Czerwiec 2015 =)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAlorrene, Ja jak robiłam glukozę na NFZ to musiałam zakupić w aptece 75g glukozy, miałam ze sobą butelkę wody aby ją rozpuścić, robiłam to sama w WC! A jak byłam prywatnie to dostałam gotowy roztwór do wypicia! Można mieć ze sobą cytryna gdyby było za słodko, ja nie potrzebowałam!
Gratuluję wizyty -
Nieukowa wrote:No ja nie wiem
smutni panowie na gorze traktuja oddzial jak swoj prywatny folwark, kasa w kieszen a potem inny lekarz glowa odpowiada jak cos pojdzie nie tak... w panstwowym szpitalu nie tak powinno byc, to nie jest prywatna klinika profa X, jezeli juz to powinno sie po prostu doplacac za anestezjologa i chirurga do zabiegu i to oni powinni brac kase, a nie ze takie kwiatki... no ale w takim kraju zyjemy...
No niestety tak to wyglądaW moim przypadku on sam chcę ciąć, więc tutaj on by odpowiadał. Akurat pod tym względem nie mam mu nic do zarzucenia, bo to specjalista od CC i w necie masa dobrych opinii o nim, ale sytuacja jest jaka jest...
-
Dziewczyny, czy was też bali badanie ręczne ??
kurdę mnie strasznie, jak mi łapę wkłada i bada szyjkę to potem przez cały dzień mnie pobolewa brzuch!!!! a wogóle to z sexu tez nici bo tez mnie boli nie wiem czemu..
jak bym sie zwęziła..
co do golenia to zostaje lusterko jako pomocnik:)AlicjaMagdalena http://naforum.zapodaj.net/thumbs/1da8f186c57b.jpg
-
Dziewczynki,
Ja juz po wizycieMoje wyniki glukozy wyglądają inaczej niż Wasze, ale gin mówił, ze wszystko ok:
- glukoza na czczo 4,80 mmol/L (norma jest do 5)
- glukoza po 2h 4,92 mmo/L (norma jest do 8,5)
Powiedziałam o napinającej się macicy, wiec przepisał mi Magne b6 3x1. Przebadał tez porządnie szyjkę, ręczniei wszystko ok
Zapytałam o espunisan i nie poleca, wiec brać nie bede. Postaram się unikać ciężkostrawnych potraw aby wzdęć unikać. Wspomniałam, ze lubią mi puchac czasami nogi, powiedział aby uważać i liczyć ilośc wypijanych płynów, aby nie było ponad 3,5 litrów dziennie (w tym wszelkie zupy, kefiry, etc). Bo to źle jak się woda zatrzymuje. A, ze przed wizyta miałam ciśnienie 150/84, to przy puchnących nogach jest bardzo niebezpieczne. Choc chyba przesadziłam, bo kozaki wyciągam bez problemu, a puchły jak siedziałam w pracy przed kompem po 6h. Chyba się skuszę na własny ciśnieniomierz i badanie ciśnienia trzy razy dziennie. Po wizycie było juz 138/81, ale i tak nie podobają mi się te skoki
Olga jak zwykle na USG spałaCiekawe czy bedzie taka śpiąca za 4 miesiące
Wszystkie parametry w normie, a nawet jak zwykle 6 dni starsza, czyli planowane rozwiazanie 20 czerwca. Dwie rączki, dwie stopki, tętno 148, waga 521g, nadal Olga (juz 5 raz potwierdzenie na USG).
No i po tych antybiotykach lekarz polecił Trivagin. Bo antybiotyki wybiły i złe i dobre bakterie.
Teraz wypoczywamyAlorrene13, Rozalia, Ania1704, Scintilla, Aka81, gosi_a, Truskaweczka250 lubią tę wiadomość
-
karolina0522 wrote:Dziewczyny, czy was też bali badanie ręczne ??
kurdę mnie strasznie, jak mi łapę wkłada i bada szyjkę to potem przez cały dzień mnie pobolewa brzuch!!!! a wogóle to z sexu tez nici bo tez mnie boli nie wiem czemu..
jak bym sie zwęziła..
co do golenia to zostaje lusterko jako pomocnik:)mnie ogolnie nie boli..ale jak profesor w szpitalu badal to oj...wpycha reke i boli strasznie..kazdy na niego narzeka ze badanie boli..niektore dziewczyny plamily po takim badaniu..a inne chodzily na pol zgiete bo balal je brzuch.. Takze zalezy od lekarza...przewaznie badaja delikatnie
Alorrene13, karolina0522 lubią tę wiadomość
-
Alorrene13 wrote:Nie nic... Tak pytam z ciekawości. Pokrywa się z tym co napisałam?
TakNa pewno w porównaniu do prywatnych klinik nie jest to duża kwota, ale biorąc pod uwagę ilość wydatków i to że oboje z mężem bulimy masę kasy na NFZ to trochę człowieka ściska.
Karolinka mnie zawsze badają bardzo delikatnie, raz tylko na Karowej na IP trafiłam na wstrętne babsko,że miałam wrażenie że mi rękę po łokieć pcha.karolina0522 lubi tę wiadomość
-
karolinka85 wrote:Ja natomiast w domu mam zawsze ok 120/60-70 a przed wizyta badz podczas pobytu w szpitalu wysokie...w poniedzialek jak mnie przyjmowali to 140/93..
Ale ciśnieniomierz mam tylko u rodziców i nie zawsze mogę zmierzyć. Bede spokojniejsza jak bede miała w domu i sobie sprawdzę trzy razy dziennie.
Karolina - niestety wiem. Moja znajoma straciła przez wysokie ciśnienie ciąże w 8 miesiącu, a druga ciąża zakończyła się w 30 tygodniu juz szcześliwie na szczęście.
Jutro ide po ciśnieniomierzkarolina0522 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej,
Spac nie moge juz, przez ta zmiane czasu chyba nadal
Dziewczyny czy wypicie gożkiej herbaty w nocy moze miec wplyw na wynik krzywej cukrowej? A soku ? Wode moge pic przed badaniem. Teraz doczytalam dopiero ze nie powinnam tez pic nic oprocz wody?trudno, chyba pojade...
Mnie tez w ogole nie boli badanie giny... Tymczasem, pa -
Rozalia wrote:No tak właśnie...Powiedział mi wprost że CC to mogę chcieć w prywatnej klinice, a on mi zrobi za kasę ale sporo mniejszą i wymyśli powód cesarki. Nie zażyczył sobie dużej kwoty, ale biorąc pod uwagę ile ciągnął mi składki na NFZ to lipa tak płacić. Mam możliwość mieć za darmo, ale w moim rodzinnym mieście, a to 200 km od Warszawy i właśnie nie wiem co robić.
-
Cholera, mialam dzis ciezki poranek... Dostalam kurczu lydki. Trzylam z 3min, a potem to samo druga noga. Przeszlo, a potem znowu raz jeszcze ta pierwsza. Krzyczalam chyba z 5min z bolu
Macica w ogole mi sie nie napina, a przez te nogi cierpie ze 3x w tygodniu... Nie moge wiecej magnezu lykac, bo biore Magne z b6 2x dziennie a z b6 nie mozna przesadzac... Nie wiem co robicjuz nawet morele i sok pomidorowy nie pomagaja