Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
gosi_a wrote:Dziewczyny, mam pytanie czy macie już kupione wózki? Bo ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie, a z drugiej strony ten wózek który chcemy sprzedaje się jak szalony
ja zakup wózka odkładam na sam koniecteraz biorę się za kosmetyki itp.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:10
gosi_a lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, mam takie pytanie kulinarno techniczne
robię właśnie tartę z kremem i potrzebuję 2 kubki śmietany 36% do ubicia, ale w domu mam jedną 36 i jedną 30%. Myślicie, że ubiję je osobno a póżniej wymieszam to coś z tego będzie czy od razu się zebrać do sklepu?
chodzi też o to żeby ten krem później w miarę stężał, wiem ze w przypadku 36% tak bedzie ale czy po wymieszaniu różnych % też?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:13
-
nick nieaktualnyJoasia teraz będzie już tylko lepiej
Gosia ja zakup wózka planuje na kwiecień.
Dziewczyny z Warszawy - nie macie może namiaru na sprawdzonego fachowca od szaf wnękowych, szafek łazienkowych itp? Magik polecany przez znajomych miał do nas przyjść na pomiary, najpierw 2 tyg temu, później mówił, że w tym tygodniu przyjdzie..a teraz nie odbiera tel. Co za lamus! A dopuki nie zrobimy szafy to nie odgruzujemy pokoju dla małej..Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Dużo zdrówka dla Was kochane i Waszych dzieciaczków! Okropne te choroby teraz i samopoczucie, ale ja sobie tłumaczę że po burzy zawsze wychodzi słońce
Gosia my wózek kupujemy gdzieś w maju, ale jeśli się boisz że Ci go wykupią to bierz
nadine musiałabym męża zapytać,bo ja pojęcia o gotowaniu i pieczeniu nie mam, ale on w pracy jeszcze
nenette my robiliśmy całą zabudowę mieszkania u nich http://www.eurokuchnie.com.pl/oferta.php, firma jest z Tomaszowa Maz. ale przyjeżdżają bez problemu na pomiar i ustalać szczegóły. Pracują tam różne dziewczyny, nam akurat trafiła się gruba i przemądrzała (imienia na pamiętam), ale meble działają bez zarzutu a to najważniejszeWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:32
Joasia:), nenette lubią tę wiadomość
-
chyba nie będę ryzykować i pójdę do sklepu, a taaaak mi się nie chce
Nenette, ja co prawda ze Śląska ale korzystałam z usług http://szafynawymiar24.pl , a oni działają też w Warszawie.
Z mojej strony naprawdę polecam, solidnie, w terminie, dużo możliwości wyboru wnętrza i w dobrej cenie. Oni też nam robili szafkę do łazienki pod kamienny blat i wygląda ekstra.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:29
nenette lubi tę wiadomość
-
Gosia my wózek kupiliśmy w styczniu. Był w okazyjnej cenie więc nie było na co czekać.
nadine wydaje mi się, że krem powinien stężeć, ale głowy sobie za to uciąć nie dam.
My znów zostaliśmy zmuszeni do zmiany planów. Niestety okazało się, że M we wtorek musi iść do pracy (całą resztę tygodnia ma wolne) więc wyjazd do rodziców musieliśmy odwołać. Jak ja nie lubię takich niespodzianek. -
gosi_a wrote:Dziewczyny, mam pytanie czy macie już kupione wózki? Bo ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie, a z drugiej strony ten wózek który chcemy sprzedaje się jak szalony
przez pomylke nacisnełam lubie
wózek kupie jak urzad skarbowy wypłaci kase i inne rzeczy brakujace -
aghata wrote:Ja też 18 lutego wyslalam pita przez internet który nawet nie dotarł do urzędu skarbowego bo w ministerstwie mają jakas awarie ponoć....a z tych pieniędzy chce kupić wyprawke a to zwrot za dziecko no coz mają czas do 18 maja
wole osobiście jakoś nie wierze internetowe przesyłanie pitów -
Dzięki za odpowiedzi. Pomyślę jeszcze i zdam się na przeznaczenie. Jak będziemy odbierać meble we wtorek to zobaczę czy będzie. Jak będzie to się zdecyduję.
dzisiaj dopadł mnie taki dół że przez godzinę non stop płakałam bez powodu. Nawet się nie ubrałam, mąż gotuje obiad a ja najchętniej zjadłabym wiaderko lodów. Każdemu wolno pomarzyć -
Gosiu wózek kupimy w maju.
