Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja też się rozliczam przez internet i jest dokładnie tak jak napisała Aghata. W tym roku w końcu rozliczałam się z mężem i będziemy mieli zwrot
Bo tak trzeba było jeszcze dopłacać tym złodziejom.
Karolinka ważne że wszystko sprawdzone. Synek jest już silnym chłopcem i będziesz go tulić w czerwcukarolinka85 lubi tę wiadomość
-
Dzieki dziewczyny za wsparcie
Zaszlismy juz daleko..ale to wciaz za malo
Modle sie by spokojnie dotrwac chociaz 10tygodni..wtedy sa w stanie juz pomoc synkowi..
Za tydzien bedzie granica przezywalnosci dziecka..ale szanse sa mniejsze..
Dlatego tez blagam Cie kochany Syneczku siedz jak najdluzej sie da..nawet do 41tygodnia -
Uff... po tygodniach dylematów, jaki wybrać, zamówiłam bujaczek
O taki:
Plus poszalałam na allegro i kupiłam książkę "Położna" oraz "Język niemowląt" i "Język dwulatka" ^^
Będzie co robić na L4! Tzn. gdy się go już doczekam i nie umrę z narkolepsji...
Karolina trzymam kciuki żeby już wszystko było ok...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 19:19
Rozalia, karolinka85, Sista, nenette, Alorrene13, Viola lubią tę wiadomość
-
czy kożystacie może z tej strony
http://epuap.gov.pl/wps/portal/!ut/p/a1/rZJfb4IwFMW_ii8-Yq-lYveImy4yo5l_cPRlKVAQgi0C0-mnXzEzW0ycmqxJ09zm13N6bw5i6A0xybdJzKtESZ7VNbPe2w-YtPEMHOo-9WDozqfzl4GLnwlowPsNTPqkUwMOpl0Lw8S89n6JGGKBrPJqhTyRf_AcN-F05pneaq2CJih_v-OVyEQTJE-DgyiDRKSNAw_5jkvRyPcVlwlvtGu9nMciFGUSy2MVJCHyIiBBZEXCoCYEBuGEGD6lHSPCJugbalIg393AhWXDTd1cRrTROXA2MIKvAPVEj8Afn_R0F90fBXDsgVbo2e5ijDGAhWZ3juWKYOduQeeGWCXpZsNsHQ4lK_FZobd_SYd2jjPl62gvHxHbsFERvtZutvRNGiNWiEgUomitVHmybMVq28ozlK8Xa5pGI2vaj8Zjg_t0bx6Gpf0FxVRXwA!!/dl5/d5/L2dJQSEvUUt3QS80SmlFL1o2XzE5MjQxMlMwSk9FNDUwSVZUSjI4NzYyMDQy/ -
agawera wrote:moja mamuśka która robi pity zawodowo poleciła taką stronę
może to glupie pytanie ale rozliczam pit 2014 a ty piszesz o 2013
Tak ale nie masz podpisu dlatego musisz miec przy sobie dwa pity za 2014 i 2013r bo zeby potwierdzic zgodnosc danych.
[/url]
-
Ja pobrałam program e-pity 2014 i tam po wypełnieniu po prostu kliknęłam e-Deklaracje i dalej zgodnie z instrukcją. Całość zajęła ok. 15 minut
-
Marcia86 wrote:A ja mam jeszcze do Was pytanie przy okazji pitowego tematu
Czy jest jakaś różnica czy rozliczamy się razem z mężem czy każdy osobno?
Kurde pojęcia nie mam, ale widzę że mamy dużo większy zwrot razem i więcej mi do szczęścia nie potrzeba -
Nam tam wiecej nie wyszlo tyle co za dziecko i jakies 4zl razem mamy jakies 1116zl zwrotu
Moija siostra ma 4 dzieci i ciekawe jak to bedzie czy rzeczywiscie costanie tam wychodzi kolo5 tysWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 20:01
[/url]
-
kurcze zaczełam klikać i cos takiego mi wyszło powiedzcie czy to znaczy ze wysłałam do US?
Raport modułu wysyłania danych do systemu e-Deklaracje.
Data i czas operacji: 2015-02-27 19:50:34
Zainicjowano wysyłanie danych zeznania: PIT-37(20)(za 2014) do systemu e-Deklaracje.
Czytanie pliku definicji: res.PIT37_20.DIGX
Czytanie zakończone
Trwa tworzenie danych XML".
Trwa podpisywanie danych i wysyłanie.
Zainicjowano odczytywanie statusu dokumentu cc6364cb5762ec1d8541790af232e7bc z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37(20)(za 2014)
Status informuje że dokument został przetworzony poprawnie. Można wydrukować "Urzędowe Potwierdzenie Odbioru".
Odczytany status danych:
Data i czas wysłania danych: 2015-02-27 19:54:09
Identyfikator danych: cc6364cb5762ec1d8541790af232e7bc
Numer statusu: 200
Opis statusu: Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO
KONIEC odczytywania statusu z systemu e-Deklaracje danych zeznania: PIT-37(20)(za 2014)
KONIEC wysyłania danych zeznania: PIT-37(20)(za 2014) do systemu e-Deklaracje.
Informacje o wysłanym zeznaniu:
Data utworzenia: 2015-02-27 19:54:09
Identyfikator: cc6364cb5762ec1d8541790af232e7bc
Status: 200
Opis statusu: Przetwarzanie dokumentu zakończone poprawnie, pobierz UPO -
aghata wrote:Agawera wszystko ok pobierz UPO i jak mizesz to wydrukuj i juz....czekaj na zwrot jak masxz
CHURAAAAA!!!!! to czekam
a juz myslałam ze jestem ciemna bladynka
wszystko wydrukowałam razem z pitaminaszczeście miałam skitrane kartki przed Weroniką moim kochanym rysownikiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 20:16
Nieukowa lubi tę wiadomość
-
Mi i mężowi póki co PITy robi mama
To czy się rozliczasz razem czy osobno z partnerem zależy, czy macie dużą różnice dochodu i np. on albo ty byś osiągnęła sama ten wyższy próg podatkowy... wtedy opłaca się uśrednić zarobki.
Są w ogóle jeszcze jakieś ulgi? Na net i na budowlankę już chyba nie ma, dzieci jeszcze nie mam... ktoś coświe na ten temat? -
Nieukowa wrote:Mi i mężowi póki co PITy robi mama
To czy się rozliczasz razem czy osobno z partnerem zależy, czy macie dużą różnice dochodu i np. on albo ty byś osiągnęła sama ten wyższy próg podatkowy... wtedy opłaca się uśrednić zarobki.
Są w ogóle jeszcze jakieś ulgi? Na net i na budowlankę już chyba nie ma, dzieci jeszcze nie mam... ktoś coświe na ten temat?
My właśnie mamy dużą różnicę i pewnie dlatego ten zwrot. Chyba z ulgami teraz kiepsko, wiem że chyba w zeszłym roku odliczaliśmy internet a w tym już nic...