X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie biorę pod uwagę opcji płatnej, bo mnie nie stać. Zaraz ruszamy z remontem, a nie mamy nic, pralki, lodówki, kuchenki, tv no nic, wszystko trzeba kupić, zrobić łazienkę to nawet jakby mi zostało luźne 1000 zł szkoda byłoby mi wydać, wolałabym za to coś kupić Leosiowi. Ja się nie boję bólu itp. no może trochę panikuję przed nacinaniem co jest u nas nagminne tylko ja się boję, że coś będzie z Leonem nie tak. Znając moje szczęście do lekarzy i szpitali to mam najczarniejsze myśli :/ albo będę rodzić dwa dni i i tak zdecydują, że cc. Nie chcę żeby z Leonem później coś było nie tak :/ ale jak nie będzie innej opcji to trudno, mówię będę liczyć, że jak jakaś znajomość w szpitalu jest to i nie natną mnie i w razie czego szybko zareagują. A znowu plus, że po sn mogę dojść szybciej do siebie. Eh nie wiem już sama, całe dnie o tym myślę, stanie się to zaraz moją obsesją, a najgorsze, że i tak nie mogę nic zrobić i nie mam na nic wpływu. A głupio by było jakby Leon się urodził wszystko okej a ja bym umarła na zawał :D

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No więc właśnie ... Leoncjo jest zdrowy jak Ryba przecież, więc da radę ale na Ciebie muszą bardzo uważać. Myślę jednak że gdyby poród był aż tak niebezpieczny z Twoim stanem zdrowia no toooo kuźwa ktoś by się w końcu ogarnął i dał to skierowanie na CC. Ech ... dobranoc :*

syy26iyeeuly3wjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    No więc właśnie ... Leoncjo jest zdrowy jak Ryba przecież, więc da radę ale na Ciebie muszą bardzo uważać. Myślę jednak że gdyby poród był aż tak niebezpieczny z Twoim stanem zdrowia no toooo kuźwa ktoś by się w końcu ogarnął i dał to skierowanie na CC. Ech ... dobranoc :*
    Okaże się, może mi się polepszy, a może pogorszy i wtedy zdecydują :D zobaczymy :) dobranoc dziewuszki <3

• Dada Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 03:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja sie witam.... Obudzilam sie o 3 i spac nie mogłam,byłam juz w lodówce bo myslalam,ze to głód ale dalej nic ,jedyne to,ze po 2 plastrach szynki Leon chyba fikolki robi takze leze czytam Was i marcowe mamy i tak ogolnie "cały net przeczytany ";)))))

860ip07w5ypel8m4.png
    34bwskjop2knz5e1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 06:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli chodzi o wybór szpitala to ja zdecyduję się na Żelazną, jeżeli nie zostanę przyjęta to Karowa ale tam też ponoć trudno się dostać o_O

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja sie witam z rana:) dzis mialam koszmarna noc/poranek - bole brzucha, plecow i brzuch jak kamien :/ aplikowalam po kolei wszystkie leki, ktore gin kazal brac w razie "w" zanim wybiore sie na IP - troche pomogly, ale brzuch twardy nadal..leze i licze, ze odpusci, boje sie jechac do szpitala, bo znow wroce z jakas bakteria, ledwo co antybiotyk skonczylam..bledne koło :(

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    dziewczyny z warszawy jakie szpitale wybieracie?
    ja chodzę na przepływy mózgowe do szp.im.orłowskiego, więc albo tam, albo na starynkiewicza bo mieszkam dwa przystanki od niego:)
    pozdrawiam !!
    Ja stawiam na Żelazną. Mam nadzieję, że się uda. Chodzę do przychodni na Żelaznej, ale niestety do gina, który nie pracuje w szpitalu. W żadnym szpitalu nie mam znajomego lekarza/położnej więc właściwie mi to obojętne, ale na Żelazną mam bliziutko więc bardzo chciałabym rodzić właśnie tam.
    Allorene super fotki i piękny brzuszek;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 07:56

Alorrene13 lubi tę wiadomość

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :) Dzięki ! Widzę że można na Was liczyć, każda rano wstaje ... Ja dziś też wcześnie, ale nie aż tak, więc zmianę czasu mam chyba za sobą. Idę na śniadanko, Milego Dnia !

syy26iyeeuly3wjb.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w sobote...Zuza dzisisj spala z tatem bo bidulka wczoraj wieczorem goraczke miala, poszla spac juz kolo 20 i tak do rana, maz mowil potem ze taka spocona bidulka ale wstala teraz i juz chyba lepiej...
    Alorrene brzuszek masz piekny taki ksztaltny moj tez jest duzy i duza jest reszta ciala a u Ciebie wszystko w idealnych proporcjach...czekam dzisiaj na wiecej zdjec brzuszkow :)

preg.png[/url]
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurka na wacie, snilo mi sie ze mi maly w brzuchu umarl :( schiza potem przez pol nocy i czekanie na jakis ruch...
    Na szczescie teraz sie obudzil i przynajmniej juz sie tak nie boje bo bardzo ruchliwy... Co ten mozg z nami robi :(

