X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Czerwiec 2015 =)
Odpowiedz

Czerwiec 2015 =)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene, Ja jak robiłam glukozę na NFZ to musiałam zakupić w aptece 75g glukozy, miałam ze sobą butelkę wody aby ją rozpuścić, robiłam to sama w WC! A jak byłam prywatnie to dostałam gotowy roztwór do wypicia! Można mieć ze sobą cytryna gdyby było za słodko, ja nie potrzebowałam!
    Gratuluję wizyty :)

• Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nieukowa wrote:
    No ja nie wiem :/ smutni panowie na gorze traktuja oddzial jak swoj prywatny folwark, kasa w kieszen a potem inny lekarz glowa odpowiada jak cos pojdzie nie tak... w panstwowym szpitalu nie tak powinno byc, to nie jest prywatna klinika profa X, jezeli juz to powinno sie po prostu doplacac za anestezjologa i chirurga do zabiegu i to oni powinni brac kase, a nie ze takie kwiatki... no ale w takim kraju zyjemy...

No niestety tak to wygląda :/ W moim przypadku on sam chcę ciąć, więc tutaj on by odpowiadał. Akurat pod tym względem nie mam mu nic do zarzucenia, bo to specjalista od CC i w necie masa dobrych opinii o nim, ale sytuacja jest jaka jest...

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwne, ze tak otwarcie na beszela chce kasy
    pozwać go!!haha
    no tak celebryci płaca to zwykły człowiek też musi..jesli chcesz bardzo w wawie rodzić to trzeba wybulić :(

AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
    541113d5ef.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy was też bali badanie ręczne ??
    kurdę mnie strasznie, jak mi łapę wkłada i bada szyjkę to potem przez cały dzień mnie pobolewa brzuch!!!! a wogóle to z sexu tez nici bo tez mnie boli nie wiem czemu..:(
    jak bym sie zwęziła..
    co do golenia to zostaje lusterko jako pomocnik:)

541113d5ef.png
  • Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dziękuję, idę prywatnie do Medicover wiec oni chyba dadzą roztwór.
    Rozalia podał Ci konkretną kwotę?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Ania dziękuję, idę prywatnie do Medicover wiec oni chyba dadzą roztwór.
    Rozalia podał Ci konkretną kwotę?

Tak konkretną, a co?

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • lilly78 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    /

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2016, 23:06

karolina0522, Rozalia lubią tę wiadomość

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie nic... Tak pytam z ciekawości. Pokrywa się z tym co napisałam?

syy26iyeeuly3wjb.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki,
    Ja juz po wizycie :) Moje wyniki glukozy wyglądają inaczej niż Wasze, ale gin mówił, ze wszystko ok:
    - glukoza na czczo 4,80 mmol/L (norma jest do 5)
    - glukoza po 2h 4,92 mmo/L (norma jest do 8,5)
    Powiedziałam o napinającej się macicy, wiec przepisał mi Magne b6 3x1. Przebadał tez porządnie szyjkę, ręcznie ;) i wszystko ok :) Zapytałam o espunisan i nie poleca, wiec brać nie bede. Postaram się unikać ciężkostrawnych potraw aby wzdęć unikać. Wspomniałam, ze lubią mi puchac czasami nogi, powiedział aby uważać i liczyć ilośc wypijanych płynów, aby nie było ponad 3,5 litrów dziennie (w tym wszelkie zupy, kefiry, etc). Bo to źle jak się woda zatrzymuje. A, ze przed wizyta miałam ciśnienie 150/84, to przy puchnących nogach jest bardzo niebezpieczne. Choc chyba przesadziłam, bo kozaki wyciągam bez problemu, a puchły jak siedziałam w pracy przed kompem po 6h. Chyba się skuszę na własny ciśnieniomierz i badanie ciśnienia trzy razy dziennie. Po wizycie było juz 138/81, ale i tak nie podobają mi się te skoki :/
    Olga jak zwykle na USG spała :) Ciekawe czy bedzie taka śpiąca za 4 miesiące ;) Wszystkie parametry w normie, a nawet jak zwykle 6 dni starsza, czyli planowane rozwiazanie 20 czerwca. Dwie rączki, dwie stopki, tętno 148, waga 521g, nadal Olga (juz 5 raz potwierdzenie na USG).
    No i po tych antybiotykach lekarz polecił Trivagin. Bo antybiotyki wybiły i złe i dobre bakterie.
    Teraz wypoczywamy :):):)

Alorrene13, Rozalia, Ania1704, Scintilla, Aka81, gosi_a, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolina0522 wrote:
    Dziewczyny, czy was też bali badanie ręczne ??
    kurdę mnie strasznie, jak mi łapę wkłada i bada szyjkę to potem przez cały dzień mnie pobolewa brzuch!!!! a wogóle to z sexu tez nici bo tez mnie boli nie wiem czemu..:(
    jak bym sie zwęziła..
    co do golenia to zostaje lusterko jako pomocnik:)
    Zalezy kto bada.. ;) mnie ogolnie nie boli..ale jak profesor w szpitalu badal to oj...wpycha reke i boli strasznie..kazdy na niego narzeka ze badanie boli..niektore dziewczyny plamily po takim badaniu..a inne chodzily na pol zgiete bo balal je brzuch.. Takze zalezy od lekarza...przewaznie badaja delikatnie ;)

Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Rozalia Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 21:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alorrene13 wrote:
    Nie nic... Tak pytam z ciekawości. Pokrywa się z tym co napisałam?