A dziewczyny zaczęłam rozglądać się za łóżeczkami i materacami i zgłupiałam, jaki materac najlepiej kupić, pianka, kokos, lateks ehhhhh naczytałam się i jeszcze głupsza jestem niż byłamSista lubi tę wiadomość
-
Gosiu - ja chce zadzwonić na dniach jak wyglada zakup mojego wózka. Czy trzeba zamawiać wczesniej, czy wystarczy w maju. Bo fizycznie chce go mieć w maju, nawet jak trzeba bedzie zamówić wczesniej.
Coś się stało, ze płakałaś, czy po postu "bad hair day", jak mawiaja Anglicy?Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:18
-
nick nieaktualny
-
agawera wrote:wole osobiście jakoś nie wierze internetowe przesyłanie pitów
My właśnie też zastanawiamy się nad materacem. Podobno lateksowe są najlepsze bo nie powodują alergii, ale z drugiej strony jeśli Mała nie będzie miała skłonności do alergii to chyba wystarczy kokosowy.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:37
-
Kasika, my kupiliśmy piankowy z Ikei. Też czytałam o tych kokosowych, gryczanych że ten uczula tamten nie uczula a ostatecznie postawiłam na sprawdzoną piankę.
Z tym wózkiem jest tak że można się zapisać, wpłacić 100 zł zaliczki i odebrać np. W maju wtedy kosztuje 1200 zł. Już sama nie wiem
Sista po prostu taki dzień, dokuczają mi plecy, pobolewa brzuch więc sie zaczęłam nakręcac że urodzę za wcześnie i takie tam. Ogólnie jak myślę o ciąży i córce to mi się chce płakać czy ja odpowiednio o nią dbam itp. Wierzę że jutro będzie lepiej. -
nick nieaktualnylily wiem, ale co ja biedna mogę? tylko się nastawić na sn i liczyć, że podczas porodu nie umrę
A czemu nie robiłaś grupy krwi ? ja jestem dawcom, a i tak mi zrobili i odczyn już drugi raz teraz robiłam...
a może dlatego, że mam grupe 0-?
a Ty lily w prywatnym szpitalu ? gdzie będziesz rodzić? ja nie wiem co to z tymi cesarkami mająWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:10
-
lilly78 wrote:Zyrciu, to jakaś paranoja z tym, że lekarze na siłę próbują Cię zmusić do porodu SN, chyba, że chodzi im o kasę... żebyś za wystawienie skierowania na CC zabuliła. no ale w Twoim przypadku to w ogóle jak dla mnie nie powinni mieć żadnych wątpliwości i się nie zastanawiać.
Joasiu, ściskam mocno, dobrze, że udało się choć na te 4 dni załatwić zastrzyki.
Kasika ja będę kupować albo właśnie pianka-kokos albo lateksowy, na pewno nie kupuję gryczanego.
A ja dziś miałam wizytę u mojej gin, szybko poszło, pochwaliła wyniki badań, powiedziała, że szyjka jest twarda i zamknięta, ludzik płci nie zmienił i co najbardziej się bałam czyli tematu porodu i tego, że chcę rodzić przez CC, ale ona sama o to zapytała, w ogóle nie przekonywała mnie jaka to głupia jestem i że CC to zło, tyle co powiedziała, to czy wiem, że w szpitalu, w którym chcę rodzić mąż nie może być przy cesarce, a że wiedziałam, to powiedziała, żeby nic się nie martwić i za miesiąc obgadamy bardziej szczegóły. uff
i jeszcze mam pytanko do dziewczyn, które nie robiły przy tej ciąży grupy krwi, czy jak miałyście wcześniejszy papierek o grupie krwi, to robiłyście badania odczynu Coombsa, czy tego też nie trzeba?
Lily - a w którym szpitalu będziesz rodziła i ile to kosztuje?