Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
Wczoraj w skrzynce znalazłam ulotkę sklepu www.ciuchymaluchy.pl w Warszawie. Nie wiem co można tam znaleźć bo jeszcze nie byłam, ale może akurat mają coś ciekawego.
-
Cześć dziewczyny! Dołączam chyba do bezsennych mamusiek, budzę się w nocy po kilka razy i potem czekam aż zasnę...
Mały coraz bardziej daje mi popalić i mocniej odczuwam jego kopniaki, słodkie kopniaki
Co do szczepionek to wiadomo każdy ma wybór, ja dziecko szczepić będę i jak wcześniej wspomniałam wolę zapobiegać niż leczyć albo modlić się o zdrowie mojego dziecka. Mój lekarz mocno potępia modę na "nieszczepienie", tłumaczył mi jak powstają epidemie i generalnie zrobił wyczerpujący, mądry wykład.
Dziewczyny nie będę się odnosić osobno do każdej odpowiedzi o mojej CC,ale jeśli chodzi o lekarza to chętnie bym mu wygarnęła, no ale wtedy mogę zapomnieć o operacji. Wiadomo że chce kasę za to że robi to bez wskazań. To też nie było tak, że weszłam powiedziałam że chcę cesarkę a on oczywiście nie ma problemu. Tłumaczył mi konsekwencję tej decyzji, że to operacja, że potem dłużej będę dochodzić do siebie itd. W sumie ponad 40 min z nim rozmawiałam i przekonywałam, że zdania nie zmienię.Nieukowa, Sista lubią tę wiadomość
-
cześć po przerwie od tygodnia żle sie czuję , powróciły mdłości i zawroty głowy i bolące krocze i biodro
po pierwszych zajęciach w szkole rodzeniach ćwiczeniach myslałam ze mnie coś trafi nie mogłam do konca wykonywać ćwiczeń z powou bolącego biodra przy ćwiczeniach czułam jak kość mi przeskakiwała i nie wiem czy to dobry pomysł pójśc na takie ćwiczenia i nie wiem czy sie nie skonsultować z ortopeda , niby mam abonament w falku i w ciągu kilku dni bym miała wizytę ale jak dowiedziałam się że tam przyjmuje dr. młodzianowski i pamiętam go jak byłam nastolatko leczył mnie w szkole średniej za szybko uroslam i gabka miedzy kolanem nie nadążała lekarz stwierdził ze można zrobić zabieg ale nie wie czy to pomoże mnie takie coś po prostu rozwala wiec nie wiem czy isc do niego
co do teori w szkole rodzenia mam fajna położną i straszną gaduła nie sterty nie wiem gdzie pracuje wiem tylko że jest z Gdynii mówi ze nie moze promować szpitala
-
Spróbuje z tymi kabanosami jeszcze, ale pewnie stres tak mi podbija wyniki. Chodzę ciągle zestresowana i myślę ciągle o tych cukrach. Do porzygu... więc od teraz pozytywne myślenie
Jeśli przez weekend cukier na czczo będzie taki jaki jest to zgłoszę się do diabetologa. Trzymajcie kciuki, żeby jednak się unormował. W sumie to dopiero tydzień diety, organizm się przyzwyczaja...gosi_a, Scintilla, Sista, karolinka85 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam
Po pierwsze ( zanim zacznę narzekać na los ) gratuluje udanych wizyt, dobrych wyników i pięknych brzuszków. Za reszte trzymam kciuki.
U nas pecha ciąg dalszy. Po wizycie domowej lekarki wydawało się, że widać światełko w tunelu. Niestety szybko światło zdechło. Angina u Kuby przybrała na mocy. Gorączka 39 trudna do zbicia i wymioty, wiec wczoraj padła decyzja o zastrzykach. Ale jest epidemia zachorowań i nawet nie ma ich na hurtowni. 3 godziny walki w poszukiwaniu po aptekach bo do 17 " musieliśmy je zdobyć, żeby uniknąć szpitala. Skierowanie wypisane czekało. Musiałam wyjsć z łóżka i ogarniać temat. Udało sie zdobyć na 4 dni, potem zobaczymy co dalej. To znow problem kto mu będzie je robił w domu, ale i to sie udało załatwić.Wieczorem z tych emocji sie poryczałam, wymiękam.
Byłam też z wczoraj z rana na szybkiej wizycie u mojego gina. Chciał zobaczyć czy nic po tylu dniach kaszlu sie nie skraca czy rozwiera. Bolą mnie wiązadła macicy i muszę leżeć by sie zregenerowały.
Oby dziesiaj dzień był spokojniejszy, bo chyba limit złych wieści wyczerpany. -
Truskaweczkaja tez tak mam ostatnio. Zaczelo sie od pępka ktory piekl mnie dziwnie potem pobolewal juz mialam stres bo maly cos zleniwial. Dzis za to mam ciezki brzucholek ale na szczesie maly daje znaki . Musze troche posprzatac a tak mi sie nie chce bu......
Moj naszczescie jest delikatny ale zawsze jak wklada wziewnik czy wziernik to dziwne uczucie tak zimno ...
