X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • maglic Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie czy macie już kupione wózki? Bo ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie, a z drugiej strony ten wózek który chcemy sprzedaje się jak szalony :-)

ja zakup wózka odkładam na sam koniec ;) teraz biorę się za kosmetyki itp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:10

gosi_a lubi tę wiadomość

ukdytv73la1h903i.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie kulinarno techniczne :) robię właśnie tartę z kremem i potrzebuję 2 kubki śmietany 36% do ubicia, ale w domu mam jedną 36 i jedną 30%. Myślicie, że ubiję je osobno a póżniej wymieszam to coś z tego będzie czy od razu się zebrać do sklepu? :) chodzi też o to żeby ten krem później w miarę stężał, wiem ze w przypadku 36% tak bedzie ale czy po wymieszaniu różnych % też? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:13

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Joasia teraz będzie już tylko lepiej :)

Gosia ja zakup wózka planuje na kwiecień.

Dziewczyny z Warszawy - nie macie może namiaru na sprawdzonego fachowca od szaf wnękowych, szafek łazienkowych itp? Magik polecany przez znajomych miał do nas przyjść na pomiary, najpierw 2 tyg temu, później mówił, że w tym tygodniu przyjdzie..a teraz nie odbiera tel. Co za lamus! A dopuki nie zrobimy szafy to nie odgruzujemy pokoju dla małej..

Joasia:) lubi tę wiadomość

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dużo zdrówka dla Was kochane i Waszych dzieciaczków! Okropne te choroby teraz i samopoczucie, ale ja sobie tłumaczę że po burzy zawsze wychodzi słońce :)
    Gosia my wózek kupujemy gdzieś w maju, ale jeśli się boisz że Ci go wykupią to bierz :)
    nadine musiałabym męża zapytać,bo ja pojęcia o gotowaniu i pieczeniu nie mam, ale on w pracy jeszcze :)

nenette my robiliśmy całą zabudowę mieszkania u nich http://www.eurokuchnie.com.pl/oferta.php, firma jest z Tomaszowa Maz. ale przyjeżdżają bez problemu na pomiar i ustalać szczegóły. Pracują tam różne dziewczyny, nam akurat trafiła się gruba i przemądrzała (imienia na pamiętam), ale meble działają bez zarzutu a to najważniejsze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:32

Joasia:), nenette lubią tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • nadine24 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba nie będę ryzykować i pójdę do sklepu, a taaaak mi się nie chce :)

Nenette, ja co prawda ze Śląska ale korzystałam z usług http://szafynawymiar24.pl , a oni działają też w Warszawie.
    Z mojej strony naprawdę polecam, solidnie, w terminie, dużo możliwości wyboru wnętrza i w dobrej cenie. Oni też nam robili szafkę do łazienki pod kamienny blat i wygląda ekstra.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 14:29

nenette lubi tę wiadomość

f2w39jcgwml8tq5b.png
    relgqps6ysw768sc.png
  • Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia my wózek kupiliśmy w styczniu. Był w okazyjnej cenie więc nie było na co czekać.
    nadine wydaje mi się, że krem powinien stężeć, ale głowy sobie za to uciąć nie dam.
    My znów zostaliśmy zmuszeni do zmiany planów. Niestety okazało się, że M we wtorek musi iść do pracy (całą resztę tygodnia ma wolne) więc wyjazd do rodziców musieliśmy odwołać. Jak ja nie lubię takich niespodzianek.

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosi_a wrote:
    Dziewczyny, mam pytanie czy macie już kupione wózki? Bo ja się zastanawiam czy to nie za wcześnie, a z drugiej strony ten wózek który chcemy sprzedaje się jak szalony :-)

przez pomylke nacisnełam lubie :(

wózek kupie jak urzad skarbowy wypłaci kase i inne rzeczy brakujace

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też 18 lutego wyslalam pita przez internet który nawet nie dotarł do urzędu skarbowego bo w ministerstwie mają jakas awarie ponoć....a z tych pieniędzy chce kupić wyprawke a to zwrot za dziecko no coz mają czas do 18 maja

preg.png[/url]
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dołączam do dziewczyn które boli kregosłup dziś boli tak jak w pażdzierniku kiedy nie dostałam okresu , wprost masakra a musze pójsc po Weronikę o szkoły i kupić koleżance prezent a z trudnością doszłam do łazienki

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • agawera Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aghata wrote:
    Ja też 18 lutego wyslalam pita przez internet który nawet nie dotarł do urzędu skarbowego bo w ministerstwie mają jakas awarie ponoć....a z tych pieniędzy chce kupić wyprawke a to zwrot za dziecko no coz mają czas do 18 maja

wole osobiście jakoś nie wierze internetowe przesyłanie pitów

km5stv73wsegzrx0.png
    06fd4202d9.png
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki za odpowiedzi. Pomyślę jeszcze i zdam się na przeznaczenie. Jak będziemy odbierać meble we wtorek to zobaczę czy będzie. Jak będzie to się zdecyduję.

dzisiaj dopadł mnie taki dół że przez godzinę non stop płakałam bez powodu. Nawet się nie ubrałam, mąż gotuje obiad a ja najchętniej zjadłabym wiaderko lodów. Każdemu wolno pomarzyć :-/

wnidt5odau6o2x80.png
  • aghata Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:

Ja juz 3 raz w tym roku skladalam. Zawsze kasa byla nawet za dwa tygodnie. Mam urzedowe potwierdzenie wiec dojsc doszlo

agawera lubi tę wiadomość

preg.png[/url]
  • kasika8303 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu wózek kupimy w maju.