Lece sie ogarnac, a potem do sklepu po bekon. Mam mega ochote na jajka na bekonie :)

Witam sie po pelnych 25 tygodniach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 08:40

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczynki,
    Ja juz na nogach od 7.30. Wybieramy się do Poznania na Rocket Festiwal :) http://www.lastfm.pl/festival/4006625+Rocket+Festiwal+2015 Ciekawe czy Oldze się spodoba. Jesli tak, to w przyszłym roku Jarocin i przystanek Woodstock :)
    Miłego Dnia !!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 08:55

Scintilla, Alorrene13, Rozalia, karolina0522 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam koszmar. Śniło mi się, że wypadło mi kilka zębów. Wszędzie piszą, że to zły sen. Mała od wczoraj mniej ruchliwa, mąż dziś jedzie na tygodniowe szkolenie. Mam same czarne myśli w głowie :(

• kasika8303 Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczyny, ja u rodziców od wczoraj, bo remoncik zaczęty. M maluje a ja wolę się ewakuować. Pokoik malutkiej pomalowany, dziś z pomocą mamy umyjemy szafę i regał.
    Karolinka ale się nerwów najadłaś kochana :-( grunt że z małym ok! Obyś nigdy już tego nie przechodziła.

Allorene brzusio klasa.

Zyrcia kciuki trzymam aby jednak tą cc zrobili, chory kraj.

Ja wkurzona na zus, bo dostałam 60 % pensji!!!! A oni płacą od zwolnienia miałam na przełomie miesięcy i wyrównają w marcu. Nie będę tego komentować, jak bym była samotną matką to ciekawe z czego miałabym teraz przeżyć.

Alorrene13, karolinka85 lubią tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Allorene - cudne zdjęcia!

Kochane my dzisiaj mamy 100dniówke porodową! yeaaaah....

Założyłam czerwone majtki, poproszę wieczorem M. do Poloneza i nie mogę się doczekać jak od jutra będą na moim liczniku tylko liczby dwucyfrowe :D

Życzymy Miłego dnia!

http://wrzucaj.net/images/2015/02/28/WIN20150227124009444444.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:03

Nieukowa, Sista, agnieszyczka, Alorrene13, Z., gosi_a, lilly78, Marcia86, maglic, kasika8303, Rozalia, Inesicia, zyrcia, Ania1704, karolinka85, Joasia:), karolina0522, Aka81, eva84, zapah_ciszy, Finezja lubią tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie wiem co mnie wczoraj wieczorem dopadło po wieczornej dawce leków na astmę zwymiotowałam , cały czas było mi zimno nawet jak leżałam pod kołdrą a po zwymiotowaniu było mi gorąco mi i zmierzyłam ciśnienie 91/55 puls 81 i temperatura 37,8 mam nadzieję ze to tylko jedno razowa akcja bo trochę się przestraszyłam ze co mnie bierze

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla jaki fajny rysunek :) no i oczywiscie brzuszek

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:15

Scintilla lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bry Dzień,

Mam pytanie do słodkich mam (przepraszam, że tak męczę ale to dopiero moje początki) - dziś po śniadaniu cukier skoczył mi na 165 :/ czy w takiej sytuacji przesuwacie kolejny posiłek czy jak?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Scintilla Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Bry Dzień,

Mam pytanie do słodkich mam (przepraszam, że tak męczę ale to dopiero moje początki) - dziś po śniadaniu cukier skoczył mi na 165 :/ czy w takiej sytuacji przesuwacie kolejny posiłek czy jak?

Nie Nie ... posiłków się nie przesuwa - możesz zjeść co najwyżej nie za 2 godziny ale za 2,5 - najpóźniej 3.
    Żeby najszybciej zbić cukier trzeba się poruszać - naprawdę pomaga głupi spacer czy odkurzanie - i pić sporo wody :)

Z. lubi tę wiadomość

mhsvi09kzjtuku9r.png
    18.02.2020 Narodziny Bartusia 👨‍👩‍👧‍👦
    10.06.2015 Narodziny Emilki 💝
    05.05.2014 [*] pamiętamy...
  • agawera Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. wrote:
    Bry Dzień,

co jadłaś ze ci masz taki cukier ?

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 28 lutego 2015, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Scintilla wrote:
    Nie Nie ... posiłków się nie przesuwa - możesz zjeść co najwyżej nie za 2 godziny ale za 2,5 - najpóźniej 3.
    Żeby najszybciej zbić cukier trzeba się poruszać - naprawdę pomaga głupi spacer czy odkurzanie - i pić sporo wody :)

Dzięki! Tak mi się wydawało. Zabójcą okazał się sok pół na pół z wodą... tak mi się wydaje. Jakaś masakra z tym cukrem jest :(

Jadłam chleb graham (ponoć polecany przy cukrzycy) z szynką z gotowanego kurczaka (więc też lekka) i ogórek/pomidor na to. Plus ten nieszczęsny sok rozcieńczony z wodą.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2015, 09:45

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 647 648 649 650 651 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