X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam mały dylemat! 3 tyg. temu gin z NFZ dał mi skierowanie na glukozę, wczoraj ginka do której chodzę prywatnie dała mi ponownie na to badanie! Wiem, że to badanie robi się między 24-28 tyg. ale przyznam wam się szczerze, że trochę żal mi kasy aby robić je drugi raz tym bardziej, że ginka widziała te wyniki i mówiła, że są ok!
    Chyba przez te kilka tygodni wyniki nie zmieniły się na tyle, żebym miała cukrzycę! :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zyrcia wrote:
    aaaaa na tvnplayer już prapremiera Prawa Agaty :D ! wreszcie, bo umieram z nudy :D Wpadam w trans :D
    Kurczę, a ja nie mogę odpalić sobie tego odcinka! Coś mi net zawodzi :(

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    Dziewczyny mam mały dylemat! 3 tyg. temu gin z NFZ dał mi skierowanie na glukozę, wczoraj ginka do której chodzę prywatnie dała mi ponownie na to badanie! Wiem, że to badanie robi się między 24-28 tyg. ale przyznam wam się szczerze, że trochę żal mi kasy aby robić je drugi raz tym bardziej, że ginka widziała te wyniki i mówiła, że są ok!
    Chyba przez te kilka tygodni wyniki nie zmieniły się na tyle, żebym miała cukrzycę! :/

Teoretycznie im bliżej 30 tygodnia tym trzustka gorzej sobie radzi z cukrami, stąd zalecają badanie między 24 a 28 ... z drugiej strony nie wydaje mi się aby wynik z 21 tygodnia był nie "ważny" i trzeba go było podważać - bo z tego co pamiętam daleko Ci było Aniu do górnych norm - dobrze pamiętam :) ?

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania chyba nie ma sensu robić tego samego badania na glukozę 2 razy, tak mi się wydaje. Chyba że lekarz celowo zleciłby kontrolę, ale jak wyniki były dobre to po co ... ja tez muszę iść na to niedługo. Nie wiem co z moją szyjką, na połówkowym miałam 3,5 cm bez rewelki i to było jedyne badanie kiedy dostałam taki dokładny pomiar. Będę dziś u giny, a jutro na echu to podpytam ile mam teraz. Ja też czasami czuję ruchy powyżej pępka, to może dzidziuch ułożony jest główką w dół, ciekawe ... mam ochotę na zakupki bobasowe, ale będzie to w nagrodę po tych wizytach ;) no i może niech się rozpocznie nowy okres rozliczeniowy kredytówki to będzie spłata na 20 kwietnia :P :P :P

Ania1704, nenette, Scintilla, karolina0522, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Teoretycznie im bliżej 30 tygodnia tym trzustka gorzej sobie radzi z cukrami, stąd zalecają badanie między 24 a 28 ... z drugiej strony nie wydaje mi się aby wynik z 21 tygodnia był nie "ważny" i trzeba go było podważać - bo z tego co pamiętam daleko Ci było Aniu do górnych norm - dobrze pamiętam :) ?
    Dla mnie wyniki były idealne-
    1. 78 mg
    2. 101 mg
    3. 69 mg.

• Scintilla Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    1. 78 mg
    2. 101 mg
    3. 69 mg.

EEEE - Piękne wyniki, ja bym badania raczej nie powtarzała - ewentualnie kontrolnie bliżej 30tyg zbadała samą glukozę na czczo czy nadal taka ładna :)

Ania1704 lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to podczas podczytywania Was na wakacjach... oprócz złych wiadomości które czasami opisujecie, to miałam niezły ubaw bo czasami to śmiechowe te posty, szczególnie Scintilla i Nieukowa przodują w ciętych dowcipach, a no i te sny jak opowiadałyście to padłam, tez mi się ostatnio takie głupoty śnią .... ech dłuży się ten dzień, matko czy wytrzymam jeszcze tydzień w tyrce ... ech

Scintilla, Sista, nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My dalej mamy zapchany zlew w kuchni, tzn rure odprowadzajaca kupilam wczoraj w castoramie spirale dzisiaj małż ma sie po pracy tym zajac, on bedzie wpychal a ja bede krecic :p a jak to nie pomoze to juz nie wiem chyba hydraulika trzeba bedzie wzywac ale oni to kase ciagna straszna...i odnosnie snow dzisiaj miala dwa sny zwiazane z odpychaniem tej rury
    Maly sie tak wierci i kopie ze tablet na brzuchu az podskakuje

karolina0522, nenette, Nieukowa lubią tę wiadomość

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1704 wrote:
    1. 78 mg
    2. 101 mg
    3. 69 mg.

Ania ja królestwo oddałabym za takie wyniki :)))

Ania1704 lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny
    czytalam o szyjkach w necie i ponoć nawet krótka szyjka jest ok. jak trzyma
    jesli jest twarda i zamknietA TO OK., no nie wiem ja mam jutro wizytę, ale bez usg zobaczymy co wymaca moja gin. ja wiem ze jak byłam w 6 tyg ciąży szyjka miała 44mm a miesiąć temu 33mm,
    tylko, że ja dwa razy w tyg. musze się fizycznie natrudzić, nie dzwigam, ale dodatkowo mam prace na czarno:) i przez dwie godziny jestem w ciagłym ruchu i nie wiem, czy przez to sie nie skraca..:(
    w 1-wszej ciąży nawet nie wiedziałam co to szyjka,,, pamietam, że też mi brzuch twardniał, bo brałam nospe...

