępka, to może dzidziuch ułożony jest główką w dół, ciekawe ... mam ochotę na zakupki bobasowe, ale będzie to w nagrodę po tych wizytach ;) no i może niech się rozpocznie nowy okres rozliczeniowy kredytówki to będzie spłata na 20 kwietnia :P :P :P

Ania1704, nenette, Scintilla, karolina0522, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Teoretycznie im bliżej 30 tygodnia tym trzustka gorzej sobie radzi z cukrami, stąd zalecają badanie między 24 a 28 ... z drugiej strony nie wydaje mi się aby wynik z 21 tygodnia był nie "ważny" i trzeba go było podważać - bo z tego co pamiętam daleko Ci było Aniu do górnych norm - dobrze pamiętam :) ?
    Dla mnie wyniki były idealne-
    1. 78 mg
    2. 101 mg
    3. 69 mg.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    1. 78 mg
    2. 101 mg
    3. 69 mg.

EEEE - Piękne wyniki, ja bym badania raczej nie powtarzała - ewentualnie kontrolnie bliżej 30tyg zbadała samą glukozę na czczo czy nadal taka ładna :)

Ania1704 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to podczas podczytywania Was na wakacjach... oprócz złych wiadomości które czasami opisujecie, to miałam niezły ubaw bo czasami to śmiechowe te posty, szczególnie Scintilla i Nieukowa przodują w ciętych dowcipach, a no i te sny jak opowiadałyście to padłam, tez mi się ostatnio takie głupoty śnią .... ech dłuży się ten dzień, matko czy wytrzymam jeszcze tydzień w tyrce ... ech

Scintilla, Sista, nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej mamy zapchany zlew w kuchni, tzn rure odprowadzajaca kupilam wczoraj w castoramie spirale dzisiaj małż ma sie po pracy tym zajac, on bedzie wpychal a ja bede krecic :p a jak to nie pomoze to juz nie wiem chyba hydraulika trzeba bedzie wzywac ale oni to kase ciagna straszna...i odnosnie snow dzisiaj miala dwa sny zwiazane z odpychaniem tej rury
    Maly sie tak wierci i kopie ze tablet na brzuchu az podskakuje

karolina0522, nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    1. 78 mg
    2. 101 mg
    3. 69 mg.

Ania ja królestwo oddałabym za takie wyniki :)))

Ania1704 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    czytalam o szyjkach w necie i ponoć nawet krótka szyjka jest ok. jak trzyma
    jesli jest twarda i zamknietA TO OK., no nie wiem ja mam jutro wizytę, ale bez usg zobaczymy co wymaca moja gin. ja wiem ze jak byłam w 6 tyg ciąży szyjka miała 44mm a miesiąć temu 33mm,
    tylko, że ja dwa razy w tyg. musze się fizycznie natrudzić, nie dzwigam, ale dodatkowo mam prace na czarno:) i przez dwie godziny jestem w ciagłym ruchu i nie wiem, czy przez to sie nie skraca..:(
    w 1-wszej ciąży nawet nie wiedziałam co to szyjka,,, pamietam, że też mi brzuch twardniał, bo brałam nospe...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata może mały już się wczuwa w to Wasze kręcenie spiralą, też chce pomóc ;))

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Karolina może za pessar szpital dostaje więcej kasy z NFZ. Że tak powiem, pacjentka jest w tym najmniej ważna, ważne że dostaną kasę za zabieg... To moje przypuszczenie tylko, ale ja bym nie ufała takiej opinii... skonsultuj się z panię prof...
    Dziwne to wszystko...

Dokładnie. Mi chcieli szew zakładać w 14 tc jak plamiłam, nie wolno tak robić, a lekarz miał grupę studentów i chciał ich na moim przykładzie poduczyć. Na wizycie było ich chyba z 8 osób i do mnie abym się na ten szew zdecydowała!!!!! Przynajmniej tak to odczułam. Brak słów.
    Karolinka nie kumam, dla mnie szyjka 4 cm, brak rozwarcia, wysoko to do czego się przyczepiać? Mój gin na NFZ ostatnio powiedział, że szyjka książkowa.
    Co do ułożenia główkowego, moja mała od 18 tc tak leży i nie zamierza chyba się obrócić. Ale wychodzę z założenia że jej wygodnie :-) to po co ma zmieniać pozycję? Inna sprawą u mnie jest to że mała obciążona jest wcześniactwem genetycznie, ja urodziłam się w 30 tc a mój mąż w 35 tc i u mnie stąd chyba gin panikuje.