Tak :) Na pewno w porównaniu do prywatnych klinik nie jest to duża kwota, ale biorąc pod uwagę ilość wydatków i to że oboje z mężem bulimy masę kasy na NFZ to trochę człowieka ściska.

Karolinka mnie zawsze badają bardzo delikatnie, raz tylko na Karowej na IP trafiłam na wstrętne babsko,że miałam wrażenie że mi rękę po łokieć pcha.

karolina0522 lubi tę wiadomość

f2wljw4z4o3fmwct.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolinko - mnie dziś badał ręcznie i wspomniał, ze może byc nieprzyjemnie. Ale było bez bólu i spoko. Albo gin delikatny, albo ja slaboczuła ;)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadine - nie dzwonili do mnie jeszcze z SR. Jak się nie odezwa jutro, to w poniedziałek ja dzwonię. Cudny pokoik na Hanię czeka :):):):

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • karolina0522 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sista kontroluj koniecznie cisnienie, teraz ciśnieniomierze są w dobrych cenach,,,a w domu zawszę się przyda..
    ja znowu mam niskie ciągle 100/60, 100/50, też jest uciązliwe:(

541113d5ef.png
  • karolinka85 Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja natomiast w domu mam zawsze ok 120/60-70 a przed wizyta badz podczas pobytu w szpitalu wysokie...w poniedzialek jak mnie przyjmowali to 140/93..

Moje dwa aniołki <3
    17.07.2013r. (*) 9tydz4dz
    18.01.2014r. (*) 9tydz4dz
    relgtrd8nl40gy67.png
  • Sista Autorytet

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karolinka85 wrote:
    Ja natomiast w domu mam zawsze ok 120/60-70 a przed wizyta badz podczas pobytu w szpitalu wysokie...w poniedzialek jak mnie przyjmowali to 140/93..
    Karolinko - no wlasnie ja tak mam jak Ty :( Ale ciśnieniomierz mam tylko u rodziców i nie zawsze mogę zmierzyć. Bede spokojniejsza jak bede miała w domu i sobie sprawdzę trzy razy dziennie.
    Karolina - niestety wiem. Moja znajoma straciła przez wysokie ciśnienie ciąże w 8 miesiącu, a druga ciąża zakończyła się w 30 tygodniu juz szcześliwie na szczęście.
    Jutro ide po ciśnieniomierz :)

l22nmg7yw3r6qq05.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 lutego 2015, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie badanie ginekologliczne prawie zawsze boli! Współczuję wam strasznie z tym ciśnieniem, ja jak do tej pory mam niskie, podobno lepiej niskie niż za wysokie! Najważniejsze to mieć je pod kontrolą ;-)

• Alorrene13 Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Spac nie moge juz, przez ta zmiane czasu chyba nadal :(
    Dziewczyny czy wypicie gożkiej herbaty w nocy moze miec wplyw na wynik krzywej cukrowej? A soku ? Wode moge pic przed badaniem. Teraz doczytalam dopiero ze nie powinnam tez pic nic oprocz wody? :/ trudno, chyba pojade...
    Mnie tez w ogole nie boli badanie giny... Tymczasem, pa

syy26iyeeuly3wjb.png
  • CaneCorso Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 06:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozalia wrote:
    No tak właśnie...Powiedział mi wprost że CC to mogę chcieć w prywatnej klinice, a on mi zrobi za kasę ale sporo mniejszą i wymyśli powód cesarki. Nie zażyczył sobie dużej kwoty, ale biorąc pod uwagę ile ciągnął mi składki na NFZ to lipa tak płacić. Mam możliwość mieć za darmo, ale w moim rodzinnym mieście, a to 200 km od Warszawy i właśnie nie wiem co robić.
    Rozalia postrasz tego doktorka, że takie wyciąganie pieniędzy od kobiety jest nielegalne i raczej karalne...może zmieni zdanie/ kwotę.

3i49zbmhdvaalxch.png
  • Nieukowa Autorytet

Wysłany: 27 lutego 2015, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cholera, mialam dzis ciezki poranek... Dostalam kurczu lydki. Trzylam z 3min, a potem to samo druga noga. Przeszlo, a potem znowu raz jeszcze ta pierwsza. Krzyczalam chyba z 5min z bolu :/
    Macica w ogole mi sie nie napina, a przez te nogi cierpie ze 3x w tygodniu... Nie moge wiecej magnezu lykac, bo biore Magne z b6 2x dziennie a z b6 nie mozna przesadzac... Nie wiem co robic :( juz nawet morele i sok pomidorowy nie pomagaja :(

0hf8y4n.png
    t2fbolv.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