A dziewczyny zaczęłam rozglądać się za łóżeczkami i materacami i zgłupiałam, jaki materac najlepiej kupić, pianka, kokos, lateks ehhhhh naczytałam się i jeszcze głupsza jestem niż byłam :-)

Sista lubi tę wiadomość

c77352d493.png
    Mój kropeczek 9tc [*] 10.01.2014
    Mój 2 kropeczek 5tc [*] 26.06.2014
  • Sista Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu - ja chce zadzwonić na dniach jak wyglada zakup mojego wózka. Czy trzeba zamawiać wczesniej, czy wystarczy w maju. Bo fizycznie chce go mieć w maju, nawet jak trzeba bedzie zamówić wczesniej.
    Coś się stało, ze płakałaś, czy po postu "bad hair day", jak mawiaja Anglicy?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:18

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja byłam dziś u dentysty, było godzinne opóźnienie ale jakoś wytrzymałam!
    Kasika ja mam materac kokosowy, wśród moich znajomych mam cieszy się dobrą opinią, Gosia ja wózek mam od stycznia!
    Oj straszna ta pogoda, gdzie jest słońce :(

• Inesicia Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agawera wrote:
    Ja wysyłam pity prze internet chyba od 3 lat i bardzo sobie chwalę. Myślę, że do 3 tygodni powinien być zwrot. A w marcu u M w pracy jeszcze wpadnie sporo dodatkowych pieniążków więc wystarczy na wyprawkę i pewnie jeszcze zostanie;)
    My właśnie też zastanawiamy się nad materacem. Podobno lateksowe są najlepsze bo nie powodują alergii, ale z drugiej strony jeśli Mała nie będzie miała skłonności do alergii to chyba wystarczy kokosowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 15:37

"Dziecko chce być dobre. Jeśli nie umie – naucz. Jeśli nie wie – wytłumacz. Jeśli nie może – pomóż."
    Janusz Korczak

km5svcqgn978gm4o.png
    Córcia, Córeczka;*
  • gosi_a Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasika, my kupiliśmy piankowy z Ikei. Też czytałam o tych kokosowych, gryczanych że ten uczula tamten nie uczula a ostatecznie postawiłam na sprawdzoną piankę.

Z tym wózkiem jest tak że można się zapisać, wpłacić 100 zł zaliczki i odebrać np. W maju wtedy kosztuje 1200 zł. Już sama nie wiem :-)

Sista po prostu taki dzień, dokuczają mi plecy, pobolewa brzuch więc sie zaczęłam nakręcac że urodzę za wcześnie i takie tam. Ogólnie jak myślę o ciąży i córce to mi się chce płakać czy ja odpowiednio o nią dbam itp. Wierzę że jutro będzie lepiej.

wnidt5odau6o2x80.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:06

zyrcia, Sista, nenette, Joasia:), Scintilla, sss, Alorrene13 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lily wiem, ale co ja biedna mogę? tylko się nastawić na sn i liczyć, że podczas porodu nie umrę :D
    A czemu nie robiłaś grupy krwi ? ja jestem dawcom, a i tak mi zrobili i odczyn już drugi raz teraz robiłam...
    a może dlatego, że mam grupe 0-?

a Ty lily w prywatnym szpitalu ? gdzie będziesz rodzić? ja nie wiem co to z tymi cesarkami mają o.O

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 16:10

• Sista Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lilly78 wrote:
    Zyrciu, to jakaś paranoja z tym, że lekarze na siłę próbują Cię zmusić do porodu SN, chyba, że chodzi im o kasę... żebyś za wystawienie skierowania na CC zabuliła. no ale w Twoim przypadku to w ogóle jak dla mnie nie powinni mieć żadnych wątpliwości i się nie zastanawiać.

Joasiu, ściskam mocno, dobrze, że udało się choć na te 4 dni załatwić zastrzyki.

Kasika ja będę kupować albo właśnie pianka-kokos albo lateksowy, na pewno nie kupuję gryczanego.

A ja dziś miałam wizytę u mojej gin, szybko poszło, pochwaliła wyniki badań, powiedziała, że szyjka jest twarda i zamknięta, ludzik płci nie zmienił i co najbardziej się bałam czyli tematu porodu i tego, że chcę rodzić przez CC, ale ona sama o to zapytała, w ogóle nie przekonywała mnie jaka to głupia jestem i że CC to zło, tyle co powiedziała, to czy wiem, że w szpitalu, w którym chcę rodzić mąż nie może być przy cesarce, a że wiedziałam, to powiedziała, żeby nic się nie martwić i za miesiąc obgadamy bardziej szczegóły. uff
    i jeszcze mam pytanko do dziewczyn, które nie robiły przy tej ciąży grupy krwi, czy jak miałyście wcześniejszy papierek o grupie krwi, to robiłyście badania odczynu Coombsa, czy tego też nie trzeba?

Lily - a w którym szpitalu będziesz rodziła i ile to kosztuje?

l22nmg7yw3r6qq05.png
‹‹ 643 644 645 646 647 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