Ale powiem Wam że w d...... już mam to co lekarze mówią. Jestem w 25 tc a ciągle się o nią martwiłam. Powiedziałam DOŚĆ , i od tygodnia cieszę się że mam Amelkę w brzuszku. Leżę aby szyjki nie obciążać i tyle mogę zrobić. A lekarze- każdy inna teoria i to naprawdę idzie zwariować.

Karolinka będzie dobrze, nie słuchaj ich, ja w szpitalach lekarzom nie ufam. Spotkało mnie trochę historii przykrych i wiem jacy potrafią być. Idź na wizytę do swojej Prof. i z nią podejmij decyzję w sprawie Pessara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 13:59

Nieukowa, karolinka85, Scintilla, nenette, Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Aghata może mały już się wczuwa w to Wasze kręcenie spiralą, też chce pomóc ;))

Nooo jak to ktoras pisala ze wcisna w nocy guzik o snach to moj wciska zeby mi sie snilo przepychanie tej rury i dodatkowo sie wierci

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki ;)
    za wszystkie brzuszki i szyjki trzymam mocno kciuki. Niech się wydłużą na 5 metrów ;)

Ja dzisiaj opałaszowałam dwa placki ziemniaczane <omom>
    Nie wiem która z Was mi wczoraj takiej chęci narobiła <nono> ale cukier po takiej przyjemności 110 więc banan na twarzy był ;) ale już grzecznie wracam do niegrzeszenia dla Gabrysia. O ironioo.. być w ciąży na diecie :(

Ogólnie mam do Was pytanie, nie jesteście może związane z jakimś Urzędem Stanu Cywilnego? ;) bo muszę napisać pracę magisterską - rychło w czas się obudziłam ;) i może macie jakieś materiały czy coś, za odzew będę wdzięczna :*

Miłego dnia życzę wszyystkim :*

karolinka85, karolina0522, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kasika..ide jutro bo przyjmuje we wtorki i czwartki..i zapytam co i jak..niech ona zadecyduje bo jej ufam..nie jedna ciaze uratowala i doprowadzila do konca ;)
    A wiecie co myslalam ze mam jakas infekcje..bo dali mi na noc globulke dopochwowa..ale okazalo sie ze posiew z pochwy ujemny...to po co to dawali..ehh :(
    Nastepnym razem jade tam juz rodzic ;)

Scintilla, karolina0522, nenette, kasika8303, Rozalia lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka - i tego się trzymaj !!! Kolejna wizyta w tym szpitalu - czerwiec :) Bedzie dobrze, trzymam kciuki !!!

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie będę robić drugi raz tego badania! Dziękuję wam bardzo za wsparcie :)

Alorrene13, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisałam się na prawko!!! Startuję 12 marca, pani powiedziała że pójdą mi na rękę z moją ciązą i będę miała jazdy od razu po teorii i w godzinach kiedy chcę :) I że spokojnie zdążę podejść do egzaminu, cieszę się i boję jednocześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:56

Sista, karolinka85, nenette, Scintilla, Alorrene13, patrycja_24, kasika8303, lilly78, dorcia8919, agnieszyczka, gosi_a, zyrcia, Nieukowa, maglic, Finezja, Muniek lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia super.. ;) wierze ze zdasz za 1 podejsciem ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Rozalia super.. ;) wierze ze zdasz za 1 podejsciem ;)

Dzięki, mnie pozostaje też w to wierzyć ;)

Właśnie wciągnęłam 3 kawałki domowej pizzy i od razu humor lepszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 15:00

karolinka85, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zwiększyć szansę na ciążę? Poznaj badanie PGT wykorzystywane w leczeniu in vitro.

Starania o dziecko dla wielu par stanowią najważniejszy i najbardziej emocjonalny etap w życiu. Gdy naturalne poczęcie okazuje się trudne lub niemożliwe z pomocą przychodzi medycyna. Dzięki nowoczesnym technologiom i coraz lepszemu zrozumieniu mechanizmów genetycznych specjaliści są w stanie nie tylko wspierać proces zapłodnienia pozaustrojowego, ale także zapobiegać potencjalnym trudnościom. Coraz większą rolę w leczeniu niepłodności odgrywa diagnostyka genetyczna zarodków – a jednym z najbardziej przełomowych narzędzi w tym obszarze jest badanie PGT (Preimplantation Genetic Testing).

CZYTAJ WIĘCEJ