Nie wiem czy sie zapisac do szkoly rodzenia hmmm rozleniwilam sie na tym l4 i ciezko tylek zebrac. U mnie zajevcia sa wieczorkiem, jak nie bede miec auta to mi bus zostaje by dojechac.Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
Joasia wiem cos o tym epidemiach. U siostry oby dwa maluchy chore, jeden zapalenie pluc , streydy i antybiotyki, drugi jakis zainfekowane gardlo, krtan i caly spochniety a najhorsze ze to nie puszcza tak latwo bno faktycznie lekow brak w wptekach. Jeszcze maly kuzynki 3 tygodnie tez zapalenie pluc i jest w szpitalu bylo juz ciezko , teraz lepiej. Wiec przechlapane te wirusy zwlasza ze ich zima nie wymrozila.
Joasia:) lubi tę wiadomość
Marcel 16.06.2015 cc. 3200g 55 cm -
nick nieaktualnyDziewczyny ja mam dziwny objaw umysłowy
też się nudzę i z chęcią poczytałabym księgę chociażby tą o dzieciach, ale mój umysł w ciąży chyba ma jakieś fazy przegrzania, bo nie mogę się skupić, czytam kilka linijek i zastanawiam się o czym to było
czyżby IQ w ciąży mi spadło ?
Walczę nadal z chorobą, ale już jest coraz lepiej, przez weekend myślę, że dojdę do siebieTeż mam wrażenie, że Leo nie ma tam miejsca, a brzuch wygląda jakby miał eksplodować, ta skóra taka napięta, ale może to dlatego, że wcześniej był zawsze płaski, jak tyłam to nigdy w brzuchu, no nie wiem tak sobie gdybam
Nastawiam się powoli na to, że nie dostanę zaświadczenia na cc, rozmawiałam z tą moją znajomością ze szpitala, w którym będę rodzić i powiedziała, że normalnie to jest do załatwienia, ale nie teraz, bo NFZ robi straszne kontrole porodów właśnie po to żeby nie dawać szpitalom za dużo kasy. Dlatego nastawiam się psychicznie na sn, trochę się boję, tym bardziej, że nie będe chodziła do szkoły rodzenia, bo Radek całe dnie w pracy, a ja sama nigdzie nie wychodzę po ostatnich przeżyciach. Nie chcę umrzeć gdzieś po drodze -
Joasiu tulę Cię wirtualnie. Gdybym była z tego samego miasta to bym męża wynajęła żeby Wam te zastrzyki załatwił. Dobrze że te 4 się udało, angina zacznie po nich słabnąć.
sss dokładnie, zimy nie było i stąd te wirusy takie zmutowane.Joasia:) lubi tę wiadomość
-
Joasiu - koszmar co Cię spotkało
Trzymam kciuki za Kubusia, Bartusia, Juleczke i Ciebie. Trzymajcie się cieplutko !!
Zyrcia - to jest jakas paranoja. Ze swoim sercem masz problem z wejciem po schodach, a każą Ci urodzić SN. Gdzie ha żyje?
Ja już po zajęciach. Teraz spacer do domuJoasia:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySista wrote:Joasiu - koszmar co Cię spotkało
Trzymam kciuki za Kubusia, Bartusia, Juleczke i Ciebie. Trzymajcie się cieplutko !!
Zyrcia - to jest jakas paranoja. Ze swoim sercem masz problem z wejciem po schodach, a każą Ci urodzić SN. Gdzie ha żyje?
Ja już po zajęciach. Teraz spacer do domu -
Hej. A ja dziś osobiście byłam w tej poradni diabetologicznej i co..miejsce było i to na 5.03 więc już niedługo. Te kilka dni mam nadzieję nie zaszkodzi małemu. A dziś chyba ma dzień leniwca..
Sista, Joasia:), Nieukowa, karolinka85, Scintilla lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyPierwsza dobra wiadomość w tym tygodniu
mąż wypisany ze szpitala. Narazie będzie przez weekend u teściowej bo ona mieszka tez w Opolu. Wypisali pomimo gorączki i utrzymującej sie opuchlizny i bólu, z braku miejsc. No ale do domu nie może wrócić, bo jeszcze anginę od Kuby załapie
To powolutku do przodu.
Kochane dziękuje za dobre słowo , poprawia samopoczucie i dodaje siłjesteście wielkie.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 12:58
Nieukowa, Aka81, Inesicia, gosi_a, karolina0522, Sista, nenette, Scintilla, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAghata dzisiaj była pielęgniarka z przychodni i mówiła, że w szpitalu juz brak miejsc na oddziale. Wczoraj odesłali 3 miesięczne niemowlę i idzie mu leki dożylnie podać w domu.
Zdrówka dla ZuziWiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2015, 13:27
-
cześć dziewczyny,
ja mam dziś dzień gbura, spałam do 11 a teraz się op...m bez sensu....
brak słońca i ogólne nie zadowolenie plus opłata rachunków
była kasa i się zmyła, jak co miesiąc....ehhh:(
ja już z bliskimi przechodziliśmy chorobę ..,wiem, jak się czujecie
ja to b ym non stop spała, już nawet myć mi się n ie chcę.."(AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
nick nieaktualny