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aghata może mały już się wczuwa w to Wasze kręcenie spiralą, też chce pomóc ;))

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    Karolina może za pessar szpital dostaje więcej kasy z NFZ. Że tak powiem, pacjentka jest w tym najmniej ważna, ważne że dostaną kasę za zabieg... To moje przypuszczenie tylko, ale ja bym nie ufała takiej opinii... skonsultuj się z panię prof...
    Dziwne to wszystko...

Dokładnie. Mi chcieli szew zakładać w 14 tc jak plamiłam, nie wolno tak robić, a lekarz miał grupę studentów i chciał ich na moim przykładzie poduczyć. Na wizycie było ich chyba z 8 osób i do mnie abym się na ten szew zdecydowała!!!!! Przynajmniej tak to odczułam. Brak słów.
    Karolinka nie kumam, dla mnie szyjka 4 cm, brak rozwarcia, wysoko to do czego się przyczepiać? Mój gin na NFZ ostatnio powiedział, że szyjka książkowa.
    Co do ułożenia główkowego, moja mała od 18 tc tak leży i nie zamierza chyba się obrócić. Ale wychodzę z założenia że jej wygodnie :-) to po co ma zmieniać pozycję? Inna sprawą u mnie jest to że mała obciążona jest wcześniactwem genetycznie, ja urodziłam się w 30 tc a mój mąż w 35 tc i u mnie stąd chyba gin panikuje.

Ale powiem Wam że w d...... już mam to co lekarze mówią. Jestem w 25 tc a ciągle się o nią martwiłam. Powiedziałam DOŚĆ , i od tygodnia cieszę się że mam Amelkę w brzuszku. Leżę aby szyjki nie obciążać i tyle mogę zrobić. A lekarze- każdy inna teoria i to naprawdę idzie zwariować.

Karolinka będzie dobrze, nie słuchaj ich, ja w szpitalach lekarzom nie ufam. Spotkało mnie trochę historii przykrych i wiem jacy potrafią być. Idź na wizytę do swojej Prof. i z nią podejmij decyzję w sprawie Pessara.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 13:59

Nieukowa, karolinka85, Scintilla, nenette, Rozalia, gosi_a lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • aghata Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nenette wrote:
    Aghata może mały już się wczuwa w to Wasze kręcenie spiralą, też chce pomóc ;))

Nooo jak to ktoras pisala ze wcisna w nocy guzik o snach to moj wciska zeby mi sie snilo przepychanie tej rury i dodatkowo sie wierci

preg.png[/url]
  • maglic Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kobietki ;)
    za wszystkie brzuszki i szyjki trzymam mocno kciuki. Niech się wydłużą na 5 metrów ;)

Ja dzisiaj opałaszowałam dwa placki ziemniaczane <omom>
    Nie wiem która z Was mi wczoraj takiej chęci narobiła <nono> ale cukier po takiej przyjemności 110 więc banan na twarzy był ;) ale już grzecznie wracam do niegrzeszenia dla Gabrysia. O ironioo.. być w ciąży na diecie :(

Ogólnie mam do Was pytanie, nie jesteście może związane z jakimś Urzędem Stanu Cywilnego? ;) bo muszę napisać pracę magisterską - rychło w czas się obudziłam ;) i może macie jakieś materiały czy coś, za odzew będę wdzięczna :*

Miłego dnia życzę wszyystkim :*

karolinka85, karolina0522, nenette, Rozalia lubią tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem Kasika..ide jutro bo przyjmuje we wtorki i czwartki..i zapytam co i jak..niech ona zadecyduje bo jej ufam..nie jedna ciaze uratowala i doprowadzila do konca ;)
    A wiecie co myslalam ze mam jakas infekcje..bo dali mi na noc globulke dopochwowa..ale okazalo sie ze posiew z pochwy ujemny...to po co to dawali..ehh :(
    Nastepnym razem jade tam juz rodzic ;)

Scintilla, karolina0522, nenette, kasika8303, Rozalia lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinka - i tego się trzymaj !!! Kolejna wizyta w tym szpitalu - czerwiec :) Bedzie dobrze, trzymam kciuki !!!

karolinka85 lubi tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jednak nie będę robić drugi raz tego badania! Dziękuję wam bardzo za wsparcie :)

Alorrene13, Scintilla, Sista lubią tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapisałam się na prawko!!! Startuję 12 marca, pani powiedziała że pójdą mi na rękę z moją ciązą i będę miała jazdy od razu po teorii i w godzinach kiedy chcę :) I że spokojnie zdążę podejść do egzaminu, cieszę się i boję jednocześnie :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 14:56

Sista, karolinka85, nenette, Scintilla, Alorrene13, patrycja_24, kasika8303, lilly78, dorcia8919, agnieszyczka, gosi_a, zyrcia, Nieukowa, maglic, Finezja, Muniek lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia super.. ;) wierze ze zdasz za 1 podejsciem ;)

Rozalia lubi tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2015, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Rozalia super.. ;) wierze ze zdasz za 1 podejsciem ;)

Dzięki, mnie pozostaje też w to wierzyć ;)

Właśnie wciągnęłam 3 kawałki domowej pizzy i od razu humor lepszy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2015, 15:00

karolinka85, Nieukowa lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
‹‹ 629 630 631 632 633 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